50 nieuwe reizen in 2017

Nunatak biedt diverse typen wandelreizen aan, 85 daarvan zijn met bagage vervoer; te paard, op lama’s, kamelen of ezels, door sledehonden of dragers, per boot, jeep of bus. Zelf draag je alleen een licht dagrugzakje, zodat je volop kunt genieten van de geweldige omgeving. Bij 40 reizen draag je je eigen bagage: unieke rugzaktrekkings naar bijvoorbeeld Groenland, Spitsbergen, IJsland, Taiwan, Zuid-Afrika, Patagonië, Alaska of Baffin Island. 

Alaska

In het uiterste noordoosten van de Brooks Range tegen de grens van Canada en net ten zuiden van de Beaufort Zee, ligt het Arctic National Wildife Refuge park. Heb je interesse in deze bestemming, stuur een mailtje.
 
Albanië
Tijdens de 10-daagse wandelreis loop je over de mooiste stukken van de Via Dinarica en maak je kennis met het verrassende landschap van het verborgen Albanië.
 
Armenië
We doorkruisen de fantastische wilde landschappen van de Geghama bergen met vulkanische meren en nomaden kampen. We maken aan een avontuurlijke tocht door het verbluffend mooie Khosrov natuurpark en we beklimmen Mount Aragats, de hoogste piek van de Kleine Kaukasus.
 
Bhutan Jomolhari
De Jomolhari trekking laat je kennismaken met de diversiteit die het Bhutanese landschap te bieden heeft. Je loopt door dennenbossen, langs dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, over alpenweiden waar de yaks grazen.
 
Bhutan Laya
Spectaculaire kampeerplekken aan de voet van de meest indrukwekkende toppen van Bhutan, de Jomolhari en Jichu Drake, talrijke geïsoleerd dzongs en verspreide nederzettingen, met inbegrip van het buitengewone dorp Laya, en de Gasa warmwaterbronnen maken deze tocht een van de meest populaire in Bhutan.
 
Bhutan Snowman
The Snowman Trek loopt door het afgelegen district Lunana en wordt beschouwd als mooiste en pittigste trekking in Bhutan. Het oversteken van meerdere 5000 meter plus passen, de lengte van de tocht en de afstanden maken het een ware uitdaging.
 
Bulgarije winterreis Rila en Pirin
Een sneeuwschoen wandeltocht, die start in Govedartsi dorp aan de noordelijke uitlopers van het Rila-gebergte en eindigt in het Popina Laka gebied aan de zuidelijke uitlopers van het Pirin gebergte. Het merendeel van de overnachtingen is in berghutten, waarvan een aantal zelfs tweepersoonskamers en warm water bieden.
 
China Taklamakan
De Taklamakan is een zandwoestijn in Centraal-Azië, gelegen in de autonome regio Sinkiang, in China. De woestijn beslaat een oppervlakte van 270.000 km² in het Tarimbekken. In het hart van deze onmetelijke woestijn maken we een zesdaagse trekking met kamelen.

Faeröer eilanden
Ergens tussen de Shetlands eilanden en IJsland ligt een kleine archipel, de Faeröer eilanden. De oppervlakte van alle 18 eilanden bij elkaar komt overeen met de provincie Utrecht. Je kunt hier heerlijk uitwaaien al lopend over oude paden of dwars door de velden. Tijdens deze 10-daagse reis ben je even écht helemaal van de wereld.

Georgië Mount Kazbek
Mount Kazbek 5047 meter, is één van de hoogste en de mooiste toppen van de Kaukasus, gelegen in het oostelijke deel van de centrale Kaukasus in Georgië. Tijdens deze korte expeditie beklimmen we de top van deze vulkaan.
 
Georgië over verborgen paden
Deze wandelreis gaat naar de mooiste delen van Georgië - de Chevsoeretië en Tusheti provincies. Van alle regio`s van Georgië zijn dit de meest ongerepte. Ook nu komen er nog nauwelijks reizigers als gevolg van de slechte wegen.
 
Griekenland Andros
Andros is een eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Eind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA de Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. Van deze wandelreis gaat 85 km over deze route.
 
Griekenland Drakentrekking
In de laatste IJstijd zijn diverse ‘pingos’ ontstaan: holtes bekleed met een ondoordringbare  kleilaag, hoog op de berghellingen. Regenwater vult deze holtes zodat er intens blauwe meren ontstaan, vol met Alpenwatersalamanders. Vanwege deze ‘draakjes’ worden het Drakenmeren genoemd. Tijdens deze wandelreis, lopen we langs verschillende van deze Drakenmeren.

Groenland dagwandelingen
Dagwandelingen langs het mooiste fjord ter wereld, je draagt alleen een dagrugzak. We maken pittige wandelingen, doorwaden snelstromende rivieren en zijn `s avonds weer terug in ons kamp.

Groenland hondensleetocht
Tot eind mei is alles op Groenland bevroren en het pakijs strekt zich uit tot ver in zee. Dit terwijl het alweer bijna 24 uur per dag licht is. Het zijn ideale omstandigheden om deze wonderlijke wereld te verkennen met behulp van hondensleden. De route gaat over het pakijs, over de bevroren fjorden en over land.

IJsland dagwandelingen
Een wandelvakantie op IJsland met 3 basiskampen in 3 totaal verschillende gedeeltes van IJsland; 4 nachten basiskamp op het schiereiland Hornstrandir in het noordwesten met spectaculaire vogelrotsen, 3 nachten basiskamp in het kleurrijke Kerlingarfjöll en, last but not least, 3 nachten basiskamp in topattractie Landmannalaugar.

India Chadar wintertrekking in Ladakh en Zanskar
In de wintermaanden ligt er op de passen teveel sneeuw en/of is het te koud om de tocht tussen Ladakh en Zanskar te voet over de bergen te ondernemen. Toch is er wel contact tussen de beide valleien over de deels dichtgevroren Zanskarrivier, de zogenaamde Chadar. 

India Markha vallei
Eén van de mooiste klassieke trekkings in Ladakh, beroemd om haar eindeloze variatie aan landschappen. Deze wandelvakantie leidt naar één van de meest schitterende valleien in Ladakh, de Markha Vallei.
 
India Phyang naar Teya
De reis voert naar de prachtige Nubra vallei, wat letterlijk "bloemen vallei" betekent. Een bijzondere reis voor de liefhebber van diepe bergdalen, rivieren en gletsjers, in combinatie met een verrassend hoog cultuurgehalte met vele dorpen en prachtige Boeddhistische kloosters.
 
India Stok Kangri 6123 meter
Eén van de klassieke trekking pieken in Ladakh is de Stok Kangri. Het is een toegankelijke 6000 meter plus top.
 
Iran woestijn en sneeuw
Een bijzondere kerstreis naar Iran waarin de cultuurschatten van Isfahan gecombineerd worden met een 4-daagse wandeling door de Kavir woestijn en een 4-daagse tocht op sneeuwschoenen in het Alborz gebergte aan de Kaspische zee.
 
Jordanië van Dana naar Petra
Deze wandelreis in Jordanië brengt ons van het Dana natuur reservaat zuidwaarts naar de oude `roze-rode stad` Petra. We wandelen door diepe kloven, over kleurrijke bergen en bergkammen.
 
Kroatië
Aan deze reis wordt nog gewerkt, even geduld.
 
Madagaskar kerst
Vier kerst in Madagaskar met een mooie reis met veel wandelen. Vanaf Antananarivo zakken we langs de RN7 af naar het zuiden en maken daar waar het mogelijk is prachtige dagwandelingen en één vierdaagse trekking.
 
Marokko Atlantische Kust
Deze 8-daagse kamelen-wandelvakantie loopt langs de kust tussen Agadir en Essaouira. Langs deze zuidelijke Atlantische kust is het vooral in onze wintermaanden -vanaf half oktober tot half mei- heerlijk om te wandelen.
 
Marokko Jebel Siroua
Jebel Siroua, een afgelegen bergmassief, indrukwekkend door zijn grillige rotsformaties, vulkanische pieken en weidse uitzichten. Onze wandeltocht leidt ons naar het hoogste punt van het massief; de top van de Jebel Siroua.
 
Marokko winterreis Toubkal
In de winter ligt er boven de 3000 meter sneeuw. Je gaat ’s morgens vroeg met stijgijzers onder je schoenen over de bevroren sneeuw.  De bagage wordt vervoerd op muildieren en hogerop zijn er dragers. We overnachten in Berberhuizen en berghutten.
 
Mongolië Kharkhiraa
Het Kharkhiraa en Turgen bergmassief in Noordwest Mongolië is een spectaculaire regio met sneeuw bedekte bergen, gletsjers, rivieren, zout- en zoetwatermeren. In 8 dagen wandelen we iets meer dan 120 km over alpenweiden, ruige berghellingen en over 3000 meter passen. 
 
Mongolië Tavan Bogd
"Tavan Bogd" betekent letterlijk "De Vijf Heiligen". Het is een reeks van sneeuw bedekte bergen, de hoogste in Mongolië, die behoren tot het Altai gebergte. Geografisch gezien het meest afgelegen deel van Mongolië met werkelijk ongerepte natuur.
 
Montenegro
Aan deze reis wordt nog gewerkt, even geduld.
 
Nepal Annapurna Rond
Het Annapurna Circuit is een klassieke wandeltocht waarbij je in lodges overnacht. Het is een zeer afwisselende reis, de wandeling voert door de verschillende klimaatzones van Nepal.
 
Nepal Annapurna Sanctuary
De Annapurna Sanctuary route is bekend vanwege zijn geweldige uitzichten en voert je door een steeds veranderend landschap met rijstvelden, door pittoreske Gurung dorpen en bossen met rododendron en bamboe naar het Annapurna Base Camp.
 
Nepal Dhaulagiri
Het Dhaulagiri massief heeft 14 toppen boven de 7000 meter, inclusief de zevende hoogste berg ter wereld Mount Dhaulagiri op 8167 meter. Rond Dhaulagiri is één van de meest spectaculaire en ruige tochten in Nepal.
 
Nepal Dolpo
Dolpo wordt ook wel `Ba Yul "of de verborgen vallei genoemd. Achter de Dhaulagiri keten en grenzend aan het Tibetaanse Plateau ligt een gebied met hoge passen, zeldzame flora en fauna, adembenemende vergezichten en traditioneel Tibetaans cultureel erfgoed.
 
Nepal Everest en Gokyo
De trekking naar de voet van de Mount Everest is naast de Rond Annapurna, de klassieke tocht in Nepal die je gewoon gedaan moet hebben. Samen met de klimmers loop je naar het basecamp van de hoogste berg ter wereld.
 
Nepal Inner Dolpo
Inner Dolpo, een geïsoleerde streek waar de tijd stil lijkt te staan. Het is een pittige tocht door magisch gebied, die leidt over meerdere passen van 5000 meter en hoger.
 
Nepal Manaslu Rond
Vergelijkbaar met de Annapurna Rond, maar minder vaak bezocht is de Manaslu Rond. Het is een fascinerende wandeltocht die van een subtropisch landschap naar een alpine gebied gaat, van rijstvelden, door dorpjes tot aan de gletsjer.
 
Nepal Mera Peak 6466 meter
Mera Peak is de berg waar je droom om een Himalaya top te beklimmen werkelijkheid kan worden. Na de prachtige trekking naar het basiskamp beklimmen we de Mera Central (6466 meter). Door extra acclimatiesatie dagen in de aanloop vergroot je je kans op topsucces.
 
Nepal Mustang
Mustang is meer dan mooi, je zult versteld staat van de kleurrijke bergen, de prachtige dorpen en hartelijke bewoners. Het is eigenlijk een stukje Tibet in Nepal.
 
Nepal Nar Phu en de Kang La
De dorpen Nar en Phu liggen in een vallei ten noorden van de Marsyandi rivier waarlangs de beroemde Rond Annapurna trekking loopt. Het zijn 2 authentieke dorpen die qua sfeer meer bij het Mustang gebied horen.
 
Nicaragua
Exotische landschappen, dorpjes met kleinschalige en authentieke accommodaties en natuurlijk de alom aanwezige vulkanen. Maar ook regenwoud, lagunes, inheemse volkeren, kamperen, strand en prachtige koloniale steden.
 
Noorwegen winterreis Trondheim
Trondheim, voorheen Nidaros, was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. De stad speelde een belangrijke rol in de Noorse geschiedenis, en de kathedraal van Nidaros is al bijna 1000 jaar een populair bedevaartsoord. In de bergen aan de grens met Zweden trekken we op sneeuwschoenen 7 dagen van hut naar hut.

Rusland Altai Adventure
In 2017 is de mooie Altai trekking er ook als Adventure wandelreis met bagagevervoer. De Altai is een weids gebergte op de grens waar Mongolië, China en Rusland tezamen komen.

Slovenië
Het is de ultieme tour voor alle natuurliefhebbers die graag een mix van serieuze wandeldagen willen combineren met relaxen in kristalheldere rivieren en meren, de stad Ljubljana willen leren kennen en willen genieten van het authentieke Sloveense eten en drinken.
 
Spanje Andalusië
Aan deze reis wordt nog gewerkt, even geduld.
 
Tadzjikistan
Wandelen in het best bewaarde geheim van Centraal Azië; het ongerepte Pamir gebergte. Tibetaanse landschappen met sporen van sneeuwluipaarden, hoge passen, prachtige kampeerplekken aan meren en een bezoek aan de mythische Wakhan corridor.
 
Tibet Mount Everest 8848 meter
Het is de berg waarvan de geschiedenis van beklimmingen onovertroffen is, boordevol drama, waanzin en heldendaden. De speeltuin voor de top klimmers van onze tijd en de levenslange droom van zoveel klimmers uit de hele wereld. 
 
Turkije Taurus Aladaglar NP
De naam "Ala-Daglar" is afkomstig van de roestige kleur van de heuvels in de zonsondergang. In 6 dagen wandelen we door een ruig ongerept landschap met kloven, valleien, bossen en gletsjermeren.
 
Turkije Trans Kackar
De Kaçkar-Dağı (3937 meter) is de hoogste top in de keten. Gletsjer en watererosie hebben de bergen hun ruige, stoere uiterlijk gegeven. We maken in deze kleurrijke bergen een prachtige wandeltocht.
 
Turkmenistan
Turkmenistan; prachtig land met de schoonste hoofdstad ter wereld, sympathieke bevolking, mooie bergen en woestijnen om in te wandelen. Heb je interesse in deze bestemming, stuur een mailtje.
 
Zuid-Afrika
Swaziland, Lesotho en Zuid-Afrika zijn het decor voor een drietal prachtige rugzaktrekkings. Na aankomst in Johannesburg rijden we met onze eigen minibus naar Swaziland voor de eerste ontspannen trekking. De tweede, pittige trektocht is door de Drakensbergen op de grens met het bergstaatje Lesotho. We sluiten af met een prachtige tocht in Zuid-Afrika zelf.

Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord