Reizen Hiken Adventure Sneeuwwandelen

Wandelvakanties Trekkings Expedities

Hike, wandel, treks en expedities. Corona update

 

Begin je reis hier

Blog Zuid-Chili reis Santiago - Puyehue

Santiago - Puerto Montt - Puyehue

Ik geef de chauffeur zeker 5 keer een hand, wat ben ik blij :-). Het was een maximale reisbegeleidersdag waar de stressgrenzen tot op het scherp van de snede werden opgezocht. Maar nu staan we toch weer hier in het prachtige subtropische regenwoud aan de voet van de Puyehue vulkaan. Helemaal compleet met al onze spullen, yeah.

Met de wekker op 0340 uur was het een vroege start deze ochtend. De jetlag werkte nog wel in ons voordeel. Na een kop koffie en een yoghurtje met de busjes naar het vliegveld en nu geen file al slaapt ook deze metropool nooit helemaal. We zijn mooi op tijd op het vliegveld en het is er druk, heel druk.

Het gaat kennelijk goed met de koopkracht in Chili, ging vroeger iedereen met de bus nu de lowcost airlines ook hier zijn wordt er veel gevlogen en gelijk hebben ze, de afstanden in dit langgerekte land zijn enorm. Aan de balie blijkt er een probleem te zijn; iets in het rood wil zoveel zeggen dat we niet hebben betaald. We hebben natuurlijk wel betaald maar goed, nu moet het balie personeel dat ook nog doorkrijgen. Het probleem is door henzelf veroorzaakt; er is een vertrektijd wijziging geweest nadat we de tickets al in huis hadden. Je krijgt dan een nieuw ticketnummer maar de betaling blijft gekoppeld aan het oude ticketnummer. Helder zou je denken. Maar ja, het systeem zegt; code rood. Volgende desk, bellen, ja het is toch oké. Het is inmiddels 0830 uur, een half uurtje voor vertrek, gaat dat lukken? Na een do-or-die security check stormen we 2 minuten voor 9 het vliegtuig binnen, we zitten erin! Zit onze bagage er ook in?

De uitzichten uit het vliegtuig aan de linkerzijde zijn fantastisch, een langgerekte rij vulkanen zover het oog reikt. Meer zuidwaarts wordt het bewolkt en de toppen verdwijnen. Bij de landing is het half bewolkt.

Het uitladen van de bagage duurt lang. Vanuit de terminal zien we dat er veel grote gele balen worden uitgeladen, de bagage is ook meegekomen! We zijn druk bezig met uitpakken wanneer J meldt dat zijn bagage er toch echt niet bijzit. Naast zijn eigen spullen had hij ook 2 tenten ingepakt. De staf van de airline denkt mee. De eerst volgende vlucht uit Santiago waar de bagage mee kan gaat naar Osorno. Ze beloven dat ze contact met me opnemen en dat de baal direct met een taxi naar de camping aan de voet van de vulkaan waar we overnachten zal worden gebracht. Goed geregeld.

Op de camping blijkt dat er feitelijk nauwelijks bereik is, alleen langs de doorgaande weg naar Argentinië wel. Tijdens een hike naar een aantal watervallen in de buurt wacht ik langs die weg; er komt een ‘zoekend’ busje aanrijden, de bagage is er :-)

Zelf naar Patagonië?

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice