Reizen Hiken Adventure Sneeuwwandelen

Wandelvakanties Trekkings Expedities

Hike, wandel, treks en expedities. Corona update

 

Begin je reis hier

25 Jun 2019

Mongolië Rugzak Trekking

Het Altai gebergte in Mongolië te voet en met de rugzak op verkennen, wie wil dat nu niet?

Mongolië is een land dat tot de verbeelding spreekt vanwege de imposante geschiedenis met Dzjengis Khan, zijn omvang (1.564.116 km²) en de uitgestrekte landschappen. Toendra’s, de Gobi woestijn en het relatief onbekende Altai gebergte dat zich met en lengte van ongeveer 2100km strekt zich uit over Mongolië, China, Rusland en Kazachstan. Alleen al de naam van de hoofdstad Ulaanbaatar klinkt exotisch en de betekenis ‘Rode Held’ laat niets aan de verbeelding over.

De grote afstanden zorgen echter vaak voor reizen met veel gemotoriseerde kilometers; iets dat mij lang heeft weerhouden om naar Mongolië te gaan.  Daar komt nu verandering in, want het project dat ik uitvoer ten behoeve van mijn opleiding tot International Mountain Leader, (IML) is een rugzaktrekking in het Altai gebergte het uiterste westen van Mongolië!

De Altai is een relatief onbekend gebergte. De mensen die ik nu over mijn tocht plan vertel, kennen het of niet of vragen meteen: “heb je het boek van Arita Baaijens, Zoektocht naar het Paradijs, gelezen”. Mijn antwoord is uiteraard “jazeker!”

Voor mij is de Altai niet meer zo onbekend, want vorig jaar mocht ik voor Nunatak een reis begeleiden in het Russische deel van de Altai. Die fantastische tocht voerde over de taiga, langs meren, over passen en een gletsjer. Net als Mongolië is de Altai zo onmetelijk groot dat ik deze zomer door een totaal ander landschap verwacht te lopen.

Aan de Mongoolse kant ga ik op zoek naar de bredere maar hoog gelegen valleien waar nomaden hun kuddes yak, geiten en kamelen hoeden, het historisch cultureel erfgoed van de Tuva en Kazakken, heilige Ovo’s, prehistorische rotstekeningen en de eagle hunters. Net als in Rusland staan lokaal bekende en interessante toppen en een gletsjertocht gepland. Rond de Tsambararav Uul (de op één na hoogste piek van de provincie, 4208m) gaan we acclimatiseren. De heilige berg Shiveet en de Malchin (4050m en één van de vijf toppen van de Tavan Bogd) zullen we proberen te beklimmen.

 Op zoek naar het paradijs ben ik (volgens mij) niet, maar wel naar een mooi avontuur in een inspirerende en uitdagende omgeving.  Vergezel jij me op deze zoektocht? Je kunt nog mee op reis! Details vind je op de Nunatak site.

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice