Tadzjikistan

Wandelen in het best bewaarde geheim van Centraal Azië; het ongerepte Pamir gebergte. Tibetaanse landschappen met sporen van sneeuwluipaarden, hoge passen, prachtige kampeerplekken aan meren en een bezoek aan de mythische Wakhan corridor. Alleen al de rit naar het Pamir gebergte over de legendarische Pamir Highway, een van de meest fascinerende bergwegen in de wereld, is een beleving op zich.

  • prachtige blauwe bergmeren en hoge passen
  • het ongerepte Pamir gebergte
  • Tibetaanse aandoende landschappen
  • langs de Wakhan corridor

Het Pamir gebergte

Van Dushanbe rijden we over de M41 via Kulyab, Kalai Khumb, Khorog naar het kleine bergdorp Batchor. Onderweg overnachten we in homestays en tijdens de trekking in tenten.
De eerste trekking van 8 dagen loopt langs prachtige blauwe bergmeren en over een aantal passen. We kamperen bij turquoise bergmeren omgeven door vijf- en zesduizendmeter pieken in het hart van de hoge Pamir. De tweede korte trekking gaat naar het basecamp van de Pamir top Friedrich Engels (6510 meter), waarbij we spectaculaire uitzichten hebben op de Hindukush.

Bekijk hier een korte video van de reis.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Tadzjikistan

Dagen 23
Lopen 13
Zwaarte 4
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 2795
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaand dagprogramma geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam - Dushanbe

Vroeg in de ochtend van dag 2 komen we aan in Dushanbe. Transfer naar het hotel en tijd om uit te rusten. Rond de middag is er een rondleiding door de stad, wiens letterlijke vertaling “maandag” is, omdat vroeger in de voormalige dorpskern op maandag de markt was. We bezoeken de Shohmansur markt, het opera en ballet theater, het monument van Ismail Somoni (de eerste emir van Tadzjiekse natie in de 9de – 10de eeuw), het monument van Rudaki (de grondlegger van de Tadzjiekse-Perzische literatuur), de (voormalig) hoogste vlaggenmast in de wereld, 165 meter en het Victory park. Welkom diner in lokaal restaurant. Overnachting in een hotel.

dag 3 Dushanbe - Kalai Khumb

Vertrek naar Kalai Khumb via Kulyab. We rijden naar het zuiden, waar het landschap uit heuvels en groene weiden bestaat. De eerste fotostop is het Nurek reservoir. Daarna gaat het overeen aantal avontuurlijke hellingen drastisch naar beneden in de kloof van de machtige rivier Panj, die we voor lange tijd volgen. In de avond bereiken we Kalai Khumb. Overnachting in een homestay. Duur ongeveer 8 uur, 370 km.

dag 4 Kalai Khumb - Khorog

Over spectaculaire hellingen en door een smalle vallei reizen we langs de Tadzjiekse-Afghaanse grens. Eind van de middag bereiken we Khorog. We brengen een bezoek aan de bazaar, hier kopen we groente en fruit voor de trekking. Overnachting in een homestay. Duur ongeveer 8 uur, ongeveer 220 km.

dag 5 Khorog - Batchor

We verlaten de Panj rivier en rijden in de vallei van de rivier Gunt over de M41 de Pamir in. In Pathkur steken we de rivier over en gaan naar het kleine bergdorp Batchor (3170 meter). Overnachting in een homestay. Duur 4-5 uur, ongeveer 120 km.  

dag 6 acclimatisatie Batchor

Vandaag relaxen we een dagje in Batchor ter acclimatisatie. Uiteraard is er de gelegenheid voor een wandeling in de omgeving over de velden van deze kleine nederzetting.

dag 7 Batchor - Kavk

Nadat de bagage op de ezels is geladen, begint onze eerste wandeldag in noordelijke richting. Doel is een kamp in de buurt van Kavk (3600 meter), omgeven door 5000 meter bergen, lopen we de komende dagen de verlaten ruige Pamir. Overnachting in tenten. Afstand 17 1/2 km, tijd onderweg 7-8 uur, 520 meter stijgen, 100 meter dalen.

dag 8 dagtocht Kavk warme bronnen

Vandaag is het mogelijk om nog een acclimatisatietocht naar de warmwaterbronnen van Kavk te maken, het is de klim zeker waard. We kunnen hier heerlijk ontspannen. Naar de warmwaterbronnen is 4 uur, 600 meter stijgen en dalen.

dag 9 Kavk - Takhin Lake

Over oude puin morenen gaat het omhoog. Keer op keer moeten we rivieren oversteken of doorwaden. We lopen vandaag naar het prachtig gelegen Takhin meer (4200 meter). Aan de oevers van het meer slaan we ons kamp op. Afstand 10 km, tijd onderweg 6-7 uur, 640 meter stijgen, 70 meter dalen.

dag 10 Takhin Lake - Zaroshkul - Kulen Lake

Vandaag is een van de mooiste wandelingen van de trekking naar het Zaroshkul meer (4520 meter). Eerst komen we weer in een vallei, voordat zich een corridor opent en tenslotte een turquoise bergmeer in beeld komt. Het pad is hier lastig - grote en deels losse stenen blokken moet worden overgestoken. Een fantastisch panorama strekt zich voor ons uit. We lopen door naar het 3e Kulen meer (4300 meter), dit is een betere plek om te kamperen. Het laatste gedeelte van de tocht gaat min of meer naar beneden. Afstand 13 km, tijd onderweg 7-8 uur, 430 meter stijgen, 330 meter dalen.

dag 11 Kulen Lake - Uchkul Lake

We lopen naar het Uchkul meer op 4300 meter. Eerst dalen we een stukje af naar het Zaurbek Plateau (4100 meter), dan gaat het weer omhoog naar het meer. In de middag bereiken we het 3e Uchkul meer, waar we weer in onze tenten overnachten. Afstand 13 1/2 km, tijd onderweg 5-6 uur, 290 meter stijgen, 420 meter dalen.

dag 12 Uchkul Lake - Chapdarkul Lake - bergweide

Vanaf het meer lopen we naar een splitsing waar de ene weg omhoog leidt naar en over de Langar Pass (4630 meter), de andere die wij volgen gaat naar het Chapdarkul meer (4530 meter). We dalen verder af naar een bergweide op 4250 meter. Overnachting in tenten. Afstand 16 1/2 km, tijd onderweg 7-8 uur, 340 meter stijgen, 400 meter dalen.

dag 13 bergweide - Langar vallei

We dalen verder af in de Langar vallei naar de rivier Gunt (3630 meter). Overnachting in tenten. Afstand 14 1/2 km, tijd onderweg 4-5 uur, 90 meter stijgen, 690 meter dalen.

dag 14 Langar vallei - Bulunkul

Vandaag gaan we van de Langar vallei over de Burgumol Pass (3930 meter) naar het enorme Yashikul (3719 meter). Het landschap lijkt op dat van Tibet. Aan de oever van een meer worden we door jeeps opgehaald en rijden we naar het dorp Bulunkul (3700 meter). Na zoveel dagen in een tent overnachten we hier weer in een homestay. Afstand 5 1/2 km, tijd onderweg 3 uur, 330 meter stijgen, 225 meter dalen.

dag 15 Bulunkul - Khargush Pass - Langar (Wakhan vallei)

We rijden naar de legendarische Wakhan vallei. We bereiken de M41 en volgen deze een klein stukje, dan we slaan af naar de Khargush Pass (4344 meter). Al van verre kunnen we de besneeuwde toppen van de Hindukush zien. De weg gaat door valleien en op het einde dalen we via haarspeldbochten af naar Langar (2850 meter). We overnachten in een guesthouse. Duur 5-6 uur, 150 km.

dag 16 Langar - voet van Friedrich Engels Top

We rijden eerst naar Hisor waar de ezels op ons staan te wachten. We lopen vanuit dit dorp naar het basecamp van de Friedrich Engels Top op 4000 meter. Steeds weer komt de machtige wand van de Hindukush in ons blikveld. We kamperen in de buurt van een klein bergmeer, hier heb je adembenemende fotomomenten van de prachtige zuidwand van de Friedrich Engels Peak. Afstand 9 km, tijd onderweg 3 uur, 720 meter stijgen, 10 meter dalen.

dag 17 verblijf Friedrich Engels basecamp

Vandaag maken we de wandeling naar het viewpoint; een pittige klim om het fantastische panorama op de bergen Karl Marx (6726 meter), Friedrich Engels (6510 meter), Maskovskoi Pravdi (6075 meter), Churlenisa (5794 meter) en Donelaytisa (5837 meter) te beleven. 

dag 18 Friedrich Engels basecamp - Langar

Vanochtend lopen verder door de kloof in de richting van de voet de gletsjer van de Engels Peak. Looptijd 3-4 uur.
Na terugkomst breken we de tenten af en wandelen we terug naar Langar. Tijdens de steile afdaling naar Langar komen we ook langs de rotstekeningen. Overnachting in een homestay. Afstand 17 km, tijd onderweg 5-6 uur, 270 meter stijgen, 1260 meter dalen.

dag 19 Langar - Vrang - Yamg - Ishkashim

Van Langar gaat het door de Wakhan vallei naar Ishkashim. Onderweg is er veel te zien en we hebben de hele dag de tijd. Eerst is er een korte rit naar Yamg. We bezoeken de stupa van Vrang en we bezoeken het museum van Surfi Muborak Kadam, een mythische astronoom en muzikant. Ook bekijken we de beroemde zonnekalender. ’s Middags gaan we naar de Yamchun vesting op 3200 meter. Ook bezoeken we de beroemde Bibi Fatima bron, hier vinden we de mooiste thermale baden van het land en kunnen we heerlijk ontspannen. Dan gaat het verder richting Ishkashim. We kunnen nog het fort van Qah-Qaha bezoeken, die uit de 4-7de eeuw stamt en waaraan naar men zegt 70.000 mensen gebouwd hebben. In de avond bereiken we Ishkashim (2450 meter). Overnachting in een homestay. Duur 6-7 uur, 140 km.

dag 20 Ishkashim - Khorog

We rijden terug naar Khorog, langs de machtige Panj rivier. In Anderob slaan we rechtsaf en rijden we de heuvel op over 7 km onverharde weg naar de beroemde bron van Garm Shashma. Deze 50-60 graden warmwaterbronnen nodigen uit tot een ontspannen bad. In de namiddag komen we aan in Khorog. Overnachting in een homestay. Duur 5-6 uur, 100 km.

dag 21 Khorog - Kalai Khumb

We rijden vandaag naar Kalai Khumb met onderweg een lunchstop. Overnachting in een homestay. Duur ongeveer 8 uur, 230 km.

dag 22 Kalai Khumb - Dushanbe

Een laatste lange etappe wacht op ons. We laten de Pamir en de geweldige mensen uit deze regio achter ons. We rijden weer via Kulyab en komen in de middag aan in Dushanbe. Gelegenheid om zelf nog wat rond te kijken in de stad. ’s Avonds is er een afscheidsdiner. Overnachting in een hotel. Duur 8-9 uur 370 km.

dag 23 Dushanbe - Amsterdam

Transfer naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de reissom inbegrepen

* alle vervoer volgens programma 
* overnachting in guesthouses (op basis van tweepersoonskamer, homestay (op basis van meerpersoonskamers) 
* voorbereidingsbijeenkomst 
* Nederlandse reisbegeleiding vanaf 8 deelnemers
* 3 maaltijden per dag 
* entree Nationaal Park, musea.
- op trek 
* gebruik van tweepersoonstenten 
* gebruik keukenmateriaal, borden, mokken en bestek 
* gidsen, kok en lastdieren 
* het laten dragen van 12 kg persoonlijke bagage 
* medicijn- / EHBO-kit

Niet bij de reissom inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam – Dushanbe (deze kan wel via ons geboekt worden)
* visum U$ 50,--, aanvraag via deze link
* GBAO permit ongeveer U$ 20,--
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantiefonds € 10,-- per persoon
* wijzigingskosten € 35,-- 
* vaccinaties, reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol 
* toeslag eenpersoonstent voor deze reis € 35,--
* uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs, frisdranken en alcoholica 
* fooien locale staf (± € 50,--) 
* excursies/musea wanneer niet vermeld in de dag-tot-dag beschrijving of aangegeven als facultatief
* entree warmwaterbronnen

Groepsgrootte

Minimaal 8 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Tijd

In Tadzjikistan is het 3 uur later dan in Nederland.

Elektra

220 Volt, de stekkers zijn van hetzelfde model als bij ons.

Geld

Het is aan te bevelen uitsluitend contante dollar, let er echter wel op dat alleen onbeschadigde biljetten geaccepteerd worden, in coupures van 10 en 20. In Dushanbe zijn enkele pinautomaten, in 2017 slokten deze 2 pinpassen op die na veel moeite en tijd weer terugkwamen bij de eigenaren. Pinnen is dus niet vertrouwd. Het advies is; neem contante U$ dollars mee om te wisselen. Advies U$ 120 (dit is inclusief fooiengeld).

Er wordt betaald met de Tadzjiekse Somoni. Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com) 

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Fooien

Aan het eind van de reis wordt meestal de fooi verzameld voor de crew die is meegeweest. Je geeft fooi als je dat wilt en als je tevreden bent over de prestaties van de crew. Normaal gesproken ligt het bedrag dat een deelnemer kwijt is voor dit doel rond de € 50,--.

Reisdocumenten

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na terugkomst uit Tadzjikistan. Je vraagt het visum digitaal aan via deze link. De kosten zijn U$ 50,-- per aanvraag. Via deze link vraag je ook de GBAO permit aan, kosten ongeveer U$ 20,--.

Procedure van vertrek

Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer. Verdere informatie met betrekking tot het definitieve vluchtschema ontvang je tijdens de voorbereidingsbijeenkomst.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP en Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A).

Lijst van persoonlijke medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur bij bacteriële darminfecties 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur bij luchtweginfecties + algemeen breedspectrum 
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol als pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30 
* zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn 
* aluminium reddingsdeken 

De antibioticakuren (ciproxin en augmentin) en lidocaïnezalf zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding. Wij zorgen daarnaast voor een medicijnenkit voor ernstige gevallen. De kans dat we die nodig hebben is klein, maar aanwezig.

Over de uitrusting

Schoenen
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om ½ tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken).Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. Ook moet je soms door beekjes waden, loop je door nat gras, over modderige paden en soms door sneeuw, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. 

Daarnaast raden wij aan om bijvoorbeeld stevige sandalen mee te nemen (Teva of snel drogende gympen) voor doorwadingen en voor ’s avonds in het kamp. 

Slaapzak
De nachttemperaturen in juli en augustus kunnen uiteenlopen van 15 graden tot - 5 graden onder nul op grotere hoogte. 

Regenkleding
Neem altijd goede waterdichte en ademende regenkleding mee. Ook als het niet regent, kan een regenbroek in combinatie met gamaschen prettig zijn als je door hoog nat gras en over drassige grond loopt. Omdat de paden zo slecht zijn is een poncho af te raden, je ziet dan niet goed waar je je voeten neerzet. Als het erg warm is en het regent, kan een paraplu prettiger zijn dan regenkleding. 

(Dag)rugzak 
Je kunt je bagage laten dragen tot 12 kg. Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer). 

Zitlap
Neem zelf een goede zitlap mee voor pauzes onderweg. 

Toiletartikelen
Reis licht. Neem liever geen grote verpakkingen toiletartikelen mee. Er zijn plastic flesjes te koop waar je shampoo, zeep, zonnebrandcrème etc in kunt over doen. De ervaring leert dat je toch niet iedere dag je haar kunt wassen en zonnebrand crème heb je alleen nodig voor onbedekte huid.

Paklijst

Slapen
~ slaapzak 
~ lakenzak* 
~ slaapmatje 
~ opblaas kussentje* 

Kleding
~ bergschoenen 
~ sokken (3 paar) 
~ stevige sandalen (bijvoorbeeld Teva of sneldrogende gympies) 
~ gamaschen* 
~ winddicht jack 
~ regenkleding 
~ lange broek 
~ korte broek 
~ enkele T-shirts en/of overhemden 
~ (thermo) ondergoed 
~ warme (fleece) trui of vest 
~ bodywarmer* 
~ zwembroek, badpak* 
~ maillot/lange onderbroek/pyjamabroek 
~ sjaal 
~ handschoenen 
~ zonnehoed of pet 

Overigen
~ (sneldrogende) handdoek en washandje 
~ veldfles(sen) voor totaal 2 liter 
~ zaklamp/ hoofdlamp 
~ paraplu 
~ loopstokken 
~ reserve bril- of lenzen 
~ zonnebril met UV filter 
~ plastic (vuilnis)zakken 
~ hangslotje 
~ dagrugzak 
~ stevige (waterdichte) plunjebaal 
~ tussendoortjes (bv. mueslirepen) 
~ zitlap 
~ kompas/gps* 
~ zakmes 
~ batterijen* 
~ camera, geheugenkaart, accu
~ (dag)boek 
~ reserve veters 
~ naaispullen* 
~ plasticzakken 

Toiletartikelen
~ shampoo 
~ zeep 
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
of in plaats van bovenstaande: een drie in een middel. 
~ wc papier 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ kam/ borstel 
~ zonnebrandcrème met hoge factor 
~ tampons/ maandverband 

Moneybelt/ halstasje voor reisbescheiden
~ paspoort 
~ vliegticket(s) 
~ geld 
~ inentingsboekje* 
~ verzekeringsbewijs + alarmnummer 

* = niet noodzakelijk 

Maak van alle belangrijke papieren, zoals paspoort, tickets, noodnummers en bijvoorbeeld creditcards kopieën en bewaar deze gescheiden van de originelen.

Bagage

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven. Om alles goed verpakt mee te nemen kun je bijvoorbeeld een plunjebaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Verblijf

Tijdens de reis slapen we in guesthouses, homestays. De homestays zijn soms heel eenvoudig, bestaande uit één of meer slaapkamers en een woonkamer, er zijn slechts beperkt was- en douche mogelijkheden. Tijdens de treks slaap je in tweepersoonstenten.

Categorie 4

Middelzware wandeltocht waarbij je tredzeker moet zijn, we wandelen soms in moeilijk terrein met losliggende stenen. Gemiddeld lopen we 6 uur per dag, we lopen niet meer dan maximaal 8 uur, en stijgen maximaal 900 meter per dag. Reizen in de Pamir vraagt een avontuurlijke instelling en flexibiliteit. 
De homestays waar we verblijven zijn soms heel eenvoudig, bestaande uit één of meer slaapkamers en een woonkamer, er zijn slechts beperkt was- en douche mogelijkheden.

Reiswaardering 9,7

Een greep uit de reviews:

 

Karin

10-09-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,8

Wens en/of verwachting: Genieten van de mooie bergen.

Meeste indruk: De Pamir mountains.

Ervaring: Het was een prachtige reis. De bevolking was heel open en aardig. De bergen waren adembenemend mooi. En het reizen langs de grens met Afghanistan was bijzonder.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Yvette

07-09-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,6

Wens en/of verwachting: Een fantastische reis maken in een onbekend land.

Meeste indruk: De prachtige kampeerplekken.

Ervaring: Een wonderlijke combinatie van de eindeloze mooie leegte van de Pamir bergen, ontzettend vriendelijke mensen en spectaculaire busritten langs de Panj rivier en de grens met Afghanistan.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Nicoline

06-09-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,8

Wens en/of verwachting: Kennismaken met een 'onbekend' land.

Meeste indruk: Rijden langs de grens met Afghanistan, Pamir gebergte.

Ervaring: Alles en iedereen van de organisatie was zeer vriendelijk en erg behulpzaam. Zo ook alle Tadzjieken die we onderweg tegen kwamen.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Anne-Marie

31-08-2017

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: Een zorgeloze trekking zonder zelf te hoeven koken.

Meeste indruk: De trekking zelf en het rijden langs de Afghaanse grens.

Ervaring: Tadzjikistan is een geweldig land en de lokale mensen hebben het enorm naar onze zin gemaakt en de crew is erg behulpzaam. Wat een hartverwarmend volk. De trekking was enorm mooi en de reis langs de Afghaanse grens blijft fascinerend. Ik heb enorm genoten.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice