Azoren 15 dagen

De blauwe zee en de groene bergen creëren een magisch landschap. Tijdens deze wandeltocht ontdekken we het beste van de vier eilanden São Miguel, São Jorg, Pico en Faial. Hoewel ze dichtbij elkaar liggen, zijn ze toch heel verschillend. Wandelen op de Azoren is een avontuur.

  • 4 eilanden: São Miguel, Pico, São Jorge en Faial 
  • geniet van strand en natuurlijke getijdebaden
  • dagwandelingen vanuit accommodaties
  • walvissen en dolfijnen spotten

São Jorge is het eiland met de mooiste en best onderhouden wandelpaden van de Azoren. Samen met de wandelingen op het eiland São Miguel biedt dit programma de mogelijkheid om wandelingen te maken op twee eilanden met een moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot gemiddeld, met een duur tussen 2 en 5 uur. De vaak genoemde "Fajãs" op het eiland São Jorge zijn vlakke, laaggelegen gebieden die aan beide kanten van het eiland naar de zee leiden. Velen zijn verbouwd tot vruchtbare boomgaarden of landerijen.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Azoren 15 dagen

Dagen 15
Lopen 9
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1895
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis aanpassingen te doen in het programma.

dag 1 Amsterdam – Ponta Delgada

Via Lissabon vliegen we naar Ponta Delgada op het eiland São Miguel. Overnachting hotel in Ponta Delgada.

dag 2 Sete Cidades

Vertrek vanaf het hotel via de bergweg richting Sete Cidades Area. Deze route begint in de buurt van de Canário Woods en passeert een aquaduct totdat je de "Nine Windows Wall" bereikt. Langs het pad staan Japanse cederbomen. We gaan  bergop tot we het eerste uitkijkpunt over de Sete Cidades-meren op de heuvel Pico da Cruz bereiken. We vervolgen het pad langs het Blue Lake. Op dit wandelpad heb je een mooi uitzicht over de Sete Cidades-krater aan de linkerkant en de blauwe oceaan aan de rechterkant. Aan het einde van het pad is het dorp Sete Cidades, hier maken we een korte stop. Daarna keren we terug naar Ponta Delgada en onderweg stoppen we nog bij een ananasplantage.
Afstand - 11,8 km
Gemiddelde tijd - 3 uur

dag 3 Lagoa do Fogo

Via een onverharde weg langs landbouwgronden en weilanden, wandelen we naar de oevers van Lagoa do Fogo. Het Lagoa do Fogo is het meest afgelegen meer van de Azoren en alleen te voet bereikbaar. Je loopt langs een "levada" (waterkanaal) door bergen en valleien met een prachtig uitzicht. Tijdens de klim kom je langs de ruïnes van een oude fabriek waar vezels werden geproduceerd van het Nieuw-Zeelandse vlas. We komen door een bos met Japanse ceders. Voorbij de dam komen we in de vallei van Ribeira da Praia, een open gebied, met hellingen aan beide zijden. Op de terugweg hebben we prachtige uitzicht over de zuidkust van het eiland met het eilandje Vila Franca. Overnachting in het hotel in Ponta Delgada.
Afstand - 11 km
Gemiddelde tijd - 4 uur

dag 4 Ponta Delgada

Vrij te besteden dag.

dag 5 Faial da Terra

Vertrek vanaf het hotel richting "Faial da Terra" waar het wandelpad begint. Deze wandeling gaat langs de stroom van Faial da Terra tot Povoação. Onderweg passeren we een oude verlaten watermolen, we steken via houten bruggen diverse kleine kreken over, die de hoofdstroom voeden. We wandelen richting Salto do Cagarrão, een indrukwekkende waterval en keren vervolgens terug naar de hoofdweg richting het zuiden. We komen bij de Salto do Prego-waterval en klimmen naar het bovenste deel van de beek. We lopen verder naar Pico dos Bodes, waar we een panoramisch uitzicht vanaf Faial da Terra naar de stad Vila Franca do Campo. De wandeling eindigt bij Povoação. `s middags maken we nog een stop bij Furnas om de Terra Nostra Garden te bezoeken, die wordt beschouwd als een van de mooiste tuinen van Europa. In de tuin is een thermaal zwembad waar we kunnen zwemmen. Overnachting in Ponta Delgada.
Afstand - 11 km
Gemiddelde tijd - 3,5 uur

dag 6 walvissen en dolfijnen spotten

Deze activiteit wordt gedaan onder begeleiding van een professioneel team van schippers en biologen met zodiacs of glasvezelboten. Voordat je vertrekt, krijg je een briefing inclusief informatie over de soort die je kunt gaan zien. 
Deze activiteit is 100% afhankelijk van de weersomstandigheden en kan worden geannuleerd of uitgesteld als de voorwaarden niet gunstig zijn. De duur van de boottocht is tussen 2 en 2 1/2 uur, maar kan variëren afhankelijk van de zee-omstandigheden en het aantal dieren dat wordt waargenomen.

dag 7 Ponta Delgada/ Pico Island – wandeling Criação Velha

Transfer naar de luchthaven. We vliegen naar Pico Island. Transfer naar het hotel, waar je tot de lunch nog wat vrije tijd hebt. `s Middags maken we een wandelig over het Criação Velha wandelpad, dat opvalt door zijn schilderachtige en culturele diversiteit. Het is een beschermd wijngaard landschap, een van de meest karakteristieke van het eiland. Geclassificeerd als Werelderfgoed van UNESCO sinds 2004.
Afstand - 6,9 km
Gemiddelde tijd - 2 uur

dag 8 Caminho dos Burros

Vandaag lopen we de Caminho dos Burros wandelroute.
Het pad begint in de centrale hooglanden van het eiland. We wandelen door het Prainha Forest Park naar de baai van Canas.
Afstand - 9,5 km
Gemiddelde tijd -  3 1/2 uur

dag 9 Pico – São Jorge

Transfer naar São Roque Harbour. Ferry naar São Jorge eiland.
Transfer to the hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.

dag 10 Caldeira Santo Cristo

Transfer naar het begin van het wandelpad, dit pad begint bij de Serra do Topo boederij en eindigt bij Fajã dos Cubres
We volgen een pad langs een stuwmeer en dalen vervolgens af naar Caldeira de Cima, waar een brug is. Via een waterval gaan we verder naar Caldeira de Santo Cristo (caldeira = geiser), ongeveer halverwege de route.  We dalen af en vervolgen het pad naar Fajã dos Cubres. Transer naar Velas.
Afstand - 11 km
Gemiddelde tijd - 2 1/2 uur

dag 11 Norte Pequeno

Tijdens deze wandeling, aan de noordkust van het eiland, bezoeken we Fajãs do Mero en Penedia en Pontas.
Het pad begint in de buitenwijken van Norte Pequeno en van hieruit gaan we via het dorp verder richting zee. We volgen een onverhard pad naar de landbouwvelden. We zien hier Azoren heide (Erica azorica). Op het steilste deel loopt het pad langs de klif. Vlakbij de kust is Fajã do Mero het eerste dorp dat we zien. Na een bezoek aan deze plaats, volgen we de hoofdweg naar Fajã da Penedia. We komen langs de onlangs herbouwde kapel van Santa Filomena. We dalen af  naar een kleine vissershaven, omringd door huizen. Wie wil kan een duik nemen in de Atlantische oceaan. Via Penedia klimmen we weer omhoog naar Norte Pequeno.
Afstand - 10,8 km
Gemiddelde tijd - 3 uur 

dag 12 São Jorge – Faial Island

We lopen naar de haven, waar we de boot naar Faial eiland nemen. Rest van de dag vrij te besteden in Horta.

dag 13 Vulcão dos Capelinhos

Vandaag wandelen we richting het westelijke deel van het eiland. We beginnen het pad bij de toegangsweg naar Cabeço Verde en volgen het pad door het bos naar Furna Ruim, een lavagrot van 55 meter diep. We gaan verder naar Algar do Caldeirão en dalen door het bos weer af. Vervolgens klimmen we via een trap naar Cabeço do Canto. Hier kunnen we genietend van het uitzicht op de de vulkaan Vulcão dos Capelinhos. Er is hier nog veel vulkanische as, dat resulterend van de uitbarsting van 1957/1958 en heeft er voor gezorgd dat het eiland 2,4 vierkante kilometer groter is geworden. We eindigen de wandeling bij het informatiecentrum
van de Vulcão dos Capelinhos.
Afstand - 6 km
Gemiddeld tijd - 2 uur

dag 14 Caldeira – Faial

Vandaag wandelen we in het natuurreservaat Caldeira van Faial, in de centrum van het eiland. Hier bevindt zich een krater met ongeveer 2 km in doorsnee, welke werd gevormd door verschillende uitbarstingen gedurende de laatste 400 duizend jaar. Dit pad gaat langs een hoogte tussen 840 en 1040 meter. We beginnen bij het uitkijkpunt van Caldeira, met zicht op de krater. We vervolgen het onverharde weg richting de kapel van São João. Je vindt hier veel inheemse planten soorten. We lopen rond de krater rand en hebben zicht op de krater en de noord- en westkust. Het hoogste punt van het pad ligt op 1043 meter.  We dalen af naar de westkant van het eiland en eindigen bij een parkeerplaats, waar we worden opgehaald en terug worden gebracht naar het hotel.
Afstand - 6,8 km
Gemiddelde tijd - 2,5 uur

dag 15 Horta – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Lissabon naar Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* 14 hotel overnachtingen inclusief otnbijt
* transfers volgens programma 
* boot van Pico naar São Jorge en São Jorge naar Faial.
* entree voor Terra Nostra Garden en het informatiecentrum Capelinhos
* Engelssprekende lokale gids
* Nederlandse reisbegeleider

Niet bij de prijs inbegrepen

* vluchten Amsterdam-Ponta Delgada, Ponta Delgada-Pico, Horta-Amsterdam (kan via ons geboekt worden)
* negatieve corona test binnen 72 uur voor aankomst (rond de € 60,-- / € 100,--)
* lunches en diners
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon 
* wijzigingskosten € 35,-- 
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdrank, alcoholica) 
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol 
* vaccinaties

Groepsgrootte

Minimaal 8 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice