DAGEN LOPEN ZWAARTE
11 7 3
1 rugzakken
VERTREK TERUG REISSOM
05 oktober 15 oktober € 925,- ** #
07 juni 17 juni € 925,- ** #
26 juli 05 augustus € 925,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie BosniŽ en Herzegovina Via Dinarica
Algemeen

Dit prachtige land heeft haar deuren wijd opengezet voor iedereen die van de authentieke cultuur, andere smaken, de enorme diversiteit aan landschappen en gastvrijheid houdt. We beklimmen onder andere de hoogste top van Bosnië, de Maglic van 2386 meter en genieten van de cultuur en sfeer in Sarajevo. `Bujrum en Izvolite` zo worden we uitgenodigd door de Bosniërs om mee te doen en ons welkom te voelen.
  • achtdaagse trekking
  • authentieke cultuur
  • de hoogste top van Bosnië
  • cultuur en sfeer in Sarajevo

Onze wandeling begint in Herzegovina aan de voet van de bergketen Cvrsnica ofwel de `Koningin die trots naast haar Koning Prenj`staat. Op Cvrsnica beklimmen we top van Veliki Vilinac 2118 meter om via een prachtige kale bergrug naar de hut Veliki Vilinac af te dalen en van mooie uitzichten op Prenj te genieten. Voordat we Prenj bereiken dalen we 1800 meter door verschillende bossen naar de vallei van Diva Grabovica. Vanaf hier zullen we Prenj beklimmen en van zijn uitgestrekte karstvelden genieten.

Prenj geniet bij Bosniërs mytische proporties en heeft 10 toppen die boven 2000m uitsteken. Uiteraard gaan we voor de hoogste top Zelena Glava (het groene hoofd) 2155m.
We zullen regelmatig in contact met de bevolking komen langs onze route en zeker uitgenodigd worden om koffie of iets sterkers te drinken. Onderweg slapen we in berghutten, tenten, pensions, hotels en misschien ook bij mensen thuis.

Onze reis gaat verder via Boracko meer en de prachtige en groene canyon van Rakitnica naar Bjelasnica berg. De Bjelasnica is zacht, tam en aaibaar. Een groter contrast met Prenj is er niet. Hier zullen we langs een paar stecci (grafstenen uit middeleeuwen) komen en ook het hoogstgelegen en permanent bewoonde dorp Lukomir (1495 meter) bezoeken. Na Lukomir worden we vervoerd naar het oudste national Park van Bosnië  - het Sutjeska National Park. Dit park is in geschiedenis van Bosnië bekend als de plaats waar de partisanen tijdens de 2e wereldoorlog de Duitse troepen hebben verslagen. Er is ook een monument dat ter ere hiervan is gebouwd, het staat prachtig in de groene omgeving. In de tijd van het communisme was dit een verplicht schoolreisje. Hier beklimmen we hoogste top van Zelengora berg Bregoc 2014 meter en lopen over een prachtige bergrug met zicht op de hoogste berg van Bosnië – Maglic 2386 meter, die op de grens tussen Bosnië en Montenegro staat.

We sluiten deze pittige en prachtige reis met 2 kersen op de taart: de beklimming van Maglic en indien je nog energie over hebt, een sprongetje op de top en 1 hele dag in het bijzondere, prachtige en herrezen Sarajevo.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord