Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Griekenland Noord en Zuid Pindos
Algemeen

Deze wandelvakantie vindt plaats in het Pindos gebergte. De Pindos behoort tot de provincies Epiros en Thessalië, en ligt op het noordwestelijk vasteland van Griekenland. Men leeft er nog dicht bij de natuur en weet nog hoe men van het land kan leven. De rivier biedt vis, de hellingen hazen en ander wild, fruit en paddestoelen groeien om je heen, en de “chorafia” geven hun groenten prijs. Hier komen nog wolven en beren in het wild voor, al is de kans op een ontmoeting wel érg klein. De grote rivieren Aoos, Arachthos en Acheloos hebben diepe sporen getrokken in het landschap, wat dan ook gekenmerkt wordt door scherpe pieken en smalle diepe kloven. Het gesteente is een mengeling van zacht zandsteen, harde schisten en wateroplosbaar kalk, waardoor grotten, watervallen en ondergrondse rivieren konden ontstaan. Over de rivieren zijn prachtige boogbruggen gebouwd.
  • scherpe pieken en smalle diepe kloven
  • prachtige boogbruggen 
  • verblijf in hotels en pensions op kamers met eigen sanitair
  • bagagevervoer 

Noord Pindos

De Noord Pindos is bekend om de Zagoria-dorpen met hun specifieke huizen en de Vikos-kloof. Hier vinden we de bijzondere steenformaties die op stapels munten lijken. Hier voeren de wandelingen meestal over -soms steile- bergpaadjes. Er liggen regelmatig losse stenen op je pad, en sommige paadjes zijn hoogtevreesgevoelig. Je moet dus vast ter been zijn en een goede conditie hebben.
We wandelen door en langs de Vikoskloof. Deze is volgens het Guinness Book of Records de diepste kloof ter wereld: 900 meter diep op het smalste punt (diepere kloven als de Grand Canyon hebben  een grotere breedte-diepteverhouding).

Zuid Pindos

In de Zuid Pindos wandelen we op de hellingen van de Tzoumerka keten. Deze hellingen zijn waterrijk; vele beken voeden de Arachthos rivier. De hoogste toppen zijn de Strongoula (2112 meter), Roka (2143 meter) en de Katafidi (2393 meter). Hier doen we cultuur op bij oude watermolens, een “nerotrivio”, een bewoond klooster, lokale musea en UNESCO beschermde dorpen. We lopen vaker over landwegjes en bospaden; de wandelingen zijn hier over het algemeen makkelijker en korter.

Bij deze reis ligt de nadruk op genieten van de natuur, de omgeving en de (locale) cultuur. Wandelen is een goede manier om dit te bereiken, maar geen doel op zich. Je maakt  kennis met een Griekenland dat niet breed bekend is bij de toerist. Overdag lekker actief zijn en dan ’s avonds een goede maaltijd, een warme douche en een comfortabel bed in een kleinschalige accommodatie.


Er zijn ook individuele reis mogelijkheden in Griekenland: Griekenland Noord Pindos, Griekenland Andros, Griekenland Olympos en Pieria, Griekenland Poros en Hydra.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord