DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 14 3
VERTREK TERUG REISSOM
04 september 18 september € 1415,- ** !
** exclusief ticket
Tickets vanaf: € 300,-
! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Griekenland de Sporen van de Beer
Algemeen

De wandelingen voeren door de berggebieden van de Pindos in het Nationaal Park Vikos-Aoos, waar beren en andere beschermde diersoorten nog in het wild kunnen leven. Ze zijn schuw dus de kans op een ontmoeting is minimaal, maar de sporen komen we zeker tegen!
  • bossen, meertjes, kale hellingen en watervallen
  • prachtige boogbruggen 
  • sporen van de bruine beer
  • bagagevervoer

Wandelen in de Pindos

De Pindos behoort tot de provincies Epiros en Thessalië, en ligt op het noordwestelijk vasteland van Griekenland. 

De Aoos en haar vele zijriveren hebben diepe sporen getrokken in het landschap, wat dan ook gekenmerkt wordt door scherpe pieken en smalle diepe kloven. Het gesteente is een mengeling van zacht zandsteen, harde schisten en wateroplosbaar kalk, waardoor grotten, watervallen en ondergrondse rivieren konden ontstaan. Over de rivieren zijn prachtige boogbruggen gebouwd.

In de laatste IJstijd zijn diverse ‘pingos’ ontstaan: holtes bekleed met een ondoordringbare  kleilaag, hoog op de berghellingen. Regenwater vult deze holtes zodat er intens blauwe meren ontstaan, vol met Alpenwatersalamanders. Vanwege deze ‘draakjes’ worden het Drakenmeren genoemd. Volgens legendes woonden er vroeger échte draken, die elkaar bekogelden met rotsen en boomstammen, vandaar het woeste landschap.

Valia Kalda en Zagoria

De Valia Kalda en Oost Pindos zijn onbekende berggebieden. Hier vind je ongerepte natuur met afwisselend bossen, meertjes, kale hellingen, woeste stromen en watervallen. Het is het leefgebied van de bruine beer, al is die zó schuw dat je hem niet makkelijk tegenkomt. 

De Centrale Pindos is bekend om de Zagoria-dorpen met hun specifieke huizen, geplaveide muildierpaden (‘kalderimia’) en de Vikos-kloof. Hier vinden we de bijzondere steenformaties (schisten) die op stapels munten lijken. Op de Astrakas hoogvlakte komen gemzen voor; de kans dat je die te zien krijgt is aanwezig.

Bij deze reis ligt de nadruk op genieten van de natuur, de omgeving en de (locale) cultuur. Wandelen is een goede manier om dit te bereiken, maar geen doel op zich. Je maakt  kennis met een Griekenland dat niet breed bekend is bij de toerist. Overdag lekker actief zijn en dan ’s avonds een goede maaltijd, een warme douche en een comfortabel bed in een kleinschalige accommodatie.


Er zijn ook individuele reis mogelijkheden in Griekenland: Griekenland Noord Pindos, Griekenland AndrosGriekenland Olympos en PieriaGriekenland Poros en Hydra.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord