Montenegro Prokletije Durmitor

De bergen in het Prokletije Nationaal Park zijn niet de minste van Europa. Het gebied is afgelegen en minder dan een eeuw geleden was deze regio het domein van verschillende stammen. De cultuur en tradities van de lokale volkeren zijn fascinerend en echt - niet alleen een show voor de toeristen.

  • afgelegen gebergte
  • prachtige kale bergwanden
  • veel lokale cultuur
  • een vergeten regio van Europa

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Montenegro Prokletije Durmitor

Dagen 12
Lopen 10
Zwaarte 4
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1325
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Podgorica

Na aankomst op het vliegveld rijden we naar het Eco Camp Stavna in het Komovi gebergte. Overnachting Eco camp Stavna in hutjes met eetzaal in gezamenlijke hut.

dag 2 dagwandeling rond Vasojevicki Kom

Vandaag maken we een dagwandeling naar de Vasojevicki Kom. Totaal 20 km, stijgen 1000 meter, dalen 1000 meter. Na terugkomst bij het ecokamp transfer naar het dorpje Plav en Nationaal Park Prokjetije waar we overnachten. (1 uur rijden)

dag 3 Grebaja dal

Korte transfer naar het Grebaja dal, waar we wandelen over Talijanka en Popadija met adembenemend uitzicht op de Karanfili rotswanden. Na de afdaling transfer terug naar Plav. 15km, 1000 meter stijgen, 1000 meter dalen.

dag 4 Babino Polje dal

Korte transfer naar het Babino Polje dal. Dagwandeling naar het Hridsko meer die op 1970 meter hoogte ligt en naar de Hridski Krs top. Ongeveer 15 km 800 meter stijgen, 800 meter dalen. Transfer terug naar Plav.

dag 5 eco kamp Vranjak

In de ochtend transfer naar de Tresnjevik pas tussen Bjelasica en Komovi. Vandaag wandelen we naar het eco kamp Vranjak. Vranjak ligt in een afgelegen gebied op groene grasheuvels. Voor diegen die het leuk vinden is het mogelijk om hier te helpen met koeien melken, kaas maken of gewoon van de heerlijke berglucht te genieten. Totaal 17km, 500 stijgen, 500 dalen.

dag 6 Biogradsko meer

Wandeling van Vranjak naar het Biogradsko meer.
Biogradska Nationaal Park herbergt een van Europa`s laatste oerbossen. Overnachting aan de oever van het Biogradska meer waar je heerlijk kunt zwemmen. Totaal 12km, stijgen 450 meter, dalen 1000 meter.

dag 7 Jatak

Korte transfer naar Lipovo (30 minuten), uitgangspunt voor de wandeling naar het Torna massief in het Sinjajevina gebergte en het dorp Ředice aan de andere kant van het massief. Deze wandeling speelt zich af in een zeer afgelegen gebied waar weinig toeristen komen. In de winter is dit gebied volledig afgesloten door de sneeuw. Aan het einde van deze wandeling worden we vervoerd van Redice naar Savnik waar we overnachten in het Ecokamp Jatak in gedeelde hutten (1 uur rijden). Totaal 15km, stijgen 800 meter, dalen 800 meter.

dag 8 Zabljak

Vandaag wandelen we naar het hart van Durmitor Nationaal park. Wandeling door het Komarnica dal tot aan Dobri Do. Transfer naar Zabljak, overnachting. Totaal 18km, stijgen 800 meter.

dag 9 Skrcko berghut

Start vanaf Zabljak. We beginnen de dag met de klim naar de de Planinica top waarna we afdalen naar de Skrcko berghut. Vandaag dragen we ook een deel van het gezamelijke avond eten mee en ontbijt en lunch voor morgen. Overnachting in een simpele hut (slaapzak meenemen). Totaal ongeveer 18km, stijgen 1000 meter, dalen 700 meter.

dag 10 Sokolina

Wandeling van de Skrcko berghut langs het Sucica meer en over bospaden naar het dorp Nedajno. Transfer (30min) naar Sokolina. Overnachting in oud Montenegrijns huis aan de rand van de Tara canyon.

dag 11 wandelen en rafting

We wandelen van Sokolina naar Camp Grab, 10 km, dalen 800 meter). Na de lunch stappen we in onze rafts en zakken 18km de Tara rivier canyon af. Na het raften en de lunch kunnen we hier blijven slapen of rijden we naar een hotel in de omgeving van de luchthaven (2,5 uur).

dag 12 terugvlucht Amsterdam

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaventransfers (indien ticket via ons geboekt is)
* alle overige (groeps-)transport tijdens de reis
* alle overnachtingen in berghutten, familiehotels, tenten en lodges
* Engelssprekende gids
* drie maaltijden per dag (vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 12)
* entree Nationale Parken

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Podgorica(kan via ons geboekt worden)
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon 
* wijzigingskosten € 35,-- 
* overige maaltijden
* fooien gids, chauffeur
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdrank, alcoholica) 
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol 
* vaccinaties

Categorie 4

De wandeling zijn 5 uur tot 8 uur lopen, maximaal 20 km op een dag. Stijgen en dalen tussen de 400 meter en 1000 meter op een dag.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice