Rusland Altai Adventure

De mooie Altai trekking als Adventure wandelreis met bagagevervoer! De Altai is een weids gebergte op de grens waar Mongolië, China en Rusland tezamen komen.

  • bagagevervoer door paarden
  • werkelijk prachtig en spectaculair gebied
  • gletsjers, meren, passen en valleien
  • na trekkingdag bijkomen in de sauna
  • Mount Belukha van Himalaya allure

Ruslands mooiste bergen

Door de, zelfs voor Russische begrippen, afgelegen ligging, is Altai (nog) niet bekend bij het Westerse publiek. De Russen zelf komen er al sinds jaar en dag en dat is gezien de schoonheid van deze bergen goed te begrijpen. Deze 16-daagse wandelreis laat je kennismaken met de valleien rond de hoogste berg van de Altai, de 4506 meter hoge Belukha.

Moskou en Barnaul

We vliegen via Moskou en verder met een binnenlandse vlucht van ongeveer 5 uur naar Barnaul. Daar stappen we in de bus/truck voor de lange rit naar het startpunt van de trek. Door brede valleien die vol staan met bloemen, wandelen we richting Mount Belukha. We lopen 12 dagen in een prachtig divers landschap, de bagage wordt vervoerd door paarden.

LET OP: aanvraag reisvergunning

Voor deze reis is een speciale vergunning nodig. Wil je deze wandelreis doen, boek dan tijdig voor 15 mei 2022! 

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Rusland Altai Adventure

Dagen 17
Lopen 12
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
15 jul 2022 31 jul 2022
Prijs vanaf   € 1395
Tickets vanaf € 735
Groepsgrootte 6 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

LET OP: aanvraag reisvergunning

Boek minimaal 2 maanden voor vertrek i.v.m. de aanvraag van de reisvergunning. Voor 17 mei 2020!

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak een gedeeltelijke experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam - Moskou - Barnaul

Vertrek vanaf Amsterdam, op dag 2 komen we aan in Barnaul. Transfer naar een hotel.

dag 3 Barnaul - Vysotnik basecamp

We reizen met de bus naar Vysotnik basecamp bij het dorp Tiungur. (14 uur rijden). Accommodatie berghut in vierpersoonskamers.

dag 4 start trekking naar Oroktoy beek

We starten onze trektocht met een rafttocht naar de monding van de Ak-Kem rivier. Vanaf daar lopen we naar onze kampplaats bij de Oroktoy beek op 1100 meter hoogte. (rafting 2 1/2 uur, lopen 2-3 uur, 8 km, hoogteverschil 600 meter)

dag 5 Oroktoy - Tukhman

Langs de oever van de Oroktoy beek klimmen we omhoog naar Tukhman op 2000 meter hoogte. We zijn nu boven de taiga (Siberisch oerbos) op de hoge alpenweiden. `s Avonds is het een schilderachtige plek met een geweldig panorama van de Mt. Belukha (de hoogste berg van Siberië) en de omringende bergtoppen. (lopen 6-7 uur, 14 km, 900 meter hoogteverschil)

dag 6 Tukhman - Kulduairy meer

We blijven vandaag op hoogte en lopen naar het pittoreske Kulduairy meer (2000 meter). Ons kamp is in het ceder bos. (lopen 7-8 uur, 20 km, hoogteverschil 100 meter)

dag 7 Kulduairy meer - Tekeliu rivier

Een korte actieve dag: na een gematigde stijging naar een plateau met vreemd gevormde rotsen en stenen dalen we steil af naar ons kamp aan de Tekeliu rivier (1800 meter). `s Middags maken we een wandeling langs de rivier naar twee watervallen (4 km). (lopen, exclusief middagtocht 3-4 uur, 10 km, hoogteverschil 500 meter)

dag 8 Tekeliu rivier - Akkem hut

We steken de Tekeliu rivier over en klimmen naar de Sarybel pas en dalen af in de Yarlu vallei. Daar steken we de Ak-Kem rivier over en komen bij de Ak-kem hut (1950 meter). De maaltijden worden in de hut klaargemaakt en geserveerd. Het is mogelijk om van de heerlijke Russische sauna gebruik te maken. (lopen 7-8 uur, 15 km, hoogteverschil 600 meter)

dag 9 Akkem - dagwandeling

Dagwandeling in de Ak-Ojuk vallei (de bergtop Ak-Ojuk is 3670 meter), de vallei van de zeven meren met verschillende kleuren (5-7 uur wandelen, hoogteverschil 400 meter).

dag 10 Akkem - dagwandeling

Dagwandeling naar de Akkem gletsjer aan de voet van de enorme Mount Belukha. Vlak voor de gletsjer staat een kleine houten kapel. Onderweg klimmen we over grote rotsblokken. Met mooi weer is het zelfs mogelijk een klein stukje op de gletsjer te lopen. Terug bij de hut kun je bijkomen in de sauna. (lopen 6-7 uur, 18 km).

dag 11 Akkem - cederboskamp

Start van het tweede deel van onze trekking. Vandaag klimmen we naar de Karatiurek pas (3060 meter). De afdaling vanaf de pas is hier en daar steil. Overnachting aan de rand van het cederbos. (lopen 6-8 uur, 15 km, hoogteverschil 1000 meter).

dag 12 cederboskamp - Kucherla meer

Na een korte klim naar een plateau dalen we door de taiga naar het prachtige en onvergelijkbare de Kucherla meer (1760 meter). Het water van de Ak-Kem en Kucherla meren worden «dood» en «levend» genoemd in de lokale folklore. Er is veel vis in Kucherla meer. Het kamp ligt op een prachtige plek aan de oever van het meer. (lopen 4-6 uur, 13 km, hoogteverschil 300 meter).

dag 13 dagwandeling langs het meer

Het is mogelijk om met een bootje naar de andere oever van het meer te varen en de hogere vallei te verkennen. Hou wel rekening met keienvelden.

dag 14 Kucherla meer - Kucherla river

Afdaling langs de rivier tot op ongeveer 1300 meter hoogte. Kamp aan de rivieroever. (lopen 7-8 uur, 21 km, hoogteverschil 460 meter).

dag 15 Kucherla rivier - Vysotnik

We dalen verder af langs de rivier en komen terug bij het Vysotnik basecamp. Onderweg stoppen we om te kijken bij een aantal oude rotstekeningen. (lopen 4-6 uur, 24 km, hoogteverschil 450 meter).

dag 16 Vysotnik - Barnaul

Vroeg op voor de terugreis naar Barnaul. Overnachting in het mooi gerenoveerde Hotel Barnaul uit de Sovjettijd. (12-13 uur rijden, 750 km).

dag 17 Barnaul - Moskou - Amsterdam

Vroege vlucht via Moskou naar Amsterdam.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
15 jul 31 jul 2022 € 1395 onder voorbehoud € 735

LET OP: aanvraag reisvergunning

Boek voor 17 mei 2020 i.v.m. de aanvraag van de reisvergunning! 

Bij de prijs inbegrepen

* lokaal vervoer 
* rafttocht naar naar de monding van de Ak-Kem rivier
* bagagevervoer (12kg persoonlijke bagage) met paarden
* maaltijden op trek 
* hotels op basis van logies en ontbijt 
* Vysotnik basecamp overnachting in berghut in vierpersoonskamers
* op trek slapen we in tweepersoonstenten
* sauna bij Akkem (1x) en Vysotnik BC (1x)
* Russische gids/tolk, paardenmannen
* voorbereidingsbijeenkomst 
* medicijn- / EHBO-kit

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Moskou-Barnaul (kan via ons geboekt worden) 
* maaltijden wanneer niet op trek 
* eventuele tussendoortjes/snacks
* verzekeringen en vaccinaties 
* visum Rusland ± € 65,-- plus eventueel bemiddelingskosten visumdienst (de aanvraag van het visum neemt enige tijd in beslag en je kunt dan niet beschikken over je paspoort; de visumaanvraag duurt minimaal 6 werkdagen) 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage SGR € 5,-- per persoon 
* toeslag eenpersoonstent € 60,--  
* wijzigingskosten € 35,-- 
* uitgaven van persoonlijke aard 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers

De reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids.

Visum

Voor deze reis is een speciale vergunning nodig. Wil je deze wandelreis doen, boek dan tijdig voor 17 mei 2020!

Voordat het visum voor Rusland kan worden aangevraagd, heb je eerst een uitnodiging vanuit Rusland nodig. Als de uitnodiging er is kan het visum worden aangevraagd. 

De visum aanvraag duurt zo’n 2 weken. (visumkosten € 65,-- + bemiddelingskosten visumdienst) en natuurlijk de porto kosten. Je kunt het visum (bijvoorbeeld) regelen via het Russisch Visumcentrum of een visumservice.

Voor de aanvraag van het visum is het volgende nodig: 
- paspoort (moet geldig zijn tot 6 maanden na verblijf) 
- ingevulde visumformulier voor Rusland met daarop een pasfoto (dit formulier moet online ingevuld worden).
- voor een visumaanvraag voor Rusland moet er een bewijs van ziektekostenverzekering of reisverzekering met vermelding van werelddekking en het liefst ook dekking voor Rusland worden bijgevoegd. Een fotokopie volstaat. 
- Visa Support Letter.

Bovengenoemde kosten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Tijdsverschil

In Barnaul is het 5 uur later dan in Nederland.

Klimaat

De Altai kent voor het grootste deel een landklimaat, d.w.z. koude winters en warme zomers. In het noorden en noordoosten heerst een toendraklimaat: lange winters met extreem lage temperaturen (in Werchojansk in Jakoetië is - 50 graden normaal, soms wordt het - 70 graden) en korte zomers.

Elektra

220 volt, de stekkers zijn van hetzelfde model als bij ons.

Geld

Na aankomst kun je geld pinnen, contante Euro’s en US Dollars (nieuwe biljetten), zijn ook goed inwisselbaar.  

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet. 

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Fooien

Aan het eind van de reis wordt meestal de fooi verzameld voor de crew die is meegeweest. Je geeft fooi als je dat wilt en als je tevreden bent over de prestaties van de crew. Normaal gesproken ligt het bedrag dat een deelnemer kwijt is voor dit doel rond € 40,--.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP en Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A), Tekenencefalitis.

Lijst van persoonlijke medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur bij bacteriële darminfecties 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur bij luchtweginfecties + algemeen breedspectrum 
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol als pijnstiller 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 10 
* zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn 

De antibioticakuren (ciproxin en augmentin) en lidocaïnezalf zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding. 

Nunatak zorgt daarnaast voor een medicijnenkit voor ernstige gevallen. De kans dat we die nodig hebben is klein, maar aanwezig.

Over de uitrusting

Schoenen 
Wij raden bergschoenen klasse B/C aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om ½ tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken).Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. Ook moet je soms door beekjes waden, loop je door nat gras, over modderige paden en soms door sneeuw, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. 

Daarnaast raden wij aan om bijvoorbeeld stevige sandalen mee te nemen (Teva of snel drogende gympen) voor doorwadingen en voor ’s avonds in het kamp. 

Slaapzak 
Een goede slaapzak is onontbeerlijk. De nachttemperaturen in augustus liggen rond 5 graden, maar kunnen ook nog iets lager uitkomen.  

Regenkleding 
Neem altijd goede waterdichte en ademende regenkleding mee. Als het erg warm is en het regent, kan een paraplu prettiger zijn dan regenkleding. 

Zitlap 
Er gaan tijdens deze trektocht geen tafels en stoelen mee. Neem dus zelf een goede zitlap mee voor pauzes onderweg en voor in de gezamenlijke tent! 

Toiletartikelen 
Reis licht. Neem liever geen grote verpakkingen toiletartikelen mee. Er zijn plastic flesjes te koop waar je shampoo, zeep, zonnebrandcrème etc in kunt over doen. De ervaring leert dat je toch niet iedere dag je haar kunt wassen en zonnebrand crème heb je alleen nodig voor onbedekte huid.

Paklijst

Slapen 
~ slaapzak 
~ lakenzak* 
~ slaapmatje 
~ opblaas kussentje* 

Kleding 
~ bergschoenen
~ sokken (3 paar) 
~ stevige sandalen (bijvoorbeeld Crocs, Teva`s of sneldrogende gympies) 
~ gamaschen 
~ regenjack of waterdichte jas 
~ regenbroek 
~ lange broek 
~ korte broek* 
~ enkele T-shirts en/of overhemden 
~ ondergoed 
~ warme (fleece) trui of vest 
~ zwembroek, badpak* 
~ maillot/lange onderbroek/pyjamabroek 
~ zonnehoed of pet 

Overigen 
~ (sneldrogende) handdoek en washandje 
~ veldfles(sen) voor totaal 2 liter 
~ zaklamp/ hoofdlamp 
~ paraplu 
~ loopstokken 
~ reserve bril- of lenzen 
~ zonnebril met UV filter 
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ plastic (vuilnis)zakken 
~ hangslotje 
~ dagrugzak 
~ flightbag of stevige plunjebaal  
~ tussendoortjes (bv. mueslirepen) 
~ zitlap 
~ fluitje (voor noodsignalen) 
~ kompas / gps* 
~ zakmes 
~ batterijen* 
~ fototoestel / geheugenkaarten 
~ (dag)boek 
~ reserve veters 
~ naaispullen* 
~ plasticzakken 

Toiletartikelen 
~ shampoo 
~ zeep 
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
~ wc papier 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ kam/ borstel 
~ zonnebrandcrème met hoge factor 

reisbescheiden 
moneybelt/ halstasje voor: 
~ paspoort 
~ vliegticket(s) 
~ geld 
~ inentingsboekje* 
~ verzekeringsbewijs + alarmnummer 

* = niet noodzakelijk 

Maak van alle belangrijke papieren, zoals paspoort, tickets, noodnummers en bijvoorbeeld creditcards, kopieën, en bewaar deze gescheiden.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 15 jul 2022 Vanaf € 735.00
Bij de reis van 15 jul 2022 vlieg je met Aeroflot van Amsterdam naar Barnaul.
Het vluchtschema is als volgt:
16 juli Amsterdam-Moskou-Barnaul
1 augustus Barnaul-Moskou-Amsterdam
Boek deze reis
 
 

Categorie 3

Er zijn 12 dagen met matige en inspannende wandeling door gevarieerde landschappen. De maximum hoogte is 3060 meter. Er zitten enkele lange passages bij, hoewel ze technisch gezien niet moeilijk zijn, is een redelijke mate van fitheid vereist. Er gaan paarden mee voor het bagagevervoer. Gemiddelde looptijd per dag is 5 uur.
De maaltijden worden door de deelnemers klaargemaakt. We verwachten van de deelnemers een coöperatieve instelling naar elkaar en naar de groep als geheel.

Reiswaardering 8,6

Een greep uit de reviews:

 

Hanneke

17-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 9,5

Wens en/of verwachting: Avontuur, ver weg van het dagelijks leven

Meeste indruk: -

Ervaring: Prima georganiseerde reis, goede informatie vooraf en snelle reactie op vragen. Heb een hele mooie reis gehad, en vond het een grote meerwaarde dat de begeleiding tijdens de reis door een lokale gids en 'paardenmannen' werd verzorgd. Alles was goed georganiseerd, ook de aanvraag voor het visum voorafgaande aan de reis ging soepel door de juiste informatie vanuit Nunatak. Het enige minpunt vond ik onze ecologische voetafdruk tijdens de reis. Ons afval namen we niet mee terug maar werd (min of meer) verbrand en achtergelaten. Het was onbespreekbaar om het mee terug te nemen. Daar voelde ik me niet goed bij. Het is zo'n prachtig en ongerept gebied, maar het wordt ieder jaar drukker en iedereen kijkt naar de ander en kopieert dit gedrag...

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Maarten

06-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: de besneeuwde mount Belukha

Ervaring: De reis is een mooie combinatie van lopen door bloemenvelden en later oerbossen. Vaak is er uitzicht op de besneeuwde mount Belukha. Door bagagevervoer met paarden en optionele dagwandelingen halverwege niet te zwaar. Er wonen geen mensen, maar russische toeristen kom je vaak tegen.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Peter en Gerda

05-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: Een enerverende reis.

Meeste indruk: -

Ervaring: Een reis die aan alle verwachtingen voldeed met een leuke groep mensen. Een prachtige natuur maar wel iets drukker dan verwacht. Een hele goede en betrokken gids. Ook de paarden mannen deden hun werk uitstekend. De heenreis van Barnaul naar het basecamp en later terug was wel een beetje lang. Kortom een aanrader!

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Mia

05-08-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,5

Wens en/of verwachting: Ver weg van het massatoerisme, actief zijn en genieten van echte natuur.

Meeste indruk: Het kamperen in de middle of nowhere , de voortdurend wisselende blik op de Beluga, het optreden van een traditionele zanger op een unieke plek, het contact met Russische toeristen.

Ervaring: Prima organisatie, prachtige reisroute, optimale verzorging, ontmoeting met Russische reizigers: vriendelijk, aardig, behulpzaam leermomenten wat outdoor-activiteiten betreft.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Marian

31-07-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Mooie , stille natuur beleven.

Meeste indruk: Beluga.

Ervaring: Onverwacht concert van keelklank zanger op schitterende locatie!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Alexander

16-08-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Wens en/of verwachting: Een voor mij onbekend gebied qua natuur & cultuur ontdekken.

Meeste indruk: Ak-Kem meer met uitzicht op Belukha, Kucherla Lake, onverwachte stop in Byisk vanwege reparatie busje.

Ervaring: De gids (Valeri) was geweldig: prima engels, zeer behulpzaam, uitstekend gevoel voor humor, erg aardig om met haar over van alles en nog wat te praten!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
7,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Gerda

02-08-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,5

Wens en/of verwachting: Afgelegen gebied.

Meeste indruk: Bloemenweides met besneeuwde bergen in achtergrond.

Ervaring: Prachtig ongerept gebied, goed geinformeerde en goed Engelse sprekende gids.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice