Servië

Prachtige bergtoppen, charmante dorpjes, gastvrijheid, leer Servië op een andere manier kennen tijdens deze 10-daagse wandelreis!

  • verrassend mooie berggebieden
  • de hoogste berg van Servië
  • bezoek Belgrado
  • de Donau kloof

Met onze eigen minibus verplaatsen we ons tussen de meest intereassante berggebieden van Servië. We overnachten afwisselend in pensions, berghutten en hotels. 
De dagwandelingen zijn pittig maar ozo mooi.
Home

Servië

Dagen 10
Lopen 6
Zwaarte 4
Met bagagevervoer
Prijs op aanvraag
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak een experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Aankomst

Aankomst op de luchthaven. Transfer naar de Rtanj-berg. Diner en overnachting.

dag 2 Rtanj 1565 meter

Na het ontbijt en korte transfer staan we aan de voet van de mystieke Rtanj. Deze berg heeft de vorm van een pyramide in Egypte. We maken een lange dagwandeling over de gehele bergkam van het zuiden naar het noorden en pakken onderweg de Šiljak top (1565m) mee. Totale stijging - 1200 m, lengte 15 km. Aan het einde van de middag hebben we een transfer naar Suva (Suva planina). Overnachting in privé-appartementen, Niška banja.

dag 3 Suva Planina (Dry Mountain) 1810 meter

Na het ontbijt beginnen we aan onze wandeling van 20 km op de Bojanine Vode. Het pad loopt over de Trem top, met 1810 meter het hoogste punt van Suva Planina. Na de beklimming dalen we af naar Bojanine vode waar de minibus op ons wacht, ook vanavond overnachten we in Niška banja. Totale stijging is ongeveer 1400m.

dag 4 Greben Planina (Ridge Mountain) 1338 meter

Vandaag lopen we over de Greben Planina, de totale stijging is ongeveer 800 meter en de lengte van de wandeling 11 kilometer. Vanavond slapen we in een berghut in het dorpje Dojkinci.

dag 5 Kopren 1963 meter

Korte transfer door de vallei, we wandelen naar een van de toppen van de berg Stara - Kopren. Totale stijging is ongeveer 1000 m en de lengte van de wandeling 20 km. We overnachten weer in de berghut in Dojkinci.

dag 6 Midžor 2168 meter

Vandaag beklimming we de hoogste top van Servië, de 2168 meter hoge Stara. Totale stijging is ongeveer 750 meter en de lengte van de wandeling 16 kilometer. Overnachting in een berghut bij Babin zub.

dag 7 transferdag Rajačke pimnice en Vratna stenen poorten

Vandaag verplaatsen we ons naar het noorden, onderweg is het tijd voor wat sightseeing. We bezoeken de Vratna-poorten, kalksteenbruggen en het Vratna klooster. Na een bezoek aan Vratna gaan we naar Rajacke Pimnice. De dorpjes dragen de namen van de wijnkelders, "pivnice" of pimnice in deze regio. Deze kelders werden gebruikt voor productie van wijn en brandewijn. De Rajačke Pivnice wijnkelders in het dorp Rajac zijn werkelijk prachtig. Het dorpje heeft 270 huizen met speciale daken, de fontein op het centrale plein is gewijd aan St Tryphon. Overnachting in een van de unieke huizen in Rajac.

dag 8 Iron gate 767 meter

’s Ochtends rijden we stroomopwaarts langs de Donau kloof.  Op de plek waar de rivier op z’n smalst is, is er een prachtige kloof. Vanaf de rivieroever klimmen we omhoog naar het mooiste uitzichtpunt over de kloof. Totale stijging 950 m, lengte 15 km. We overnachten in een authentiek huis.

dag 9 Belgrado

Langs de Donau rijden we naar Belgrado. Onderweg maken we een korte stop bij het Golubac fort en de archeologische vindplaats Lepenski vir, waar een unieke 7000 oude nederzetting uit de paleolithische periode is opgegraven.  
’s Middags kun je zelf op pad gaan in Belgrado of optionele rondleiding door de stad met een gids boeken. ’s Avonds diner in de beroemde Boheemse straat - Skadarlija.

dag 10 Transfer naar de luchthaven

Ontbijt en transfer naar de luchthaven.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de reissom inbegrepen

* overnachtingen op twee of meerpersoonskamers
* alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
* alle transfers 
* Engelsprekende gids/chauffeur
* entree nationale parken

Niet bij de reissom inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Belgrado (deze kan via ons geboekt worden)
* reserveringskosten € 20,-- per factuur
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50  
* reis- en annuleringsverzekering 
* entreegeld voor bezienswaardigheden buiten programma
* fooien 
* persoonlijke uitgaven (mineraal water, frisdranken, alcoholica, souvenirs)  
* vervoer naar en van Schiphol
* wijzigingskosten € 35,--

Aantal deelnemers

Minimum aantal deelnemers: 9
Maximum aantal deelnemers: 12

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

Categorie 4

De meeste wandelingen liggen tussen 5 en 7 uur netto looptijd (dus exclusief pauzes). Uiteraard nemen we voldoende tijd om te pauzeren, zowel om even bij te komen als om te genieten van de uitzichten en de rijke flora en fauna. We adviseren je om enigzins getraind op reis te gaan, zo heb je meer plezier van je wandelingen! Het is een reis voor de actieve rust- en natuurliefhebber met belangstelling voor locale cultuur.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Kijk voor de algemene beoordeling van Nunatak op klantenvertellen.nl

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Server connexion not possible.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice