Noorwegen zeilen & sneeuwschoen wandelen

8-daagse avontuurlijke zeil en sneeuwschoenwandelreis. Noorwegen is een ware speeltuin voor de avontuurlijke sneeuwwandelaar. Vanaf het schip kan je de beklimmingen en afdalingen al zien. Tochten op sneeuwschoenen met zicht over de fjorden met als beloning een afdaling tot aan zee.

 • zeil en sneeuwschoenwandelreis via onze partner Bergwandelen.com
 • met zeilschip de ‘Moondance’
 • langs de Noorse Fjorden
 • Noorwegen op z’n best!

Reis via onze partner Bergwandelen.com

Ga mee met de eerste zeilen en sneeuwschoen week via onze partner Bergwandelen.com. We vertrekken met het zeilschip de ‘Moondance’ vanuit Narvik, in het noorden van Noorwegen. Onderweg varen we door de mooiste fjorden van de Lofoten waar we ook het Trollfjord aandoen. Vervolgens zetten we koers op Grytøya en Senja. Via de Lyngen-alps eindigen we onze tocht in Tromso. Met de flexibiliteit van een boot komen we op de meest bijzondere plekken en kunnen we op zoek naar de beste sneeuw. Ga jij mee dan ben je de eerste die deze avontuurlijke reis uit het winterprogramma gaat doen!

Voor wie

Deze unieke reis wordt voor jou een ultieme week sneeuwwandelen en zeilen als je geniet van actieve vakantie, met veel buiten zijn en verrassende ‘wauw’-momenten tijdens de zeil- en dagtochten. We lopen met een lichte dagrugzak en het grote genieten van buiten in de natuur wordt gecombineerd met een volpensions verblijf in 2 3-persoons hutten op het zeilschip. Het is van alle gemakken voorzien zodat jij optimaal kan genieten. Tijdens het verblijf aan boord vind je het niet erg een handje te helpen en sta je klaar voor elkaar. Ben je nieuwsgierig aangelegd? Onze gids en de crew delen graag hun kennis van de geschiedenis van de omgeving, over sneeuw én wat jij maar wilt weten!

Verblijf en eten

De ‘Moondance’ is een custom-built Koopmans, ontworpen door Dick Koopmans en gebouwd bij Koopmans Kasko’s in Sneek. Het schip is één van mooiste zeiljachten die je zal vinden in de Noorse fjorden. Aan boord zijn 7 goede bedden voor gasten, een ruime kajuit, een nette wc en warme douche. Verder zijn er opbergruimtes voor de spullen van het sneeuwschoenwandelen, verwarming door het hele schip en comfortabele bedden. Perfect voor expedities in het hoge Noorden. De schippers Olivier en Luuk kijken er naar uit om je te ontvangen en mee te nemen op dit onvergetelijke avontuur.Naast de boot hebben we een 9-persoons bus tot onze beschikking. Deze gebruiken we voor de transfers vanaf de luchthaven, boodschappen doen en een mogelijk alternatief programma. Het weer en de sneeuw kunnen enorm verschillen per regio. Met de bus rijden we in een uurtje naar andere regio of fjord waar de boot ons weer oppikt. Zo verplaatsen we makkelijk van het ene naar het andere fjord.

Gebied

We verkennen in deze week de prachtige kuststreek langs verschillende Noorse fjorden. Het gebied is alleen bereikbaar per boot en biedt een eindeloze variatie aan tochten en terrein. De bergen in de regio zijn 800-1300 meter hoog en ideaal voor dagtochten. Er zijn prachtige fjord-landschappen, kusteilanden en ruige alpiene toppen in het binnenland. De variaties en microklimaten die hierbij horen maken van de regio een betrouwbare sneeuwbestemming. Naast het sneeuwschoenwandelen aan de kust is er ook toegang tot een droger, kouder, continentaal sneeuwpakket verder landinwaarts. Gezien de veranderlijkheid van het Noorse weer, is dit goed om te weten om optimaal gebruik te maken van de weer- en sneeuwcondities. Februari en maart zijn geweldige maanden met voldoende daglicht, lage temperaturen voor poeder én een grote kans om het noorderlicht te zien.Het Scandinavisch Hoogland is een bergketen die van ‘noordoost naar zuidwest’ over het Scandinavische schiereiland loopt. De toppen zijn rond en  lopen stijl af. Beneden liggen de bekende fjorden. Vergeleken met andere gebergten zijn die van Noorwegen niet erg hoog maar vanwege de  noordelijke ligging en het vochtige klimaat is er veel sneeuw. Dit maakt het ideaal terrein voor sneeuwschoenwandelen. Er is altijd een comfortabele weg omhoog en naar beneden  te vinden maar er zijn ook uitdagende mogelijkheden voor liefhebbers van ‘ontspannen door inspannen’. Een gevarieerd terrein voor ieder niveau! De International Mountain Leader die meegaat, zoekt tochten die bij het niveau en de wensen van de groep passen en houdt daarbij rekening met veiligheid en comfort. 

Crew

Net als op de andere reizen van Bergwandelen.com gaat er een International Mountainleader mee op de reis. Luuk & Olivier zijn de kapiteins van de Sailing Taxi en een van hen is de schipper tijdens onze sneeuwwandelweek. Je zal hen altijd lachend achter het roer zien staan. Ze hebben vele, vele zeemijlen gevaren op de ‘Moondance’.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Noorwegen zeilen & sneeuwschoen wandelen

Dagen 8
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 3248
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 ontmoeting met de crew

Na de landing op het kleine vliegveld van Narvik Evenes ontmoet je de crew voor de komende week. Zij halen ons op bij het vliegveld en brengen ons naar het zeilschip de Moondance. De koffie en thee staat dampend klaar en we nemen even de tijd om ons rustig te installeren, tas uit te ruimen en een bed uit te kiezen. We doen een voorstelronde, de gids en crew vertellen wat over zichzelf en vooral hun manier van werken. En we bespreken de globale planning voor de week. Het plan is afhankelijk van het weer dus flexibiliteit is onze kracht. Aansluitend doen we een veiligheidsronde aan boord en dan varen we gelijk weg. Op naar de Lofoten, waar we voor anker zullen gaan in een kleine baai. De zeiltocht hier naartoe zal tussen de 3 en 4 uur duren. We zullen einde van de middag voor anker gaan. Als er nog voldoende zonlicht is dan, kan er nog een kleine wandeling op het land worden gemaakt. Als er geen zonlicht meer is maar Noorderlicht zouden we de hele nacht door kunnen lopen.

dag 2 de eerste tour-dag

We worden wakker op de boot met de geur van verse koffie en zicht op de eerste tour. Na een goed ontbijt laden we het materiaal in de bijboot en gaan aan land. Onze IML-er heeft voor de eerste ochtend een prettige tour om te starten uitgezocht zodat iedereen rustig kan wennen aan het materiaal en de sneeuw. Boven aangekomen worden we beloond met een uitzicht over het indrukwekkende landschap van Noorwegen. Aan het eind van de middag dalen we af tot aan de zee waar de boot ligt te wachten.

dag 3 t/m 7 nog eens 5 volle sneeuwschoenwandeldagen

Dagelijks maken we één of twee beklimmingen en afdalingen op sneeuwschoenen. Aan het eind van de middag maken we een lange afdaling richting de fjord terug naar de Moondance. Voor het diner zeilen we verder en gaan voor anker aan de voet van de volgende tocht. Aan boord worden we goed verzorgd door de bemanning. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt klaar en kunnen we een lunchpakket maken voor onderweg. Als we aan het eind van de middag terugkeren naar het schip genieten we na onder het genot van ons Moondance-biertje, speciaal voor dit avontuur gebrouwen Tijdens het diner laten we ons verrassen door de dagvangst. De dagen zullen grofweg uit 2 dagdelen bestaan: een halve dag zeilen en een halve dag sneeuwwandelen. Het sneeuwwandelen kan starten en eindigen op één punt maar deze week is de kans op ‘traverses’ vrij groot. We worden afgezet op een startpunt met onze kleine motorboot (deze gebruiken we om naar wal te varen als we voor anker liggen) en weer opgehaald op een andere plek. Kunnen we  de berg niet op vanwege harde wind dan kunnen we meestal zeilen. Bij te sterke wind liggen we voor anker of in een haven. Afhankelijk waar we zijn en wat er in de regio te doen is, bedenken we samen een leuke dagbesteding. 

dag 8 terugreis

Na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning en worden we teruggebracht naar het vliegveld. In de avond landen we weer op Schiphol.

Alternatief programma op ‘Down-days’

Het kan zijn dat het weer het niet toe laat om te gaan sneeuwschoenwandelen. Er zijn dan meerdere activiteiten die wij kunnen doen. We zijn dus voorbereid op dagen met te veel wind, constante regen, etc. Tijdens dit soort dagen, die zeer weinig voor komen (vaak hebben we weken op rij met niet één down-day, soms hebben we pech en hebben we er twee, maar ja, dat is het risico van buitensport), rijden we naar een haven of steiger die te bereiken is met de auto. Zo zijn wij niet gebonden aan wandelen of zeilen. We kunnen een stuk het binnenland in rijden. Hier is het weer, vaak rustiger en stabieler. Zo kunnen we nog steeds indrukwekkkende sneeuwschoenwandelingen maken. Als we zin in juist iets totaal anders hebben dan sneeuwschoenwandelen of zeilen, dan kunnen we ook eens een museum oid te bezoeken.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* 7 overnachtingen op de Moondance
* Volpension
* Transfer van het vliegveld naar accommodatie en vanuit de boot naar het vliegveld
* Kleine motorboot
* Zwemvest
* Kleine groep (maximaal 7 personen)
* International Mountain Leader
* Bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant
* Uitgebreide EHBO-set
* Satellietcommunicator
* Online foto-album
* Whatsapp-reisgroep
* Lawine-uitrusting

Niet bij de prijs inbegrepen

* Vluchten Amsterdam-Narvik, Tromso-Amsterdam (kan via ons geboekt worden)
* Reis- en annuleringsverzekering
(voor deze reis heb je een bergsport/bijzondere sporten reisverzekering nodig)
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Huurmateriaal
* Onvoorziene kosten
* Snacks voor onderweg
* Frisdranken en alcoholica
* Wijzigingskosten € 35,--
* Vervoer naar en van Schiphol

Paklijst Winterse Dagtochten in het Hoge Noorden

Onderstaand vind je een basislijst, aan te vullen met voor jou onmisbare zaken voor een geslaagde dagtocht in het Hoge Noorden. Houd er rekening mee dat het in de meeste gevallen niet mogelijk is nog even snel een supermarkt of apotheek in te duiken. Heb je vragen over deze paklijst of wil je even overleggen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Materiaal

 • ABS-Airbag rugzak. Wordt door ons verzorgd en zit bij de reisprijs inbegrepen
  (tenzij de gids aangeeft dat een gewone rugzak volstaat)
 • Sneeuwschoenen. Deze zijn te huur bij ons.
 • Wandelstokken (verstelbaar). Deze zijn te huur bij ons.
 • Thermosfles
 • Lichtgewicht fles voor minimaal 1 liter
 • Zonnebril
 • Zonnebrandcrème
 • lippenbalsem met UV Filter
 • Hoofdlampje met voldoende batterijen
 • Simpele toiletspullen
 • Persoonlijke medicatie
 • Oordopjes
 • GELDIG paspoort
 • Contant geld
 • Creditcard
 • Bankpas
 • Eenvoudige EHBO middelen zoals pleisters, compeed, een reddingsdeken, sporttape, een paar zakjes ORS (zout), Paracetamol en Ibuprofen.
 • Lijst met persoonlijke gegevens zoals: je naam, zorgverzekering, bellen in geval van nood.
 • Zet de ICE-nummers in je telefoon
 • Zakje voor afval

Kleding

 • Bergwandelschoenen (minimaal B/C categorie en goed ingelopen)
 • Gamaschen/Gaiters
 • Winddichte broek (bijv. een zomerse softshell is vaak prima, een skibroek is te warm!)
 • Wind- en waterdicht jack
 • Waterdichte broek (bijv. een regenbroek)
 • Donsjas
 • Warme fleecetrui of vest
 • Thermisch ondergoed, shirt met lange mouwen
 • Thermisch ondergoed, lange onderbroek
 • Snel drogend t-shirt
 • 3x dikke ski- of wandelsokken
 • Slippers/sloffen voor in huis
 • Waterdichte wanten of handschoenen (+reserve!)
 • Muts (+ reserve)
 • Sjaal of col/buff
 • Skibril en bivakmuts (zodat je hele gezicht bedekt is als het heel erg koud/winderig is)
 • Ondergoed

Snacks voor tijdens de wandelingen

Neem mee wat je lekker vindt, bijvoorbeeld:
 • Mueslierepen
 • Ontbijtkoek
 • Gedroogd fruit
 • Noten
 • Sportrepen

Naar wens kun je ook nog meenemen …

 • Noodfluitje
 • Zakmes
 • Zitlap
 • Wandelkaarten
 • Kompas
 • GPS en hoogtemeter
 • Vitaminepillen
 • Pen
 • Papier
 • Fotocamera
 • Boek of e-reader
 • Powerbank
 • Opladers voor bijv. telefoon, camera, gps, hoofdlampje...
Verloopstekkers zijn NIET nodig

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice