Rusland Baikal schaats-lodgetocht

Schaatsen op de mooiste en grootste ijsbaan ter wereld - het Baikalmeer. Je glijdt langs grotten vol bizar gevormd ijssculpturen, verbazingwekkende ijspatronen en luchtbellen onder het ijs; de ultieme schaatstrekking over de eindeloze en verbazingwekkend mooie vlakten van het Baikalmeer!

  • trekking op de schaats
  • bagagevervoer, alleen dagrugzak met thermos en warme kleding 
  • overnachten in gezellige pensions
  • het grootste zoetwatermeer ter wereld

Pension overnachtingen

Deze lodge variant is voor degenen die comfort net zo belangrijk vinden als de uitdaging. We overnachten in gezellige pensions en alle spullen worden met een voertuig van plaats naar plaats vervoerd, zodat we licht kunnen schaatsen. De eerste vertrekdatum, zal qua fysieke inspanning iets zwaarder zijn dan de tweede vertrekdatum.

Ogoy Island, Shamanka Cliff, Olkhon Island

Bekijk de ijsvallei van de Maloye More zeestraat, een van de grootste eilanden in het gebied - Ogoy Island. Maak een wandeling naar Shamanka Cliff aan de westkust van het eiland Olkhon, dat deel uitmaakt van het Baikalsky National Park.  En maak een rit langs de route van de historische Circum-Baikal Railway aan boord van een Russische hovercraft.

Ga mee met deze unieke winterreis op het Baikal meer.

Kampeer variant

Er is ook een variant van deze reis waarbij je gaat kamperen, je sleept dan je eigen bagage op een sleetje/pulka. Dit is een zwaardere reis, met langere dagafstanden. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Rusland Baikal schaats-lodgetocht

Dagen 11
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 2225
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. De schaatsroute kan variëren afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden, bijvoorbeeld bij sterke tegenwind kan besloten worden de route om te keren.

dag 1 en 2 Amsterdam - Moskou – Irkoetsk – Listvyanka

Vertrek uit Amsterdam naar Irkoetsk waar we op dag 2 aankomen. Na aankomst in Irkoetsk rijden we naar het Limnological museum. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis, flora en fauna van het Baikal meer. Ook hebben we wat tijd om te acclimatiseren en te ontspannen. Listvyanka is een klein stadje aan de kust van Baikal dicht bij de rivier de Angara en het is het startpunt van de trektocht. Overnachting in een pension.

dag 3 Listvyanka - Sakhayurta

Transfer van Listvyanka naar Sakhayurta. Nadat we hebben ingecheckt en de tassen in het pension hebben achtergelaten, doen we een schaatstraining om te wennen aan het schaatsen. Een perfecte dag ook om in alle rust van de natuur te genieten. Overnachting in een pension.

dag 4 schaatsen rond de Maloye More zeestraat

Maloye More is een 70 km lange zeestraat van het Baikalmeer, tussen de kust en het eiland Olkhon. Het maakt deel uit van het nationale park Pribaikalsky en biedt een unieke natuur en betoverende uitzichten. Het grootste eiland Ogoy Islands is slechts 3 km lang en 600 meter breed, maar het is een rustige afgelegen plek. Op de top van het eiland vind je een boeddhistische stupa. Voel de energie van deze heilige plaats, die wordt beschouwd als het land van de sjamanen. Wie weet hebben we geluk en ontmoeten er een.  We schaatsen verder of een rijden naar Harantzy (onze overnachtingsplek), afhankelijk van hoe moe we zijn.

dag 5 Uzury - Kaap Hoboy

Uzury is de enige nederzetting aan de oostkant van het eiland Olkhon met maar 9 mensen die hier officieel wonen. We zullen waarschijnlijk meer mensen zien - er is een meteostation en het laboratorium van de Earth`s Crust University, dat zowel wetenschappers als toeristen aantrekt. Trouwens, het is de enige plek aan de oostkust waar je het water echt kunt bereiken, want de rest van de kustlijn is te rotsachtig. De rotsen in dit gebied lijken op dierlijke hoektanden, die boven de ijskap uitsteken - "hoboy" betekent "hoektand" in het Boerjats. We zien kliffen bedekt met ijs, die glinsteren in de zon, bizarre ijssculpturen en de spookachtige grotten, verbergen de mysteries van het meer. Legenden zeggen dat het de plaats is waar de eerste sjamaan van Olkhon zijn macht kreeg. We overnachten weer in het pension in Harantzy.

dag 6 Kaap Yizhemey

Het Baikalmeer is 1637 meter diep en zelfs als je langs de kust schaatst, zijn er honderden meters water onder. We schaatsen aan de oostkan van Olkhon en moeten waarschijnlijk enkele ijsruggen passeren - deze ontstaan door de beweging van het ijs. Overnachting in Harantzy.

dag 7 Huzhir - Kaap Burkhan

Transfer naar Huzhir. We schaatsen naar de Shamanka klif en Kaap Burkhan.  De Shamanka klif  is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Baikal, je kunt er foto`s van zien in elk artikel en documentaire over Baikal. In de grot in deze rots deden sjamanen vaak rituelen en offerden ze. Overnachting in Huzhir.

dag 8 de oostkust van het eiland Olkhon

Transfer naar de Idiba vallei. We schaatsen naar Sakhayurta. De lengte van de tocht vandaag is 28 km. Laat de lengte van de tocht je niet afschrikken. De afstand is veel gemakkelijker af te leggen op de schaats dan te voet.  
De Idiba vallei is een uiterst schilderachtig gebied en de favoriet van vele toeristen, die hier elk jaar komen. De vallei is omgeven door hoge bergketens en biedt een van de meest adembenemende panoramische uitzichten vanaf de kiezelbaai. In de avond na de lange schaatstocht krijg je de welverdiende ontspanning in een Russische banya en vier je de voltooiing van de schaatstocht met heerlijke lokale gerechten en drankjes. Overnachting in Sakhayurta.

dag 9 transfer naar Listvyanka

Breng je vrije tijd door met een wandeling langs de kust van het Baikal meer, ga winkelen voor souvenirs of maak een rit langs de historische Circum-Baikal Railway. Overnachting in een guesthouse.

dag 10 rit langs de Circum-Baikal Railway met een Russische hovercraft

Een rit langs Circum-Baikal Railway met de hovercraft. We verkennen het gebied en vergelijken het met wat we al hebben gezien. Stel je voor dat je met 70 km per uur over ijsscheuren en -ruggen gaat.

dag 11 vertrek

Terugvlucht via Moskou naar Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Moskou-Irkoetsk inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, wanneer het laagste tarief niet meer beschikbaar is, volgt er een vluchttoeslag)
* luchthaven transfers 
* alle overige (groeps-)transport tijdens de reis
* bagagevervoer per auto 
* drie maaltijden per dag tijdens de trekdagen 
* alle overnachtingen in pensions 
* schaatsen
* lokale Engels sprekende reisbegeleiding
* uitnodigingsbrief in verband met visum

Niet bij de prijs inbegrepen

* maaltijden wanneer niet op trek, voor 3 avondmaaltijden en lunches moet je rekenen op ± € 75,--
* persoonlijke uitgaven, souvenirs 
* frisdranken en alcoholica
* reis- en annuleringsverzekering (voor deze reis heb je een bergsport/bijzondere sporten reisverzekering nodig) 
* visum Rusland ± € 65,-- plus eventueel bemiddelingskosten visumdienst (de aanvraag van het visum neemt enige tijd in beslag en je kunt dan niet beschikken over je paspoort; de visumaanvraag duurt minimaal 6 werkdagen) 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur
* bijdrage SGR € 5,-- per persoon 
* wijzigingskosten € 35,-- 
* vervoer naar en van Schiphol

Aantal reizigers

Je reist in een internationale groep. Informeer op het kantoor naar het aantal beschikbare plaatsen.

Visum

Voordat het visum voor Rusland kan worden aangevraagd, hebben we eerst een uitnodiging vanuit Rusland nodig. Als de uitnodiging er is kan het visum worden aangevraagd. 

De visum aanvraag duurt zo’n 2 weken. (visumkosten € 65,-- + bemiddelingskosten visumdienst) en natuurlijk de porto kosten. Je kunt het visum (bijvoorbeeld) regelen via het Russisch Visumcentrum of een visumservice.

Voor de aanvraag van het visum heb je het volgende nodig: 
- paspoort (moet geldig zijn tot 6 maanden na verblijf) 
- ingevuld visumformulier voor Rusland met daarop een pasfoto (moet je online invullen)
- Voor een visumaanvraag voor Rusland moet er een bewijs van ziektekostenverzekering of reisverzekering met vermelding van werelddekking en het liefst ook dekking voor Rusland worden bijgevoegd. Een fotokopie volstaat.
- Russische uitnodiging

De genoemde kosten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Paklijst

~ schaatsen (mocht je deze niet hebben, dan zijn die lokaal te lenen)
~ helm
~ bescherming voor de knieën en ellenbogen - bescherming voor rolschaatsen/skeeleren is geschikt
~ rugzak 80-100 liter of grote tas met draagsysteem
~ bril tegen zon en wind (handigst is een snowboardmasker)
~ thermosfles
~ dagrugzak
~ warme schoenen voor in de lodges
~ schaatsschoenen met stevige fixatie van de enkel
~ verschillende lagen kleding
~ warm thermisch ondergoed (broek + jas)
~ fleece kleding (broek + jas)
~ hardloopkleding (broek + jas) om in te schaatsen
~ donsjack
~ muts + bivakmuts of sjaal
~ gezichtsmasker om te beschermen tegen de wind
~ handschoenen (meerdere paren)
~ warme wanten
~ sokken van een verschillende dikte
~ warme broek (bijvoorbeeld skibroek)
~ donssloffen
~ bivakzak (klik voor voorbeeld)
~  schoenhoezen (voor als je schoenen niet warm genoeg zijn) 
~ mok, lepel, kom, mes
~ hoofdlamp
~ lucifers
~ persoonlijke EHBO-kit (verband, rekverband, pleisters, pijnstillers, lippenbalsem, handcréme, neem niet voor alles wat mee, er is ook een algemene EHBO-kit)
~ zonnebrand crème
~ toiletartikelen

Het gewicht van de persoonlijke uitrusting mag niet meer dan 15 kg zijn. Als je meer hebt, kan of overleg dan wat eventueel niet nodig is, maar verminder het gewicht niet door warme kleren weg te laten.

Het is ook mogelijk op lokaal bepaalde materialen te lenen of te huren.

Zwaarte 3

De tocht is vrij eenvoudig met absoluut geen trektochten of overnachtingen in tenten, we overnachten namelijk in pensions. Wat het een perfecte optie maakt voor mensen met weinig trekkingervaring.

De dagtochten zijn ontspannen. De bagage wordt vervoert, overdag heb je alleen een dagrugzak met thermoskan en warme kleding. De gemiddelde afstand die je aflegt per dag ligt rond de 20-25 km. Mocht je een rustdag willen, dan kun je meerijden naar de volgende overnachtingsplaats.
Hoewel we in pensions overnachten, is het overdag vrij koud, dus zorg ervoor dat je genoeg warme kleding hebt.
De eerste vertrekdatum, zal qua fysieke inspanning iets zwaarder zijn dan de tweede vertrekdatum.

Reiswaardering 9,0

Een greep uit de reviews:

 

Carolien

26-03-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,6

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: -

Ervaring: -

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Adrian

20-03-2018

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: Extreme schaatstocht.

Meeste indruk: Moscow in de winter, Trans Siberië Express, Baikalmeer.

Ervaring: Verzorging en samenwerking met het Russische team was ver boven verwachting. Een zeer gezellige week met hartverwarmend Russisch team. Ook uitgezochte pensions en chauffeurs waren top. Geen luxe, wel goed verzorgd en overal een hartelijke ontvangst.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

René

19-03-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Wens en/of verwachting: Schaatsen op het Baikal meer, contact met Russen.

Meeste indruk: Elke dag was een avontuur.

Ervaring: Wij hebben de reis verlengd door 3d Moskou te verkennen en 4,5d per trein naar Irkoetsk te reizen. Prachtige combinatie, positieve ervaringen met Russische bevolking, zeer aardig en belangstellend. De taal is wel een probleem maar gaandeweg redden wij ons goed. Reisleiding vanaf Irkoetsk en tijdens trektocht sprak prima Engels en was zeer behulpzaam en prettig. De combinatie met Russen in de groep was een positieve openbaring, sterke jonge vrolijke gidsen openhartig en wederzijdse belangstelling.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice