Noord India Stok Kangri 6123 meter

Eén van de klassieke trekking pieken in Ladakh is de Stok Kangri. Het is een toegankelijke 6000 meter plus top. Via Delhi vliegen we naar Leh, waar we enkele dagen blijven om aan de hoogte te wennen. Leh is daarvoor een prima plek omdat er voldoende te zien is. Daarna beginnen we aan een prachtige acclimatisatietocht die eindigt met de beklimming van de 6123 meter hoge Stok Kangri.  

  • toegankelijke 6000 meter plus piek
  • prachtige acclimatisatie tocht
  • Tibetaanse cultuur in India
  • woestijnachtig landschap in combinatie met gletsjers

Stok Kangri

Na onze acclimatistatiedagen in Leh en het bezoek aan het Phyangkloosterfestival, starten we onze trektocht vanuit Chogsti langs de Zangskar rivier. Via de Kang La (5260 meter) en Ganda La (4980 meter) lopen we naar Rumbak. Onderweg hebben we de optie om naar de Palam Peak (5360m) te klimmen, een goede oefening voor de Stok Kangri. Het pad gaat dan over de Stok La pas (4930 meter) naar het lage basiskamp, van waaruit we de 6123 meter hoge Stok Kangri top beklimmen. Op de top hebben we geweldig uitzicht over de bergen van Zanskar, Ladakh en de Karakoram. Het programma eindigt in de weelderig groene vallei van Stok.
Home

Noord India Stok Kangri 6123 meter

Dagen 17
Lopen 9
Zwaarte 5 1
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
15 jul 2020 31 jul 2020
Prijs vanaf   € 2095
Ticket exclusief
Groepsgrootte 6 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam naar Delhi

De vlucht van Amsterdam naar Delhi. We komen na middernacht aan en gaan van het internationale vliegveld naar het lokale vliegveld. 

dag 2 Delhi naar Leh

`s Ochtends vroeg vertrek naar Leh, een schitterende vlucht over de Himalaya. In Leh transfer naar het guesthouse, waar we het de rest van de dag rustig aan doen om aan de hoogte te wennen. Korte rondwandeling door Leh.

dag 3 en 4 Leh

We hebben 2 dagen vrij te besteden. We gebruiken deze dagen om te acclimatiseren. We doen het rustig aan, om aan de hoogte te blijven wennen. Je kunt op eigen gelegenheid Leh en omgeving verkennen. Leh telt zo`n 27.000 inwoners en is de
hoofdstad van Ladakh. Het lag vroeger op het kruispunt van karavanen, van de Zijderoute via Leh naar India en van Kashmir via Leh naar Tibet. Leh wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig winterpaleis (3540 meter) van de koningen van Ladakh, dat ook te bezichtigen valt. Hogerop boven het paleis ligt het Tsemo tempel complex, waarin o.a. een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van
de toekomst. Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Samkar klooster (3570 meter) en de Shanti Stupa (3615 meter), beide zeker een bezoek waard. Genoeg mogelijkheden dus om deze dagen bijzonder in te vullen. 
Op de tweede dag in Leh kun je bijvoorbeeld facultatief een excursie maken naar de Matho, Thagthog en Chemre kloosters of Thikse, Shey en Stok of de Alchi en Likir kloosters.

dag 5 Phyang klooster

Vandaag bezoeken we een festival in het Phyang klooster. Het is een religieus festival, waarbij gemaskerde dansen worden uitgevoerd door monniken en ook door de gewone mensen.

dag 6 Leh naar Chogsti vallei kamp 1

We rijden vandaag naar het schitterend gelegen plaatsje Chogsti (3190 meter) het beginpunt van onze trektocht. We slaan na het prachtige uitzichtpuntspunt van de Zanskar en Indus rivieren stroomopwaarts het Zanskar rivierdal in. De vallei gaat meteen vrij steil omhoog. Een korte eerste loopdag, om goed aan de hoogte te kunnen wennen. 1,5 uur rijden, 2,5 uur lopen.

dag 7 naar kamp 2

We vervolgen onze weg in de Chogsti vallei, welke steeds nauwer wordt. Het gebied staat bekend om haar blauwschapen. We slaan ons kamp op een hoogte van zo`n 4600 meter op. 3,5 uur lopen.

dag 8 naar Ganda La Basecamp

Vandaag gaan we de Kang La over, een hoge pas van 5260 meter. Onderweg kunnen we eventueel de Palam Peak (5360 meter) beklimmen, als oefening voor de Stok Kangri en met prachtige uitzichten vanaf de top. We dalen af naar het basecamp (4600 meter) van de Ganda La pas (4970 meter), hier kamperen we. 5 - 6 uur lopen.

dag 9 naar Tsogsti

Vergeleken met het lange klimmen van gisteren, wordt het vandaag weer wat makkelijker. We volgen het pad naar de Ganda La pas en dalen af in een kleurrijke vallei. We passeren onderweg de traditionele dorpjes Yurutse en Rumbak, waar we vlakbij kamperen, bij Tsogsti (4350 meter). 4 uur lopen.

dag 10 naar Sman Karmo

Het pad stijgt geleidelijk en naarmate we dichter bij de Stok La pas (4930 meter) komen, wordt deze steiler. We dalen vervolgens steil af, we volgen de Stok rivier we stroomopwaarts volgen de schaapsherdershutten van Sman Karmo (4430 meter). 4 uur lopen.

dag 11 naar Stok Kangri Lower Basecamp

In 2 uur lopen we van Sman Karmo naar Stok Kangri Lower Basecamp. Optioneel kunnen we nog tot het hoge basecamp voor acclimatisatie. 2 uur extra lopen.

dag 12 de topdag

We staan zeer vroeg op, in de nacht, om zoveel mogelijk van de kou te kunnen profiteren. De zon maakt de ijs- en sneeuwlagen van de Stok Kangri gletsjer zacht, zolang de zon nog  niet op is kunnen we over de hardere ijs- en sneeuwlagen lopen. Afhankelijk van de omstandigheden op de gletsjer kan de gids ervoor kiezen om wel of geen stijgijzers te gebruiken. Als we op de kam van de Stok Kangri komen, is er een meer rotsachtig pad. Nu de zon op is, hebben we weeer geweldige uitzichten. Het laatste stuk tot de top is meestal gedeeltelijk in de sneeuw, gedeeltelijk over de rotsen, dit kan variëren. De gids zal weer bekijken of stijgijzers nodig zijn of niet en we gaan aan touw. Na zo`n 6 uur moeten we wel op de top (6123 meter) kunnen zijn. De uitzichten zijn werkelijk schitterend (bij helder weer) en we hebben een 360° panorama. In het noorden zien we het Ladakh gebergte en alle hoge toppen van het Karakoram gebergte. Eventueel kunnen we de K2 zelfs te zien. Naar het zuiden kijken we de Markha vallei in en in de verte zien we de witte toppen van het Zangskar gebergte. Na van al dit moois genoten te hebben, beginnen we aan de afdaling, we doen het rustig aan en dalen in zo`n 4 uur af naar lage basecamp. 9 - 10 uur lopen.

dag 13 Sman Karmo of Stok Kangri Lower Basecamp

Deze kan als reservedag gebruikt worden voor de beklimming van de Stok Kangri, bij slecht weer condities. Hebben we gisteren de top beklommen, dan lopen we naar Golep Kangri en vandaar naar Sman Karmo. 8 uur lopen.

dag 14 naar Leh

We lopen vandaag naar Stok. Vanaf Sman Karmo is dat 3 - 4 uur lopen, vanaf het Lower Basecamp 5 - 6 uur. Van Stok rijden we terug naar Leh, onderweg kunnen we nog (optioneel) het Stok paleis bezoeken.

dag 15 Leh

Laatste vrije dag Leh.

dag 16 Leh naar Delhi

Transfer naar vliegveld. Vlucht Leh - Delhi. We verplaatsen ons van het lokale vliegveld naar het internationale vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland. Wie op het vliegveld wil overnachten kan een kamer boeken in het Holiday Inn hotel op de luchthaven voor ongeveer € 75,--.

dag 17 Delhi naar Amsterdam

In de nacht vliegen we naar Amsterdam, waar we in de ochtend aankomen.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
15 jul 31 jul 2020 € 2095 onder voorbehoud op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Delhi-Leh inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing
* groepsvervoer
* overnachtingen in Leh op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers
* kloosterfestival
* entreegelden klooster
* Nederlandse reisleiding vanaf 9 reizigers
* lokale staf, klimgids, gids(en), kok, keukenhulpen, paarden voor groeps- en persoonlijke bagage 
* 3 maaltijden per dag op kampeerdagen
* gebruik van tweepersoonstenten, keukentent, dining tent, toiletten en keukenuitrusting 
* kampeergelden 
* permit
* het laten dragen van 12 kg persoonlijke bagage 
* voorbereidingsbijeenkomst 
* medicijn- / EHBO-kit

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Delhi (deze vlucht kan via ons geboekt worden) 
* reserveringskosten € 20,-- per factuur
* toeslag eenpersoonstent € 45,-- 
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 
* wijzigingskosten € 35,-- 
* maaltijden wanneer niet op trek (± € 75,-) 
* frisdranken en alcoholica 
* visum (USD 60,--) en vaccinaties 
* reis- en annuleringsverzekering 
* fooien begeleidende staf (± € 40,-) 
* excursies wanneer niet vermeld in de dag-tot-dag beschrijving of aangegeven als facultatief 
* uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers

De reis wordt begeleid door een Engelssprekende gids, vanaf 9 reizigers gaat er ook Nederlandse reisbegeleiding mee

De reis kan ook vanaf 4 reizigers gegarandeerd worden, er is dan een toeslag van € 100,-- per persoon.

Reisdocumenten

Het is tegenwoordig mogelijk om een e-visum van maximaal 30 dagen aan te vragen bij de Indiase overheid. Een bezoek aan de Indiase ambassade is daardoor niet meer nodig. 
Je vraagt het visum online aan, betaalt het visum online, je ontvangt een bevestiging online, bij aankomst in India toon je deze bevestiging en ontvang je het visum. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst.

Je kunt het online visum aanvragen via: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/Registration

Je moet minimaal 4 dagen voor vertrek een aanvraag doen. 

Voor de aanvraag heb je een scan van de eerste pagina (met al je gegevens) van je paspoort nodig (PDF-bestand, grote minimaal 10 KB, maximaal 300 KB). Verder heb je een recente digitale pasfoto nodig (JPEG-bestand, grote minimaal 10 KB, maximaal 1 MB). De achtergrond moet wit zijn. Zie ook de "Document Requirements".

Het visum kost USD 60,--. Meer informatie kun je vinden op:
https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen India en Nederland bedraagt in onze zomertijd 3 ½ uur. Het is in India later dan in Nederland.

Geld

Het bedrag dat je extra nodig hebt in India is voor maaltijden wanneer we niet op trektocht zijn, excursies, fooien en andere persoonlijke uitgaven. Neem daarnaast wat extra mee voor onvoorziene omstandigheden. Je kunt in India euro’s wisselen. Een creditkaart kun je gebruiken in Delhi en Leh. 
Met een bankpas kun je bij diverse geldautomaten (ATM) in Delhi geld opnemen (pinnen).

Reis je buiten Europa, stel dan je bankpas in voor gebruik buiten Europa. Informeer bij je bank hoe je dit kunt instellen. 

Houd er rekening mee dat geldautomaten defect kunnen zijn. Neem dus ook contante Euro’s mee.

Vergeet onderweg niet om voor de trektocht wat rupees in kleine coupures mee te nemen. Op afgelegen plaatsen kan men vaak niet wisselen.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Vaccinaties

Geen enkele vaccinatie is meer verplicht. Toch raden we onderstaande inentingen allemaal aan. India is nu eenmaal een onhygiënisch land, waar je gemakkelijk een ziekte kunt oplopen. Op een avontuurlijke vakantie kun je beter gezondheidsrisico`s zoveel mogelijk beperken. Voor officiële adviezen over vaccinaties kun je terecht bij de GGD of je huisarts. 

- Buiktyfus 
- DTP Dit is een gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio. Ben je ouder dan 40 jaar dan zijn wellicht 2 inentingen nodig met een maand tussenruimte (dit is afhankelijk van je inentingsgeschiedenis) 
- Hepatitis A 

Malaria bij de meeste tochten (incl. Delhi) i.v.m. seizoen en hoogte een zeer gering risico.

Persoonlijke medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur 
* aanbevolen diamox bij tochten waarbij je boven de 3000 meter slaapt (1 strip = 25 tabletten van 250 mg) 
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast, 2nd skin voor blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol-pijnstiller 
* insectenafweermiddel bijvoorbeeld autan 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30
* zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium bij diarree (alleen voor reisdagen)
* ORS tegen uitdroging 
* strepsils bij keelpijn 

De antibioticakuren (ciproxin en augmentin) en diamox en lidocaïnezalf zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding. (mocht je huisarts deze middelen niet aan je willen verstrekken dan kun je ze eventueel nog in India kopen, gewoon bij een apotheek) 

Nunatak zorgt daarnaast voor een medicijnenkit voor ernstige gevallen. De kans dat we die nodig hebben is klein, maar aanwezig.

Hoogteziekte

De meeste mensen, die niet gewend zijn zich naar grote hoogte te begeven en zich hier bovendien erg inspannen, krijgen last van de hoogte. 

Hoogteziekte kan zich voordoen boven de 2500 meter. Als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen, zal het in veruit de meeste gevallen slechts gaan om lichte symptomen van voorbijgaande aard. Slechts in 1 à 2 % van de gevallen komen ernstige verschijnselen voor, die zonder passend handelen tot de dood kunnen leiden. De symptomen van hoogteziekte mogen daarom absoluut niet worden veronachtzaamd. 

Wanneer je je op grote hoogte niet goed voelt, moet je aannemen dat er sprake is van hoogteziekte, tenzij er overduidelijk een andere oorzaak is. 

Oorzaken van hoogteziekte: 
- geringere aanwezigheid van zuurstof en 
- geringere luchtdruk, waaraan het lichaam zich moeilijk of onvoldoende aanpast, veelal door te snelle stijging. 

Preventieve maatregelen: 
1. Langzame en gefaseerde stijging, het zg. "acclimatiseren". Als ideaal geldt om 5 dagen uit te trekken tot 3500 m, daarna maximaal 300 m stijging per dag en per 1000 m minimaal 1 dag extra. In de praktijk blijkt echter wel een hoger stijgingstempo mogelijk, waarbij rond de 3000 m. een dag rust wordt ingelast en daarboven per 1000 m. stijgen 1 dag. 

Vanaf geringe hoogte helemaal "inlopen" levert meestal nauwelijks problemen, maar na een bus- of autorit omhoog en vooral bij "invliegen" naar grote hoogte, is aandacht voor het acclimatiseren van het grootste belang. 

2. Altijd rustig lopen, zonder buiten adem te raken. 

3. Veel drinken. 
Uitdroging kan hoogteziektesymptomen veroorzaken. Gewoonlijk heb je minstens 5 liter vloeistof per dag nodig op grote hoogte. Je moet per keer min. 1/2 liter uitplassen en de urine moet helder zijn. Als je urine donkergeel is, drink je onvoldoende. Drink water, thee, soep en bouillon, maar geen alcohol. 

4. Juiste voeding. 
Zorg dat je voldoende calorierijk eet, met name veel zetmeel. Eet niet te zout. Het HT menu houdt hier rekening mee. 

5. Bewust diep, volledig ademhalen (wel oppassen voor hyperventilatie). 

6. Diamox (acetazolamide), een diureticum, kan helpen bij hoogteaanpassing. Het blijkt de ademhaling tijdens de slaap te reguleren, zodat efficiënter zuurstof wordt opgenomen. Onderzoek heeft onomstotelijk aangetoond dat het preventief slikken van diamox symptomen van hoogte ziekte met 50% doet afnemen. Bovendien herstel je sneller. In tegenstelling tot wat veel mensen veronderstellen maskeert diamox de hoogteziekte niet maar het helpt je sneller te acclimatiseren. We raden dan ook het preventief gebruik van diamox aan op slaaphoogtes boven de 3000 meter. dosis: 1 - 3 maal per dag 250 mg voor de duur van het verblijf op grote hoogte 

Lichte symptomen van hoogteziekte: 
- enigszins slap, loom gevoel 
- kortademigheid bij inspanning 
- hoofdpijn 
- misselijkheid 
- gebrek aan eetlust 
- spijsverteringsstoring: obstipatie / diarree, winderigheid 
- slecht slapen 
- onregelmatige ademhaling tijdens het slapen lichte duizeligheid 
- lichte zwelling van handen, voeten, gezicht 

Bij alleen deze symptomen behoeft men niet meteen af te zien van verder stijgen. Men moet het kalm aan doen en voldoende (nacht)rust inlassen. Maar blijf e.e.a. en elkaar wel goed in de gaten houden, want de lichte symptomen zouden ernstiger problemen kunnen aankondigen. Blijf bij elkaar en laat elkaar niet alleen! 

Ernstige symptomen van hoogteziekte: 
(houden o.a. verband met long- en hersenoedeem) 
- ernstige kortademigheid en versnelde ademhaling, ook na rust (meer dan 25 ademtochten per minuut) 
- vochtige, rochelende ademhaling 
- hevige hoestbuien, die activiteit beperken 
- ophoesten van roze tot bruin sputum 
- hoge hartslag, ook na rust (meer dan 110 slagen per minuut) 
- blauwe verkleuring van gezicht en lippen 
- geringe urine-uitscheiding (minder dan 1/2 liter per dag) 
- aanhoudend overgeven 
- wazig, dubbel of met blinde vlekken zien 
- aanhoudende ernstige hoofdpijn, ook na nachtrust 
- aanhoudende ernstige vermoeidheid, extreme lusteloosheid 
- coördinatievermindering, evenwichtstoornis(testen!) 
- verwardheid, delirium, coma 

Zodra ook maar één van deze symptomen zich voordoet, staat er (naast zo mogelijk zuurstof toedienen) maar één weg open: ONMIDDELLIJK OMLAAG. 

Iemand met deze problemen moet onder begeleiding omlaag, zo mogelijk gedragen worden, omdat inspanning een en ander kan verergeren. 
Na een betrekkelijk geringe daling van 500 tot 1000 m kunnen de symptomen soms geheel verdwijnen. Dan kan men na enkele dagen rust opnieuw proberen te stijgen, maar uiterst behoedzaam. Bedenk dat de ernstige symptomen van hoogteziekte binnen enkele uren fataal kunnen zijn. 

Door ervaring kunnen onze reisbegeleiders de symptomen goed onderkennen en de nodige maatregelen nemen. Zonodig kunnen extra rustdagen worden ingelast om te acclimatiseren. 
Als je bij jezelf of een andere deelnemer symptomen van hoogteziekte waarneemt, blijf dan niet alleen, resp. laat de ander niet alleen, en vertel een en ander meteen aan de reisbegeleider.

Paklijst

Slaapspullen 
~ lakenzak (fleece of zijde) 
~ slaapzak tot -10 °C 
~ slaapmat (therma-rest) 
~ waterdichte slaapzakhoes 

Kleding 
~ 3 paar wandelsokken 
~ 1 paar dikke sokken 
~ ondergoed 
~ 2 thermo shirts lange mouw 
~ 1 thermo lange onderbroek 
~ T-shirts 
~ dunne fleece trui 
~ 2 trekkingbroeken 
~ dik fleece vest (Windstopper) 
~ Gore-tex windjack 
~ regenbroek 
~ onderhandschoenen 
~ handschoenen met windstopper 
~ haarband of muts 
~ pet of sjaal 
~ bikvakmuts (Balaclava) 
~ zonnebril 
~ gletsjerbril 
~ skibril 

Diversen 
~ plunjebaa l/ flightbag 
~ rugzak 40 liter
~ wandelstokken 
~ thermosfles 
~ waterfles 2 x 1 liter 
~ zakmes of letherman 
~ reddingsdeken 
~ hangslot 
~ hoofdlamp + batterijen 
~ knijpers 
~ lectuur 
~ dagboek + pennen 
~ camera + accu’s 
~ handenontsmettingsmiddel 
~ aansteker / lucifers 
~ uribag of plasfles 
~ zitlap 
~ vuilniszakken 
~ afsluitbare plasticzakjes 

Schoenen + klimmaterialen
~ stijgijzervriendelijke wandelschoenen
~ gamachen 
~ stijgijzers
~ klimgordel
~ crocs, teva`s of sportschoenen

Toilet artikelen 
~ zeep 
~ shampoo voor in Leh 
~ handdoek 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ uiercrème (zalf) / Vaseline 
~ zonnebrand crème ( Fact. 50) 
~ lipcare 
~ kam / borstel 
~ spiegeltje 
~ toiletpapier

Reisbescheiden 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig)
- vliegticket(s) 
- geld (euro`s) 
- pinpas / credit card
- inentingsboekje 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer bergsport reisverzekering / ziektekostenverzekering
- kopie paspoort

Bagage

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven. Het kan voor komen dat er vanuit Nederland nog tenten, e.d. meegaan naar India. Daarom vragen we onze deelnemers om niet meer dan 15 kg aan ruimbagage mee te nemen (dit is exclusief handbagage). De overige kilo’s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld een plunjebaal van sterk materiaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekering

We stellen een adequate reisverzekering verplicht .Voor deze reis is een bergsport reisverzekering nodig. Heb je een doorlopende reisverzekering check dan of en in hoeverre reddingkosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn en gedekt worden bij een expeditie/beklimming boven de 6000 meter.
Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. De reis- en/of annuleringsverzekering kunnen je via ons afsluiten bij Allianz Global Assistance
Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleider en Nunatak snel handelen.
Vertrek 15 jul 2020 Op aanvraag
Bij de reis van 15 jul 2020 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Delhi.
Het vluchtschema is als volgt:
15 juli Amsterdam-Delhi*
31 juli Delhi-Amsterdam
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 

Categorie trekking 5, categorie expeditie 1

Hoewel een toegankelijk 6000 plus piek, is het een uitdagende trekking en beklimming, die niet onderschat moet worden. Het kan noodzakelijk zijn stijgijzers en touwen te gebruiken. In de aanloop naar de top wordt er door de reisbegeleider in samenwerking met de klimgids geoefend in het lopen aan het touw en het gebruik van stijgijzers en klimgordel.

Trekking 5
Zware trektochten met vrijwel elke dag flinke hoogteverschillen, soms moeilijke paden of cross country en mogelijk één of meer passen van boven de 5000 meter. Gemiddelde looptijd per dag bedraagt 6 uur, soms een uitschieter van 10 uur. Niet meer aan te raden voor mensen zonder bergwandelervaring. Onder extreme omstandigheden kan alpiene ervaring erg handig blijken! 

Expeditie 1
Deze tochten kennen een aantal extra zwaartefactoren. Vaak grote hoogte waardoor minder zuurstof beschikbaar is zodat het gaan bemoeilijkt wordt. Op de laatste etappe(s) naar de top vertrek je vaak ’s nachts waardoor het extreem koud kan zijn en hard kan waaien. Meestal is een speciale uitrusting schoenen, winddichte warmtekleding, handschoenen etc. vereist) Coördinatie en denkvermogen kunnen op de topdag niet meer optimaal functioneren. In de meeste gevallen gebruiken we elementaire touwtechnieken die je onderweg kunt leren. 

Reiswaardering 9,0

Een greep uit de reviews bij klantenvertellen.nl:

 

John

07-08-2018

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Geslaagde trekking.

Meeste indruk: Landschap.

Ervaring: Zeer fijne crew (gids, ook enz) tijdens trekking, goed eten en goede matrassen.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL064421946B01
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice