Marokko M`Goun 8 dagen individueel

De wandeltocht door het M’Gounmassief in het centrale deel van de Hoge Atlas, is er in een 8-daagse variant. Je vliegt naar Marrakech, één van de toegangspoorten tot de bergen. Op het plein Djemaa-el-Fna ben je onmiddellijk in Arabische sfeer.

  • 5-daagse trektocht
  • langs typische Berberdorpjes
  • uitdagende topdag
  • genieten in Marrakech

Atlasgebergte

Je vliegt naar Marrakech en verblijft in een Riad hotel vlakbij het plein. De volgende ochtend rijd je naar de bergen. Tijdens de tocht slaap je in tenten. De route loopt langs de typische Berberdorpjes waar de lokale architectuur lijkt te versmelten met de kleurrijke omgeving. Het Atlasgebergte is een sedimentair plooiingsgebergte met de daarvoor typische gelaagde structuur. Uitgestrekte plateaus worden doorsneden door diepe ravijnen en kloven, ooit uitgesleten door woeste bergbeken.

Beklimming M`Goun

Letterlijk hoogtepunt is de beklimming van de M’Goun (4068 meter). Het hoogste punt heet Oumsoud; plek waar het altijd waait. Na de beklimming is er nog één pas te overwinnen voor je weer afdaalt. Een lange rit brengt je terug naar Marrakech. Hier heb je nog tijd om te genieten van de bijzondere sfeer rond het altijd drukke plein Djemaa-el-Fna. In de medina, de ommuurde oude stad, vind je oude paleizen, praalgraven en kun je dwalen door de vele steegjes van de ‘souks’ of je laten scrubben in een Marokkaans badhuis (hammaam).

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Marokko M`Goun 8 dagen individueel

Dagen 8
Lopen 5
Zwaarte 4
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 785
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Marrakech

Aankomst op de luchthaven van Marrakech. Transfer naar het oude centrum van de stad (ca. 20 minuten, het wachten bij de paspoort controle kan veel langer duren). In Marrakech slaap je in een klein Riad hotel in het oude centrum van Marrakech. Riad betekent tuin of binnenplaats. Deze oude herenhuizen zijn gebouwd rondom een koele tuin of binnenplaats. Het zijn nu sfeervolle hotels met een beperkt aantal kamers. Na aankomst is het leuk om nog even een rondje over het plein te lopen.

dag 2 transfer naar Abachkou en start trektocht naar Rougoult (1890 meter)

Om 08.30 staat het vervoer al klaar en neemt je oostwaarts naar Demnate en verder over een prachtige route met mooie uitzichten op de bergen. Je rijdt naar het afgelegen Berberdorpje Abachkou (3 1/2 uur). Daar in de vallei van Aït Boulli ontmoet je  d `équipe local` met muildieren voor de bagage en kampeerspullen. Na een heerlijke (picknick) lunch begin je aan de wandeltocht. Je trekt langzaam de vallei uit langs kleine lemen dorpjes tegen steile hellingen omgeven door groene walnotenbomen en kleine terrasakkertjes. De wandeling eindigt bij het kleine dorpje Rougoult. In de buurt van het dorp maak je bivaque. Wandelen: 3 - 4 uur.

dag 3 van Rougoult naar Idoughmamen (2500 meter)

Vandaag loop je door kloven en langs kleine schaapherdershutten langs de bergbeek. Je stijgt flink, bijna 1000 meter, om op de hoge pas Tizi Rougoult (2860 meter) te genieten van het uitzicht over de vallei van Tessaout. Aan de lage kant van de pas Tizi Ousaderm zet je de tent op, niet ver van de rivier Tessaout tussen de jeneverbesstruiken. Wandelen: ca. 7 uur.

dag 4 van Idoughamem naar Plateau Tarkedit (2900 meter)

Je loopt langzaam naar de pas over een bergpad. Op de top geniet je van een prachtig uitzicht over de canyon en de kleurrijke vallei van Amezri. Op het plateau van Tarkedit loop je in een landschap waar in de grotten en in donkerbruine tenten van kamelenhaar de Aït Atta nomaden verblijven. Om hier hun kuddes schapen en ook dromedarissen te laten grazen voor zij in de winter weer naar de zuidelijke Jebel Saghro trekken. In de buurt van de bronnen van de Tessaout rivier zet je de tent op, op het hooggelegen plateau aan de voet van de M’Goun. Wandelen: 5 - 6 uur.

dag 5 van Tarkedid naar Irghil M’Goun (4068 meter) afdalen naar Oulilimt (2700 meter)

Vandaag ga je de heilige berg op. Je begint vroeg in de ochtend met zo de beste kansen op een geweldig uitzicht. De lange weg langs de kam is pittig en vaak met veel wind. Je inspanningen worden beloond met een prachtige uitzocht over de Dades vallei, de Anti Atlas met de Jebel Saghro en daarachter de Sahara woestijn. Je neemt een andere route naar beneden om meer oostelijk op het plateau uit te komen bij de kampeerplaats Oulilimt. De muildiermannen hebben de bagage hier naartoe gebracht. Zij die niet mee willen naar de top kunnen ook samen met de muildiermannen de kortste weg nemen. Wandelen incl. de top: 8 - 9 uur.

dag 6 van Oulilimt (2700 meter) naar Agouti (1700 meter)

Vandaag ga je, na een kleine warming-up, over de eerste pas Tizi N`Ougmar (2850 meter) Dan is er nog een pas, Tizi-n-Aït Bouilli (2900 meter), voordat je naar beneden gaat in de kloven van Arous. Door dit prachtige dal kom je langs pittoreske nederzettingen voordat je in de dorpen, Aït Saïd, Arous en Agouti komt. Je eindigt de trekking in de vallei van Aït Bougoumez waar je in een Berber-guesthouse (met douche!) slaapt, in het midden van `La Vallee des heureux`. Wandelen: ca. 6 uur.

dag 7 transfer naar Marrakech

Vandaag rijd je terug naar Marrakech en daar is het zeker weer wennen aan de drukte van de stad. In Marrakech heb je vrije tijd voor een bezoek aan oude paleizen, musea en de `souks`. 

dag 8 bezoek Marrakech en vlucht naar Nederland

Afhankelijk van het vluchtschema heb je nog wat tijd om van de ‘magie’ van de bijzondere koningsstad te genieten. Transfer (ca. 20 minuten) naar het vliegveld.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 15 mei 2023 t/m 1 november 2023
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 815,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 815,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 785,--

Prijs is per persoon en exclusief de vluchten.

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaventransfers in Marokko
* vervoer per naar/van de trektocht 
* alle overnachtingen in steden op basis van logies met ontbijt in twee/driepersoonskamers. Buiten de trekdagen is dat een Riad hotel in het oude centrum van Marrakech 
– op trek: 
* alle maaltijden (3x per dag) 
* bagagevervoer (o.a. voor persoonlijke bagage tot 12 kg p.p.) 
* Engelssprekende Marokkaanse gids
* kok
* muildierdrijvers
* gebruik van keukengerei (ook bestek, bord, etc.) 
* overnachtingen in tweepersoonstenten of soms in berberhuis/herberg (meerdere personen op 1 kamer)
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Marrakech (kan via ons geboekt worden) 
* reis- en annuleringsverzekering, vaccinaties 
* fooien lokale staf
* maaltijden wanneer we niet op trek zijn (± € 50,--) 
* flessen mineraal water tijdens trektocht
* persoonlijke uitgaven (frisdrank, alcoholica, souvenirs
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de brochures of aangegeven als facultatief

Zwaarte 4

Dat is de zwaarste categorie van de lichte treks. In deze wandelreizen zit soms een zware dag waarop je méér moet stijgen (soms > 1000 m) en langer moet lopen (soms meer dan 7 uur). Gemiddelde looptijd per dag bedraagt ongeveer 5 tot 6 uur. Op de zwaarste dag van de reis – de dag dat je de berg M’Goun zelf beklimt – loop je tussen de 8 en 11 uur en stijg je meer dan 1000 meter. Qua hoogte stijg je op deze reis maximaal tot net boven de 4000 meter. Op de meeste wandeldagen verblijf je tussen de 2000 en 3000 meter hoogte. Na een zwáre dag is er een lichtere dag.

De afdaling vanaf de top van de M`Goun is steil, je moet hier geen hoogtevrees hebben. Je kunt er deze dag ook voor kiezen om onderlangs met de muildieren en de kookploeg naar het volgende kamp te lopen. De zwaarte van de reis is dan 3.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice