Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Marokko Rozenvallei en Kasbahs individueel
Algemeen

Deze wandeltocht voert je door de vruchtbare valleien aan de zuidkant van de Hoge Atlas. Langs kleine Berberdorpjes waar je verblijft in eenvoudige, gastvrije Berberhuizen. Het landschap tijdens deze relatief korte tocht zit vol verandering. Van lieflijk en vruchtbare valleien naar ruige bergen met fraaie vergezichten over de Dadès rivier en het Saghro gebergte. De tocht begint in de Vallei van de 1000 Kasbahs; de lemen burchten waarvan er velen bewaard zijn gebleven. Deze reis is te combineren met de Marokko Jebel Siroua reis.
  • wandelen in de geurende rozenvallei
  • vruchtbare valleien aan de zuidkant van de Hoge Atlas
  • vallei van de 1000 Kasbahs
  • overnachting in eenvoudige gastvrije berberhuizen

De trektocht

Na een eerste onderdompeling in Arabische sferen rijd je de volgende dag direct naar de bergen. Je steekt de Hoge Atlas over en na circa 6 uur arriveer je bij het Berberdorp Taberkhacht (1500 meter). Hier staan de muildieren en hun begeleiders al op je te wachten. De komende dagen loop je met hen een tocht door het verrassende landschap van de Rozenvallei. Onderweg overnacht je in eenvoudige Berberhuizen; je neemt je eigen slaapzak mee. De bagage wordt vervoerd op muildieren, ook de persoonlijke bagage van de deelnemers. Na de trektocht rijd je terug naar Marrakech om in Marokkaanse sfeer nog even na te genieten van alle indrukken of de laatste souvenirs te kopen in de souks.

Rozenvallei

Rondom de vruchtbare akkertjes staan overal rozenhagen als bescherming tegen de loslopende geiten en schapen. En natuurlijk voor de productie van geurende rozenblaadjes. Eind april / begin mei worden de rozenblaadjes geoogst. Om te verwerken in Franse parfums en andere geur- en smaak producten. Elk jaar in het eerste of het tweede weekeinde van mei wordt er een rozenfestival gevierd in Kelaa Mgouna. Naast een rozenparade en de verkiezing van een rozenkoningin is het feest vooral een grote jaarmarkt waar ‘van alles’ kan worden gekocht. Voorafgaand aan de oogst in april is het ideaal wandelen in de geurende rozenvallei. Ook in oktober en november is het hier nog steeds groen en prachtig met een aangename wandeltemperatuur.

Combinatie met Marokko Jebel Siroua

Deze reis is te combineren met de Marokko Jebel Siroua reis. Na afloop van de Rozenvallei trek. Op dag 7 rijd je naar Anezal en ga je verder met de Jebel Siroua trek. De reis is dan in totaal 13 dagen waarvan 10 wandeldagen. Bij de Jebel Siroua reis wordt in tenten overnacht.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord