DAGEN LOPEN ZWAARTE
8 5 2
VERTREK TERUG REISSOM
19 december 26 december € 690,- **
26 december 02 januari € 690,- **
20 januari 27 januari € 690,- ** #
10 februari 17 februari € 690,- ** #
17 maart 24 maart € 690,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Marokko Atlantische kust
Algemeen

Deze 8-daagse wandelvakantie loopt langs de kust tussen Agadir en Essaouira (spreek uit als: Essa-wira). Langs deze zuidelijke Atlantische kust is het vooral in onze wintermaanden -vanaf half oktober tot half mei- heerlijk om te wandelen. De winters zijn er zacht en de zon schijnt vaak. Buiten de steden is de kustlijn grillig en mede daardoor toeristisch nog bijna niet ontdekt.
  • trektocht met kamelen voor bagagevervoer
  • genieten van de zon
  • grillige kustlijn met stranden
  • kleine paadjes door rotsachtig terrein

Atlantische kust

Door de grilligheid van de kust loopt de doorgaande asfaltroute verder landinwaarts. En ook het aantal haven- en vissersplaatsjes is beperkt. We wandelen, in dit haast verlaten gebied, met onze eigen karavaan van kamelendrijvers en hun dromedarissen. We doorkruisen deze ongerepte kuststrook met kleine vissersdorpjes, natuurlijke stranden, steile kliffen en hoge vlaktes met lieflijke Argan bomen.

In Marrakech verblijven we voor en na de trek een nacht in een klein Riad hotel in de oude binnenstad. Na een eerste onderdompeling in Arabische sferen rijden we de volgende dag direct naar de kust. Daar staan de kamelendrijvers met hun kamelen al op ons te wachten. We lopen de komende dagen door het verrassende gebied langs de Atlantische kust. We kamperen onderweg en maken kamp in de natuur. Bagage en kampeerspullen worden vervoerd op de kamelen. De paden langs de rotsen omhoog leiden naar hoge vlaktes met verrassende uitzichten over de oceaan. Op deze hogere vlaktes groeien de alleen in Marokko en alleen in het zuidwesten van Marokko voorkomende Argan bomen en struiken.
Wij lopen soms over het strand. Het grootste deel van de tocht voert ons over kleine paadjes door het grillige en rotsachtige binnenland. We lopen ten westen van Tamanar door de uitlopers van het Hoge Atlasgebergte die hier niet hoger reiken dan 393 meter. Ook al is het hier niet zo hoog de rotsen zijn vaak steil en we lopen regelmatig tussen strand en klif omhoog en omlaag waardoor het toch nog pittig wandelen is, zo langs de kust. Na de trektocht rijden we terug naar Marrakech om in Marokkaanse sfeer nog even na te genieten van alle indrukken of de laatste souvenirs te kopen in de souks. Het is ook mogelijk om het verblijf in Marrakech te verlengen.

Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord