Marokko Atlantische kust

Deze 8-daagse wandelvakantie loopt langs de kust tussen Agadir en Essaouira (spreek uit als: Essa-wira). Langs deze zuidelijke Atlantische kust is het vooral in onze wintermaanden -vanaf half oktober tot half mei- heerlijk om te wandelen. De winters zijn er zacht en de zon schijnt vaak. Buiten de steden is de kustlijn grillig en mede daardoor toeristisch nog bijna niet ontdekt.

  • trektocht met kamelen voor bagagevervoer
  • genieten van de zon
  • grillige kustlijn met stranden
  • kleine paadjes door rotsachtig terrein

Atlantische kust

Door de grilligheid van de kust loopt de doorgaande asfaltroute verder landinwaarts. En ook het aantal haven- en vissersplaatsjes is beperkt. We wandelen, in dit haast verlaten gebied, met onze eigen karavaan van kamelendrijvers en hun dromedarissen. We doorkruisen deze ongerepte kuststrook met kleine vissersdorpjes, natuurlijke stranden, steile kliffen en hoge vlaktes met lieflijke Argan bomen.

In Marrakech verblijven we voor en na de trek een nacht in een klein Riad hotel in de oude binnenstad. Na een eerste onderdompeling in Arabische sferen rijden we de volgende dag direct naar de kust. Daar staan de kamelendrijvers met hun kamelen al op ons te wachten. We lopen de komende dagen door het verrassende gebied langs de Atlantische kust. We kamperen onderweg en maken kamp in de natuur. Bagage en kampeerspullen worden vervoerd op de kamelen. De paden langs de rotsen omhoog leiden naar hoge vlaktes met verrassende uitzichten over de oceaan. Op deze hogere vlaktes groeien de alleen in Marokko en alleen in het zuidwesten van Marokko voorkomende Argan bomen en struiken.
Wij lopen soms over het strand. Het grootste deel van de tocht voert ons over kleine paadjes door het grillige en rotsachtige binnenland. We lopen ten westen van Tamanar door de uitlopers van het Hoge Atlasgebergte die hier niet hoger reiken dan 393 meter. Ook al is het hier niet zo hoog de rotsen zijn vaak steil en we lopen regelmatig tussen strand en klif omhoog en omlaag waardoor het toch nog pittig wandelen is, zo langs de kust. Na de trektocht rijden we terug naar Marrakech om in Marokkaanse sfeer nog even na te genieten van alle indrukken of de laatste souvenirs te kopen in de souks. Het is ook mogelijk om het verblijf in Marrakech te verlengen.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Marokko Atlantische kust

Dagen 8
Lopen 5
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
18 okt 2024 25 okt 2024
23 dec 2024 30 dec 2024
Prijs vanaf   € 815
Ticket exclusief
Groepsgrootte 4 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis aanpassingen te doen in het programma.

dag 1 Amsterdam - Marrakech

In ongeveer 3,5 uur vliegen we naar Marrakech. Daar worden we op gehaald van het vliegveld, in ca. 20 minuten zijn we in de oude binnenstad. We verblijven in een klein Riad hotel in een van de smalle straatjes. Het laatste stukje kunnen we niet met de auto. Er staat een handkar klaar voor de bagage; de ‘handkar-man’ wijst ons de weg naar het hotel.
’s Avonds kunnen we genieten van het spektakel op het plein Djemaa-el-Fna of we kunnen het vanaf een terrasje op afstand bekijken. We proeven onze eerste couscous of Marokkaanse tajine (spreek uit als: ta-zjien); een stoofschotel in aardewerkenschaal met puntdeksel.

dag 2 Transfer naar Tillilt (ongeveer 4,5 uur) start trekking naar Imerditsene

Als we Marrakech uitrijden verbazen we ons eerst over de uitgestrektheid van de stad en de vele manieren van handel drijven langs de weg naar de kust. Net voor Essaouira slaan we af en rijden we verder naar het zuiden. Na ongeveer 4,5 uur komen we aan bij het op een klif gelegen Tillilt. We kijken hier uit over de oceaan die wel 100 meter lager ligt. De kamelendrijvers en de kamelen staan ons al op te wachten. Met hen trekken we de komende dagen door deze nog door weinigen bezochte streek. De bagage, tenten, kookspullen en het voedsel wordt op de kamelen geladen. En vanaf deze plek met fantastisch uitzicht gaat onze trektocht beginnen. De eerste dag doen we het rustig aan. Met onze Berber-gids voorop, lopen we eerst hoog langs de klif om daarna langzaam af te dalen tot vlakbij het kleine vissersdorpje Imerditsene. In de duinen niet ver van het strand maken we kamp bij de marabout van Timesguida Ouftas. En voor wie nog even de oceaan in wil … weet dat een koude golfstroom hier de kust van Marokko raakt. Lopen 1,5-2,5 uur.

dag 3 Imerditsene - Tafdna

Een mooie klim neemt ons vervolgens weer mee landinwaarts naar een bos van argan bomen. Tijd voor de lunch. De kok heeft een grote salade gemaakt met verse groenten, olijven en blikjes vis. Een korte siësta en we vervolgen onze weg en een mooie wandeling brengt ons uiteindelijk weer terug bij het strand, de duinen en de kleine vissersdorpjes. In de duinen nabij het plaatsje Tafdna maken we ons kamp. Lopen 4-5 uur.

dag 4 Tafdna - Jebel Igzoulne - Iftane

We lopen door het kleine vissersplaatsje Tafdna en klimmen over een mooi pad het klif omhoog naar een vlakte met argan bomen om de kleine berg Izgoulne over te steken. Dat levert een prachtig uitzicht over de oceaan en op het witte vissersdorpje Tafdna. We vervolgen ons pad hoog boven het klif voordat we weer afdalen naar het uitgestrekte, natuurlijke strand bij Sidi Ahmed Sayhe. Vlak voor het kleine vissersdorpje bij het strand van Iftane maken we ons kamp. Lopen 6 uur.

dag 5 Iftane - Sidi M’Barek

Vandaag lopen we langs de oceaan tussen de immens hoge kliffen over haast woestijnachtige wilde stranden naar de marabout Sidi M’barek met een kleine waterval. Daar genieten we even voordat we nog een eindje verder lopen naar ons kamp. Het is al weer de laatste keer dat we de tent opzetten. ’s Avonds nemen we al een beetje afscheid van de drijvers en hun kamelen. Lopen 5-6 uur.

dag 6 Sidi M’Barek - Sidi Kaouki - Cap Sim

Vandaag lopen we verder naar het noorden en klimmen omhoog naar de marabout van Sidi Kaouki en Cap Sim. Daar worden we gastvrij opgewacht in een gîte / Berberhuis. ’s Middags maken we nog een leuk wandeling naar het kleine dorpje en de haven van Ouassen. Lopen 3-4 uur.

dag 7 bezoek Essaouira en transfer (ongeveer 3 uur) naar Marrakech

Vandaag gaan we eerst het bijzondere haven- en vissersstadje Essaouira bekijken. Met voor Marokko een uitzonderlijk symmetrisch patroon van kaarsrechte en elkaar recht kruisende straten. Ook uitzonderlijk: in de souks staat vaak de prijs al aangegeven op het artikel. Denk echter niet dat het daardoor goedkoper is. Net buiten de stadsmuur is er een leuke visafslag met lekkere restaurantjes waar je zo kunt aanschuiven voor de versgebakken vis. Na de lunch (voor eigen rekening) nemen we afscheid van de Atlantische kust en rijden we terug naar Marrakech. Daar nemen we weer intrek in ons Riad hotel niet ver van het beroemde plein waar we natuurlijk ‘s avonds nog een rondje lopen. Nadat we misschien eerst naar het Marokkaanse badhuis zijn geweest om onszelf te verwennen met een heerlijke scrubmassage.  

dag 8 vlucht van Marrakech naar Amsterdam

Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, is er vandaag nog gelegenheid voor het kopen van de allerlaatste souvenirs. Met een korte rit (20 min.) worden we naar het vliegveld gebracht.
Met verbazing kijk je terug op een prachtige week vakantie vol nieuwe indrukken en afwisseling.  

Het is ook mogelijk om nog iets langer in Marrakech te blijven. Je hebt dan de tijd om deze bijzondere koningsstad verder te ontdekken met haar rijke historie, oude paleizen, moskeeën, praalgraven en een prachtige oude Koranschool waar je je kunt verwonderen over het mooie handwerk van kalligrafieën, tegelmozaïeken en houtsnijwerk. Je kunt ook een mooie fietstocht maken met een gids door de souks en langs de tuinen van Marrakech. Je kunt dit bij boeking bij de bijzonderheden aangeven, hoeveel nachten je extra wilt blijven.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
18 okt 25 okt 2024 € 815 op aanvraag
23 dec 30 dec 2024 € 815 op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* alle lokale transporten en transfers
* begeleiding door Marokkaanse (Berber)gids,  kok en kamelendrijvers voor bagage-vervoer
* gebruik van tweepersoonstenten en grote tent om in te eten
* keukentent en keukenuitrusting (mok, bord, bestek)
* alle maaltijden op trek (3x per dag)
* 2 hotelovernachtingen in Marrakech op basis van logies en ontbijt
* tijdens de trektocht 1 overnachting in een eenvoudige herberg / Berberhuis
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht naar Marrakech (deze kan via ons geboekt worden) 
* vaccinaties, reis- en annuleringsverzekering
* maaltijden wanneer niet op trektocht
* toeslag eenpersoonstent € 25,--
* fooien en uitgaven van persoonlijke aard (drankjes, souvenirs)
* eventuele extra nachten in Marrakech € 40,-- p.p.p.n. op basis van tweepersoonskamer, eenpersoonskamer € 55,-- p.n.
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 4 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Groep wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

Klimaat

Overdag zal de temperatuur met een lekker zonnetje oplopen tot zo`n 15 à 25 °C. ’s Avonds koelt het sterk af en de temperatuur daalt `s nachts tot zo’n 5 à 10 graden. De kans dat het ’s nachts gaat vriezen is minimaal. 

Tijd

In de zomer is het in Marokko 1 uur vroeger dan in Nederland, in de winter is er geen tijdsverschil.

Elektriciteit en mobiele telefoon

In de grotere steden is dat vaak 220 volt, maar op het platteland kan het wisselen van 110 of 220 volt. Er kan eventueel mobiel gebeld worden vanuit Marrakech, en soms tijdens de tocht. Het opladen van batterijen kan in Marrakech. Nederlandse stekkers passen, mits geen randaarde stekkers.

Geld en fooien

1 € is ruim 10 DH (Marokkaanse dirham). Op het vliegveld bij aankomst in Marrakech is er gelegenheid om te pinnen. Euro’s wisselen kan ook. Ook in het centrum is een pinautomaat. Tax free shops op vliegvelden in Marokko accepteren geen dirhams (wel euro’s, dollars, creditcard). Dirhams mogen officieel niet uitgevoerd worden. Voor de terugreis wordt daarom aanbevolen resterende dirhams terug te wisselen. Aanbevolen bedrag om bij aankomst te pinnen/wisselen is ± € 100,--. (exclusief souvenirs en alcoholica).
De richtlijn voor de fooien inbegrepen bij deze € 100,--.  

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet. 

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Visum en paspoort

Voor Marokko is geen visum nodig. Het paspoort moet tenminste 3 maanden geldig zijn tot na verblijf in Marokko.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP, buiktyfus, Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A).

Lijst van persoonlijke medicijnen

- Azaron, lidocaïnezalf: bij insectenbeten 
- Sterilon/betadine-ioium wondontsmetting 
- Leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
- Hansaplast: bij wondjes 
- Paracetamol: pijnstiller 
- Deet of ander merk: insectenafweermiddel 
- Zonnebrandolie/-crème: minimaal factor 30 
- Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
- Isostar o.i.d.: zoutcompensatie als gevolg van m.n transpiratie 
- Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
- Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
- Immodium: bij diarree (op reis momenten) 
- ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
- Strepsils: bij schrale keel 
- Reddingsdeken: in geval van nood

Uitrusting

Schoeisel
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. 

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1,5 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). 
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. 
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. 
* Bij zwaardere trektochten (5 stippen of meer) is een zwaardere uitvoering aan te bevelen. 

(Dag-) rugzak 
Je kunt je bagage laten dragen tot 12 kg. Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (zodat alles er gemakkelijk in kan). 

Slaapzak en matje
Voor de tocht is een goede slaapzak tot rond het vriespunt (dons of kunststof zoals bijvoorbeeld hollofil) noodzakelijk. 
Een goede slaapmat heeft twee functies: isolatie tegen optrekkende kou en ligcomfort. De voorkeur gaat uit naar een slaapmatje met een gesloten celstructuur (i.v.m. isolatiewaarde en niet opzuigen van vocht) of een zogenaamd zelfopblazend matje van bijvoorbeeld Thermarest of een ander merk.

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen 
~ teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds
~ slaapmatje + slaapzak (minimaal warm tot het vriespunt) 
~ eventuele lakenzak van bijv. zijde, flanel of fleece 
~ warm, winddicht jack 
~ lange broek 
~ korte broek (voor vrouwen in een moslimland “not done”) of kuitbroek 
~ enkele T-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ handschoenen 
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen 
~ zwembroek / badpak  
~ maillot, legging of pyjamabroek 
~ dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek 
~ toiletartikelen 
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) 
~ zakmes 
~ zaklamp (N.B. neem gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval) 
~ evt. wandelstok(ken)
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (voor verbranden van je toiletpapier in de natuur) 
~ maandverband/tampons 
~ Wetties  of iets dergelijks (weinig wasgelegenheid, rivieren en stroompjes in de streek zullen veelal droog staan)
~ desinfectie gel voor de handen (voor de trek)
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts 
~ zonnebril 
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden 
~ hangslotje om plunjezak af te sluiten 
~ dagrugzak ± 35 liter 

moneybelt of halstasje met: 
~ paspoort (nog 3 maanden geldig)
~ inentingsboekje 
~ ticket 
~ geld, pinpas ~ verzekeringsbewijs + alarmnummers 

Maak van alle belangrijke papieren, zoals paspoort, tickets, noodnummers en bijvoorbeeld creditcards kopieën en bewaar deze gescheiden van de originelen.

Bagage

Tijdens de trektocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd op de rug van kamelen en is dus veel aan schuur- en drukbewegingen onderhevig. Alles wat kwetsbaar is moet dus goed verpakt meegenomen worden. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld een plunjebaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten. Omdat er vanuit Nederland vaak tenten, medicijnton e.d. meegaan naar Marokko, vragen we onze deelnemers om niet meer dan 15 kg aan ruimbagage mee te nemen (dit is excusief handbagage). De overige kilo`s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage. Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven.

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je via ons regelen of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan ontvangen we graag voor vertrek de volgende gegevens, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Verblijf

In Marrakech in een Riad hotel in de oude binnenstad. Tijdens de trek slapen we in tweepersoonstenten en een nacht in een eenvoudige gîte / berberhuis.

Maaltijden

In Marrakech en Essauouira is het ontbijt inclusief. De overige maaltijden in de steden zijn voor eigen rekening. Tijdens de trek zijn alle maaltijden (dag 2 t/m 6) inclusief.
Vertrek 18 okt 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 18 okt 2024 vlieg je van Amsterdam naar Marrakech.
Het vluchtschema is als volgt:
18 oktober Amsterdam-Marrakech (eventueel met 1 overstap)
25 oktober Marrakech-Amsterdam (eventueel met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 
Vertrek 23 dec 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 23 dec 2024 vlieg je van Amsterdam naar Marrakech.
Het vluchtschema is als volgt:
23 december Amsterdam-Marrakech (eventueel met 1 overstap)
30 december Marrakech-Amsterdam (eventueel met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 

Categorie 2

We wandelen tijdens de trek dagelijks 4 tot 6 uur. Wij lopen soms over het strand. Het grootste deel van de tocht voert ons over kleine paadjes door het grillige en rotsachtige binnenland. We lopen door de uitlopers van het Hoge Atlasgebergte die hier niet hoger reiken dan 393 meter. Ook al is het hier niet zo hoog de rotsen zijn vaak steil en we lopen regelmatig tussen strand en klif omhoog en omlaag waardoor het toch nog pittig wandelen is, zo langs  de kust.

Reiswaardering 8,2

Een greep uit de reviews:

 

Peter

2019-04-24

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: Meerdere plekken aan de Atlantische kust, o.a. klein woestijngebied.

Ervaring: De wandelingen, onderweg lunchen, slapen in tentje, sterrenhemel, gezelligheid bij het diner. Vooral de voorbereiding en afstemming vooraf met Corien Eggens vond ik erg goed en persoonlijk.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Irene

28-03-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: avontuurljke trekking maken met kamperen met mooie weer

Meeste indruk: mooie kampeerplekken

Ervaring: Samen natafelen in de grote tent met de gids volle maan s ochtends vroeg zwemmen en samen zwemmen in de zee Vanuit je tentje de maan zien en de opkomende zon. Buiten leven dichtbij de natuur Klauteren over de rotsen

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Toine

27-03-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Wens en/of verwachting: Iets nieuws meemaken

Meeste indruk: Ervaring met shara zand,Zitten op dromedaris is niet altijd fijn, Gezien hoe inktvis hier gevangen wordt, en nog veel meer.

Ervaring: Er zijn vele mooie momenten geweest. Met name de onderlinge verhoudingen in de groep. We hebben veel plezier gehad.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Irene

27-02-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Lekker lopen in februari.

Meeste indruk: Raakvlak van zand en stenen.

Ervaring: Het was weer een heerlijke tocht. Met zijn tweeën en 3 lokale mannen. Gezellig, veel contact, in de watten gelegd. Mooi over zand, duinen, langs rotsen en Argan bomen.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
7,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Jannie

13-02-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Lekker lopen in een mooie afwisselende omgeving.

Meeste indruk: De zandduinen, de bergkloven.

Ervaring: Onverwachts verrassende en spontane ontmoetingen in het plaatsje waar we de overnachting in het Berberhuis hadden.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Neline

31-01-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Samen lopen met de kamelen.

Meeste indruk: -

Ervaring: In rustig tempo lopen langs prachtige kust. Overnachten in de natuur. Goede verzorging door de Berbers.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
n.v.t.
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Medard

04-01-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Wens en/of verwachting: De ruige natuur van de Atlantische kust zien en ondervinden. Het camperen in de natuur. Off the beaten track.

Meeste indruk: De ruige Atlantische kust.

Ervaring: Ik heb nu drie reizen met Nunatak gemaakt en het zijn allemaal zeer mooie reizen geweest waar ik nog lang van na kan genieten van de mooie herinneringen. Deze reizen blijven je bij en hier heb je het nog jaren over.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Frank

30-12-2016

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Even er uit in een andere sfeer.

Meeste indruk: Bepaalde stukken aan de kust.

Ervaring: Prachtige Riads waar we verbleven bij aankomst en vertrek.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice