DAGEN LOPEN ZWAARTE
8 5 3
VERTREK TERUG REISSOM
13 oktober 20 oktober € 585,- **
27 oktober 03 november € 585,- **
30 maart 06 april € 585,- **
27 april 04 mei € 585,- **
02 mei 09 mei € 585,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Marokko Rozenvallei en Kasbahs
Algemeen

Deze wandeltocht voert je door de vruchtbare valleien aan de zuidkant van de Hoge Atlas. Langs kleine Berberdorpjes waar je verblijft in eenvoudige, gastvrije Berberhuizen. Het landschap tijdens deze relatief korte tocht zit vol verandering. Van lieflijk en vruchtbare valleien naar ruige bergen met fraaie vergezichten over de Dadès rivier en het Saghro gebergte. De tocht begint in de Vallei van de 1000 Kasbahs; de lemen burchten waarvan er velen bewaard zijn gebleven. Deze reis is te combineren met de Marokko Jebel Siroua reis.
  • wandelen in de geurende rozenvallei
  • vruchtbare valleien aan de zuidkant van de Hoge Atlas
  • vallei van de 1000 Kasbahs
  • overnachting in eenvoudige gastvrije berberhuizen

De trektocht

Na een eerste onderdompeling in Arabische sferen rijden we de volgende dag direct naar de bergen. We steken de Hoge Atlas over en na circa 6 uur arriveren we bij het Berberdorp Taberkhacht (1500 meter). Hier staan de muildieren en hun begeleiders al op ons te wachten. De komende dagen lopen we met hen een tocht door het verrassende landschap van de Rozen vallei. Onderweg overnachten we in eenvoudige Berberhuizen; je neemt je eigen slaapzak mee. De bagage wordt vervoerd op muildieren, ook de persoonlijke bagage van de deelnemers. Na de trektocht rijden we terug naar Marrakech om in Marokkaanse sfeer nog even na te genieten van alle indrukken of de laatste souvenirs te kopen in de souks.

Rozenvallei

Rondom de vruchtbare akkertjes staan overal rozenhagen als bescherming tegen de loslopende geiten en schapen. En natuurlijk voor de productie van geurende rozenblaadjes. Eind april / begin mei worden de rozenblaadjes geoogst. Om te verwerken in Franse parfums en andere geur- en smaak producten. Elk jaar in het eerste of het tweede weekeinde van mei wordt er een rozenfestival gevierd in Kelaa Mgouna. Naast een rozenparade en de verkiezing van een rozenkoningin is het feest vooral een grote jaarmarkt waar ‘van alles’ kan worden gekocht. Voorafgaand aan de oogst in april is het ideaal wandelen in de geurende rozenvallei. Ook in oktober en november is het hier nog steeds groen en prachtig met een aangename wandeltemperatuur.

Combinatie met Marokko Jebel Siroua

Deze reis is te combineren met de Marokko Jebel Siroua reis (dit is mogelijk bij vertrek op 13 oktober, 27 oktober 2018 en 27 april 2019). Na afloop van de Rozenvallei trek, sluit je aan bij de Jebel Siroua reis. Op dag 7 van de reis word je in de buurt van Ouarzazate opgehaald door de Jebel Siroua staf en rijden jullie naar Anezal. De reis is dan in totaal 13 dagen waarvan 10 wandeldagen. Bij de Jebel Siroua reis wordt in tenten overnacht.


Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord