DAGEN LOPEN ZWAARTE
14 8 3
VERTREK TERUG REISSOM
23 december 05 januari € 2395,- #
# prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Iran woestijn en sneeuw
Algemeen

Een bijzondere kerstreis naar Iran waarin de cultuurschatten van Isfahan gecombineerd worden met een 4-daagse wandeling door de Kavir woestijn en een 4-daagse tocht op sneeuwschoenen in het Alborz gebergte aan de Kaspische zee.
  • bezoek Isfahan in de winter
  • 4-daagse trekking in Kavir woestijn
  • 4-daagse sneeuwschoenwandeltocht in Alborz gebergte

Kavir woestijn

Na aankomst in Isfahan hebben we 2 dagen om deze prachtige stad te verkennen. Op dag 3 rijden we de woestijn in en maken `s middags onze eerste wandeling. De route loopt door de Kavir woestijn, gelegen in de provincie Semnan, 120 km ten zuiden van Teheran en 100 km ten oosten van Qom. Het is een beschermd gebied van ongeveer 4000 vierkante kilometer met een belangrijke ecologische waarde. Het gebied bestaat uit een keten van rotsachtige bergen. De hoogte van de vlakte varieert tussen de 800 en 1100 meter. Het reservaat bereikt zijn hoogtepunt in Siah-Kuh, met 2015 meter hoogte. 
De fauna is een typisch voorbeeld van de Iraanse woestijnen, met inbegrip van soorten zoals de Aziatische wilde kat (Felis silvestris ornata) en de Aziatische wilde ezel (Equus hemionus). Het is ook het leefgebied van soorten die moeilijk te zien zijn, zoals de Aziatische cheetah (Acinonyx jubatus venaticus) en de Houbara Trap (Chlamydotis undulata). In het park is er een oude karavanserai, tijdens de safawiden gebouwd in opdracht van Shah Abbas de Grote (1571-1629)
Onze trekkingroute loopt van Matinabad naar Maranjab langs de Yakhab Mountains.

Elboers (ook wel Alborz of het Elburz) gebergte

Halverwege onze reis verplaatsen we ons naar de besneeuwde bergen aan de Kaspische zee. Vanuit een klein dorpje trekken we op sneeuwschoenen de bergen in.
De Elboers (ook wel Alborz of het Elburz) is een hooggebergte in het noorden van Iran. Het bevindt zich tussen de Kaspische Zee en het Hoogland van Iran. De hoogste berg is de Damavand. Ten noorden van de Elboers bevindt zich de historische landstreek Hyrcanië.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord