Libanon

Cultuur, prachtige natuur, gastvrije bevolking, Libanon heeft het allemaal. Een week wandelen in het Maronitische (christelijke) gedeelte van Libanon waar de burgeroorlog in Syrië ver weg is.

  • best bewaarde geheim van het Midden Oosten
  • prachtige wandelingen in verrassende bergen
  • gastvrije bevolking
  • bezoek Byblos en Beiroet

Byblos, zesdaagse trektocht

Na aankomst `s nachts in Beiroet rijden we naar ons hotel voor een korte overnachting. Voor en na de trekking is er tijd voor de historische cultuur van Libanon. Voordat we de bergen in gaan bezoeken we de haven van Byblos, die al meer dan 5000 jaar in gebruik is.
Rond 14 uur `s middags beginnen we onze zesdaagse trektocht onder begeleiding van een lokale gids.

Na de afsluiting van onze trekking in de Qadisha vallei steken we, zo mogelijk afhankelijk van de sneeuwcondities, met de auto vlak langs de 3088 meter hoge Mount Lebanon (Qurnat as Sawdā’) de hoogste pas van Libanon over naar de Beka vallei en bezoeken de ruïnes van Baalbek in de Beka vallei.
Mocht je liever niet naar de Beka vallei gaan dan reis je terug naar Beiroet.

Reizen in Libanon

De trektocht loopt, op 2 dorpjes na, geheel door christelijk gebied. Natuurlijk zijn de bewoners zich bewust van de burgeroorlog in Syrië maar in het dagelijks leven merk je daar als toerist niets van. 

Klik hier voor een korte video van deze reis.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Libanon

Dagen 9
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
09 okt 2022 17 okt 2022
Prijs vanaf   € 1295
Ticket exclusief
Groepsgrootte 6 - 8 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Beiroet

Avondvlucht van Amsterdam naar Beiroet waar we rond 3 uur `s nachts landen.

dag 2 Jounieh - bezoek Byblos - start trek Snaoubar - Ibri

Na ons ontbijt is het ongeveer 20 minuten rijden naar Byblos. Onder leiding van een lokale gids bezoeken we de opgravingen in deze historische havenstad. 
De stad was gelegen op een rotsachtig uitsteeksel in zee rond een bron die het hele jaar door als watervoorziening kon dienen. De tempel van de stadsgodin Baälat Gubla (ook Baälat Gebel) is waarschijnlijk al rond 2800 v. Chr. gesticht en werd geleidelijk uitgebreid. Er zijn resten gevonden van een tempel die op fundamenten van voor 2800 v. Chr. stond en die aan de Egyptische godin Hathor was gewijd. De contacten met Egypte waren al vroeg van belang. Er zijn scherven van vazen van Menkaura, Unas en zowel Pepi I als Pepi II gevonden. Een inscriptie van Sneferu verklaart de Egyptische aanwezigheid: het cederhout van de Libanon. Het heiligdom is tot in de Romeinse tijd in gebruik gebleven. (bron Wikipedia)

Het is 40 minuten rijden naar het startpunt van onze trektocht, Snaoubar. We dalen af naar de bron van Chouwan en het azuurblauwe meer. De dag eindigt met een flinke klim naar Ibri. Hier overnachten we bij lokale boeren. Looptijd 4 uur.

dag 3 Ibri - Ehmej

Via een ander pad dalen we weer af naar Hariqa en de rivier die we over een natuurlijke brug oversteken. Het is een lange en vaak warme klim naar de appelboomgaarden boven Frat en Bolhos. Door het bos dalen we daarna af naar Ehmej. Looptijd 8 uur.
`s Avonds bezoeken we de hermitage van Saint Charbel en het bijbehorende klooster.

dag 4 Ehmej - Douma

Geleidelijk klimmen we van Ehmej door de weilanden naar het eerste pasje van vandaag. Kennelijk wordt hier veel op vogels gejaagd, de grond is bezaaid met lege hulzen, er liggen er misschien wel duizenden. Door een labyrint van rotsen komen we bij de Cedars of Jaj. Een tiental bomen vormt het restant van wat ooit beboste hellingen waren. De enorme bomen, het nationale symbool van Libanon, zijn nu beschermd.
Langs Tartej en over een laatste pas komen we in Douma, een welhaast Frans aandoend dorp.
Vanavond eten we op een terrasje langs de weg. Overnachting in hostal. Looptijd 7 uur.

dag 5 Douma - Wata Houb

Een prachtige dag met een bijzonder hoogtepunt; het Baatara sinkhole. Ook vandaag beginnen we met een stijging over een half overwoekerd pad. Eenmaal boven is er een panoramisch uitzicht over de Mount Lebanon range en een diep uitgesneden vallei voor je. Over een goed pad dalen we af naar het Baatara sinkhole. Een kleine rivier heeft in de loop der eeuwen een enorm gat in het gesteente uitgesleten van minimaal 90 meter diep. Het is een soort openlucht grot, er zijn drie natuurlijke bruggen, een met het pad erover. Het gat of de kloof is meer dan 250 meter diep.
We volgen de vallei stroomafwaarts door de appelboomgaarden, al stroomt de rivier hier onder de grond. De vallei versmalt tot een kloof waarin we afdalen en weer uitklimmen naar een kerk. Tot slot dalen we nog een keer af en klimmen uiteindelijk naar het klooster van Wata Houb waar we ook overnachten.  Overnachting in het Wata Houb klooster. Looptijd 7 uur. 

dag 6 Houb - Hadath

Vandaag volgen we een stukje de LMT over een landweggetje naar de eerste col van vandaag. Een diepe kloof scheidt ons van het Tannourine Cedar Reserve, een van de grotere cederboom parken. Door het park lopen verschillende wandelroutes en in het weekend kom je er zeker Libanezen tegen die genieten van de natuur.
Door de bossen klimmen we naar de hoogvlakte voor Hadath. Vanaf ons terras van het guesthouse heb je mooi zicht op de Qadisha vallei met aan het einde de Mount Lebanon en de pas waar we overmorgen overheen rijden naar Baalbek.
Overnachting in guesthouse. Looptijd 6 uur. 

dag 7 Hadath - Bcharreh

Een culturele wandeldag door de Qadisha vallei. Onze laatste wandeldag beginnen we met een afdaling naar de bodem van de Kadisha vallei. In de kloof zijn in de loop der eeuwen een aantal kloosters en kerken in de rotswanden uitgehakt. Over smalle paden lopen we stroomopwaarts naar Bcharreh en bezoeken daar het Gibran museum met schilderijen en de tombe van Khalil Gibran (auteur van “The Prophet”).
Een transfer van 20 minuten brengt ons naar de ceders van Bcharreh waar we een wandeling maken van 3/4 uur langs de 1000 jaar oude bomen
Overnachting in hotel La Cabane op 2080 meter hoogte. Looptijd 7 uur. 

dag 8 facultatief: bezoek Baalbek - Beiroet

Na het ontbijt rijden we over de hoogste pas van Libanon naar de Beka vallei en Baalbek, een must see. In het voorjaar is de pas gesloten, je rijdt dan eerst zuidwaarts en steekt daar een pas over.
De stad werd oorspronkelijk gebouwd door de Feniciërs en stond in de hellenistische periode bekend als Heliopolis. De god Baäl was -zoals Helios- onder meer de god van de zon. De bloeiperiode van Baalbek begon in het jaar 15 v. Chr. toen de stad een Romeinse provinciehoofdstad werd onder keizer Augustus. Baalbek was tijdens de Romeinse periode een belangrijk religieus centrum. De tempel gewijd aan Jupiter trok vele duizenden bezoekers. Naast een tempel voor Jupiter werd ook een Bacchus- en een Venustempel gebouwd. De Romeinse gebouwen werden opgetrokken op oudere ruïnes. Er werden monolithische steunmuren gebouwd met stenen die naar schatting 400 ton wogen. In de hoogste, westelijke wal zijn drie stenen van meer dan 1000 ton gebruikt. Een vierde, nog grotere steen, genaamd Hajar el Gouble (zuidelijke steen) of Hajar el Hibla (steen van de zwangere vrouw) ligt ongebruikt in een steengroeve in de buurt van de stad en is nog steeds te bezichtigen. Deze grotere stenen, ook wel megalieten genaamd, zijn volgens meerdere bronnen van nog oudere oorsprong, wellicht wel twee keer zo oud. In 635 werd de stad door de Arabieren veroverd. De Omajjaden verwoestten de historische stad in 748. Een grote aardbeving richtte nog meer schade aan in 1759. (bron Wikipedia)

Ook Baalbek staat op de Unesco Werelderfgoed lijst. We lunchen in Anjar, een dorpje waar veel Armeniërs wonen. Vlakbij bezoeken we de ruïnes van Anjar voordat we terugrijden over de bergen naar Beiroet.

dag 9 Beiroet - Amsterdam

In de middag worden we naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Mocht de middag vlucht niet beschikbaar zijn dan moeten we vroeg op en vliegen we in de nacht/vroege ochtend terug naar Amsterdam.

Het is mogelijk de reis te verlengen met een dag sightseeing Beiroet. Je vliegt dan terug op dag 10.
Mail of bel het kantoor voor meer informatie.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
09 okt 17 okt 2022 € 1295 onder voorbehoud op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* alle vervoer volgens reisschema 
* alle maaltijden tijdens de trek 
* homestay, hostal, klooster en hotelovernachtingen in meerpersoonskamers op basis van logies en ontbijt 
* Engelssprekende lokale gids 
* bagagevervoer

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam – Beiroet (deze vlucht kan via ons geboekt worden)
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdranken e.d.)
* maaltijden buiten de trek
* fooien
* extra (taxi)kosten mochten die voor jou gemaakt moeten worden 
* reis- en annuleringsverzekering, vaccinaties
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage SGR € 5,-- per persoon
* wijzigingskosten € 35,-- 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 8 reizigers

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

De reis kan vanaf 4 reizigers gegarandeerd worden met een toeslag:
- bij 4 reizigers € 125,-- p.p.
- bij 5 reizigers € 50,-- p.p.

Klimaat

Het klimaat in Libanon is mediterraan, dat betekent milde natte winters en warme droge zomers. Er is een vrij lange en warme zomer, een aangenaam voorjaar en najaar en een koele tot milde, doch natte winter. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw. De beste reistijd is in de lente (maart en april) en de herfst (september, oktober en  november).

Tijdsverschil

Het is in Libanon 1 uur later dan in Nederland.

Reisdocumenten

Een visum is verkrijgbaar bij aankomst in Beiroet voor een verblijf van maximaal één maand. Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn. Het paspoort mag geen visum van Israël bevatten.

Geldzaken

In Libanon wordt betaald met de Libanese pond (LBP). Ook de Amerikaanse dollar is gangbaar als betaalmiddel.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Fooien

Je kunt je gids aan het einde van trektocht een fooi geven al is het niet gebruikelijk.

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt. Een wereldstekker is niet noodzakelijk.

Bereikbaarheid

Je kunt mobiel bellen in Libanon. Informeer, voor je eigen toestel, bij jouw provider of deze ook in Libanon bruikbaar is. Het internationale toegangsnummer voor Libanon is +961.

Vaccinaties

Niet verplicht maar wel zeer aan te raden worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A. Raadpleeg altijd de GGD of huisarts voor meer informatie omtrent jouw persoonlijke gezondheidssituatie.

Eten en drinken

De Libanese keuken wordt algemeen erkend als de beste in het Midden-Oosten. De maaltijden worden gekenmerkt door het gebruik van de meest uiteenlopende lokaal geproduceerde en dus zeer verse groenten en met een overvloed aan verse kruiden (meestal koriander, peterselie en mint). Een maaltijd kent ook altijd een breed scala aan vers fruit, zoals meloen, appels, sinaasappels, mandarijnen, cactus fruit, druiven en vijgen, die allemaal lokaal worden geteeld. Specialiteiten zijn Kebbeh (lamsgehakt, vaak gerold in ballen en gebakken),  Meze (kleine gerechten geserveerd als hors-d`oeuvres), Tabbouleh (salade gemaakt met gebroken tarwe, citroen, mint en tomaten), Mutabbal (dip gemaakt van gebakken aubergines en knoflook), Baklava (de Libanese versie van dit Midden-Oosten gebak met pistachenoten en rozenwater siroop).  

Het wordt afgeraden om kraanwater in Libanon te drinken. 

Bagage

Tijdens de trektocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd per auto. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een plunjebaal. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten. 

Uitrusting

Schoeisel 
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. 

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat (pas ze met een paar extra sokken). 
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. 
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. 

(Dag)rugzak 
Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer). 

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen 
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes  
~ eventuele lakenzak 
~ oordoppen* 
~ warm, winddicht jack 
~ regenkleding 
~ lange broek 
~ enkele t-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ handschoenen 
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen 
~ dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek 
~ toiletartikelen 
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) 
~ zakmes 
~ hoofdlamp (nb gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!) 
~ evt. wandelstok (telescopisch) 
~ wasmiddel 
~ toiletpapier 
~ maandverband/tampons 
~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts 
~ zonnebril 
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden 
~ evt. hangslotje om plunjezak af te sluiten 
~ dagrugzakje 

moneybelt of halstasje met: 
~ paspoort 
~ inentingsboekje 
~ ticket 
~ geld, pinpas 
~ verzekeringsbewijs + alarmnummers 

* altijd handig. 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Lijst van persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* Leukoplast/second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` 
* Strepsils: bij schrale keel

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleider en Nunatak snel handelen.
Vertrek 09 okt 2022 Op aanvraag
Bij de reis van 09 okt 2022 vlieg je van Amsterdam naar Beiroet.
Het vluchtschema is als volgt:
9 oktober Amsterdam-Beiroet (met 1 overstap)
17 oktober Beiroet-Amsterdam (met 1 overstap)
tijdelijk niet boekbaar
 
 

Categorie 3+

De wandelingen zijn aan de pittige kant, je maakt aardig wat hoogtemeters in Libanon. We lopen elke dag tussen de 5 en 8 uur afhankelijk van de routekeuze van de gids.
Je draagt alleen je dagrugzak met water en dergelijke, je overige bagage wordt met de taxi naar de volgende overnachtingsplaats gebracht.
De dagtemperaturen kunnen aardig oplopen, zoals valt te verwachten aan de kust van de Middellandse zee. Regen is niet uitgesloten.

Na het einde van de burgeroorlog in 1990 is Libanon in een betrekkelijke rustige periode terechtgekomen. In Beiroet zijn bijna alle gebouwen in de oude glorie hersteld en ook nu verrijzen er nog nieuw wolkenkrabbers.
`s Avonds flaneren de bewoners, Christenen en Moslims zij aan zij over de Corniche, de boulevard van de stad.

De bevolking is zich uiteraard bewust van de burgeroorlog in Syrië, wandelend in de bergen merk je daar niets van. De vele vluchtelingen verblijven in het islamitische gedeelte van het land. 

De bewoners van Baalbek en de Beka vallei zijn voor het merendeel islamistisch.

Reiswaardering 9,1

Een greep uit de reviews:

 

Tom

2019-04-17

Gemiddelde beoordeling: 9,3

Wens en/of verwachting: Natuur en cultuur van Libanon al wandelend verkennen, in contact met de mensen.

Meeste indruk: Bergen, Byblos en Baalbek.

Ervaring: Moeilijk om een moment te kiezen. Voor mij was deze reis de ontdekking van Libanon als veelzijdig land met schitterende natuur en rijke geschiedenis. Wat zal bijblijven zijn het bezoek aan Baalbek en het wandelen door een zeer gevarieerd landschap, met diepe kloven, ruige paden en cederbomen in de sneeuw. De lokale gids vertelde veel over de geschiedenis van Libanon en liet ons onderweg vaak iets proeven van wat er in het wild groeit. De overnachtingsplekken, van homestay tot klooster, boden contact met de bewoners die fantastisch lekkere maaltijden wisten te bereiden. Al met al biedt deze reis een mooie kennismaking met een prachtig land.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Veerle

2019-04-16

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Wandeltochten.

Meeste indruk: Landschap, Baalbek en verhalen van de gids.

Ervaring: Baalbek.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Pieter en Dorrit

2019-04-15

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Wens en/of verwachting: Land, mensen en natuur leren kennen.

Meeste indruk: Quadisha vallei en byblos.

Ervaring: De gids was een topper. We hebben veel mooie momenten gehad.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Djamila

07-05-2018

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Kennis maken met de natuur en cultuur van het land, lekker wandelen en genieten.

Meeste indruk: De ceders vallei van Tamourine en Byblos.

Ervaring: Alhoewel het een zware trekking was heb ik enorm genoten van de mooie adembenemende landschappen, natuur en cultuur van dit land. Ook culinair was het een hoogtepunt! De reis was erg goed verzorgd en ik vond de kleinschalige accommodaties erg leuk, vooral ook de afwisseling tussen homestays, klooster en hotel. Alleen de tweede nacht homestay was niet schoon (voornamelijk het bed). Het was erg leuk en het is een toegevoegde waarde om een enthousiaste locale gids te hebben. George is geweldig en doet alles voor de groep, hij vertelt veel over de cultuur en hij liet ons van alle specialiteiten proeven. Ook heeft hij mij goed geholpen en begeleid door de moeilijke gedeeltes van de tochten en de eerste 2 dagen geregeld dat ik opgehaald word met auto.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Ludo

23-04-2018

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: Ontdekken van de natuur, tezamen met de cultuur vh land.

Meeste indruk: Het landschap onderweg en de oude Romeinse stad Baalbek.

Ervaring: Hele mooie reis door een uiterst aangenaam land met zeer vriendelijke bevolking, prachtige flora zo in de lente, mooie en ruige wandelpaden én ..... geen enkele andere toerist onderweg tegengekomen!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Yvonne

22-04-2018

Gemiddelde beoordeling: 9,5

Wens en/of verwachting: Nieuw land ontdekken; het landschap, de cultuur, de mensen, het eten :-).

Meeste indruk: Het afwisselende landschap, de historische sites.

Ervaring: Afwisselend berglandschap met rotsen, weiden, boomgaarden, veel bloemen! Super goede gids die heel veel kon vertellen over het land, cultuur, het (super lekkere eten) eten (en hoe we het zouden moeten eten :-)), de soorten planten en bloemen; van alles geproefd wat we onderweg tegen kwamen. Mooie historische sites gezien.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,5
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Hans

18-10-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Kennismaken met Libanon.

Meeste indruk: De bergen tijdens de trek.

Ervaring: Uitstekend georganiseerde reis, waarbij de lokale organisatie (en in het bijzonder de gids) alles snel en goed regelde. Veel gezien, zowel qua oudheidkundige bezienswaardigheden als qua natuur. Hoewel we op de trek een aaneengesloten route liepen, was het landschap iedere dag toch anders, waardoor dit niet ging vervelen.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice