Palestina

Ga op ontdekkingsreis in Palestina! Maak onder begeleiding van een lokale gids kennis met de geschiedenis, het Abraham pad, Jericho, Bethlehem en Jeruzalem. 

  • 5 dagen wandelen over het Abrahampad
  • ontdek de rijke geschiedenis
  • bezoek Jericho, Bethlehem en Jeruzalem
  • ervaar de gastvrijheid
  • homestays, kamperen en hotels

Wandelen door een rijke geschiedenis

Tijdens deze 9-daagse reis maak je natuurlijk ook kennis met de rijke geschiedenis van het land. Je bezoekt Jeruzalem, Bethlehem en Jericho. Je slaapt onder de sterrenhemel in de woestijn, je dobbert in de Dode Zee.

Abraham pad (Masar Ibrahim al-Khalil)

Het Abraham pad (Masar Ibrahim al-Khalil) is een culturele wandelroute door Palestina. Het pad is 330 km lang en strekt zich uit van het dorp Rummana ten noordwesten van Jenin tot Beit Mirsim ten zuidwesten van Al-Haram al-Ibrahimi (Ibrahimi-moskee) in Hebron. Het pad loopt door meer dan 50 steden en dorpen waar je als wandelaar kennis maakt met  de legendarische Palestijnse gastvrijheid. De Masar Ibrahim is meer dan alleen een wandelpad. het is een middel om contacten te leggen met Palestijnen en de bedoeïenen die er leven.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Palestina

Dagen 8
Lopen 5
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
07 okt 2023 14 okt 2023
Prijs vanaf   € 1495
Tickets vanaf € 500
Groepsgrootte 8 - 10 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een, voor Nunatak, experimentele en avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Jeruzalem

Vlucht vanaf Amsterdam naar Tel Aviv en transfer naar een hotel in Jeruzalem. `s Avonds kun je al een beetje kennismaken met deze fascinerende stad.

dag 2 Jeruzalem - transfer Sanur - wandelen naar Sebastia

We staan vroeg op voor onze bustransfer naar Sanur, het beginpunt van onze eerste wandeling over het Abraham pad.
 
De wandeling tussen Sanur en Sabastiya gaat flink op en neer met ‘adembenemende’ uitzichten vanaf de heuveltoppen. Als wandelaar in Palestina maak je meteen kennis met de maqams (Arabisch meervoud: maqamat). Deze kleine gebouwen, gelegen op heuveltoppen, zijn fysieke of symbolische graven van islamitische heilige mannen. Soms zijn ze intact, soms liggen ze in puin, sommige zijn door de geschiedenis heen bedevaartsoorden geweest. We bezoeken er vandaag twee - één op Mt. Bayzeed en één op Mt. Hureish. Beide zijn hoog en afgelegen en bieden een prachtig uitzicht. Tegen het einde van de wandeling, genesteld tussen de heuvels net ten noorden van Nablus, komt het historische dorp Sabastiya in zicht. Sabastiya was ooit een Romeinse stad en heeft veel archeologische en architectonische schatten.

• Afstand: 15 KM • Tijd: 5-7 uur • Overnachting in Sebastia Guesthouse (gedeelde kamers)

dag 3 Sebastia - transfer Ain Samia - wandelen naar Auja

Na een korte transfer start onze wandeling bij Ain Samia. Vandaag dalen we letterlijk tot onder zeeniveau lopend door een van de mooiste valleien van het gebied. Bij Kafr Malek zigzagt het pad een heuvel af, bezaaid met de overblijfselen van Romeinse graven, naar de Ein Samia-vallei. We dalen verder af door de Wadi al-`Auja, een diepe, ruige wadi die loopt van Ein Samia (Samia Spring) naar Ein al-`Auja (Al-`Auja Spring) in de Jordaanvallei. De Wadi Al-`Auja loopt tot een punt ongeveer 50 meter onder de zeespiegel bij Ein al-`Auja, een populaire, lokale picknickplaats. Daar volgt het pad de wadi en de oude Romeinse aquaducten, gebruikt omleidingswater van Ein al-`Auja naar Jericho, langs de ruïnes van een Byzantijnse kerk en naar de Al-`Auja bedoeïenengemeenschap.

• Afstand: 14 KM • Tijd: 5-7 uur • Overnachting in de Auja Bedouin Gemeenschap

dag 4 Auja - transfer - bezoek Jericho

Een culturele en relax dag in Jericho met een bezoek aan Tel Sultan, de boom van Zacheüs en Mount of Temptation (berg der verzoeking). ’s Middags rijden we naar de Dode Zee om te dobberen in de zoute zee.

Overnachting in een guesthouse in Jericho.

dag 5 Jericho - wandelen naar bedoeïenengemeenschap `Sea level`

We vervolgen onze wandeling over het Abraham pad door de pittoreske Wadi Quelt langs Deir al-Quelt (St. George`s Klooster) aan de andere kant van de kloof. Het St. George’s klooster wordt sinds de 4e eeuw bewoond door monniken. Na het klooster wordt het pad makkelijker waar het langs het Romeinse aquaduct loopt - een ander spectaculair monument gelegen langs dit deel van de Masar. Vervolgens lopen we door een afgelegen gebied in de Jordaanvallei naar de historische weg tussen Jericho en Jeruzalem en het bedoeïenenkamp dat zich precies op het zeeniveau bevindt.

• Afstand: 18 KM • Tijd: 5-7 uur • Overnachting in de bedoeïenengemeenschap `sea level`

dag 6 `Sea level` - transfer Kherbet Al-Merd - wandelen Tel Al-Qamar Bedouin GH via Mar Saba

We starten de dag met een spectaculaire jeeprit naar het startpunt van onze wandeling van vandaag bij Kherbet Al-Merd. Het kronkelende pad loopt naar de Kidron-vallei vol met verschillende grotten die in de Byzantijnse tijd bewoond werden door monniken waaronder ook het spectaculaire Mar Saba-klooster. Het klooster is vernoemd naar Saint Saba (439-532 na Christus), die zich in een grot tegenover het huidige klooster vestigde om in volledige afzondering te leven. Na een bezoek aan het klooster (alleen mannen worden binnengelaten) lopen we verder door heuvels en valleien naar Tal al-Qamar. Daar, midden in de wildernis, is onze overnachtingsplek met een bedoeïenenachtige lounge waar we eten, ontspannen en overnachten. Tal al-Qamar, wat in het Arabisch heuvel van de maan betekent, is ver weg van de drukte van het stadsleven. Het is een perfecte plek om de (​​volle) maan of sterrenhemel te bekijken.

• Afstand: 11 KM • Tijd: 4-5 uur • Overnachting in Tel Al-Qamar Bedouin Community Guesthouse

dag 7 Tel AL-Qamar - transfer Tequa - wandelen naar Reshayda Bedouin Community

Vandaag onze laatste spectaculaire wandeldag door de Wadi el-Jihar, een diepe kalkstenen kloof in de woestijn. De grotten in de wadi worden al eeuwenlang gebruikt als huizen. Eenmaal uit de vallei lunchen we in Reshayda en rijden daarna naar Bethlehem.

• Lengte: 24 km • Duur: 4 - 5 uur • Overnachting in Bethlehem

dag 8 Bethlehem en Jeruzalem

Vandaag alleen maar culturele highlights, in Bethlehem bezoeken we de o.a. Geboortekerk. Na een transfer naar Jeruzalem bezoeken we de oude stad; de Sint-Annakerk en de vijver van Bethesda, de kapel van de geseling, de Alaqsa-moskee (indien mogelijk), de kerk van het Heilig Graf en de Klaagmuur (indien mogelijk).
Terug naar Bethlehem voor onze laatste hotelovernachting.

dag 9 Bethlehem - Tel Aviv - Amsterdam

Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv en terugvlucht naar Amsterdam.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
07 okt 14 okt 2023 € 1495 € 500

Bij de prijs inbegrepen

* alle vervoer volgens reisschema 
* alle maaltijden 
* homestay, hostal, klooster en hotelovernachtingen in meerpersoonskamers op basis van logies en ontbijt 
* Engelssprekende lokale gids 
* bagagevervoer
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam – Tel Aviv (deze vlucht kan via ons geboekt worden)
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdranken e.d.)
* fooien
* extra (taxi)kosten mochten die voor jou gemaakt moeten worden 
* reis- en annuleringsverzekering, vaccinaties
* wijzigingskosten € 35,-- 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 8 reizigers
Maximaal 10 reizigers

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

De reis kan vanaf 6 reizigers gegarandeerd worden met een toeslag:
- bij 6 reizigers € 175,-- p.p.
- bij 7 reizigers € 100,-- p.p.

Klimaat

Het klimaat in Palestina varieert tussen mediterraan en woestijn, dat betekent milde natte winters en warme droge zomers. Er is een vrij lange en warme zomer, een aangenaam voorjaar en najaar en een koele tot milde, doch natte winter. In de winter regent het er in de bergen. De beste reistijd is in de lente (maart en april).

Tijdsverschil

Het is in Palestina 1 uur later dan in Nederland.

Reisdocumenten

Een visum voor Israel is verkrijgbaar bij aankomst in Tel Aviv. Het paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn. 

Geld

In Palestina wordt betaald met de Israelische Shekel (ILS).

Fooien

Je kunt je gids aan het einde van de trektocht een fooi geven.

Elektra

De netspanning is 220 volt. Een wereldstekker is niet noodzakelijk.

Bereikbaarheid

Je kunt mobiel bellen in Palestina. Informeer, voor je eigen toestel, bij jouw provider of deze ook in Palestina bruikbaar is.

Vaccinaties

Niet verplicht maar wel zeer aan te raden worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A. Raadpleeg altijd de GGD of huisarts voor meer informatie omtrent jouw persoonlijke gezondheidssituatie.

Eten en drinken

De maaltijden in de homestays worden gekenmerkt door het gebruik van de meest uiteenlopende lokaal geproduceerde en dus zeer verse groenten en met een overvloed aan verse kruiden (meestal koriander, peterselie en mint). Een maaltijd kent ook altijd een breed scala aan vers fruit, zoals meloen, appels, sinaasappels, mandarijnen, cactus fruit, druiven en vijgen, die allemaal lokaal worden geteeld.

Het wordt afgeraden om kraanwater in Palestina te drinken. 

Bagage

Tijdens de trektocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd per auto. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een plunjebaal. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten. 

Uitrusting

Schoeisel 
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. 

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat (pas ze met een paar extra sokken). 
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. 
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. 

(Dag)rugzak 
Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer). 

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen 
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes  
~ eventuele lakenzak 
~ oordoppen* 
~ warm, winddicht jack 
~ regenkleding 
~ lange broek 
~ enkele t-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ handschoenen 
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen 
~ dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek 
~ toiletartikelen 
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) 
~ zakmes 
~ hoofdlamp (nb gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!) 
~ evt. wandelstok (telescopisch) 
~ wasmiddel 
~ toiletpapier 
~ maandverband/tampons 
~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts 
~ zonnebril 
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden 
~ evt. hangslotje om plunjezak af te sluiten 
~ dagrugzakje 

moneybelt of halstasje met: 
~ paspoort 
~ inentingsboekje 
~ ticket 
~ geld, pinpas 
~ verzekeringsbewijs + alarmnummers 

* altijd handig. 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Lijst van persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* Leukoplast/second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` 
* Strepsils: bij schrale keel

Verzekeringen

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleider en Nunatak snel handelen.
Vertrek 07 okt 2023 Vanaf € 500.00
Bij de reis van 07 okt 2023 vlieg je van Amsterdam naar Tel Aviv.
Het vluchtschema is als volgt:
7 oktober Amsterdam-Tel Aviv (eventueel met overstap)
14 oktober Tel Aviv-Amsterdam (eventueel met overtap)
Boek deze reis
 
 

Categorie 3

We lopen elke dag tussen de 4 en 6 uur afhankelijk van de routekeuze van de gids.
Je draagt alleen je dagrugzak met water en dergelijke, je overige bagage wordt met de taxi naar de volgende overnachtingsplaats gebracht.
De dagtemperaturen kunnen aardig oplopen, zoals valt te verwachten aan de kust van de Middellandse en Dode zee. Regen is niet uitgesloten.

Reizen in Palestina betekent ook reizen door bezet gebied. Het loont de moeite je vooraf in te lezen over de geschiedenis van het gebied.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice