Ecuador Vulkanen

De Chimborazo (6268 meter), de hoogste vulkaan van Ecuador en de Cotopaxi (5897 meter) zijn zeer toegankelijke vulkanen voor reizigers die het letterlijk en figuurlijk hogerop zoeken. Met dit reisschema biedt Nunatak een uitstekend acclimatisatieprogramma met vooraf beklimmingen van de Pasochoa, Corazon en Noord-Iliniza.

  • uitstekende professionele gidsen
  • verblijf in berghutten, haciendas en hotels
  • perfekte acclimatisatie
  • garant vertrek (bij mininaal 2 reizigers) in internationale groep

N.B. Doordat de Cotopaxi vulkaan op dit moment actief is, is het gebied rond de vulkaan gesloten. Zolang deze situatie duurt, wordt als alternatief de Cayambe vulkaan beklommen, een vergelijkbare vulkaan die ongeveer 100 meter lager is.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Ecuador Vulkanen

Dagen 13
Lopen 8
Zwaarte 5 1
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
Nog 2 nodig 08 jul 2023 20 jul 2023
Nog 2 nodig 12 aug 2023 24 aug 2023
Nog 2 nodig 02 sep 2023 14 sep 2023
Nog 1 nodig 25 nov 2023 07 dec 2023
Nog 2 nodig 09 dec 2023 21 dec 2023

Nog 1 of 2 boekingen nodig Nog 1 of 2 boekingen nodig
Prijs vanaf   € 3075
Tickets vanaf € 1150
Groepsgrootte 2 - 14 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een klimexpeditie. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

NB. Doordat de Cotopaxi vulkaan op dit moment actief is, is het gebied rond de vulkaan gesloten. Zolang deze situatie duurt, wordt als alternatief de Cayambe vulkaan beklommen, een vergelijkbare vulkaan die ongeveer 100 meter lager is.

dag 1 Amsterdam - Quito

Aankomst in Quito, transfer van het vliegveld naar een hotel. 

dag 2 sight seeing Quito

Vandaag gaan we onder begeleiding van een gids op pad in het historische deel van Quito. We bezoeken onder andere de Basilica-kerk en de Compañia kerk. Daarna gaan we verder naar "El Panecillo", de heuvel in het centrum van Quito met uitzicht over de stad en het historische centrum. Op een heldere dag zie je meerdere met sneeuw bedekte vulkanen. Na de lunch bezoek je "Mitad del Mundo" waar je op de evenaar kunt staan.
Inbegrepen; ontbijt.

dag 3 beklimming Pasochoa vulkaan 4164 meter

De dag start met een transfer van 2 uur naar het trailhead op 3848 meter. Vanaf hier volgen we een prima pad door de landbouwvelden tot aan de paramo. Hier loopt het pad zuidwaarts geleidelijk omhoog naar de voet van de krater. Het laatste stuk is het steilst, eenmaal op de kraterrand heb je mooie uitzichten naar de vallei van Machachi en de hooglanden in het westen. Op heldere dagen is er een perfect zicht op de Cotopaxi, Sincholagua, Rumiñahui en Artisana-vulkanen. De afdaling volgt hetzelfde pad terug.
Transfer van 2 uur naar de Machachi berghut (2930 m).

Klimmen: 516 m / dalen: 516 m / hoogste punt: 4164 m / duur van activiteit: 5 uur Inbegrepen; ontbijt, lunch en diner.

dag 4 beklimming Corazon vulkaan 4791 meter

De berghut staat aan de voet van de Corazon-vulkaan en we kunnen dan ook meteen op pad voor de beklimming. Ook vandaag volgen we een goed gemarkeerde route, onderweg zijn prachtige views op Machachi.
Het is een zeer aangename wandeling en een perfecte aanvulling op de acclimatisatie. Een ander voordeel is dat deze vulkaan veel minder bezocht wordt. De top ligt net binnen de kraterrand. De afdaling volgt hetzelfde pad.
Overnachting in berghut.

Klimmen: 890 m / dalen: 890 m / hoogste punt: 4791 m / duur van activiteit: 6-7 uur. Inbegrepen; ontbijt, lunch en diner.

dag 5 Ilinizas – Nuevos Horizontes hut 4677 meter

De klim start na een transfer van 2 uur van de berghut naar de parkeerplaats op 3680 meter. Vanaf hier volgen we een trail door de "paramo" . Hogerop lopen we over een rotsachtige morene en een goed gemarkeerde bergkam naar de vallei tussen de tweelingpieken. Daar staat de Nuevos Horizontes berghut. Na aankomst geeft de berggids je instructies voor de beklimming van de volgende dag en helpt hij bij het voorbereiden van alle benodigde uitrusting. De Nuevos Horizontes hut is een zeer eenvoudige accommodatie met één slaapzaal waar de stapelbedden en de keuken zich bevinden.
Overnachting in slaapzaal met stapelbedden.

Hoogteverschil: 817 m / Hoogste punt: 4677 m / duur van activiteit: 3-4 uur Inbegrepen; ontbijt, lunch en diner.

dag 6 North Iliniza Volcano 5126 meter

Vandaag beklimmen we de Ilinza Norte, een van de tweelingtoppen van de Iliniza vulkaan. De noordtop is de gemakkelijkere van de twee, maar nog steeds een veeleisende fysieke klim. De klim begint vanuit de Nuevos Horizontes berghut en loopt naar de col en vervolgens naar het noorden. Onderweg heb je spectaculaire uitzicht aan beide kanten. 
Afhankelijk van de weersomstandigheden en de fitheid van het team kan de afdaling hetzelfde pad volgen of langs de noordelijke bergkam lopen voordat we terugkomen op de parkeerplaats. Vanaf daar hebben we een transfer van 3 uur naar het Cotopaxi National Park. Overnachting op slaapzaal in berghut.

N.B. zolang de Cotopaxi actief blijft en het gebied rond de vulkaan gesloten is gaan we naar de Cayambe. De dag eindigt dan met een transfer van ongeveer 3 uur naar Otavalo, waar we in een hotel overnachten.

Klimmen: 449 m / dalen: 1266 m / hoogste punt: 5126 m / duur van activiteit: 8 uur Inbegrepen; ontbijt, lunch en diner.

dag 7 Cayambe berghut (of Cotopaxi - gletsjer training tot 4990 meter)

Indien gebied rond Cotopaxi weer toegankelijk is ziet de dag er als volgt uit:
Na hopelijk een goede nachtrust en een goed ontbijt, rijden we 2 uurtjes naar de parkeerplaats aan de voet van de Cotopaxi (4587 m). Vervolgens wandelen we 1 uur naar de Cotopaxi`s berghut op 4847 meter. Na een korte pauze klimmen we nog eens 45 minuten tot aan de gletsjer (4990 m). Eenmaal daar oefenen we het gebruik van stijgijzers, ijsbijl, touw en alles wat daarbij komt kijken. Dit is geen alpiene cursus maar gewoon een korte introductie van de benodigde techniek voor de beklimming. 
`s Middags is er een gedetailleerde briefing geven over alle aspecten van de beklimming. Na een vroeg diner probeer je nog wat te slapen, rond middernacht vertrek je voor de beklimming.
Overnachting in berghut in slaapzalen met stapelbedden.

Klimmen: 403 m / dalen: 143 m / Hoogste punt: 4990 m / duur van de activiteit: 4 - 5 uur Inbegrepen; ontbijt, lunch en diner.

Wordt in plaats van de Cotopaxi de Cayambe beklommen, dan ziet dag 7 er als volgt uit:
Tijdens een ontspannende ochtend bij het hotel van Otavalo is er tijd om te genieten van de inheemse markt, waar je allerlei souvenirs vindt, maar het is misschien nog interessanter om simpelweg naar de lokale bevolking en het dagelijkse leven te kijken.
Voor de lunch transfer (2 uur) naar de parkeerplaats. Een korte wandeling naar de Ruales-Oleas-Berge hut (4621 m), een heel mooi toevluchtsoord met alle basisvoorzieningen als restaurant, toiletten en slaapzalen met stapelbedden. Na een korte pauze voor een warm drankje, vervolgen we de wandeling, eerst naar beneden en dan iets omhoog, naar het lage deel van de gletsjer dat zich vlak voor de hut bevindt. Eenmaal daar (4680 m), zal het team zich voorbereiden en de instructies van de gids volgen in het gebruik van stijgijzers, ijsbijl, touw en alle geschikte technische uitrusting voor de klim. Dit is op geen enkele manier een alpine cursus, slechts een korte introductie in de benodigde technieken voor de beklimming. Deze activiteit zal ook de acclimatisatie verbeteren vanwege de fysieke activiteit op hoogte. Na de training gaat het team terug naar de hut en de rest van de middag is voor de voorbereidingen van de klim.
De gidsen geven een gedetailleerde briefing over alle aspecten van de beklimming en helpen met alle uitrusting. Er wordt een vroeg diner geserveerd en daarna rust, een vroeg ontbijt vragen, meestal rond middernacht.
Overnachting in de hut in slaapzalen met stapelbedden.

Klimmen: 271 m / Hoogste punt: 4600 m / duur van de activiteit: 1 uur
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

dag 8 beklimming Cotopaxi 5897 meter of Cayambe 5790 meter

Beklimming Cotopaxi:
De topdag begint al heel vroeg, het ontbijt wordt 1 uur voor de geplande vertrektijd geserveerd. We volgen eerste dezelfde route die we gisteren hebben gelopen naar de gletsjer. Aan de rand van de gletsjer gaan we aan het touw met 2 cliënten per gids. De beklimming van de Cotopaxi`s vereist uithoudingsvermogen en veel mentale kracht. De Cotopaxi`s gletsjer is vrij veilig en de beklimming is technisch niet moeilijk, maar er zijn een paar spleten en enkele ijzige hellingen die de route uitdagend maken.

Het eerste deel van de gletsjer is een geleidelijke helling die steiler wordt naarmate hij hoger komt. Dan volgen er een reeks switchbacks bekend als de "Heart Breaker", het moeilijkste deel van de klim door de steilte. We passeren de prominente rotswand "Yanasacha" op ongeveer 5630 meter hoogte. Vanaf dit punt volgt een relatief lange traverse naar rechts vóórdat je bij de laatste zigzags bent die naar de rand van de krater en de hoofdtop leiden. De klim duurt gemiddeld 7-8 uur. Eenmaal op de top van de Cotopaxi`s is er een spectaculaire view in de krater en op heldere dagen is het mogelijk om de meeste naburige vulkanen te zien: Antisana, Cayambe, Ilinizas, Chimborazo, El Altar en de actieve Tunguragua.
De afdaling volgt dezelfde route en duurt tussen de 3-4 uur. Eenmaal terug in de hutten en nadat de hele groep herenigd is, volgt een korte wandeling naar beneden (20 minuten) naar de parkeerplaats en een rit van 3 uur naar Baños voor een welverdiende rust.
Overnachting in hotel.

Klimmen: 1050 m / dalen: 1315 m / Hoogste punt: 5897 m / duur van activiteit: 10-12 uur Inbegrepen; ontbijt, lunch en diner.

Indiend de beklimming van de Cotopaxi niet mogelijk is dan wordt de Cayambe beklommen:
De topdag begint als vroeg. De vertrektijd wordt bepaald door de berggidsen, afhankelijk van de fysieke conditie van het team en de weersvoorspelling, meestal tussen 23.00 uur en 02.00 uur. Het ontbijt wordt 1 uur voor het geplande vertrek geserveerd. Het team begint aan de beklimming van de hut in de richting van een morene gedurende ongeveer 1,5 -2 uur. Eenmaal aan de rand van de gletsjer, zal de groep zich opmaken en, in het geval van een grote groep, verdelen in kleinere teams in een reeks van 2 klanten voor 1 gids. De beklimming van Cayambe is vrij lang en vereist uithoudingsvermogen en veel mentale kracht. De gletsjer van Cayambe ligt op de grootste ijsmassa`s van het land en de klim, hoewel technisch niet moeilijk, heeft een reeks spleten en een paar ijzige hellingen die de route interessant maken. Het eerste deel van de gletsjer is een flauwe helling tot aan een rotsachtige formatie genaamd Picos Jarrin, vanaf daar gaat de route langs een hoofdkam die naar de top leidt. Er zijn enkele ijzige stukken en doorgangen op de bergkam. Het belangrijkste obstakel op het hogere deel van de berg is de hoogte, dus doorzettingsvermogen is de belangrijkste factor. Het weer op Cayambe verandert snel, aangezien het zich op de oostelijke bergketen bevindt en uitkijkt op de Amazone, dus dit is ook een bepalende factor voor een succesvolle beklimming. De klim duurt gemiddeld 7-8 uur. De top is gewoon spectaculair en met een beetje geluk is het uitzicht elke stap waard. De afdaling gebeurt via dezelfde weg terug en duurt meestal tussen de 3-4 uur. Eenmaal terug bij de hutten en nadat de hele groep herenigd is, wandelt het team naar de parkeerplaats en wacht het transport om jullie naar Baños te brengen (4 uur).
Stijging: 1169 m / Daling: 1440 m / Hoogste hoogte: 5790 m / duur van de activiteit: 10-12 uur
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, picknick

dag 9 verblijf Baños

Baños de Santa Agua ligt op 1820 meter hoogte aan de voet van de actieve Tunguragua vulkaan (5023 m). Baños wordt ook wel de "gateway" naar de Amazone genoemd omdat het de laatste stad is voordat je afdaalt in het Amazone bekken. Er zijn heerlijke warmwaterbronnen (baños).
Overnachting in hotel. Inbegrepen; ontbijt.

dag 10 Chimborazo - Carrel hut 4800 meter

Na een dag ontspannen en een ontspannen ochtend rijden we 3 uur terug naar het hoogland en het Chimborazo National Park.
De landbouw gebeurt nog traditioneel en de lokale bevolking gaat vaak zeer kleurrijk gekleed. Het landschap zelf is gevormd door de vele uitbarstingen.
Eenmaal binnen de park grenzen wordt het landschap erg dor. Met enig geluk zien we een ​​van de zeldzame Zuid-Amerikaanse kameelachtigen: de vicuñas. Deze dieren zijn meester in het overleven in moeilijke omstandigheden en zijn hier geherïntroduceerd.
De weg loopt tot aan de voordeur van de  "Refugio Hermanos Carrel" hut op 4800 meter. We maken nog een acclimatisatiewandeling van 1 uur  tot aan de Whymper hut (5000 m) en lopen dan terug naar beneden naar de Carrel hut. `s Middags maken we ons klaar voor de klim.
Overnachting in slaapzalen met stapelbedden.

Klimmen: 200 m / dalen: 200 m / Hoogste punt: 5000 m / duur van activiteit: 1.5 uur Inbegrepen; ontbijt, lunch en diner.

dag 11 beklimming Chimborazo 6268 meter

Chimborazo is de hoogste berg in Ecuador en tevens de hoogste ter wereld gemeten vanuit het middenpunt van de aarde vanwege de locatie op de evenaar. De vulkaan heeft vijf toppen die allen verbonden door een bergkam genaamd de "Arista del Sol" (Sun`s Ridge). De belangrijkste top is de Whymper (6268 m), genoemd naar de Britse bergbeklimmer Edward Whymper, die als eerste persoon in 1880 samen met de gebroeders Carrel op de top stond.

De beklimming van de Chimborazo is een uitdagende klim met 1468 hoogtemeters stijgen (en dalen). Het terrein is complex en wisselt van een gemakkelijk morenenpad naar ijs, naar sneeuw en rotssecties. Ook al is het geen technische klim, het is fysiek veeleisend.
De klim start tussen 2200 en 0100 uur afhankelijk van de fitheid van het team, het niveau van acclimatisatie en de weersomstandigheden. De gids bepaalt de vertrektijd. 

Het eerste deel van de route is niet langer de normaal route, maar een variant die bekend staat als de "Marco Cruz-route", genoemd naar de legendarische bergbeklimmer uit Ecuador. Deze variant voegt zich bij de normale route na de rotskolom "El Castillo". Het afdalen gebeurt via dezelfde route terug naar de Carrel-hut. Transfer van ongeveer 4 uur naar Quito. Overnachting in hotel. 

Klimmen: 1468 m / dalen: 1468 m / hoogste punt: 6268 m / duur van de activiteit: 10-12 uur Inbegrepen; ontbijt en lunch.

dag 12 en 13 terugreis Amsterdam

Inbegrepen; ontbijt.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
08 jul 20 jul 2023 € 3075 op aanvraag
12 aug 24 aug 2023 € 3075 op aanvraag
02 sep 14 sep 2023 € 3075 op aanvraag
25 nov 07 dec 2023 € 3075 € 1150
09 dec 21 dec 2023 € 3075 op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* lokale Engels sprekende gecertificeerde berggids gedurende het hele programma
* assistent gidsen voor Pasochoa en Corazon ratio: 1: 4
* assistent gidsen voor Iliniza klim ratio: 1:3
* assistent gidsen voor Cotopaxi/Cayambe en Chimborazo klim ratio: 1: 2
* kok gedurende de trek
* Engelssprekende gids Quito rondleiding door de stad
* privévervoer voor het hele programma
* 3 nachten in hotels met gedeelde tweepersoonskamers in Quito
* 2 nachten in gedeelde tweepersoonskamers in het hotel Machachi
* 1 nacht in een gedeelde slaapzaal berghut Iliniza
* 2 nachten in een gedeelde slaapzaal berghut Cotopaxi of 2 nachten in Otavalo en 1 nacht Cayambe mountain hut
* 1 nacht in een gedeelde slaapzaal berghut Chimborazo
* 2 nachten in gedeelde tweepersoonskamers in Baños
* entree`s voor de nationale parken en natuurreservaten
* entree`s voor musea en bezienswaardigheden vermeld in het programma
* maaltijden zoals gespecificeerd in de dag-tot-dag beschrijving
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant
* reserveringskosten

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam - Quito (deze kan via ons geboekt worden) 
* maaltijden niet genoemnd in dag-tot-dag
* vaccinaties, reis- en annuleringsverzekering 
* fooien lokale staf, persoonlijke uitgaven (frisdrank, alcoholica, souvenirs)  
* eenpersoonskamer € 220,-- (alleen mogelijk in de hotel, niet in de berghutten)
* excursies wanneer niet aangegeven in de dag-tot-dag beschrijving of aangegeven als facultatief
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 2 reizigers
Maximaal 14 reizigers
Vertrek 08 jul 2023 Op aanvraag
Bij de reis van 08 jul 2023 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Quito.
Het vluchtschema is als volgt:
8 juli Amsterdam-Quito
19 juli Quito-Amsterdam*
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 
Vertrek 12 aug 2023 Op aanvraag
Bij de reis van 12 aug 2023 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Quito.
Het vluchtschema is als volgt:
12 augustus Amsterdam-Quito
23 augustus Quito-Amsterdam*
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 
Vertrek 02 sep 2023 Op aanvraag
Bij de reis van 02 sep 2023 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Quito.
Het vluchtschema is als volgt:
2 september Amsterdam-Quito
13 september Quito Amsterdam*
* aankomst volgende dag


Boek deze reis
 
 
Vertrek 25 nov 2023 Vanaf € 1150.00
Bij de reis van 25 nov 2023 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Quito.
Het vluchtschema is als volgt:
25 november Amsterdam-Quito
6 december Quito-Amsterdam*
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 
Vertrek 09 dec 2023 Op aanvraag
Bij de reis van 09 dec 2023 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Quito.
Het vluchtschema is als volgt:
9 december Amsterdam-Quito
20 december Quito-Amsterdam*
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 

Categorie trekking 5, categorie rugzak 1 en categorie expeditie 1

Categorie trekking 5: Zware trektochten met vrijwel elke dag flinke hoogteverschillen, soms moeilijke paden of cross country en mogelijk één of meer passen van boven de 5000 meter. Gemiddelde looptijd per dag bedraagt 6 uur, soms een uitschieter van 10 uur. Niet meer aan te raden voor mensen zonder bergwandelervaring. Onder extreme omstandigheden kan alpiene ervaring erg handig blijken! 

Categorie rugzak 1: Deze zwaarteaanduiding geven we in combinatie met aanduiding voor de zwaarte van de trekking. 
Op de hele trek of een deel ervan is er slechts beperkt ondersteuning in bagagevervoer mogelijk zodat een deel van de bagage door jezelf gedragen moet worden. Gewicht rugzak 15-20 kg. 

Categorie expeditie 1: Mensen hebben vaak het idee dat alle dagen van een expeditie heel zwaar zouden zijn. Dat is vaak niet waar. Tijdens de aanloop moet je aan de hoogte wennen waardoor het aantal hoogtemeters en loopuren vaak beperkt is. Daarom geven we bij expedities ook een zwaarteaanduiding voor de trekking vóór en na de dagen van de topbeklimming. 

Deze tochten kennen een aantal extra zwaartefactoren. Vaak grote hoogte waardoor minder zuurstof beschikbaar is zodat het gaan bemoeilijkt wordt. Op de laatste etappe(s) naar de top vertrek je vaak ’s nachts waardoor het extreem koud kan zijn en hard kan waaien. Meestal is een speciale uitrusting schoenen, winddichte warmtekleding, handschoenen etc. vereist. Coördinatie en denkvermogen kunnen op de topdag niet meer optimaal functioneren. In de meeste gevallen gebruiken we elementaire touwtechnieken die je onderweg kunt leren.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice