Bangladesh

Bangladesh, een bijna vergeten land, is echt ‘off the beaten path’. Er zijn geen beroemde toeristische iconen zoals de Taj Mahal of de Mount Everest, maar wel ontmoet je hier de vriendelijkste mensen ter wereld. Bangladesh is ook de thuisbasis van de Sundarban, `s werelds grootste mangrovebos en verschillende UNESCO-werelderfgoed locaties. 

  • de Sundarban, `s werelds grootste mangrovebos
  • 2 overnachtingen op een boot
  • bezoek theeplantages
  • reis met bus, boot, vliegtuig en trein 

We bezoeken het platteland, de chars van de Jamuna rivier (chars zijn grote zandbank eilanden in de rivier), de hindoe terracotta tempels bij Puthia, de Sundarbans, hier kun je de Bengaalse tijger en vele andere zoogdieren en vogels vinden. We blijven een dag in Srimongal, het centrum van de thee-industrie en misschien wel de mooiste regio van het land. We wandelen in het Lowacheera bosreservaat, met zijn vele vogels en primaten. Bij Chittagong zien we de ship breaking strandwerven en de heuvels van Danbarban. Een reis voor de échte liefhebber. 

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Bangladesh

Dagen 16
Lopen 4
Zwaarte 1
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 2695
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak een experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam - Dhaka

Op dag 2 komen we aan in Dhaka. We worden naar ons hotel gebracht. `s Middags is er wellicht nog tijd voor een korte wandeling, een eerste ervaring met Dhaka.

dag 3 Dhaka

Vandaag hebben we een Dhaka city toer. Bezienswaardigheden zijn het Ahsan Manzil (het roze paleis), Shakari Bazar, Dhakeshwari Tempel, Armeense kerk en de Star moskee. Overnachting in een hotel.

dag 4 Dhaka naar Bogra, bezoek Mahastangrah klooster

In de ochtend reizen we naar het Bogra district, we genieten van het platteland en stoppen onderweg als er iets interessants te zien is. `s Middags bezoeken we het Mahastangrah klooster, een werelderfgoed en boeddhistische klooster dat dateert uit de 3de eeuw voor Christus. Overnachting in een hotel.

dag 5 Sariakandi

Na het ontbijt rijden we naar Sariakandi om de chars van de Jamuna rivier te bezoeken. Chars zijn grote zandbank eilanden in de rivier. We nemen de boot en kunnen zien hoe riviererosie en overstromingen het leven van de lokale mensen beïnvloed. Laat in de middag rijden we terug naar Bogra. Overnachting in een hotel.

dag 6 Bogra naar Rajshahi

We rijden naar Paharpur en bezoeken de beroemde boeddhistische werelderfgoed locatie. Dit is de meest indrukwekkende archeologische vindplaats in Bangladesh. Het dateert uit de 8ste eeuw na Christus. Dan gaan we naar Puthia om de hindoe terracotta tempels te bekijken. We overnachten in een hotel in Rajshahi.

dag 7 Rajshahi naar Khulna / Mongla

Vroeg in de ochtend nemen we de trein naar Khulna. Onderweg zie je de verschillende geografie van Bangladesh aan je voorbij trekken. We komen `s middags aan in Khulna en rijden naar Mongla om daar aan boord te gaan van een Sundarban boot. Overnachting op de boot.

dag 8 Sundarbans

Vandaag hebben we de hele dag om de Sundarbans per boot te ontdekken. Sundarbans zijn `s werelds grootste mangrovebossen, hier kun je de Bengaalse tijger en vele andere zoogdieren en vogels vinden. We varen over de grote rivieren, maar kunnen ook kleinere kanalen bevaren om zo de dieren beter te zien. We gaan ook aan land en lopen door het bos. Overnachting op de boot.

dag 9 naar Khulna

Nog een ochtend in de Sundarbans, we varen naar het noorden naar de Pashur rivier, en komen dan terug in de haven van Mongla. We verlaten de boot en rijden naar Khulna. Onderweg stoppen bij Bagerhat en we bezoeken de beroemde moskee met zestig gewelven. Overnachting in een hotel in Khulna.

dag 10 vlucht naar Dhaka, bus naar Srimongal

In de morgen rijden we naar Jessore om vandaar naar Dhaka te vliegen. Daar stappen we in onze bus en rijden naar Srimongal, de `Tea Capital` van Bangladesh. Overnachting in Nishorgo Eco Lodge of het Novem Eco Resort.

dag 11 Srimongal

Vandaag verkennen we Srimongal, het centrum van de thee-industrie in Bangladesh. We blijven hier 1 dag om de regio, misschien wel de mooiste regio van het land, te verkennen. We wandelen in het Lowacheera bosreservaat, met zijn vele vogels en primaten, waaronder de zeldzame Hoolock Gibbon, die we hopen te zien. We bezoeken ook de Hail Haor wetlands, dat lokaal bekend staat om zijn watervogels. Verder bezoeken we de theeplantages en dorpen van de Monipuri stam. Overnachting in een eco resort.

dag 12 Srimongal naar Chittagong

Na een heerlijke uitslaapochtend pakken we `s middags de trein naar Chittagong. We reizen 1e klas en kunnen ontspannen genieten van het uitzicht en het afwisselende landschap van Bangladesh. Overnachting in Well Park Residence of de Naba Inn.  

dag 13 bezoek ship breaking yard - naar Bandarban

In de ochtend bekijken we zo mogelijk de zogenaamde strandwerven waar onze afgedankte oceaankolossen met de hand uiteen worden gehaald (toegang tot de werf is niet altidj mogelijk). `s Middags rijden we over de Arakan Highway naar Bandarban. Overnachting in Hotel Plaza of vergelijkbaar.

dag 14 Explore Bandarban

Na het ontbijt stappen we in een kleine boot en varen over de Sangu rivier naar een dorpje waar het Marma volk woont. 
`s Middags bezoeken we de Boedistische kiyang en stupa`s en maken een korte wandeling door het gebeid van het Hatibandha Tripura volk. Overnachting in Hotel Plaza of gelijkwaardig.

dag 15 Bandarban - Chittagong - trein Dhaka

`s Ochtends rijden we terug naar Chittagong en na een korte city sightseeing trip stappen we in de trein naar Dhaka waar we rond 2215 uur `s avonds aankomen. Overnachtng in Hotel Afford Inn.

dag 16 Dhaka - Amsterdam

Na het ontbijt worden we naar het vliegveld gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaventransfers
* binnenlandse vlucht Jessore-Dhaka
* Engelssprekende gids
* transport inclusief chauffeur
* alle hotel overnachtingen op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt
* diner dag 7 en 8, lunch dag 8
* 2 dagen boot Sundarban
* eerste klas treintickets Rajshahi-Khulna
* boot transfers naar de Chars en terug
* entreegelden

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Dhaka (deze kan via ons geboekt worden)
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon 
* visum € 37,-- en vaccinaties 
* reis- en annuleringsverzekering 
* lunches en diners (diner dag 7 en 8, lunch dag 8) 
* entreegeld voor bezienswaardigheden buiten programma
* fooien 
* persoonlijke uitgaven (mineraal water, frisdranken, alcoholica, souvenirs)  
* vervoer naar en van Schiphol
* wijzigingskosten € 35,--

Groepsgrootte

Minimaal 5 reizigers
Maximaal 8 reizigers

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

Zwaarte 1

De Bangldesh reis is ingedeeld als een categorie 1 reis. 

Er zijn een aantal ontspannen dagwandelingen, wel moet je rekenen houden met de onvoorspelbaarheid van het weer (kans op regen). Je moet daarnaast rekening houden met lopen door streken met veel modder.

Kleed je in laagjes die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Neem je paraplu mee. Lichte kleding met lange mouwen en lange pijpen kan nodig zijn om je ‘s avonds te beschermen tegen de muggen in de jungle.   

Tijdens de wandelingen hoef je niets te dragen anders dan een dagrugzak met de spullen die je bij je wilt hebben.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice