Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtige mix van zon, cultuur en wildernis. Van oude tempels tot weelderige tuinen, van lange zandstranden tot eindeloze rijen theestruiken. Sri Lanka heeft een beetje van alles voor iedereen. Tijdens deze rondreis over Sri Lanka bezoek je een aantal nationale parken waar ontspannen dagwandelingen gemaakt worden.

  • bezoek nationale parken Horton Plains en Udawalawa
  • wandelingen bij Knuckles massief, Bible Rock en Adams Peak
  • maak samen met een lokale familie een lunch met Sri Lankaanse ingredienten
  • als afsluiting van de reis dag relaxen aan het strand

 
Home

Sri Lanka

Dagen 18
Lopen 6
Zwaarte 1
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
04 dec 2019 21 dec 2019
Prijs vanaf   € 1795
Ticket exclusief
Groepsgrootte 4 - 10 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak een experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam-Colombo-Negombo

Op dag 2 komen we aan in Colombo, we worden van het vliegveld opgehaald en naar een hotel in Negombo gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd, kun je nog wat rondkijken in stad. Negombo ligt in het hart van de visindustrie van Sri Lanka. Breng een bezoek aan de lagune van Negombo en een visafslag die het typische Sri Lankaanse vissersleven toont. Je kunt ook het Nederlandse fort en een katholieke kerk bezoeken, die zijn gebouwd door de Nederlandse overheid toen Sri Lanka nog een Nederlandse kolonie was. Je kunt natuurlijk ook genieten van een drankje op het strand of een duik nemen in de prachtige Indische Ocean.

dag 3 Negombo - Sigiriya

Na het ontbijt rijden we in 4 - 5 uur naar Sigiriya. We passeren rijstvelden, meren en kleine steden. We checken in ons hotel en kunnen nog wat bij komen van de rit. Dan gaan we naar het Sigiriya rotsfort (bijna 200 meter hoog), dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en onofficieel bekend staat als het achtste wereldwonder. Het wordt dan ook door veel mensen bezocht. Er zijn watertuinen, rotstuinen, kunstgalerijen, fresco`s en je kunt er oude irrigatietechnieken zien. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Na het bezoek aan Sigiriya rijden we terug naar het hotel.

dag 4 Sigiriya-Polonnaruwa-Sigiriya

Vandaag verkennen we de oude stad genaamd "Polonnaruwa".
Het is de op een na grootste stad in deze provincie en beroemd om zijn schone en mooie omgeving, verbazingwekkend oude bouwwerken en vooral het enorme meer `Parakrama Samudra`. De stad heeft veel ongerepte oude archeologische overblijfselen. UNESCO heeft deze oude stad uitgeroepen tot een werelderfgoedlocatie. Na het bezoek rijden we terug naar het hotel in Sigiriya.

dag 5 Sigiriya-Dambulla-Knuckels

Vandaag rijden we in ongeveer 3 uur naar het Knuckels massief, centraal gelegen in Sri Lanka in het district Matale en Kandy. De bergketen dankt zijn naam aan een reeks liggende plooien en pieken in het westen van het massief. Deze lijken op de knokkels van een gebalde vuist. Onderweg naar de bergen, bezoeken we de Dambulla rotstempel. Er zijn grotschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden te zien. Het grottencomplex dateert uit de 2e eeuw voor Christus en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Er zijn meer dan 80 grotten, waarvan sommige gebruikt worden door mediterende monniken. De beroemde rotstempel heeft vijf afzonderlijke grotten, met prachtige Boeddhabeelden. We overnachten in een koloniale bungalow.

dag 6 Knuckels massief

We starten vroeg vandaag en nemen een ontbijt mee voor onderweg. We maken een wandeling van ongeveer 4 uur door de bergen. Het gebied is uitgeroepen tot beschermd gebied en is belangrijk voor het ecotoerisme van Sri Lanka. Het is 155 vierkante kilometer groot en bevat een grote verscheidenheid aan zeldzame en endemische flora en fauna. Het is een waar paradijs, met talloze bergachtige paden door dichte bossen, langs watervallen, theeplantages en terrasvormige rijstvelden. We horen het gezang van talrijke vogels op de achtergrond. `s Middags gaan we terug naar de koloniale bungalow.

dag 7 Knuckels - Kandy

We reizen naar het laatste koninkrijk van Sri Lanka, Kandy (ongeveer 3 uur rijden). Deze populaire, charmante stad wordt omringd door heuvels, valleien, rivieren, meren en watervallen. Het is het culturele centrum van het eiland. Kandy is een geweldige plek om souvenirs te winkelen en om meer te weten te komen over de rijke cultuur en geschiedenis. Als de tijd het toelaat maken we een wandeling rond het Kandy meer, dat in het midden van de stad ligt. `s Avonds bezoeken we een culturele show. Overnachting in een hotel.

dag 8 Kandy

Vandaag gaan we naar Bible Rock (Batalegala in Sinhala-taal) een berg dichtbij het Kegalle district in centraal Sri Lanka. Het staat bekend als de "Bible Rock", omdat het oppervlak ervan lijkt op een boek / bijbel die 670 meter hoog is. Tijdens de wandeling (ongeveer 4-5 uur) komen we over vlakke stukken, steile hellingen en glibberig terrein. Het laatste deel van de klim is niet moeilijk maar er kan wel veel wind staan. De blauwe luchten en het uitzicht vanaf de top zijn prachtig. Na de wandeling gaan we terug naar het hotel, je kunt op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken, of heerlijk relaxen bij het hotel.

dag 9 Kandy - Adams Peak

Vandaag gaan we richting Adams Peak (Sri Padaya), een berg van 2240 meter hoog. Tijdens het seizoen van december tot mei beklimmen boeddhistische toegewijden deze berg uit respect voor Lord Boeddha. De rest van de dag is vrij te besteden. We overnachten in een guesthouse.

dag 10 Adams Peak - Nuwara Eliya

We maken een wandeling naar Adams Peak (ongeveer 4 uur), we gaan door prachtige jungle en wandelen naar de top van de berg. Van december tot en met mei kom je er veel boeddhisten tegen, van juni tot november is het een stuk rustiger en kom je slechts enkele wandelaars tegen. na de wandeling keren we terug naar het guesthouse waar we ons nog even kunnen opfrissen. Dan worden we naar Nuwara Eliya gebracht, ook wel bekend als "Little England" vanwege het koele klimaat, de vegetatie en architectuur. Overnachting in een hotel.

dag 11 Horton Plains

Een unieke wandeling in het Horton Plains nationaal park. Het adembenemende landschap met prachtige glooiende heuvels met hooggelegen bossen en natte graslanden herbergt vele endemische flora en fauna. Hier vind je het beroemd "World`s End", een steile helling van 1125 meter, met een fantastisch uitzicht op de theeplantages beneden en op heldere ochtenden kun je helemaal tot aan de zuidelijke kustlijn kijken. De wandeling naar "World`s End" is ongeveer 8 km, 3,5 uur. We zien Sambar-herten, konijnen en genieten van een uniek landschap met kleine stroompjes en horen zingende vogels. We overnachten weer in Nuwara Eliya.

dag 12 Nuwara Eliya - Ella

Vandaag bezoeken we de stad Nuwara Eliya. We bezoeken een theeplantage en een fabriek waar je het proces van theeverwerking kunt zien en je kunt genieten van een verse kop thee. Nuwara Eliya is een stad in een heuvellandschap en wordt beschouwd als een van de belangrijkste locaties voor theeteelt en staat bekend om zijn koele klimaat. Veel van de gebouwen hebben nog steeds kenmerken uit de koloniale tijd. Veel particuliere huizen hebben ook nog steeds hun oude Engelse gazons en tuinen. Tegen de avond rijden we in 2 uur naar Ella ( (optioneel is het mogelijk om dit per trein te doen). We overnachten in een hotel.

dag 13 Ella

We wandelen naar Ella Rock. Ella Rock is een geweldige plek met groen bedekte bergen. Vanuit de stad volgen we het spoor tot aan een kleine waterval, van hier klimmen we naar de top. We hebben een prachtig zicht op de bergketen met adembenemende uitzichten. Het is tocht is ongeveer 8 km (4 uur). Op de top kunnen we genieten van een kopje thee, lokale inwoners gaan elke dag naar de top om wandelaars thee aan te bieden. 
Na het Ella-rockavontuur ga je terug naar het hotel om te ontspannen.

dag 14 Ella - Udawalawa

We reizen naar nationaal park Udawalawa (2,5 uur rijden). We maken een stop bij de 25 meter hoge Rawana waterval. Ook stoppen we bij enkele lokale groentewinkels om de ingrediënten te kopen voor de lunch.  In het plaatselijke dorpshuis van Udawalawa zullen we de lunch samen met een lokale familie gaan bereiden. We zien de echte Sri Lankaanse kookmethodes die vroeger werden gebruikt door de Sri Lankanen en leren over de Sri Lankese specerijen. We genieten van onze vers gemaakte maaltijd. Na de lunch gaan we naar de kampeerplaats aan de oever van de rivier waar we vannacht in tenten zullen slapen.

dag 15 Udawalawa-Galle-Kalutara

We nemen ons ontbijt mee en maken een ochtend safari in het Udawalawa Nationaal Park. Dit park werd geopend om bescherming te bieden aan verschillende wilde dieren. Het is de beste plaats om wilde olifanten te zien. Met een jeep rijden we door het park. Na de safari rijden we in ongeveer 5,5 uur naar Kalutara, ons strandverblijf voor de komende 3 dagen. Onderweg bezoeken we het Nederlandse fort van Galle, deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het prachtige koloniale stadje aan de zuidkust van Sri Lanka is een stad die je niet mag missen. Galle is populair vanwege het 300 jaar oude fort. Het 36 hectare grote fort werd gebouwd door de Nederlanders in 1663, aan drie zijden wordt het fort omringd door de oceaan. Binnen het fort vind je koloniale overblijfselen van de Nederlandse klokkentoren, de hervormde kerk en het huis van de commandant. Na het bezoek aan Galle reizen we verder naar Kalutara, waar we in een beach resort overnachten.

dag 16 en 17 Kalutara

Deze dagen kun je genieten van de schoonheid van zee, zand en zon. Geniet van een duik in het warme zeewater. Overnachting in een beach resort. In de avond van dag 16 rijden we naar het vliegveld, waar we na middernacht terugvliegen naar Nederland.

dag 18 Colombo-Amsterdam

Het is 2,5 uur rijden naar het vliegveld van Colombo, we vertrekken in de avond van dag 17 en vliegen in de nacht van dag 18 terug naar Nederland waar we in de middag zullen aankomen.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
04 dec 21 dec 2019 € 1795 op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* accommodaties tweepersoonskamers op basis van half pension (diner en ontbijt)
* transport met air-conditioned voertuig
* Engelsprekende gids/chauffeur tot 6 reizigers, 7 tot 10 reizigers naast chauffeur ook Engelsprekende gids
* entreegelden, Sigiriya, Dambulla tempel, Knuckles, Kandy tempel, culturele show, Bible rock, Adams peak, Horton plains national park, Ella Rock, Udawalawa nationaal park
* kooksessie en lunch in Udawalawa
* jeep Horton plains en Udawalawa nationale parken

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Colombo (deze kan via ons geboekt worden)
* reserveringskosten € 20,-- per factuur
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 
* e-visum USD 35,-- en vaccinaties 
* reis- en annuleringsverzekering 
* lunches
* entreegeld voor bezienswaardigheden buiten programma
* fooien 
* persoonlijke uitgaven (mineraal water, frisdranken, alcoholica, souvenirs)  
* vervoer naar en van Schiphol
* wijzigingskosten € 35,--

Groepsgrootte

Minimaal 4 reizigers
Maximaal 10 reizigers

Deze reis wordt begeleid door een Engelsprekende gids/chauffeur tot 6 reizigers en van 7 tot 10 reizigers is er naast de chauffeur ook een lokale Engelsprekende gids.

Reisdocumenten

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na terugkomst uit Sri Lanka. Verder heb je een e-visum nodig. Klik hier  voor meer informatie

Je vraagt het e-visum aan via deze link. De kosten zijn U$ 35,-- voor 30 dagen.

De visumaanvraag wordt binnen 24 uur afgehandeld. Betaling  kan alleen online met een creditcard (Visa, Mastercard en American Express). 

Vaccinaties

Aanbevolen worden: DTP, buiktyfus, Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A). 

In dit land komen ziekten voor die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. 

Geen enkele vaccinatie is meer verplicht. Toch raden we aan bovenstaande inentingen allemaal te nemen. Sri Lanka is nu eenmaal een onhygiënisch land, waar je gemakkelijk een ziekte kunt oplopen. 

Paklijst

~ dagrugzakje
~ lichte wandelschoenen
~ sandalen of teenslippers
~ luchtige kleding
~ enkele T-shirts/blouses 
~ ondergoed 
~ kleding met lange mouwen en lange broekspijpen voor in tempels
~ zwemkleding
~ fleece trui
~ regenjas of paraplu
~ sjaal 
~ veldfles 
~ iets voor op je hoofd tegen zon: hoed of pet
~ sokken
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje hierna) 
~ zonnebril 
~ camera
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
~ toiletartikelen
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden:
- paspoort (moet bij vertrek nog een half jaar geldig zijn)
- e-ticket
- geld
- inentingsboekje (niet verplicht)
- verzekeringsbewijs + alarmnummer N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

Persoonlijke EHBO kit:
* 1 Azitromycine antibioticum kuur bij bacteriële darminfecties 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibioticum kuur bij luchtweginfecties + algemeen breedspectrum
* azaron, lidocaïnezalf of nestociel -bij insektenbeten 
* sterilon/betadine -wondontsmetting 
* leukoplast, 2nd skin -blaarpreventie 
* paracetamol -pijnstiller 
* insectenafweermiddel met deet
* zonnebrandolie/crème -factor 30 
* lippenbescherming -zinkzalf, lipbalsem factor 30 
* rekverband, knieband -bij knieproblemen 
* Arnica of SRL -bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium -bij diarree (voor reisdagen) 
* ORS -tegen uitdroging (bij diarree) 
* strepsils -bij keelpijn 
* desinfecterende handgel

Niet alle huisartsen geven makkelijk antibioticakuren mee. Leg uit wat je gaat doen.
Vertrek 04 dec 2019 Op aanvraag
Bij de reis van 04 dec 2019 vlieg je met Qatar Airways van Amsterdam naar Colombo.
Het vluchtschema is als volgt:
4 december Amsterdam-Doha
5 december Doha-Colombo
21 december Colombo-Doha
21 december Doha-Amsterdam
Boek deze reis
 
 

Zwaarte 1

De Sri Lanka reis is ingedeeld als een categorie 1 reis. 

Er zijn 6 ontspannen dagwandelingen, wel moet je rekenen houden met de onvoorspelbaarheid van het weer (kans op regen). Je moet daarnaast rekening houden met lopen door streken met veel modder.

Kleed je in laagjes die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Neem je paraplu mee. Lichte kleding met lange mouwen en lange pijpen kan nodig zijn om je ‘s avonds te beschermen tegen de muggen in de jungle.   

Tijdens de wandelingen hoef je niets te dragen anders dan een dagrugzak met de spullen die je bij je wilt hebben.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Kijk voor de algemene beoordeling van Nunatak op klantenvertellen.nl

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL064421946B01
IBAN: NL51INGB0006683663
10
8,6
410
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice