Trekking in Kham

Imposante kloosters, nomadische kampementen, winterdorpen, gompa`s en bergplateaus gedomineerd door de ijzige keten van Zhara Lhatse. Reis mee naar de hoge bergweiden (gemiddelde hoogte: 4000 meter) om het dagelijkse leven van de Khampas-ruiters in hun zomerkamp te beleven. Wandel mee over hoge passen die toegang geven tot gletsjervalleien en bijzondere taiga- en toendra-landschappen. Eén reis met twee fantastische trekkings, ga mee op ontdekkingsreis naar het authentieke Tibetaanse boeddhisme.

  • twee prachtige trektochten in de Tibetaanse Kham regio
  • maak kennis met het leven van de Khampa-nomaden
  • bezoek imposante kloosters
  • binnenlandse terugvlucht om transfers te beperken

Benieuwd naar het landschap en de bevolking?
Bekijk deze foto`s (externe link).
Home

Trekking in Kham

Dagen 21
Lopen 13
Zwaarte 4
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
21 jun 2020 11 jul 2020
Prijs op aanvraag
Ticket exclusief
Groepsgrootte 8 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids of reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Chengdu

Vlucht naar Chengdu en transfer naar het hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst bezoeken we ’s middags de stad.

dag 2 Chengdu - Danba (1895 meter)

Vroeg in de ochtend rijden we westwaarts richting Danba, genesteld in de kloof van de Dadu-rivier. Deze vallei wordt omringd door steile berghellingen vol met Tibetaanse dorpjes, veel van deze dorpen hebben een eigen stenen wachttoren.
Accommodatie: hotel **. Rijden: 7 uur.

dag 3 Danba acclimatisatie dag

’s Ochtends bezoeken we het dorp Jiaju, waar ruim 150 gezinnen wonen in prachtige stenen huizen met kleurrijk houtwerk. `s Middags bezoeken we het mooie dorp Suopo en de stenen wachttorens.
Accommodatie: hotel **. Rijden: 2 uur.

dag 4 Danba - Tagong (3800 meter)

Na het ontbijt rijden we verder naar het zuidwesten. Aan het einde van de ochtend komen we aan in Tagong, een dorp gedomineerd door de ijzige top van de Zhara Lhatse (5820 m). In de middag bezoeken we het Nyingmapa-klooster en het Sakyapa-klooster van Lhagang gelegen in het stadscentrum en gebouwd tijdens het bewind van koning Songtsen Gampo.
Accommodaties: pension. Rijden: 3h30.

dag 5 Tagong (3800 meter) acclimatisatie dag

In de ochtend wandelen we naar het kleine kloosterdorp Manijiago en het klooster van Tashigon (1000 monniken, 600 nonnen). Na deze wandeling keren we `s middags terug naar Tagong.
Accommodaties: pension. Rijden: 20 minuten. Wandeltijd: 3 uur.

dag 6 Tagong - Thangkar Gompa (4200 meter)

Begin van onze eerste zesdaagse trekking. Ons trekking-team bestaat uit Khampas-ruiters en een groep paarden en yaks die de bagage dragen die nodig is voor het onze trektocht plus natuurlijk een gids en de keukenstaf. Over de bergkammen heen kijken we uit over een gletsjervallei met een beekje en lopen langs de winterverblijven. Onderweg hebben we een grote kans op een ontmoeting met een van de trotse ruiters op weg naar/van Tagong met hun yak-karavanen.
Afstand: 12,3 km. Omhoog: 640 m. Omlaag: 60 m. Trekking tijd: 5-6 uur

dag 7 Thangkar Gompa - Phari Gompa (4284 meter)

We trekken van vallei naar vallei. Nadat we ons tentenkamp hebben opgeslagen bij Phari Gompa gaan we naar het Gompo Gona fort, verwoest tijdens de culturele revolutie. Dwalend door de ruimtes van het klooster (waar gerenoveerd wordt), ontdekken we de hal van maskers die gebruikt worden tijdens de rituele kloosterfeesten.
Afstand: 12,8 km. Omhoog: 500 m. Omlaag: 400 m. Trekking tijd: 6 uur

dag 8 Phari Gompa - Datong (4278 meter)

Rond het klooster lopen we de Kora en klimmen naar een ??pas waar we op een prachtig plateau uitkomen. We bezoeken hier een kamp van nomadische Khampa’s waar we uiteraard pauzeren voordat we naar Datong gaan.
Afstand: 15 km. Omhoog: 480 m. Omlaag: 345 m. Trekking tijd: 6 uur

dag 9 Datong - Palang Gompa - Rilitang (4278 meter)

Vanochtend steken we het met gras begroeide plateau over en beginnen onze afdaling naar Palang. Na een bezoek aan het klooster klimmen we weer omhoog naar het plateau van Rilitang.
Afstand: 12 km. Omhoog: 400 m. Omlaag: 495 m. Trekking tijd: 5 uur

dag 10 Ritilang - Dokarkang (4229 meter)

De graslanden staan vol met grote kuddes yaks en paarden. Als de nomaden kamperen dan gaan we uiteraard bij ze op bezoek. ’s Middags beklimmen we een nabijgelegen heuvel om de beroemde Mani-muren te zien, beroemd in heel Kham.
Afstand: 9 km. Omhoog: 370 m. Omlaag: 220 m. Trekking tijd: 4 uur

dag 11 Dokarkang - Nyalam Gompa - Shemachong (4186 meter)

Richting Nyalam komen we op de vlakte boven het klooster. ’s Middags dalen we af naar Shemachong.
Afstand: 16,4 km. Omhoog: 360 m. Omlaag: 600 m. Trekking tijd: 5 uur

dag 12 Shemachong - Ralle Gompa - Tagong (3800 M)

We steken de rivier over en stijgen naar een pasje op 3925 meterhoogte en beginnen daar aan een mooie afdaling naar het kleine kloosterdorp Ralle Gompa. ’s Middags lopen we terug naar Tagong.
Omhoog: 402 m. Omlaag: 530 m. Trekking tijd: 4-5 uur

dag 13 Tagong - Kamp aan de voet van de Zhara Lhatse (4042 meter)

Begin van de tweede trekking die ons naar de voet van de ijzige toppen van Zhara Lhatse zal leiden.
We verlaten Tagong en lopen langs het kleine dorpje Chamalo en Manijiago die we op de terugweg zullen bezoeken. We zetten onze tenten op aan de voet van de pas.
Afstand: 17 km. Omhoog: 665 m. Omlaag: 65 m. Trekking tijd: 7 uur

dag 14 Kamp Zhara Lhatse - Zhara Chache (4090 meter)

Geleidelijk klimmen we naar de Zhara La pas (4900 m) en beginnen dan onze afdaling door landschap van taiga en Arctische toendra, bewoond door wilde dieren zoals wolven, lynx, beren en bharals. Aan het einde van de middag komen we aan bij Zhara Chache. Deze heilige plaats wordt vereerd door de Tibetanen die hier vaak komen en genieten van de warme bronnen.
Afstand: 10 km. Omhoog: 995 m. Omlaag: 825 m. Trekking tijd: 6 uur

dag 15 Zhara Chache - Gorden Lhasa (3856 meter)

Langs een onstuimige rivier lopen we naar een enorme open plek aan de voet van de klim naar het Zhara Yuntso meer. Je ziet hier vaak bharals, het wilde "blauwe schaap" van de Himalaya.
Afstand: 6 km. Omhoog: 70 m. Omlaag: 400 m. Trekking tijd: 3-4 uur

dag 16 Gorden Lhasa - Zhara Yuntso - Longkonkor (4200 meter)

We steken de beek over en dalen 350 meter af naar het met bomen omringde Zhara Yuntso meer. De oever van het meer bestaat uit grote keien. We verlaten deze idyllische plek en lopen langs Gorden Ta voordat we aankomen in Longkonkor. Hier heb je met mooi weer een machtig panorama over de Zhara-bergketen en de hooglanden.
Afstand: 12 km. Omhoog: 755 m. Omlaag: 420 m. Trekking tijd: 6 uur

dag 17 Longkonkor - Manijiago - Tagong (3885 meter)

Na de oversteek van de Longtongka-pas (4410 m) lopen we over door een heuvelachtig landschap naar Manijiago en vervolgens Tagong.
Afstand: 18,5 km. Omhoog: 490 m. Omlaag: 620 m. Trekking tijd: 7 uur

dag 18 Tagong - Kangding - vlucht naar Chengdu

Vroege ochtend transfer naar luchthaven van Kangding en vlucht naar Chengdu. Bij mooi weer zien we de toppen van Minyak Gangkar (7556 m). Aankomst in Chengdu, middag en avond vrij. Ontspan in een van de vele theesalons of geniet van de vele lekkernijen van Sichuan.
Accommodatie: hotel ***. Maaltijden: B. Rijden: 1,5 uur en 1 uur vliegen.

dag 19 Chengdu - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Kijk voor de algemene beoordeling van Nunatak op klantenvertellen.nl

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice