Vietnam

In het noorden van Vietnam, tegen de grens met China, maken we 2 geheel verschillende trektochten. Een naar de hoogste top in Ha Giang, de 2427 meter hoge Tay Con Linh en een in de omgeving van het kalkplateau van Dong Van.
In dit afgelegen gedeelte van Vietnam is het toerisme nog nauwelijks doorgedrongen, we verblijven elke nacht in homestays bij een lokale boeren familie.
Wil je echt een authentieke reis in Vietnam maken zonder dat je voor het merendeel over jeeptrails loopt dan is dit je reis. 

  • authentieke en geïsoleerde regio met prachtige cultuur en landschappen
  • afwisselende omgeving: rijstvelden, jungle, kalksteenplateau
  • onderga de gastvrijheid van drie verschillende minderheidsgroepen: Dao, Nhung, Hmong

Home

Vietnam

Dagen 14
Lopen 8
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1295
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak een experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam - Hanoi

Op dag 2 komen we aan in Hanoi. Na de transfer naar het hotel, krijg je een briefing over de reis en trekking door de gids. ’s Middags maken we een wandeling door de oude stad en rond het Hoan Kiem meer. Hotelovernachting.

dag 3 Hanoi Road – Nam Hong

Vertrek uit Hanoi naar de provincie Ha Giang in het uiterste noorden van Vietnam. In dit gedeelte van Vietnam vind je de meest spectaculaire berglandschappen en verschillende kleurrijke etnische bevolkingsgroepen die we tijdens onze trekking ontmoeten. Tijdens de rit kun je kennismaken met een van de meest verfrissende drankjes in het land: suikerriet sap. De lunch in een lokaal restaurant wordt afgesloten met de typische Vietnamese gefilterde koffie. We rijden vandaag naar Nam Hong, een dorp op 669 meter hoogte. Hier woont de Dao minderheid. Kennismaking met om onze lokale gids. Overnachting: homestay, transfer: 280 kilometer, tussen 7 en 8 uur rijden.

dag 4 Nam Hong - Nam Son

De eerste dag trek begint in Nam Hong. Na het Dao ontbijt beginnen aan onze trektocht en lopen en stijgen door de rijstvelden en prachtige landschappen door het hart van de regio waar de Dao wonen. Na een afdaling bereiken we de vallei en het dorpje Nam Son. Overnachting: homestay, wandeltijd: 7 uur, hoogteverschil: + 956 meter/-585 meter, afstand: 20 km.

dag 5 Nam Son - Phin Ho

Nadat we de rivier zijn overgestoken klimmen we door de theeplantages op de heuvels rondom Phin Ho (hoogte: 970 meter). Het kleine dorp van Phin Ho wordt bewoond door de Nung (etnische groep). Overnachting: homestay, wandeltijd: 8 uur, hoogteverschil: + 1144 meter/-575 meter, afstand: 22 km.

dag 6 Ta su Cheng - Hop Nhat - Chung Phung

Na het typische Nung ontbijt beginnen we aan de beklimming van de helling achter het dorp. Hoe hoger we komen, hoe mooier het zicht op het landschap van prachtige rijstvelden. Naast rijst verbouwen de Nung ook thee. Tijdens de afdaling naar het dorp van Hop Nhat zijn de vergezichten wederom prachtig. Na de hartige lunch bereid door de Dao-familie lopen we naar het begin van de jungle, waar een lokale Hmong familie ons welkom heet. Overnachting: homestay, wandeltijd: 8 uur, hoogteverschil: +978 meter/-552 meter, afstand: 20,4 km.

dag 7 Chung Phun – top Tay Con Linh - hut in het oerwoud

De topdag; vandaag klimmen we naar de top van de Tay Con Linh. Het is de meest uitdagende dag doordat er eigenlijk geen echt pad naar de top loopt. We overnachten in een hut in het hart van de jungle (hoogte: 2176 meter). Overnachting: cabin, hoogteverschil: +480 meter/-675 meter, afstand: 5,1 km. Terrein: jungle, geen wandelpaden, mogelijk glad terrein.

dag 8 hut in het oerwoud - Sam Ve

Vandaag trekken we bijna de gehele dag door de jungle. Het is een pittige en lange afdaling door soms dichte vegetatie met hier en daar steile afdalingen. Na de lunchpauze verandert de vegetatie en lopen we tussen de kardemom velden. Het pad is nu goed en onderweg kunnen we een bad nemen en heerlijk zwemmen bij een van de vele watervallen. De lokale bevolking kauwt hier op kaneel stengels, een natuurlijk "kauwgum". Na 2 ½ dag jungle zijn we weer terug in de ‘beschaafde wereld’. In Sam Ve (hoogte: 509 meter) worden we verwelkomd in het mooiste huis van het dorp. Overnachting: homestay, wandeltijd: 8 uur, hoogteverschil: +430 meter/-1685 meter, afstand: 13 km. Terrein: jungle met bamboe.

dag 9 Sam Ve - Cao Bo - Dong Van

Langs de rivier wandelen we naar Cao Bo met onderweg een aantal prachtige watervallen. In Cao Bo stappen we in onze minibus en rijden over een mooie bergweg in ongeveer 7 ½ uur naar Dong Van. Na aankomst in Dong, de hoofdstad van het district, maken we nog een wandeling door de stad voor het diner. Overnachting: homestay, wandeling: 1.20 uur, hoogteverschil: 65 meter/-290 meter, afstand: 5,8 km.

dag 10 Dong Van - Meo Vac

De laatste dag van de trek lopen we over de rotsachtige paden van de Dong Van regio tussen de maïsplantages. Ruim 80% van het oppervlak van het plateau van Dong Van is bedekt door stenen. Na het overdadige groen van de eerste trekking zijn we nu in een regio waar water beperkt aanwezig is; geen rijstvelden meer maar maïsvelden. We komen door verschillende dorpen van de Hmong: Ha te Kho Thong, De Lia en Ha Chu Pua. Na de lunch lopen we naar Ma Pi Leng (hoogte 1061 meter), op de horizon zien we de bergen in China. Het is een spectaculaire laatste wandeldag door een mooi landschap wat maar moeilijk in een foto is vast te leggen. Na aankomst in Meo Vac (hoogte: 998 meter) kun je heerlijk ontspannen in het hotel. Overnachting: hotel, wandeltijd: 6 uur, hoogteverschil: +410 meter/-785 meter, afstand: 18 km.

dag 11 transfer Meo Vac - Ba Be

Vandaag een lange reisdag naar Ba Be met lunch onderweg. Na aankomst in Ba Be Nationaal Park vroeg in de avond, diner en overnachting in een lokaal huis met een prachtig uitzicht over het meer. Overnachting: homestay, transport: 7 uur - 200 kilometer

dag 12 Ba Be - Hanoi

Vanochtend gaan we 3 uur kajakken op het prachtige Ba Be meer omgeven door steile bergen met tropische vegetatie. We bezoeken de Puong grot, uitgesleten door de rivieren in de kalkstenen bergen rondom het meer. Na de lunch vertrek naar Hanoi. Overnachting: hotel, transport: 6 uur - 250 kilometer

dag 13 en 14 Hanoi - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven. De volgende dag komen we aan in Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de reissom inbegrepen

* alle lokale vervoer
* luchthaven transfers indien de vlucht via ons geboekt is
* hotelovernachtingen in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt 
* Engelssprekende Vietnamese gids
* voorbereidingsbijeenkomst 
- op trek: 
* overnachtingen in homestays, cabins en eenvoudige hotels 
* 3 maaltijden per dag, drink water
* kok, dragers 
* entreegelden en excursies zoals genoemd in het programma
* kajakken en lokale boot transfers

Niet bij de reissom inbegrepen:

* retourvlucht Amsterdam-Hanoi (deze kan via ons geboekt worden)
* visum en vaccinaties 
* reis- en annuleringsverzekering 
* overige maaltijden
* entreegeld voor bezienswaardigheden buiten programma
* fooien 
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 
* persoonlijke uitgaven (frisdranken, alcoholica, souvenirs)  
* vervoer naar en van Schiphol
* reserveringskosten € 20,-- per factuur
* wijzigingskosten € 35,--

Aantal deelnemers

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

Tijdsverschil

Het is in Vietnam 6 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt. Het is aan te raden een wereldstekker mee te nemen.

Geld

In Vietnam betaal je met de Dong. In Hanoi kun je pinnen en soms kun je met een creditcard geld opnemen. Contante euro`s wisselen kan ook. Hou er rekening mee dat pinautomaten niet altijd werken.
 
Je hebt geld nodig voor een aantal maaltijden, je drankjes en andere persoonlijke uitgaven. Ook is het in Vietnam gebruikelijk om aan chauffeurs, gidsen en dragers fooien te geven. Voor onvoorziene omstandigheden raden we je aan om een extra bedrag mee te nemen.

Reis je buiten Europa, stel dan je bankpas in voor gebruik buiten Europa. Informeer bij je bank hoe je dit kunt instellen. 

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Reisdocumenten

Voor Vietnam heb je een visum nodig.  Je paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn tot na verblijf.

Je kunt een visum aanvragen bij de Vietnamese Ambassade;
Javastraat 1
2585 AA Den Haag
070-3648917, 070-3644300
Maandag, woensdag en vrijdag 09.00-12.00 en 13.30-16.30

Je kunt het visum ook regelen via bijvoorbeelde Visumservice.nl. Je hoeft dan niet zelf naar de ambassade te gaan, naast de visumkosten van € 65,--, betaal je dan ook bemiddelingskosten € 25,--.

Vaccinaties

Aanbevolen worden: DTP, buiktyfus, Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A). 
In Vietnam komt malaria voor. Informeer bij je huisarts of de GGD of er voor de gebieden waar je heengaat malaria profylaxe nodig is.

Geen enkele vaccinatie is meer verplicht. Toch raden we aan bovenstaande inentingen allemaal te nemen. Vietnam is nu eenmaal een onhygiënisch land, waar je gemakkelijk een ziekte kunt oplopen. 

Lijst van persoonlijke medicijnen

* een kuur ciproxine -tegen bacteriële darminfecties (via recept arts*) 
* een kuur amoxyciline -luchtweginfecties (via recept arts*) 
* azaron, lidocaïnezalf of nestociel -bij insektenbeten 
* sterilon/betadine -wondontsmetting 
* leukoplast, 2nd skin -blaarpreventie 
* paracetamol -pijnstiller 
* insectenafweermiddel -bijv.: Deet
* zonnebrandolie/crème -factor 30 
* lippenbescherming -zinkzalf, lipbalsem fact. 30 
* rekverband, knieband -bij knieproblemen 
* Arnica of SRL -bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium -bij diarree (voor reisdagen) 
* ORS -tegen uitdroging (bij diarree) 
* strepsils -bij keelpijn 

Niet alle huisartsen geven makkelijk antibioticakuren mee. Leg uit wat je gaat doen en dat je in de gebieden waar je naar toe reist echt geen arts kunt vinden.

Uitrusting

Schoeisel 
Wij raden lichte tot middelzware bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen steun geven tot boven je enkels en erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. 

* wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). 
* je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
* als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. 
* waarschijnlijk moet je door kleine beekjes waden, misschien over modderige paden en  waarschijnlijk soms door sneeuw lopen; dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
* een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. 

(dag) Rugzak 
Een rugzak kun je kopen in allerlei soorten, maten en prijzen. Op de tocht door Vietnam heb je eigenlijk alleen een dagrugzak nodig. De ideale grootte moet ongeveer 30-40 liter zijn. Je kunt dan gemakkelijk een fleece jack, camera, water e.d. erin kwijt en bovendien is de maat handig als handbagage in het vliegtuig. 

Mocht je ook een grote rugzak willen kopen: 
* voor elke rug is er een goede rugzak, zoek dus net zolang tot je er een gevonden hebt, die goed bij je rug past en lekker zit. 
* rugzakken zonder buitenframe sluiten beter aan je rug. 
* een brede heupband is onmisbaar om het meeste gewicht op je heupen te laten rusten en niet op je schouders. 
* het is handig als de rugzak uit twee delen bestaat, waar je afzonderlijk bij kunt. 

Slaapzak 
Voor deze tocht is een goede slaapzak (dons of kunststof bijv. hollofil) onontbeerlijk.

Paklijst

~ wandelschoenen
~ slaapzak (in waterdichte hoes)
~ lakenzak
~ slaapmatje 
~ warm winddicht jack 
~ regenkleding (geen poncho)
~ trekkingbroek (min 2)
~ enkele T-shirts/blouses 
~ ondergoed 
~ warme trui (fleece) 
~ sokken, waarvan min. drie paar afgestemd op de bergschoenen 
~ maillot/lange onderbroek 
~ lichte gympen of sandalen voor `s avonds (ook voor doorwadingen)
~ handdoek 
~ dunne handschoenen 
~ sjaal 
~ veldfles 
~ hoofdlampje met extra batterijen 
~ toiletartikelen, toiletpapier 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje hierna) 
~ zonnebril 
~ iets voor op je hoofd tegen zon en stof, en kou: muts en/of hoed 
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om de inhoud van rug-/plunjezak in te verpakken i.v.m. regen of een rivieroversteek 
~ eventueel hangslotje om plunjezak af te sluiten. 
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ dagrugzakje 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort (moet bij vertrek uit Vietnam nog een half jaar geldig zijn) 
- e-ticket 
- geld 
- inentingsboekje (niet verplicht)
- verzekeringsbewijs + alarmnummer 
- pasfoto + kopie van je visumformulier (eventueel nog een paar extra pasfoto’s i.v.m. permits) 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

Bagage

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven. 
Om alles goed verpakt mee te nemen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een plunjebaal van sterk materiaal. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekering

We stellen een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertreksvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. 
Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 3


Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Kijk voor de algemene beoordeling van Nunatak op klantenvertellen.nl

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice