DAGEN LOPEN ZWAARTE
16 11 4
VERTREK TERUG REISSOM
03 november 18 november € 2695,- **
08 juni 23 juni € 2695,- ** #
** exclusief ticket
Tickets vanaf: € 770,-
# prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Oeganda Rwenzori
Algemeen

Het Rwenzori gebergte ligt in het westen van Oeganda met als top de 5109 meter hoge Margherita. In deze bergen maak je een prachtige 9-daagse trektocht waar je telkens weer wordt verrast door de fascinerende vegetatie in combinatie met de gletsjers op de bergtoppen. Op de hellingen van de Virunga vulkanen leven de laatste berggorilla’s van de wereld, Oeganda is óók het land van de mensapen.
  • de mooiste bergen van Afrika
  • spectaculaire beklimming over gletsjer
  • overweldigende vegetatie
  • ga op gorilla tracking

Vulkanen en berggorilla`s

Ter acclimatisatie beklimmen we eerst 1 of 2 vulkanen in het drukbevolkte berggebied in het uiterste zuidwesten op de grens met Ruanda en Kongo. Na aankomst in Entebbe rijden we na een overnachting door naar het op 1900 meter hoogte gelegen Kisoro, een kleine stad aan de voet van de Muhavura vulkaan. In Kisoro kun je eventueel een van de vulkaanbeklimmingsdagen gebruiken om (facultatief) de berggorilla’s te bezoeken. Na de acclimatisatiebeklimmingen van de 4127 meter Muhavura en/of de 3689 meter hoge Sabinyo zijn we prima geacclimatiseerd en rijden we naar het Rwenzori gebergte.

Rwenzori

‘Mountains of the Moon’ is de Engelse naam voor het Rwenzori gebergte in het westen van Oeganda met als top de 5109 meter hoge Margherita. In deze bergen maak je een prachtige 9-daagse trektocht waar je telkens weer wordt verrast door de fascinerende vegetatie in combinatie met de gletsjers op de bergtoppen. Al in de Romeinse tijd waren er verhalen over een mysterieus gebergte in het centrum van Afrika. In 1906 beklom de Italiaan Luigi da Savoia alle toppen waaronder de 5109 meter hoge Margharita die ook op ons programma staat.
De Kilembe Trail werd geopend in juni 2009 en is een van de mooiste routes in Afrika. De gehele tocht is een uitdaging waar je als natuurliefhebber en bergbeklimmer geniet van de fantastische uitzichten, prachtige valleien en een grote verscheidenheid aan planten en bomen. In tegenstelling tot de Kilimanjaro en de Mount Kenya, wat alleenstaande vulkanen zijn, is de Rwenzori een bergketen, in feite de hoogste bergketen van Afrika. Zoals gebruikelijk maak je in de echte bergen veel ups en downs onderweg naar de toppen. Zelfs bij de afdaling naar Kyanyuki heb je nog heel wat hoogtemeters te overwinnen. In de bergen overnacht je in basic berghutten. Over de Bamwanjara pas (4450 meter) loopt het pad langs rivieren en meren, door bossen van reuzenheide en lobelia’s naar de voet van de Mount Stanley. 

Klik hier voor het hoogteprofiel van deze reis.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord