Staf en reisbegeleiding

De reisbegeleiders bezitten kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het begeleiden van een groep door afgelegen gebieden. Elk van hen heeft wel een speciale interesse, zoals het spreken van een exotische taal of kennis van flora en fauna. Eén ding hebben ze gemeen: de voorliefde voor reizen, samen op pad zijn, wandelen en avontuur.

Een deel van onze reizen wordt alleen door een lokale gids begeleid, zij hebben inmiddels zoveel ervaring dat zij dan als begeleider/gids fungeren.

De kwaliteit van de begeleiding heeft uiteraard altijd de hoogste prioriteit.

4 Nunatak reisbegeleiders volgen de opleiding tot International Mountain Leader (IML). De opleiding tot IML-er is bedoeld voor gepassioneerde bergsporters met een brede en langjarige ervaring, die zich verder willen ontwikkelen. De opleiding is, naast de berggidsenopleiding (UIAGM) een van de twee internationaal erkende opleidingen voor bergsportprofessionals. Martine, Maaike, Eddy en Paul beginnen in 2019 aan het derde jaar van deze vierjarige opleiding.

Staf

Paul houdt zich bezig met de uitvoering van de reizen en kan je specifieke vragen over de reizen beantwoorden. Tevens is hij elk jaar op zoek naar unieke, afgelegen nieuwe bestemmingen.

Paul Boslooper

Nunatak, een nieuwe naam in de reiswereld, wordt gerund door Paul Boslooper. Sinds 1992 is hij actief in de reiswereld waarvan 15 jaar als mede-eigenaar van HT Wandelreizen. Paul is succesvol beklimmer van zowel de Mount Everest, de Cho Oyu, de Aconcagua en enkele Nepalese bergtoppen. Hij heeft in de ruim 25 jaar dat hij over de wereld reist ontelbare kilometers wandelend afgelegd in Europa, de Himalaya, de Andes, Azië, Oceanië en alle landen boven de poolcirkel.
Na 22 jaar betrokken te zijn geweest bij HT Wandelreizen is hij in 2015 zijn eigen bedrijf gestart: Nunatak.
Naast het kantoorwerk is hij zoveel mogelijk op pad in de meest onherbergzame gebieden, waar diepe rivierdoorwaardingen, zware rugzakken en verse sneeuw aan de orde van de dag zijn. Zijn tomeloze energie werkt vaak inspirerend, iedereen kan altijd nog een stukje verder.

Martine Bakker

Is hartstochtelijk buitensporter, die haar tijd verdeelt tussen reizen en een baan als interim- en projectmanager. Trekt het liefst met de rugzak over ongebaande paden en gletsjers overal ter wereld. Ervaart het als heel bijzonder om met een groep steeds weer een unieke reiservaring te delen. Geniet van het wandelen omdat dit altijd de mogelijkheid biedt voor een goed gesprek, een kijkje in het dagelijks leven van de locals en een uniek fotomoment. Maakt iedere winter een kampeertocht op sneeuwschoenen.

Stella Petric

Vakantie is voor mij selfsupporting met een zware rugzak wandelen en klimmen in de afgelegen, lege, uitgestrekte en wilde gebieden van de Himalaya, Patagonië of Nieuw Zeeland en minder voor de hand liggende landen zoals Libanon, Albanië en Bosnië.  Ik beschik over een grote dosis doorzettingsvermogen, liefde voor de mens, sport en natuur. Mijn grote passie is trailrunning (hardlopen in onverhard, alpien terrein met veel hoogteverschillen). Bij Nunatak lever ik bijdragen aan Marketing en Communicatie, af en toe een reis verkennen en in de toekomst de Balkan relaties onderhouden en cultuur, natuur en bewogen geschiedenis van het Balkan gebied aan Nunatak reizigers van binnenuit laten zien. Ik spreek de taal en ken normen en waarden van deze streken.

Reisbegeleiding

Maak kennis met enkele van de reisbegeleiders en -sters.

Maaike Braat

Belandde via het toerskiën voor het eerst in de bergen, al snel volgde het klimmen en ijsklimmen. "In de bergen kom ik tot rust. Het leven wordt er beperkt tot de essentie en alle `verpakking` valt van de mensen af". In 1998 ondernam zij haar eerste expeditie; de Huascaran (6768m) in de Peruaanse Andes. Sinds 2007 is zij enthousiast reisbegeleidster. Het hooggebergte is nog altijd een van haar favoriete plekken, zij leidde o.a. succesvolle expedities naar de top van de Peak Lenin (7134 m), de Muztagh Ata (7546 m), de Lakpa Ri (7045m) en Putha Hiunchuli (7246m). Maar zij is evenzeer geboeid door de desolate uitgestrektheid van pampa en woestijn. Naast reisleidster voor Nunatak is Maaike Alpien Instructeur en Toerski Instructeur bij de NKBV. Zij geeft beginners en gevorderden cursussen in de Alpen. In haar leven buiten de bergen is zij organisatie adviseur en coach en begeleidt zij verander trajecten.

Yvon Wijnen

Zodra de wandelschoenen aangaan is Yvon op haar best. Ze is al sinds 2002 als reisleider op pad, en nog lang niet uitgekeken op de ontelbare mooie, ruige landschappen en fascinerende mensen op deze wereld. Met haar ongebreideld optimisme, humor en doortastendheid zorgt ze dat elke tocht in goede banen wordt geleid. Genieten en beleven staan voorop.

Eddy van Nijnatten

Werd al op jonge leeftijd met het buitensportvirus geïnfecteerd. Zo hevig dat hij na zijn afstuderen dan ook eerst een aantal jaar als buitensportinstructeur en reisbegeleider van wandelvakanties heeft gewerkt alvorens aan de slag te gaan in een ‘normale’ baan als consultant. Omdat er echter niets leuker is dan samen met een groep gelijkgezinden door de bergen te trekken begeleid hij elk jaar nog steeds 1 à 2 wandelreizen. Voor Nunatak is hij vooral te vinden in de noordelijke gebieden, waarbij IJsland zijn favoriete bestemming is.

Pierre Looman

Pierre houdt van de dynamiek om met een groep op stap te zijn in de bergen. Mooi als alles mee gaat in de rugzak voor het echte vrije gevoel en we de natuur maximaal ervaren. Pierre is International Mountain Leader en heeft ruime ervaring als tochtleider/reisleider en opleider. Hij voelt zich thuis boven de boomgrens en wordt blij van ruige gebieden op de wereld waar gletsjers te vinden zijn. En van de landen waar de zijderoutes doorheen komen en de eeuwenoude geschiedenis voelbaar is. Hij neemt graag verhalen mee over het land en de plek waar we rondlopen voor extra beleving.
Buiten de bergen helpt hij als interim kracht organisaties met verbetering en vernieuwing.

Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord