DAGEN LOPEN ZWAARTE
21 17 4
2 rugzakken
VERTREK TERUG REISSOM
22 juli 11 augustus € 2695,- #
# prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Groenland Oost
Algemeen

Weinig eilanden spreken zo tot de verbeelding als Groenland; de enorme ijskap, de Inuït, de hondensleeën, de ijsbergen, de zeehonden, het poollicht, de poolnacht. Sinds 1994 keert er bijna elke zomer weer een groep laaiend enthousiast terug van een zwerftocht langs met ijsbergen gevulde fjorden en met sneeuw bedekte passen. Net onder de poolcirkel kun je genieten van de eindeloze dagen want de zon gaat ’s nachts maar even net onder de horizon.
  • wandelen langs het mooiste fjord ter wereld
  • eindeloze dagen, alleen op de wereld
  • zeventien dagen zwerven door valleien
  • boottocht Kulusuk-startpunt trek & Tasilaq-Kulusuk

IJsbergen

Van Schiphol vliegen we naar IJsland en de volgende dag door naar Kulusuk, een eilandje voor de kust van Groenland. Tijdens de daling zie je vanuit het vliegtuig de witte ijsbergen die afsteken in het blauwe water. Na een overnachting in de buurt van het Inuït dorp varen we met een gecharterde boot zo ver mogelijk één van de fjorden in. Eenmaal aan land zal het 12 dagen duren voordat we weer in een dorpje komen. Door dit prachtige gebied zwerven we zeventien dagen door valleien, over sneeuwvelden en langs de met ijsbergen gevulde fjorden. In het avondlicht kun je voor je tent zittend genieten van een fascinerend schouwspel; de met het tij op en neer bewegende ijsbergen in het Sermalik fjord. Er is 2 à 3 meter verschil tussen hoog en laag water en soms lopen we op het strand tussen de met eb gestrande ijsklompen die een soort van beeldentuin vormen. In Tinetiqilaq kunnen we onze voorraden weer aanvullen. Nadat we ons hebben laten overvaren naar het Angmassalik eiland, eindigen we de reis na nog vier dagen lopen in Angmassalik/Tasilaq, waar je kort kennis kunt maken met de cultuur van de Inuïts.

De kans op een ontmoeting met een ijsbeer is klein, ’s nachts wordt er wachtgelopen zodat we niet plotseling oog in oog staan met deze koning van de Noordpool.

Wacht niet te lang met boeken i.v.m. beperkte capaciteit vluchten Reykjavik - Groenland. Boek minimaal 5-6 maanden voor vertrek. Vanaf 3-4 maanden voor vertrek is de kans groot dat je euro 200 of meer extra moet betalen. 

Bekijk hier een korte video van deze reis!

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord