Griekenland Noord Pindos individueel

Deze wandelreis vindt plaats in het Pindos gebergte. De Pindos behoort tot de provincies Epiros en Thessalië, en ligt op het noordwestelijk vasteland van Griekenland. De bewoners van het gebied leefden van landbouw, veeteelt en handel. Pas recentelijk komen daar wat inkomsten bij uit (voornamelijk Grieks) toerisme. Er wonen nog steeds niet veel mensen, zeker niet in de winter. In de zomer komen Griekse dagjesmensen en weekendgangers de bruggen bewonderen en genieten van de frisse lucht en het heerlijke eten. Hier komen nog wolven en beren in het wild voor, al is de kans op een ontmoeting wel érg klein.

  • scherpe pieken en smalle diepe kloven
  • prachtige boogbruggen 
  • verblijf in hotels en pensions op kamers met eigen sanitair
  • bagagevervoer 

Noord Pindos

De Noord Pindos is bekend om de Zagoria-dorpen met hun specifieke huizen en de Vikos-kloof. Hier vinden we de bijzondere steenformaties die op stapels munten lijken.
Je wandelt in de buurt van de Vikos-kloof. Deze is volgens het Guinness Book of Records de diepste kloof ter wereld: 900 meter diep op het smalste punt (diepere kloven als de Grand Canyon hebben een grotere breedte-diepteverhouding).
De routes voeren over landwegen en soms smalle bergpaden. De paden zijn over het algemeen goed open en redelijk gemarkeerd, maar kunnen hoogtevreesgevoelig zijn.
Home

Griekenland Noord Pindos individueel

Dagen 9
Lopen 7
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 845
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.
De genoemde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. 

dag 1 Amsterdam-Ioannina-Aristi

Je reist op eigen gelegenheid naar Ioannina, waar je wordt opgehaald en naar de accommodatie in Aristi gebracht. Op het plein kun je vanonder de plataan uitkijken over het reisgebied en de Astrakas bergketen.

overnachting: Aristi

dag 2 Aristi over de Grabala top naar Elafotopos

Je wandelt het dorp Aristi uit en slaat een landwegje in. Je steekt een grote bocht af middels een paadje en komt bij de Agia Paraskevi kerk weer op de landweg. Je verlaat het wegje weer en beklimt via de geleidelijke open helling de Grabala top. Hier is een belangrijke slag geweest in de Balkanoorlog; je komt later nog langs het monument voor de gevallenen. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal: over de vlakte van Pedina en de Aoos rivier en voorbij de Vikos kloof over de Astrakas vlakte en top. Dan daal je af tot de asfaltweg waar genoemd oorlogsmonument staat. Hier neem je een veepad om de heuvel heen, steekt de asfaltweg over, en wandelt tenslotte via een landweg Elafotopos binnen.

wandeltijd/afstand: 4 uur / 10km
stijgen/dalen: 760 meter / 290 meter
overnachting: Elafotopos

dag 3 langs het Oxia uitzichtpunt naar Monodendri

Vanaf Elafotopos stijg je middels bergpaadjes tot pas met een markante rode iconenwand en kun je terug blikken op Elafotopos. Dan daal je via bergpaadjes en over weitjes naar Ano Pedina. Je gaat dwars door het dorp, dan langs een kerkje en het (verlaten) Agia Paraskevi kloostertje. Vandaar stijg je tot de stenige Stouros hoogvlakte, een veeweide gebied. Eenmaal boven ben je al snel bij het Oxia ‘balkon’, met schitterend uitzicht de Vikoskloof in. Je staat dan recht boven de Klima bron , maar dan wel 900 meter hoger. Je daalt af door het “stenen woud” met de steenstapels (schisten) waar de Zagoria om bekend staat. Een rustige daling over een mooi bospad, tot je in Monodendri bent. (Je kunt Oxia overslaan en het laatste stukje over asfalt naar Monodendri wandelen).

looptijd/afstand: 6 uur / 18km
stijgen/dalen: 545 meter / 585 meter
overnachting: Monodendri

dag 4 door de Vikoskloof naar Mikro Papingo

Vandaag wandel je door de Vikoskloof. De afdaling vanaf Monodendri is steil en kan glibberig zijn, maar het pad is niet moeilijk. Je loopt nog heerlijk in de schaduw en kunt genieten van de begroeide hellingen. Na ongeveer een uur en 350 meter dalen ben je op rivierniveau en nog een half uur later loop je af en toe over de keien van de rivierbodem zelf. Verder is het een goed begaanbaar pad. Geleidelijk aan daal je nog zo’n 200 meter tot je bij de bronnen van de Voidomatis bent. Vandaar is het nog een kleine 500 meter stijgen tot het dorp Mikro Papingo.

looptijd/afstand: 7 uur / 16km
stijgen/dalen: 710 meter / 825 meter
overnachting: Mikro Papingo

dag 5 via het Drakenmeer naar de Astrakas berghut

Je neemt overnachtingsspullen mee voor één nacht en start de lange stijging naar de Astrakas berghut. Onderweg kom je langs 4 bronnen. Het uitzicht wordt steeds weidser. Bij de hut kun je een deel van je bagage achterlaten, en dan wandel je door naar het Drakenmeer. Hier zwemmen de ‘draakjes’ (Alpenwatersalamanders) in het koude meer. Achter het bijzondere meer loopt de helling bijna loodrecht omlaag naar de Aoos: een prachtig gezicht. Langs dezelfde weg wandel je terug naar de berghut. Er is ook een langere route via de Lapatos kam. De rest van je bagage wordt doorgebracht naar Tsepelovo.

looptijd/afstand: 5 uur / 12km (via Lapatos 8 uur / 19km)
stijgen/dalen: 1385 meter / 430 meter (via Lapatos 1625 meter / 670 meter)
overnachting: Astrakas berghut

dag 6 over de Astrakas hoogvlakte naar Tsepelovo

Je verlaat de hut en wandelt over de Astrakas hoogvlakte, met de toppen van de Astrakas en de Gamila aan weerszijden. Hier maak je een goede kans om gemzen te zien. Langs het ‘bruidsgat’, over weiden en kale karstvlakten en langs de zijkloof van de Vikoskloof. Dan is het afdalen naar Tsepelovo, dat je al ziet liggen als je nog 700 meter te dalen hebt. In het traditionele pension van mevrouw Gouris ligt je bagage op je te wachten. Tijd voor een drankje in een van de cafées op het mooie plein!

looptijd/afstand: 5½ uur / 15km
stijgen/dalen: 360 meter / 1235 meter
overnachting: Tsepelovo

dag 7 via het uitzichtpunt Beloï en de Vradeto Steps naar Kipi

Vanaf Tsepelovo start direct een pittige klim die je op de hoogvlakte brengt. Na weer een stenige afdaling wandel je over een prachtig gerestaureerde kalderimi tot aan het uitzichtpunt Beloï, schuin tegenover Oxia bij Monodendri. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht de Vikos-kloof in. Van Beloï wandel je verder naar het dorp Vradeto. Behalve wegens het plein met traditioneel café is dit dorp vooral bekend om de “Vradeto steps”, een slingerende kalderimi tussen Vradeto en Kapesovo. Je volgt dit pad omlaag tot de asfaltweg. Hier neem je een oude verbindingsweg, steekt het asfalt nog een keer over en daalt dan via een bospad naar de Vikakis beek en het dorp Kipi.

looptijd/afstand: 6 uur / 18 km
stijgen/dalen: 705 meter / 1015 meter
overnachting: Kipi

dag 8 langs de boogbruggen van de Zagoria

Een relatief makkelijke wandeling tot besluit langs de fraaie boogbruggen van de Zagoria. Vanuit Kipi steek je de kleine Milou brug over (met oude watermolen) en volgt het pad naar de beroemde drieboogsbrug Kalogero of Plakida. Over de heuvel en weer omlaag, nu naar de Arkouda brug. Ook deze steek je over, en dan stijg je naar het traditionele en slaperige dorp Dilofo. Verder stijgen door dit klassieke dorp en dan via landwegen en paden naar Vitsa. In Vitsa kun je weer bijkomen met een drankje op het centrale plein met de prachtige oude plataan. Na het dorp laatste daal je even over een bospad en stijgt tenslotte langs een beekje tot Monodendri. Als je er nog geen genoeg van hebt, kun je in Monodendri nog een korte rondwandeling maken (5 kwartier) langs een oud kloostertje en een paar uitzichtpunten de Vikoskloof in.

looptijd/afstand: 4,5 uur / 12 km
stijgen/dalen: 720 meter / 395 meter
overnachting: Monodendri

dag 9 Monodendri-Ioannina-Amsterdam

Transfer naar Ioannina, voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 20 mei t/m 10 augustus 2024 en 26 augustus t/m 30 september 2024

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 985,-- 
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 925,-- 
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 845,-- 

Periode: 1 oktober t/m 15 oktober 2024

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 995,-- 
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 935,-- 
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 855,-- 
       
Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

Bij de reissom inbegrepen

* 7 overnachtingen in pensions en kleine hotels inclusief ontbijt
* 1 overnachting in een berghut (inclusief ontbijt)
* een wandelkaart van het reisgebied 
* GPS-tracks, gedetailleerde routebeschrijvingen en ingetekende kaartjes van alle wandelingen conform het programma
* bagagevervoer en transfers conform programma (geen bagagevervoer van/naar hut)
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de reissom inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Thessaloniki, vliegen naar Preveza (Lefkas), Ioannina of Athene is eventueel ook mogelijk (kan via ons geboekt worden)
* transport vanaf de luchthaven Thessaloniki, Preveza (Lefkas) of Athene naar Ioannina
* lunches, diners, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard. De meeste accommodaties hebben een uitstekende keuken en kunnen lunchpakketten verzorgen
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 1,50 tot € 7,-- per kamer per nacht
* toeslag tijdens Griekse feestdagen (Grieks Pasen, Grieks Pinksteren): € 40,-- per persoon (er is dan weinig beschikbaarheid tenzij je ruim van te voren boekt)
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief

Vliegtickets

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.
Bij deze reis begin je in Ioannina. Het is mogelijk om via Athene te vliegen naar Ioannina, maar dat is relatief duur. 
Goedkoper is het om te vliegen naar Thessaloniki, vandaar is het 4½ uur met de lijnbus naar Ioannina (1 overstap: luchthavenbus-interlocale bus).
Vliegen op Preveza (Lefkas) kan ook, je gaat dan vervolgens met een taxi naar het busstation en met de interlocale bus naar Ioannina (2 uur).
Vliegen op Corfu is ook niet duur, maar dan moet je met de veerboot naar Igoumenitsa en lijnbus naar Ioannina. Wel erg handig wanneer je een verlenging op Corfu wilt (wandelarrangement of alleen accommodatie).

Tijdverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Klimaat

De Pindos heeft een echt landklimaat: strenge winters en de zomers kunnen heet zijn. Omdat we meestal wat hoger lopen, hebben we minder last van eventuele hitte. Reken op stevige temperatuurverschillen, zowel gedurende de dag als tussen dag en nacht. Ook een stevige regenbui behoort tot de mogelijkheden. De paden zijn over het algemeen goed open, dus geen gestruin door prikstruiken. Zorg voor warme kleding, die je in laagjes kunt dragen, en regenkleding. In de zomerperiode kunnen de temperaturen in Noord-Griekenland behoorlijk oplopen en is de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden Celsius, met af en toe uitschieters naar 40 graden Celsius. 

Bagage

Je loopt met een dagrugzakje met water, lunch, warme en regenkleding, eventueel zwemkleding, artikelen voor persoonlijke verzorging, verrekijker/fototoestel etc. Op dag 4 en 5 draag je overnachtingsspullen voor één nacht in de berghut bij je. Op de verplaatsingsdagen wordt de rest van je bagage vervoerd naar de volgende accommodatie. Tijdens de hutovernachting wordt je bagage vervoerd van het pension in Papingo naar Tsepelovo.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen in de bergen sterk wisselen, van 12 tot 30 graden! Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. Ook ’s avonds kan het fris zijn.

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en zelfs overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ waterschoentjes voor beekoversteken
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Voor de huttentrekking moet je rugzak voldoende ruimte hebben om ook verschoning en overnachtingsspullen en lunchmaterialen voor meerdere dagen mee te nemen. In de hutten zijn matrassen, dekens aanwezig, en kun je water etc. kopen. De rest moet je zelf meenemen. Je kunt ontbijten en dineren in de hut
~ lakenzak of slaapzak
~ kussensloop (voor om een trui of zo)
~ zaklamp
~ handdoek
~ slippers of sandalen (bergschoenen mogen niet in de hut)
~ evt. kleine verpakkingen van je toiletartikelen zoals shampo en zonnebrandcreme
~ warme trui, handschoenen, sjaal, muts (het kan ’s nachts en ’s morgens vroeg koud zijn!)

Accomodaties

Je verblijft in fraaie pensions en hotels in Zagoriaanse stijl: dikke stenen muren, koel in de zomer (maar fris in voor- en naseizoen!). Alle pensions hebben een patio of terras waar je heerlijk kunt zitten. In Monodendri is een klein zwembadje.
Eén nacht verblijf je in een berghut op 1900 meter hoogte. Hier zijn alleen slaapzalen van 5 stapelbedden, dus maximaal 10 slapers, en gedeeld sanitair met een (koude) douche.
De meeste accommodaties hebben een uitstekende locale keuken waar met veel liefde het eten wordt bereid. Het pension in Tsepelovo biedt geen maaltijden, maar in het dorp zijn diverse gelegenheden.

Drinkwater

Water uit de kraan kun je overal veilig drinken, net als het water dat uit de fonteintjes in de dorpen en gemetselde bronnen onderweg komt. In grote steden (Athene, Thessaloniki) is het water echter niet lekker en kun je beter mineraalwater nemen.

Warm water en electriciteit

Warmwatervoorziening is op veel plaatsen met boilers. Soms moet je die zelf even aanzetten; check dit als je ergens aankomt.
Nederlandse stekkers zijn gewoon te gebruiken in Griekenland.
In berghutten wordt elektriciteit geleverd door middel van een generator en/of zonnepanelen, er zijn dus weinig stopcontacten aanwezig; daar gaat op een vast moment het licht ook uit (meestal 22.00 uur).

Maaltijden

Als je geen afspraken maakt, komen de gerechten op tafel in de volgorde waarin de keuken ze kan afleveren. Als je dus eerst rustig de voorafjes/salades wilt eten, kun je die het beste gewoon bestellen,  en zeggen dat je daarna wel verder ziet. Dat is heel normaal; ze kijken wel raar, maar dat komt omdat ze dat van een buitenlander niet verwachten.
Gebruikelijk is dat je met z’n allen van dezelfde schotels prikt, zowel van de salades als de hoofdgerechten. Vraag wel voor iedereen een apart bordje, als dat niet wordt gebracht.
In het binnenland bestel je vaak het vlees en de bijgerechten apart. Vraag dus even of een gerecht met aardappels wordt geserveerd, anders los bijbestellen. Sla en gekookte groente hoort er nooit bij, dat moet je altijd apart bestellen.
Toetjes zijn ongebruikelijk. Soms krijg je fruit of een locale specialiteit aangeboden. Zelf haalt men vaak een ijsje als toetje, maar dan meestal niet in het restaurant, maar gewoon op straat bij een kiosk. Ook onze gebruikelijke koffie toe is lang niet overal mogelijk; dat drink je in een kafenion of bar.
Op de rekening komt ook altijd apart het couvert: dat is een vaste prijs, bedoeld voor het brood en gebruik van servies en bestek. Afhankelijk van het prijspeil ligt het tussen €0,40 tot €1,00.
Voor de huiswijn van het vat vraag je om “chíma”, meestal kun je kiezen tussen rood (kókkino of mávro), wit (lefkó of áspro) of rosé (rosè). Wees niet verbaasd als de rode chima nogal rozé-achtig is, vaak is hij vrij licht.Soorten eetgelegenheden
- taverna: gelegenheid waar men diverse maaltijden serveert
- estiatorio: meestal iets chiquer dan taverna, diverse maaltijden
- psarotaverna: visrestaurant
- psistaria: grill-tent, voornamelijk “stis óras” = gegrild vlees
- kafenion: alleen café, geen eten
- mezedopolio: ouzeri en hapjes, meestal geen maaltijden
Maar: altijd even vragen, soms verzorgen cafées toch maaltijden. Zeker in het binnenland kun je voor (aangename én onaangename) verrassingen komen te staan.

Retsina 
Retsina is een witte wijn, maar neigt in kleur soms naar de rosé. Gebruikte druivenrassen zijn savatiano en rhoditis. De aparte smaak van retsina wordt veroorzaakt door toevoegingen van hars van de aleppoden aan de gistende most. Met de eerste klaring wordt deze hars weer verwijderd.
Deze smaak is in elk geval 3000 jaar oud, want de oude Grieken verzegelden hun kruiken al met een mengsel van hars en gips. Toen later andere methoden van afsluiting werden gevonden, was men gewend geraakt aan de typische harssmaak en ging men hars toevoegen om de vanouds bekende smaak te imiteren. Ook ontdekte men dat deze wrange en droge wijn zeer geschikt was om het altijd olierijke Griekse eten beter aan te kunnen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accomodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en cigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 3

Je maakt een trektocht met wandelingen tussen 4 en 7 uur exclusief pauzes. 
Het is een reis voor de actieve rust- en natuurliefhebber die niet opziet tegen een stevige klim.
De routes voeren voornamelijk over (soms smalle) bergpaden en soms over landwegen. De paden zijn over het algemeen goed open en redelijk gemarkeerd, maar kunnen hoogtevreesgevoelig zijn.
In de zomerperiode kunnen de temperaturen in Noord-Griekenland behoorlijk oplopen en is de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden Celsius, met af en toe uitschieters naar 40 graden Celsius. 

Reiswaardering 9,4

Een greep uit de reviews:

 

Hans en Barbara

24-09-2020

Gemiddelde beoordeling: 10

Wens en/of verwachting: Mooie gebieden bewandelen

Meeste indruk: Alle plekken

Ervaring: Alles van begin tot eind top geregeld!

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Lieve

22-09-2018

Gemiddelde beoordeling: 10

Wens en/of verwachting: Een stevige wandelreis in prachtige natuur

Meeste indruk: Astraka berghut, drakenmeer

Ervaring: Astraka berghut, drakenmeer

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Wies

13-09-2016

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: Geen speciale. Alle wandeldagen waren zo verrassend veelzijdig. Het is gewoon een schitterend wandelgebied

Ervaring: Zeer gevarieerde wandelingen, prima hotels en pensions onderweg.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice