Kroatië bergen en eilanden

Hiken van de bossen van de Plitvice meren naar de verborgen stranden van de Adriatische eilanden. Een prachtige wandelreis, vanwege de diversiteit, het prachtige landschap van bossen en bergen en de turquoise stranden en schattige kleine eilandsteden. Als je van de zon, wandelen en de zee houdt, is het genieten op deze tocht in Kroatië.

  • hoogtepunten van Kroatië
  • veel off-the-beaten-trek plaatsen
  • proef de huisgemaakte lokale gerechten
  • zwem in de afgelegen baaien van de blauwe Adriatische Zee

Plitvice meren, Velebit-gebergte en Adriatische eilanden

We beginnen in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië en reizen vervolgens naar de niet te missen Plitvice meren. Vanaf hier gaan we verder naar het ruige Velebit-gebergte en genieten we van het uitzicht op de Adriatische eilanden, voordat we naar de kust rijden en op onze privéboot springen voor eilandhoppen en zwemmen. We wandelen, zwemmen en proeven van de eilanden Krk, Cres en Losinj. Ze zijn allemaal spectaculair.

Kroatië is druk tijdens de zomermaanden, maar de route vermijdt de drukte zoveel mogelijk en we zullen zeker een aantal stranden en wandelpaden voor onszelf hebben. Juli en augustus zijn de drukste maanden. Als je de hitte en mensen liever vermijdt, moet je voor of na het zomerseizoen gaan.

Je reist in een internationale groep en ontmoet de groep in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.
Home

Kroatië bergen en eilanden

Dagen 8
Lopen 6
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
08 jun 2024 15 jun 2024
13 jul 2024 20 jul 2024
03 aug 2024 10 aug 2024
07 sep 2024 14 sep 2024
14 sep 2024 21 sep 2024
Prijs vanaf   € 2275
Ticket exclusief
Groepsgrootte 4 - 8 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam-Zagreb

Aankomst in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Check in bij het hotel in het centrum en verken de stad op eigen gelegenheid. In de middag ontmoet je de gids onder het genot van een welkomstdrankje om alle details van de reis te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Je leert ook de andere reizigers kennen die deelnemen aan deze wandeltocht
Overnachting: Centraal gelegen 4* hotel in Zagreb

dag 2 Nationaal Park Plitvice meren

Vandaag beginnen we om 5.00 uur. We rijden rechtstreeks naar Plitvice meren National Park, het mooiste nationale park van Kroatië. Moeder Natuur heeft ongelooflijk werk verricht en een reeks meren en watervallen gecreëerd die erom vragen ontdekt te worden. Natuurlijk blijft de schoonheid ervan niet onopgemerkt, daarom willen we de eersten zijn die het park betreden wanneer deze opengaat, vandaar ons vroege vertrek. We wandelen over de mooie houten promenades langs de meren, staan versteld van de talloze watervallen en leren over de lokale flora en fauna, evenals de fascinerende geografie en geologie van deze betoverende plek. We verlaten het park net voor lunchtijd wanneer het meestal op zijn drukst is en gaan naar ons hotel. Een geweldige huisgemaakte lunch en een ontspannen "siësta" later, rijden we naar een verborgen lokale zwemplek bij prachtige rivierzwembaden.

Wandelen: 15 km / hoogteverschil +450 meter, -450 meter / ca. 5-6 uur
Overnachting: Pension bij de Plitvice meren
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Transfertijd: 2 uur

dag 3 wandelen in Velebit en eilandhoppen

Na het ontbijt rijden we 1,5 uur naar Velebit: een fantastische bergketen die de kustlijn van centraal Kroatië volgt en deel uitmaakt van de Dinarische Alpen. Het staat vol met interessante rotsformaties, uitgestrekte bossen en met gras begroeide toppen (tot 1700 meter) met een prachtig uitzicht op de Adriatische eilanden ver beneden. Het is wild en ongerept .   We maken een prachtige halfronde wandeling langs een met gras begroeide bergkam, genieten van het prachtige uitzicht en gaan later naar de kustlijn. Onze privé-speedboot haalt ons hier op en we gaan op pad om de onbekende eilanden van de noordelijke Adriatische Zee te verkennen. Onze kapitein kent de regio zeer goed en hij neemt ons mee naar afgelegen baaien met kristalhelder turquoise water om te genieten van de Adriatische Zee.   We brengen ongeveer 3,5 uur op de boot door en hebben tijd om te zwemmen, snorkelen. In de tussentijd zal de wandelgids het busje en de bagage naar het eiland Krk rijden, waar we later met de boot aanmeren. Hier checken we in bij een pension voor de komende 2 nachten.  

Wandelen: 12 km / hoogteverschil +500 meter, -500 meter / ca. 4-5 uur
Overnachting: Lokaal pension met zwembad in Baska (eiland Krk)
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, picknicklunch
Transfertijd: 2,5 uur per busje

dag 4 Krk-eiland: wandelen naar het zuiden van Krk

Vandaag beginnen we met wandelen direct voor de deur van ons pension in de stad Baska. De wandelpaden voeren ons over het kale terrein van het zuiden van Krk, dat een heel ander gezicht van de Kroatische eilanden laat zien. Ruig, maar tegelijkertijd spectaculair. We worden beloond met een prachtig uitzicht op het eiland, de hoge Velebit-bergen op de achtergrond en spectaculaire stranden. Er is bijna geen schaduw tijdens de wandeling en het is vaak erg winderig in dit gebied. De dag zal sterk worden beïnvloed door het weer. Het kan zijn dat we heel vroeg moeten beginnen of de wandeling indien nodig moeten inkorten. De gids zal ter plaatse de nodige aanpassingen doen. We keren terug naar Baska voor een lekkere lunch in een gezellige “konoba” in de oude stad. De middag is vrij te besteden, relaxen, zwemmen, een kajak  huren of een extra wandeling maken naar een uitzichtpunt boven de stad. Als de tijd het toelaat, gaan we naar de nabijgelegen steden Krk of Vrbnik voor een drankje en diner.  

Wandelen: 13 km / hoogteverschil +350 meter, -350 meter / ca. 4-5 uur
Overnachting: Lokaal pension met zwembad in Baska (eiland Krk)
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Transfertijd: 0-1 uur

dag 5 wandelen en zwemmen op het eiland Cres

De vroege vogels onder jullie krijgen de kans om een werkelijk spectaculaire ochtendwandeling te maken naar een prachtig uitzichtpunt boven Baska. Het uitzicht op Goli Otok, het prachtige Prvic-eiland en de Velebit-bergen zijn zeker de moeite waard.   Je komt terug voor een laat ontbijt en maakt vervolgens een korte tocht met de veerboot naar het eiland Cres. Cres is veel bosrijker en je ruikt de pijnbomen en andere Adriatische flora. We rijden naar het kleine heuveldorp Lubenice. Na een lunch in de oude stad, wandelen we ca. 1 uur bergafwaarts naar het beroemde strand van Lubenice. We worden beloond met een perfect wit kiezelstrand en verfrissend turquoise water. We verkennen de onbekende baaien en nemen later een taxiboot naar de dichtstbijzijnde haven. Dan hoeven we niet de hete en steile wandeling terug naar het busje te lopen. De gids haalt het busje op en haalt je in het dorpje weer op. We hebben nog ongeveer 1 uur te rijden om weer van eiland te wisselen en het charmante dorpje Veli Losinj op het eiland Losinj te bereiken. Onze plek voor de komende twee nachten.  

Wandelen: 3 km / hoogte -330 meter / ca. 1 uur (plus de optionele zonsopgangwandeling)
Overnachting: 3* hotel in Veli Losinj (eiland Losinj)
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Transfertijd: 2,5 uur met busje, 25 min veerboot, 30 min boottocht

dag 6 kustwandelingen en dorpen van Losinj

Vandaag maken we een ontspannen kustwandeling op het eiland Losinj. Na een rustig ontbijt beginnen we met een rit van 10 minuten naar het begin van de hike. De aangename paden voeren ons langs de rotskust en langs verschillende kiezelbaaien. Je kunt genieten van de geur van de pijnbomen en een verfrissende duik nemen voordat we terugkeren voor de lunch op onze favoriete plek op Losinj: een door een familie gerunde privélocatie waar Martin en Romina de heerlijkste zeebaarzen grillen.   In de middag kun je ontspannen, zwemmen, slapen en wat gaan drinken in Veli Losinj, de naburige stad Mali Losinj verkennen of met de gids meegaan op een gemakkelijke kustwandeling langs de westkust van het eiland.   We sluiten de dag af met een drankje op de beste zonsonderganglocatie van het eiland met uitzicht op de stad Mali Losinj en de puntige Osorscica bergrug - onze uitdaging voor morgen.  

Wandelen: 10 km / hoogteverschil +50 meter, -200 meter / ca. 4 uur
Overnachting: 3* hotel in Veli Losinj (eiland Losinj)
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Transfertijd: alleen korte lokale transfers

dag 7 de toppen van het eiland Losinj

Tijd om weer vroeg te beginnen! Na een rit van 30 minuten bereiken we de start van de wandeling,  de klim naar de Osorscica-bergrug. Het is een constante stijging met ca. 500 hoogtemeters, gelukkig grotendeels in de schaduw van het bos. Op de top worden we beloond met een spectaculair uitzicht op de kustlijn van Losinj en Cres en tal van andere eilanden.   Nadat we onze laatste wandeling van deze reis hebben gedaan, rijden we naar het kleine stadje Osor voor onze laatste gezamenlijke lunch. Als de tijd het toelaat, kun je nog een laatste keer zwemmen. Daarna keren we terug naar Zagreb. Het is een behoorlijke rit.   We bereiken de Kroatische hoofdstad in de vroege avond, inchecken in ons hotel en samen een laatste drankje voordat we afscheid nemen van de gids.  

Wandelen: 7 km / hoogteverschil +450 meter, -500 meter / ca. 4 uur
Overnachting: Centraal gelegen 4* hotel in Zagreb
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Transfertijd: 3-4 uur per busje, 25 min met de veerboot

dag 8 Zagreb-Amsterdam

Na het ontbijt eindigt deze onvergetelijke wandeltocht. 

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
08 jun 15 jun 2024 € 2275 op aanvraag
13 jul 20 jul 2024 € 2275 op aanvraag
03 aug 10 aug 2024 € 2275 op aanvraag
07 sep 14 sep 2024 € 2275 op aanvraag
14 sep 21 sep 2024 € 2275 op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* 7 overnachtingen logies en ontbijt in een gunstig gelegen 3* of 4* hotel.
De vermelde reissom is op basis van een individuele boeking (in de hotels eenpersoonskamer), indien je met 2 personen boekt en een kamer deelt dan is de reissom € 1885,-- per persoon (boek je alleen en je wilt een kamer delen dan kunnen we proberen te bemiddelen als 2 alleenreizende uit de groep een kamer willen delen).
* 6 begeleide dagen met Engelssprekende wandelgids, tevens chauffeur
* alle transfers en veerboten vermeld in de reisbeschrijving. Beginnend en eindigend in Zagreb.
* busje met 8+1 zitplaatsen is altijd beschikbaar voor de groep.
* privé speedboot eilandhoppen
* boottocht in Cres
* 6 lokale lunches die de lokale Kroatische keuken benadrukken
* welkomstbijeenkomst met een drankje in Zagreb
* toegangsprijs Plitvice meren Nationaal Park
* bijdrage garantiefonds
* reserveringskosten

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Zagreb
* luchthaventransfers Zagreb
* maaltijden die niet in de reisbeschrijving zijn vermeld
* persoonlijke uitgaven, souvenirs, frisdranken en alcoholica
* fooien
* reis- en annuleringsverzekering
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 4 reizigers
Maximaal 8 reizigers

Je reist in een internationale groep en ontmoet de groep in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Geld

In Kroatië betaal je met de Kuna. Zorg dat je een kleine hoeveelheid contant geld bij je hebt (veel kleine winkels, restaurants of bars in Kroatië accepteren nog steeds alleen contant geld). Er zijn bijna elke dag geldautomaten in de buurt.

Klimaat

De tocht kan op elk moment tussen april en oktober worden gedaan. De beste tijd om te wandelen met aangename temperaturen en minder toeristen op de populaire locaties is mei, juni & september. April & oktober zijn nog steeds erg mooi, maar de temperaturen zijn meestal niet "zwemvriendelijk".

In de zomer (van eind juni tot begin september) is het weer meestal warm, met temperaturen rond de 30 graden. In het hoogseizoen (augustus) kun je een hittegolf verwachten met temperaturen die waarschijnlijk hoger zijn dan 35 graden. De regio kan ook worden beïnvloed door harde wind, hoewel we goede kansen hebben op mooi weer in de zomermaanden. De tocht wordt aangepast aan de omstandigheden, zoals de wandelingen vroeg beginnen, zodat je wat downtime hebt tijdens de heetste uren en in de late namiddag weer actief kunt zijn. Warmte zou in ieder geval geen probleem voor je moeten zijn, anders zul je niet echt genieten van deze tocht.

Paklijst

* comfortabele wandelschoenen met goede grip.
* lange wandelbroek (bij voorkeur sneldrogende stof).
* korte broek
* een laag met lange mouwen.
* regen- en windbescherming (lichtgewicht regen- en winddicht jack).
* bescherming tegen de zon (zonnebrandcrème, zonnebril, hoed, misschien een dunne laag met lange mouwen)
* badkleding en een kleine (sneldrogende) handdoek.
* wandelstokken (als je ze meestal gebruikt om te wandelen)
* waterfles: kraanwater is in heel Kroatië veilig om te drinken en we doen ons best om plastic voor eenmalig gebruik te vermijden
* dagrugzak
* zitmatje
* persoonlijke spullen (persoonlijke hygiëne, medicijnen, etc.)
* geldig paspoort 
* verzekeringspapieren (of kopie daarvan)

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je via ons regelen (Allianz Global Assistance) of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden, ontvangen we graag voor vertrek de volgende gegevens, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 08 jun 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 08 jun 2024 vlieg je van Amsterdam naar Zagreb.
Het vluchtschema is als volgt:
8 juni Amsterdam-Zagreb (eventueel met 1 overstap)
15 juni Zagreb-Amsterdam (eventueel met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 
Vertrek 13 jul 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 13 jul 2024 vlieg je van Amsterdam naar Zagreb.
Het vluchtschema is als volgt:
13 juli Amsterdam-Zagreb (eventueel met 1 overstap)
20 jul Zagreb-Amsterdam (eventueel met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 
Vertrek 03 aug 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 03 aug 2024 vlieg je van Amsterdam naar Zagreb.
Het vluchtschema is als volgt:
3 augustus Amsterdam-Zagreb (eventueel met 1 overstap)
10 augustus Zagreb-Amsterdam (eventueel met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 
Vertrek 07 sep 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 07 sep 2024 vlieg je van Amsterdam naar Zagreb.
Het vluchtschema is als volgt:
7 september Amsterdam-Zagreb (eventueel met 1 overstap)
14 september Zagreb-Amsterdam (eventueel met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 
Vertrek 14 sep 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 14 sep 2024 vlieg je van Amsterdam naar Zagreb.
Het vluchtschema is als volgt:
14 september Amsterdam-Zagreb (eventueel met 1 overstap)
21 september Zagreb-Amsterdam (eventueel met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 

Categorie 2

Ongeveer 4-5 uur per dag te lopen, binnen een afstand van 8-12 km en ongeveer 400 meter hoogteverschil. We raden een goede basis conditie aan om ten volle van de reis te genieten.  

De paden zijn ongelijk, rotsachtig en smal, met grind, gras en bosbodems. Sommige paden/dagen liggen in de schaduw van een bos. Er zijn echter ook dagen met heel weinig schaduw. Houd er rekening mee dat we meestal wandelen op rotsachtig kalksteenterrein met scherpe rotsen en stenen. We raden comfortabele wandelschoenen aan met goede grip en wandelstokken (als je die normaal gesproken gebruikt).

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice