Oman bergen en wadi`s

Het Sultanaat Oman ligt in het zuidelijk deel van het Arabisch schiereiland tussen India en Afrika en verenigt in één land wat reizigers vanuit de gehele wereld op verschillende bestemmingen in deze regio zoeken. Binnen de landsgrenzen bevinden zich prachtige landschappen variërend van steile bergen, goudkleurige zandstranden en een volmaakte zee tot een woestijn die zich voor allerlei avonturen leent. Naast een bezoek aan Muscat en Nizwa maken we een prachtige meerdaagse trekking in de bergen en kloven van het Jebel Akhbar massief.

  • steile kliffen, canyons met rivieren
  • cultuur in Nizwa en Muscat
  • kamperen onder de sterrenhemel
  • wandelen in de onvergelijkbare Wahiba zandwoestijn 

Oman

De rijke historie van Oman kent legendarische hoofdstukken met wereldberoemde helden als Job en de koningin van Seba, Sinbad de Zeeman en Marco Polo. Hun avonturen vonden plaats tegen de achtergrond van rijk beladen karavanen, want Oman, ‘het Sultanaat van de zee’, is lange tijd het middelpunt geweest van de handel tussen Oost en West. Vandaar de lange traditie van openheid en gastvrijheid, die ertoe heeft geleid dat het land ook vandaag de dag nog graag bezoekers ontvangt.

Meerdaagse trekking in het Jebel Akhbar massief

De reis begint met een dagje Muscat. De volgende ochtend bezoeken we uiteraard de Sultan Qaboos-moskee en rijden we naar de bergen. Naast een aantal prachtige wandelingen door kloven en over bergkammen lopen we langs dorpjes en kamperen in het Jebel Akhbar massief. In Nizwa bezoeken we de traditionele geitenmarkt op vrijdagochtend (indien de reis op een vrijdag vertrekt, bij vertrek op een andere dag is er geen geitenmarkt). We doorrijden naar de Wahiba zandwoestijn. Na een nachtje genieten in de woestijn sluiten we de reis al lopend (en zwemmend) af in de Wadi Bani Khalid.

Video

Bekijk hier een korte video over Oman.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Oman bergen en wadi`s

Dagen 11
Lopen 8
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1875
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids en/of reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Muscat

Vlucht naar Muscat.

dag 2 Muscat

Midden in de nacht of vroege ochtend komen we aan in Muscat. Nadat we ons visum hebben gekocht rijden we naar ons hotel. 

Vandaag is er tijd om zelfstandig oud Muscat te verkennen en het paleis van de sultan te bekijken (alleen de buitenkant) en kun je ervoor kiezen om een eerste wandeling in de bergen direct achter de stad te maken.

dag 3 Muscat - Wadi Bani Awf 1000 meter

Na het ontbijt bezoeken we de Sultan Qaboos-moskee (alleen `s ochtends geopend). Het is ongeveer 2 1/2 uur rijden naar Al Aya, vandaag maken we een wandeling van 2 a 3 uur door de prachtige dadelpalmtuinen van dit dorpje. Daarna rijden verder en in de buurt van de `Snake Canyon` in de Wadi Bani Awf zetten we onze tenten op voor onze eerste kampeerovernachting op ongeveer 1000 meter hoogte.

dag 4 Wadi Bani Awf 1000 meter

Vandaag onze eerste echte dagwandeling. Vanaf ons kampement lopen we tussen de palmbomen en tuinen van de vallei over een pas naar Bilat Sayt en dalen af door de `Snake Canyon` waarna we teruggaan naar onze kampeerplek.
Kampeerovernachting op 1000 meter hoogte. Wandeluren: 5 à 6 Omhoog: 800 meter Omlaag: -500 meter

dag 5 Sharaf Al Alamain 2000 meter

Een mooie en pittige dag met een prachtig zicht op de omliggende bergen. De jeeps brengen ons naar Bilat Sayt aan de voet van de klif waar onze wandeling start. Het is meer dan 1000 meter klimmen over een zigzaggend pad naar de rand van het plateau. Het steile pad loopt tussen de rotspartijen door, continu heb je zicht op de dorpjes in de enorme vallei die kleiner en kleiner worden.
Na de lunch op de rand van het plateau klimmen we geleidelijk verder over het heuvelachtig terrein naar de pas van Sharaf Al Alamain op 2000 meter hoogte.
Kampeerovernachting. Wandeluren: 6 tot 7 Omhoog: 1000 meter Omlaag: -100 meter

dag 6 Misfat Al Abreyeen 950 meter

We starten met een prachtig uitzicht op de vallei en de noordelijke helling van de top van Jebel Shams, het hoogste punt in het land op ongeveer 3000 meter hoogte. We lopen langs de bergkam en dalen geleidelijk af naar Misfat Al Abreyeen op 950 meter hoogte. Het is een charmant dorpje omringd door een enorme palmenplantage die zich vastklampt aan de randen van de canyon. Het spaarzame water wordt verdeeld via een Falaj (het traditionele irrigatiesysteem). Na aankomst in het dorpje rijden we nog een stukje de bergen in naar onze kampeerplek.
Kampeerovernachting op 950 meter hoogte. Wandeluren: 6 Omhoog: 150 meter Omlaag: -1150 meter

dag 7 Balcony walk en Wadi Ghul

Na een transfer maken we een van de mooiste wandelingen in Oman, de zogenaamde `balcony walk` naar een verlaten dorpje hoog boven de `Grand Canyon` van Oman. In een verborgen meertje kun je daar heerlijk zwemmen. De bodem van de vallei is zeker 1000 meter onder je.
`s Middags maken kamp in de omgeving van het fort van Jibrin.
Wandeluren: 5 Omhoog: 100 meter Omlaag: 100 meter

dag 8 Nizwa en Wahiba desert

Na het ontbijt rijden we naar Nizwa, de oude hoofdstad van Oman. We staan erg vroeg op vandaag, alleen op vrijdagochtend is er tussen 7 en 9 uur de traditionele geitenmarkt in Nizwa (de geitenmarkt is alleen mogelijk, wanneer het vertrek van de reis op een vrijdag valt, bij vertrek op een andere dat is er geen bezoek aan de geitenmarkt). Dit is de plek waar je de Omani ontmoet, van heinde en verre komt iedereen naar de markt. Je kunt er kiezen uit wel 10 soorten dadels.
Later in de ochtend rijden we in 3 uur naar de Wahiba desert en zetten onze tenten op midden in de woestijn waar we nog een korte wandeling maken.

dag 9 Wahiba desert

Een vroege start voor een wandeling door de zandduinen van Wahiba voordat de zon te warm is. In deze woestijn varieert de kleur van het zand tussen de kleuren roze en oranje. De duinen zijn maximaal 100 meter hoog. Na 3 tot 4 uur wandelen houden we een uitgebreide lunch en rustpauze in de schaduw als de zon op haar hoogste punt staat.
In de middag rijden we naar ons volgende kamp aan de rand van prachtige zandduinen.

dag 10 Wadi Bani Khalid

We rijden in oostelijke richting naar het Hajjar massief en de canyon van Wadi Bani Khalid. Vandaag maken we een spectaculaire wandeling door deze wilde en zeer esthetische canyon. (Check bij je reisverzekering of canyoning is meeverzekerd, bij de meeste verzekeringen zul je hiervoor een bijzondere sporten dekking nodig hebben). De start is bij het mooie dorpje Bidah. Langs de rivier lopen we naar een prachtige waterval waar je heerlijk kunt zwemmen in een natuurlijk zwembad. We volgen een stuk de kloof, lopend en zwemmend, al zigzaggend langs en tussen de rotsen. In de middag rijden we naar Muscat. Hotelovernachting in Muscat. Niet bij de KLM vlucht. Vlieg je met KLM dan vertrek je kort na  middernacht op dag 11. Transfer naar de luchthaven is in de late avond van dag 10.

dag 11 Muscat - Amsterdam

Ergens na middernacht checken we in voor de vlucht naar Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* alle vervoer volgens reisschema
* alle maaltijden tijdens de trek
* hotelovernachtingen in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
* Engelssprekende lokale gids vanaf dag 3
* gids, chauffeur en keukenploeg
* bagagevervoer
* Nederlandse reisleiding vanaf 9 deelnemers
* gebruik tweepersoonstenten
* kookuitrusting
* medicijn / EHBO – kit
* toeslag Kerstperiode (bij de reis in december)
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam – Muscat (deze vlucht kan via Nunatak geboekt worden)
* maaltijden wanneer niet op trek
* persoonlijke uitgaven (maaltijden, souvenirs, frisdranken e.d. €100,-)
* toeslag eenpersoonstent € 40,--
* toeslag eenpersoonskamer € 110,--
* fooien (€40,-)
* reisverzekering (met bijzondere sporten dekking, nodig voor dag 10 waarbij je gaat canyoningen), annuleringsverzekering
* vaccinaties
* wijzigingskosten € 35,--
* vervoer naar en van Schiphol
* e-visum kosten à € 45,--

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Deze reis wordt uitgevoerd met Engelssprekende lokale gids. Vanaf 9 reizigers reist er ook Nederlandse reisbegeleiding mee.

Ook vanaf 5 reizigers kan de reis gegarandeerd worden, er is dan een toeslag van € 170,-- per persoon.

Klimaat

Het klimaat in Oman is in het algemeen warm en droog maar varieert in de verschillende regio’s. In de kustgebieden is het gedurende de zomermaanden heet met een hoge luchtvochtigheidsgraad terwijl het landinwaarts in die periode juist erg droog is. In het gebergte en in de Dhofar regio (zuiden) is het klimaat gedurende het hele jaar vrij mild. De temperaturen in Oman variëren van 15° Celsius in de winter tot 48° Celsius in Muscat of zelfs 54° Celsius in de woestijn gedurende de zomer. In Dhofar zorgt de jaarlijkse moesson van juni tot oktober voor een ware metamorfose, de regio verandert dan in een tropische oase met weelderige vegetatie.

Tijdsverschil

Het is in Oman tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben 3 uur.

Bereikbaarheid

In Oman wordt de mobiele telefoon volop gebruikt. Informeer, voor je eigen toestel, bij jouw provider of deze ook in Oman bruikbaar is. Het internationale toegangsnummer voor Oman is 00-968.

Elektriciteit

De netspanning is 220 – 240/ 380 – 415 volt, 50Hz. Neem een wereldstekker mee.

Geldzaken

In Oman is de munteenheid de rial Omani (ro) (reaal), onderverdeeld in 1000 baisa`s (bs). De valuta is gekoppeld aan de (Amerikaanse) dollar. Je mag onbeperkt (lokaal) geld in- en uitvoeren. In de bazaars kan je het beste met contant geld betalen (met dollars of lokale valuta); elders kan je met creditcard terecht. Er zijn tevens pinautomaten waar je met de pinpas lokaal geld kunt krijgen.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Fooien

Reken op een bijdrage van rond de €40,- pp voor in de fooienpot voor de chauffeurs en lokale gids. 

Reisdocumenten voor Oman

Voor Oman moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort, dat 6 maanden na terugkeer nog geldig is. Er mag geen stempel van Israël in staan.

Je hebt ook een visum nodig voor Oman.
Met ingang van 21 maart 2018 is dat een e-visum. Een visum bij aankomst is vanaf deze datum niet meer mogelijk. Voor een reis minder dan 14 dagen is het niet nodig een visum aan te vragen.

Je kunt als volgt een e-visum aanvragen:
  1. Ga naar de website: https://evisa.rop.gov.om/ 
  2. Klik op "Register as user"
  3. Maak een account aan 
  4. Login met de gebruikersnaam (e-mail adres) en wachtwoord wat net aangemaakt is
  5. Vul de gevraagde paspoort gegevens in en upload een kopie van het paspoort en een foto
  6. Voldoe de betaling van 20 OMR (visa voor 30 dagen) met een visa of mastercard

Vaccinaties

Niet verplicht maar wel zeer aan te raden worden vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en buiktyfus (bij reizen van 2 weken of langer dan). Raadpleeg altijd de GGD of huisarts voor meer informatie omtrent jouw persoonlijke gezondheidssituatie.

Uitrusting

Kleding
De beste dracht voor vrouwen is kleding die de schouders bedekt en tot over de knie reikt. Een lange broek is eveneens acceptabel. Mannen dragen een lange broek en een overhemd met lange of korte mouw. Voor de zomermaanden is katoenen kleding het prettigst. Voor de wintermaanden raden wij je tevens aan wat warmere kleding mee te nemen, omdat de avonden koel kunnen zijn. Strandkleding draag je alleen bij het zwembad en op het strand.

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen 
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes 
~ slaapzak
~ slaapmatje
~ lakenzak* 
~ oordoppen* 
~ warm, winddicht jack 
~ regenjas / -cape 
~ lange broek 
~ enkele T-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ handschoenen 
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen 
~ evt. zwembroek / badpak
~ maillot, legging of pyjamabroek 
~ dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek 
~ toiletartikelen 
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) 
~ zakmes 
~ zaklamp (NB gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!) 
~ wandelstokken * 
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden) 
~ maandverband/tampons 
~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts 
~ zonnebril 
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden 
~ hangslotje om plunjezak af te sluiten*
~ dagrugzakje 
~ moneybelt of halstasje met: 
- paspoort 
- inentingsboekje 
- ticket 
- geld, pinpas  
- verzekeringsbewijs + alarmnummers 

* niet noodzakelijk, wel handig

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Lijst van persoonlijke medicijnen

~ Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting
~ Leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
~ Hansaplast: bij wondjes 
~ Paracetamol: pijnstiller 
~ Zonnebrandolie/-crème
~ Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
~ Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
~ Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
~ ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
~ Strepsils: bij schrale keel  

Bagage

De bagage wordt tijdens de trek met auto`s vervoerd. 

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Je hebt een bijzondere sporten dekking nodig, op dag 10 van de reis ga je canyoningen. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleider en Nunatak snel handelen.

Categorie 3

Afwisslende dagwandelingen met soms een zwaardere dag waarop je méér moet stijgen (soms > 1000 meter) en langer moet lopen (soms > 6 uur). Gemiddelde looptijd per dag bedraagt ongeveer 5 uur.
Overdag warm en `s nachts soms verrassend koel, zeker in de bergen.

Reiswaardering 8,7

Een greep uit de reviews:

 

Clarine

06-01-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Wens en/of verwachting: Lekker wandelen zonder zorgen.

Meeste indruk: Balcony Walk, Wahibi Sands, Wadi Bani Khalid.

Ervaring: De schoonheid van het land.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Heidi

18-11-2016

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Goed gevulde dag met wandelen.

Meeste indruk: Woestijn.

Ervaring: Ik heb een fijne vakantie gehad. Vond de Omni reisbegeleiding heel prettig. Zij stonden open voor vragen en 2 spraken goed Engels waardoor je van hun cultuur het een en ander meekreeg. Vond dat we lekker doorliepen. Voor de nachten in de woestijn is het handig op de paklijst vochtige doekjes op te nemen voor het opfrissen. Ik heb een heerlijke reis gehad en beveel hem zeker aan.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Robert

16-11-2016

Gemiddelde beoordeling: 9,2

Wens en/of verwachting: Mooie, afwisselende wandelingen maken in prachtige natuur.

Meeste indruk: Woestijn, Balcony walk.

Ervaring: Woestijn, canyoning.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Bert

28-05-2016

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Mooie wandelingen / kleine trektocht maken in bergen en wadi's van Oman.

Meeste indruk: -

Ervaring: Mooie tocht gemaakt met een kleine groep. En zo ook een heel andere kant van Oman leren kennen dan de reisgidsen laten zien. Goed georganiseerd, toffe reis!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Jan

18-05-2016

Gemiddelde beoordeling: 9,4

Wens en/of verwachting: Een wandelweek met afwisselend landschap.

Meeste indruk: De klim op dag 4 naar Sharaf Al Alamain en Wadi Bani Khalid.

Ervaring: De reis was zeer afwisselend en verveelde geen moment. Tijdens de 10 dagen heb ik veel verschillende landschappen gezien tijdens het wandelen. Van droge woestijn tot zwemmend in een kloof en over de bergen. Bij het boeken vind ik het een zeer groot voordeel dat een reis al bij een klein(er) aantal deelnemers door gaat.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice