Turkije Cappadocië individueel

Cappadocië is een sprookjesachtig gebied, dat bijna lijkt op een andere planeet met zijn geologische steenformaties, die uniek zijn in de wereld. In miljoenen jaren hebben wind, regen en vorst de vulkanische rotsen uitgeslepen tot sculpturen.

  • ontdek unieke landschappen
  • wandelingen vanuit 3 verschillende locaties
  • accommodatie in authentieke dorpjes
  • bezoek de Rode vallei, de mooiste vallei van Cappadocië 

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Turkije Cappadocië individueel

Dagen 8
Lopen 6
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 595
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Kayseri of Nevsehir - Mustafapasha

Je vliegt van Amsterdam naar Kayseri of Nevsehir, waar je van het vliegveld opgehaald wordt en naar Mustafapasha in Cappadocië gebracht wordt. Hier overnacht je in een grot hotel.

Afstand: 80 km (Kayseri airport – Cappadocië)
Reistijd: 1 uur
Afstand: 60 km (Nevsehir airport – Cappadocië)   
Reistijd: 45 minuten

dag 2 Mustafapasha - Ortahisar via Pancarlik vallei

Na het ontbijt begin je aan je eerste wandeling in Cappadocië. Je begint wandeling in Mustafapasha, een klein stuk neem je de asfaltweg het dorp uit en gaat dan verder over kleine wandelpaden door de Pancarlik-vallei naar het dorp Ortahisar. In de Pancarlik vallei zie je talloze kegels en sprookjesachtige sculpturen. Het is mogelijk om onderweg de Sarica en Pancarlik kerken te bezoeken. Ortahisar staat bekend om zijn vriendelijke inwoners, pittoreske stenen huizen, smalle straatjes en mooie kerken. Je verblijft hier de komende twee nachten in een klein familiehotel. (ontbijt en diner)

Looptijd: 4 uur
Loopafstand: 11 km
Stijgen: 323 meter
Dalen: 305 meter

dag 3 Ibrahimpasa rondwandeling

De wandeling begint in Ortahisar, langs wijngaardtuinen bereik je het dorp Ibrahimpasa, waar de historische stenen brug en de originele Griekse stenen huizen de aandacht trekken, een klein dorp met een authentieke sfeer. In Ibrahimpasa kun je een kopje traditionele Turkse thee te proeven, beter bekend als cay. Vanuit het dorp Ibrahimpasa leidt een pad je naar een prachtige schilderachtige vallei, over kleine wandelpaden ga je terug naar het dorp Ortahisar. Overnachting in Ortahisar. (ontbijt en diner)

Looptijd: 3 tot 4 uur
Loopafstand: 8 km
Stijgen: 315 meter
Dalen: 226 meter

dag 4 Ortahisar - Meskendir vallei - Rode vallei - Cavusin

Na het ontbijt loop je het dorp uit en gaat de Meskendir vallei in. Het pad door de vallei komt langs oude grotwoningen uit de oude christelijke beschaving. Vanuit de Meskendir vallei steek je over naar de Rode vallei, de mooiste vallei van Cappadocië, met zijn spectaculaire formaties en kleuren. In de Rode vallei kun je enkele verborgen kerken bezoeken, zoals de Uzumlu kerk (druivenkerk), Kruiskerk en de kerk van de drie kruizen. Deze kerken zijn uit de rotswand gehouwen. Men denkt dat de kerken dateren uit de 8e / 9e eeuw. De reliëfs en fresco`s zijn in de 10e / 11e eeuw toegevoegd. Na een wandeling door de Rode vallei komen je aan in Cavusin, waar je de komende 2 nachten verblijft. (ontbijt en diner)

Looptijd: 5-6 uur
Loopafstand: 10,5 km
Stijgen:  282 meter
Dalen: 429 meter

dag 5 Zelve klooster en de Pasabaglari vallei

De wandeling begint in Cavusin, een vaan de oudste nederzettingen in Cappadocië. Een klein dorp dat bestaat uit uit de rotsen gehouwen huizen. Je loopt over wandelpaden, vlak langs fascinerende rotsformaties en met een prachtig zicht op de sprookjesachtige `schoorstenen` in de Pasabaglari (monnik) vallei. De wandeling leidt naar het Zelve Klooster. Na een bezoek aan het klooster en het openluchtmuseum loop je de Pasabaglari vallei in. De prachtige `schoorstenen` in deze vallei zijn uniek en hebben bizarre paddestoelachtige kappen, die de rest van de `schoorsteen` beschermen tegen erosie. Het gebied was vroeger een retraite en stond bekend als de vallei van de monnik. Van Pasabaglari loop je terug naar Cavusin. (ontbijt en diner)

Looptijd: 4-5 uur
Loopafstand:  9km
Stijgen: 271 meter
Dalen: 268 meter

dag 6 Cavusin - Akvadi (witte vallei) - Uchisar - Duivenvallei - Göreme

Je verlaat het dorp Cavusin en loopt naar het beginpunt van de wandeling in de Akvadi (witte) vallei. Je volgt een oude rivierbedding, waar je vandaag de dag wijngaarden aantreft. `s Middags kom je aan in het dorp Uchisar, waar je een uitkijkpunt genaamd De Vesting kunt bezoeken. Er zijn uit de rotsen gehouwen kamers verbonden met trappen en tunnels. Op het uitzichtpunt heb je een prachtig panorama op de omgeving. De wandeling gaat verder door de Duivenvallei, met spectaculair zicht op de natuurlijke kliffen en grotten. De wandeling eindigt in het dorp Göreme, waar je de volgende 2 nachten doorbrengt. (ontbijt)

Looptijd:  4-5 uur
Loopafstand: 12km
Stijgen: 419 meter
Dalen: 406 meter

dag 7 Göreme - Zemi vallei en openluchtmuseum

Je loopt het dorp uit naar de Zemi vallei, een groene vallei met door de wind geërodeerde vulkanische rotsen en hoge populieren. Aan het einde van de vallei vind je de El Nazar kerk. De kerk is uit een deel van de rots gehouwen in een T-vorm. De fresco`s tonen scènes die elkaar in chronologische volgorde opvolgen. De kerk dateert uit de eind 10e eeuw. Voordat je terugkeert naar Göreme, kun je nog het openluchtmuseum bezoeken. Het christelijke volk in het hart van Cappadocië realiseerden zich dat de zachte rotsen makkelijk uitgehouwen konden worden om zo huizen, kerken en kloosters te realiseren. De fresco`s in het openluchtmuseum zijn een unieke artistieke prestatie uit deze periode. De wandeling eindigt in Göreme. (ontbijt)

Looptijd: 4-5 uur
Loopafstand: 11,5 km
Stijgen: 301 meter
Dalen: 292 meter

dag 8 Kayseri of Nevsehir - Amsterdam

Transfer naar het vliegveld van Kayseri of Nevsehir. (ontbijt)

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 25 maart 2021 t/m 15 november 2021

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 615,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 695,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 615,--
      
Reissom is per persoon en exclusief vluchten.

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaven transfers
* bagagevervoer tussen de verschillende accommodaties 
* overnachtingen in hotels en pensions op basis van logies en ontbijt
* 4 diners (dag 2, 3, 4, 5)
* GPS-tracks en routeboekje

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Kayseri of Nevsehir (deze kan via ons geboekt worden)
* visum (USD 20,--) online aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/en/ (zie ook praktische informatie) 
* vaccinaties en verzekeringen 
* lunches, diner dag 1, 6 en 7 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon 
* entreegelden bezienswaardigheden
* uitgaven van persoonlijke aard, fooien, frisdranken en alcoholica 
* vervoer naar en van Schiphol

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Je kunt bij deze reis op Kayseri of Nevsehir vliegen. Je kunt vliegen met Turkish Airlines via Istanboel. Eventueel een stopover op de heen- of terugreis behoort ook tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

Het visum voor Turkije moet je online aangevragen, dat kan via https://www.evisa.gov.tr/en/. Visum bij aankomst is niet meer mogelijk.
Na betaling van USD 20,-- via creditcard wordt het elektronische visum per e-mail opgestuurd. Je moet het visum vervolgens printen en meenemen. 

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Reizigers mogen op een toeristenvisum maximaal drie maanden in Turkije blijven.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Turkije en Nederland bedraagt 1 uur. Het is in Turkije later dan in Nederland.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: 
- DTP (revaccinatie)* 
- Havrix tegen Hepatitis A (geelzucht) 
* Dit is een gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio. Ben je ouder dan 40 jaar dan zijn wellicht 2 inentingen nodig met een maand tussenruimte (dit is afhankelijk van je inentingsgeschiedenis)

Persoonlijke medicijnen

- Azaron, lidocaïnezalf: bij insectenbeten 
- Sterilon/betadine-ioium wondontsmetting 
- Leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
- Hansaplast: bij wondjes 
- Paracetamol: pijnstiller 
- Deet of ander merk: insectenafweermiddel 
- Zonnebrandolie/-crème: minimaal factor 30 
- Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
- Isostar o.i.d.: zoutcompensatie als gevolg van m.n transpiratie 
- Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
- Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
- Immodium: bij diarree (op reis momenten) 
- ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
- Strepsils: bij schrale keel 
- Reddingsdeken: in geval van nood

Schoenen

Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Voor tochten in de bergen moet je rekening houden met harde, stenige ondergrond. 
¨ Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
¨ Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in voor je op reis gaat. 
¨ Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen; een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
¨ Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.

Rugzak

Voor deze reis is een dagrugzak nodig, ons advies is een rugzak van minimaal 35 liter. Zodat je alle spullen die je overdag tijdens de wandeling nodig hebt, makkelijk mee kunt nemen.

Paklijst

kleding + slapen 
~ bergwandelschoenen
~ wandelstokken
~ sokken/kousen min. 3 paar 
~ ondergoed 
~ thermo ondergoed 
~ T-shirts 
~ fleece trui 
~ body warmer* 
~ korte broek 
~ trekking broek 
~ regen/windjack 
~ regenbroek 
~ handschoenen 
~ sandalen/gympen 
~ pet/shawl/muts/hoed 

algemeen 
~ dagrugzak (35 liter) 
~ zakmes 
~ dagboek* 
~ leesboek* 
~ reserve veters 
~ naaispullen 
~ zaklamp 
~ batterijen 
~ plastic zakken 
~ plunjebaal 
~ hangslotje om plunjezak 
~ fotocamera
~ batterijen/accu fotocamera 
~ veldfles (2 x 1 liter) 
~ zonnebril/gletsjerbril 
~ reserve bril/lenzen 

toiletartikelen 
~ shampoo (biologisch afbreekbaar) 
~ zeep (biologisch afbreekbaar) 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ zonnebrand 
~ kam/borstel 
~ toiletpapier 
~ handdoek 
~ medicijnen (zie persoonlijke medicijnlijst) 

reisbescheiden 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort 
- geld 
- inentingsboekje* 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen. 

* = niet noodzakelijk, wel handig

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. 
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Klimaat

Cappadocië kent een landklimaat met koude winters en warme zomers. In maart, april en november is het nog redelijk fris 15 graden, mei, juni en september kennen aangename temperaturen rond 20-25 graden, in juli en augustus is het warmer en gaat het richting 30 graden. De regen valt vrij geleidelijk over het jaar, de zomer is de meest droge periode.

Categorie 2

Gemiddeld loop je 4-5 uur per dag, per dag stijg en/of daal je tussen 250 en 450 meter. De bagage wordt vervoer tussen de verschillende overnachtingsplekken, je loopt met alleen een dagrugzak.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice