Madagaskar Marine Adventure

Deze reis speelt zich af in het noordwesten van Madagaskar tussen Nosy Be and Diego Suarez. De reis is speciaal ontworpen voor liefhebbers van oceanen, kleurrijke tropische koroaalriffen, uitgestrekte zandstranden en rotsachtige eilandjes, lagunes en mangroven. Het zou zonde zijn om de unieke en endemische dieren van Madagaskar te missen, daarom bezoeken we onderweg ook verschillende nationale parken en gaan op zoek naar lemuren, kameleons, kikkers en vogels in de weelderige vegetatie.

  • een geweldige verkenning van de unieke biodiversiteit van Madagaskar
  • begeleid door een tropisch ecoloog
  • unieke plaatsen buiten de gebaande paden, boottocht van 4 dagen
  • reis in een internationale groep

Reis voor de zee- en natuurliefhebber

Deze reis is voor de zee- en natuurliefhebber, die van het buitenleven, prachtige landschappen en verbazingwekkende biodiversiteit houdt, die het niet erg vindt om te kamperen of te overnachten in primitieve accommodaties tijdens een deel van de reis en die serieus geïnteresseerd is in natuurbehoud. De reis richt zich op zeedieren en ecosystemen. Je moet een goede zwemmer zijn en het prettig vinden om enkele dagen op zee door te brengen op een houten zeilboot of motor boot. Als je een duiker bent, zijn er mogelijkheden om te duiken, maar je kunt de koraalriffen ook snorkelend bekijken. Door elementaire snorkelvaardigheden te oefenen of ze voor vertrek te verkrijgen, kun je het meeste uit deze reis halen.

Buiten de gebaande paden

De wandelingen zijn niet technisch en meestal 2-3 uur. Er zijn twee langere wandelingen van 5 uur. De reistijd van en naar de verschillende plaatsen is over het algemeen niet lang. De accommodaties variëren van kamperen onder de sterren, naar eenvoudige schone bungalows met gedeelde faciliteiten en mooie comfortabele suite kamers. Hoewel geen luxe tour, brengt het ons op een aantal unieke plaatsen buiten de gebaande paden, dichtbij de lokale gemeenschappen. Ondertussen worden de lokale initiatieven ondersteund, die van voordeel zijn voor zowel de biodiversiteit als de gemeenschappen. Je kunt de bioversiteit van Madagaskar op het land en in de zee uit eerste hand ervaren.

Tropisch ecoloog

Deze reis wordt geleid door de Belgische An Bollen, die haar promotieonderzoek heeft afgerond in Tropical Ecology in 2003. An heeft een langdurige carrière in biodiversiteitsbehoud en beschermd gebiedsmanagement in de tropen. Ze noemt het eiland Madagaskar haar tweede huis, ze heeft er zes jaar gewoond en gewerkt. Beleef een onvergetelijke reis met deze tropisch ecoloog.


Je reist in een internationaal gezelschap.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Madagaskar Marine Adventure

Dagen 20
Lopen 6
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
27 okt 2021 15 nov 2021
Prijs vanaf   € 4440
Ticket exclusief
Groepsgrootte 6 - 14 reizigers

Facebook
Twitter
Email

dag 1 en 2 Amsterdam-Tana (afkorting van Antananarivo)

Vlucht van Amsterdam naar Tana. Op dag 2 kom je aan op de luchthaven Ivato in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. Welkom of “tonga soa”! De chauffeur brengt je naar je hotel in de buurt van de luchthaven om te ontspannen en te dineren. Onderweg naar het hotel maak je kennis met de karakteristieke rijstveldjes van het hoge plateau.

dag 3 Tana - Nosy Be (B,L,D)

Vandaag vliegen we naar Nosy Be, ook bekend als Parfum Eiland. Na aankomst varen we met een veerboot naar het rustige kleine eiland Nosy Sakatia. Dankzij de inspanningen van de beheerders van de Sakatia Lodge, is onlangs een reservaat voor zeeschildpadden wettelijk goed gekeurd. De intentie is om de nabijgelegen zeegras bedden te beschermen, de belangrijke voedingsbodem voor de zeeschildpadden. Het eiland is ook bekend om de stranden waar zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Aan de voorzijde van de lodge ligt een kleurrijk en prachtig rif waar eenieder kan genieten van de natuur. Er is ook een duikercentrum. Heb je duik ervaring of wil je graag duikervaring opdoen, er zijn verschillende plekken om de biodiversiteit van de zee te ontdekken.

dag 4 - 7 Nosy Sakatia en omgeving (B,L,D)

We verblijven 4 en halve dag op dit stukje paradijs. Tijdens het verblijf heb je de kans om te genieten van het landschap, weelderige vegetatie en natuur van het eiland. Je kunt snorkelen of duiken naar de riffen, en op zoek gaan naar de groene zeeschildpadden in zeegrasvelden. `s Avonds en `s nachts kun je ze vinden op de zandstranden. Je kunt meer te weten komen over het behoud van de zee, waar de lodge bij betrokken is, onder andere de bescherming van zeepaardjes en het herstel van de koraalriffen. 
Er is natuurlijk tijd om te ontspannen, een boek te lezen, foto`s te maken, rond te wandelen en te genieten van een verfrissende duik.
Op een van deze dagen, afhankelijk van het weer en de zee, maken we, onder leiding van Stella Diament van het Madagascar Whale Shark Project, een boottocht naar Rand`eau. We gaan op zoek naar walvis haaien en we kunnen met ze zwemmen. Deze onschadelijke, ongevaarlijke en prachtige giganten voeden zich vlak onder de oppervlakte met plankton. Met een beetje geluk zien we wellicht ook enige dolfijnen en ander zee wildleven tijdens de bootreis.
Op onze laatste dag op Sakatia bezoeken we het Likobe National Park, een beschermingsgebied voor een groot deel van Nosy Be`s overgebleven inheemse vegetatie. Om naar het reservaat te gaan, varen we met een kano gemaakt van een uitgeholde boomstam door mangrove gebied. De zwarte lemuur is thuis in het reservaat en ook de lokaal inheemse Hawks lemuur. Kameleons en boa constrictors zijn er een normale bezienswaardigheid en voor liefhebbers van planten is er een rijke vegetatie te vinden. We trekken ongeveer 2,5 uur door dit prachtige woud en zullen er een traditionele lokale lunch gebruiken voordat we teruggaan naar Nosy Sakatia.

dag 8 - 11 Nosy Be zeiltocht (B, L, D)

Na het ontbijt gaan we aan boord van een traditionele Sakalava-dhow, voor een zeiltocht die ons langs de kust naar het zuiden brengt gedurende 4 dagen. We varen naar afgelegen plaatsen en traditionele vissersdorpen die alleen over zee bereikbaar zijn. Dit is het echte en onbekende Madagaskar, dat ons inzicht zal geven in het dagelijks leven van kustgemeenschappen. We zeilen, zwemmen en snorkelen op riffen van verschillende kwaliteit, genieten van het zeeleven. We passeren vele vissersboten en zien een verbazingwekkend landschap van lange desolate stranden, inhammen, azuurblauw water, weelderige vegetatie, mangroven, kokosnootplantages en charmante vissersdorpjes. Onze dag strekt zich uit van zonsopgang tot zonsondergang en we genieten onderweg van verse zeevruchten en lokaal fruit, terwijl we slapen onder de sterrenhemel. Voor degenen die willen, is er de mogelijkheid om te gaan wandelen en op zoek te gaan naar endemische vogels en lemuren in het bos of om de heuvels op te klimmen om nog meer van de spectaculaire uitzichten te genieten.

dag 12 Nosy Be Maromandia (B, D)

Na onze avonturen op zee, richten we ons nu meer op het binnenland, de droge bossen en de biodiversiteit in deze regio. We gaan naar het zuiden naar Maromandia, een door de gemeenschap beheerd ecotoerisme- en conserveringsproject. We maken een middagwandeling maken naar de waterval en bezoeken de bijenteeltboerderij. Transport Nosy Be - Maromandia (2,5 uur). Overnachting guesthouse.

dag 13 Maromandia - Ankaranana (B, L, D)

Vandaag staan we vroeg op om op zoek te gaan naar de met uitsterven bedreigde blauwogige zwarte maki in het droge woud, tijdens een 2/3-uur durende wandeling in een uniek en niet toeristisch park gerund door een gemeenschap. Na de lunch rijden we noordwaarts naar Ankaranana National Park.
Transport Maromandia - Ankaranana (3 uur). Overnachting lodge.

dag 14 Ankaranana National Park (B, L, D)

We bezoeken het zandsteen massief van Ankaranana, de thuisbasis van een uniek geologisch fenomeen in Madagaskar, velden met stekelige Tsingy, zandsteen formaties die naast droge loofbossen liggen. Het massief kenmerkt zich verder door grotten en ravijnen. We maken een 5-uur durende wandeling om de meest spectaculaire plaatsen te bereiken. Onderweg zoeken we naar Perrier’s sifaka, gekroonde lemuren en talloze vogels, reptielen en zelfs vleermuizen en insecten. De vegetatie heeft zich aangepast aan de droge condities van de tsingy en is op zich al een attractie, naast de baobab bomen is er een brede diversiteit van vreemd uitziende Euphorbia’s en de zelfs nog eigenaardiger Pachypodium of olifantvoet plant. We pauzeren voor een picknick lunch en vervolgen daarna onze weg in noordelijke richting naar het nationale park Montagne d’Ambre. Transfer Ankaranana - Montagne d`Ambre (3,5 uur). Overnachting in een lodge.

dag 15 Amber Mountain National Park - Diego - Ramena (B, D)

Een andere dag, een ander natuurpark, vandaag gaan we naar het Amber Mountain National Park, een prachtig voorbeeld van het regenwoud, een massief met een eigen microklimaat, koeler en natter dan de omliggende gebieden. Het regent hier elke dag, dus neem je regenjas mee en doe een extra laag kleding aan! Deze lokale omstandigheden hebben geleid tot weelderige bossen met verbazingwekkende watervallen en meren. We zullen een eenvoudige wandeling maken van een halve dag in het bos. Het park is net zo opwindend door zijn planten als door zijn dieren. De grote boomvarens, epifytische vogelnestvarens, pandanus en endemische palmen zijn, zelfs voor de amateur planen liefhebber een prachtig gezicht. Zoals altijd blijven we uitkijken naar de lokale fauna, met name de avifauna die zelfs liefhebbers van niet-vogels zal fascineren.
Na de lunch rijden we naar de havenstad Diego Suarez, de noordelijkste grote stad van Madagaskar, rijk aan geschiedenis en cultuur. Je hebt de middag vrij om deze koloniale stad, zijn culturele verleden, te gaan verkennen. Om naar de uitkijkpunten van de op een na grootste baai ter wereld te gaan. Deze baai was ooit een natuurlijke schuilplaats van piraten, slaven en handelaren. Je ervaart een sterke Arabische invloed voornamelijk door de moskeeën en de lokalen die qat kauwen. Na het bezoek aan deze stad rijden we naar het Ramena strand voor de nacht in een hotel.
Transfer Montagne d`Ambre - Diego - Ramena (1,5 uur).

dag 16 Ramena - Nosy Hara - Ramena (B, L, D)

Na vier dagen droge voeten, is het tijd om terug te gaan naar de zee voor een bezoek aan het prachtige Nosy Hara. Dit recent aangelegde marine nationale park bestaat uit een groter eiland en verschillende kleine eilandjes, eilanden van `tsingy`, puntig zandsteen, net als in Ankaranana maar deze keer omringd door de zee, een werkelijk verbazingwekkende aanblik. Marine fauna is hier overvloedig en we zullen ons geluk beproeven op zoek naar walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden. Neem je snorkelspullen mee want bij Nosy Hara is een prachtig onderwaterlandschap van koralen en een levendig aanbod van zeeleven. We gaan aan land voor een picknicklunch terwijl we op zoek gaan naar de kleinste kameleon van de planeet, Brookesia micra, een endemische soort op deze eilanden. Transfer Diego - Ampasindava (1,5 uur) per boot naar Nosy Hara (1 uur). Transfer terug naar Ramena (40 minuten).

dag 17 en 18 Ramena baai en omgeving (B, D)

Aan alle mooie dingen komt een einde en onze laatste twee dagen brengen we door in het Ramena gebied, een prachtig lang strand, vissersdorp en een paradijs voor watersport. Je kunt kiezen voor een van de volgende activiteiten:

Optie 1: Circuit van drie baaien - een halve dagwandeling langs 3 prachtige zanderige baaien met een gids. Je wordt afgezet bij Baie de Sakalava en gaat te voet terug naar Ramena via de uitgestrekte, verlaten met palmbomen omzoomde baaien van Baie des Pigeons en Baie des Dunes. Het is een wilde, harde, winderige maar mooie omgeving (mogelijk op beide dagen)

Optie 2: Deelnemend toerisme in de Community Forest van Oronija. Doe iets anders en werk een dag samen met een lokale gemeenschap in de plantenkwekerij en bos aan hun bosrestauratieproject. Een echt persoonlijk tintje en inzicht in hoe community-based management werkt. Dit kan worden gecombineerd met een wandeling in het bos, op zoek naar de gekroonde lemuren met de lokale onderzoeker. (Alleen mogelijk op dag 17)

Optie 3: bezoek van een halve dag aan de Ambohivahibe Marine Protected regio, gerund door een lokale vissersgemeenschap, om inzicht te krijgen, hoe deze gemeenschap het behoud in eigen hand neemt, niet alleen voor de marine biodiversiteit, maar ook voor duurzame ambachtelijke visserij voor volgende generaties. We krijgen een rondleiding door het dorp en bezoeken het beschermde marine gebied, waarna we een lokale traditionele lunch nuttigen. (Alleen mogelijk op dag 18)

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een ​​pauze te nemen van excursies en te ontspannen in en rond het hotel, waar je kunt loungen bij het zwembad, een duik kunt nemen, een boek kunt lezen, een dutje kunt doen, je fotografie kunt verbeteren of zelfs kunt gaan duiken of kitesurfen.

dag 19 Diego - Antananarivo (B)

Vandaag word je, afhankelijk van het binnenlandse vluchtschema, teruggebracht naar de luchthaven van Diego. Daar nemen we de terugvlucht naar Antananarivo. Bij aankomst in de hoofdstad word je naar een hotel in de buurt van de luchthaven gebracht voor een dagje gebruik. Daarna word je naar het internationale Ivato-vliegveld gebracht en verlaat je Madagaskar met hopelijk onvergetelijke herinneringen.

dag 20 aankomst Amsterdam

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
27 okt 15 nov 2021 € 4440 op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaventransfers
* binnenlandse vluchten
* alle lokale vervoer per 4x4, behalve in Tana
* alle overnachtingen op basis van tweepersoonskamers inclusief ontbijt buiten de trekkings
* volpension in Ankarana, Amber gebergte en tijdens de zeiltocht
* half pension in Sakatia, Maromandia en op Nosy-Be
* walvis haai excursie met een gespecialiseerde gids, lunch in begrepen
* excursie naar het Lokobe reservaat op Nosy-Be, lunch in begrepen
* bezoek aan Maromandia reservaat
* bezoek aan Ankarana en Amber National Parks, picknick lunch en entree inbegrepen
* bezoek aan Nosy Hara, lunch inbegrepen
* Belgische gids Ann Bollen

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam  / Parijs  – Antananarivo (deze vluchten kunnen via ons geboekt worden)
* toeristenbelasting € 10,-- te betalen bij aankomst
* reserveringskosten € 25,-- per factuur
* bijdrage SGR € 5,-- per persoon 
* reis- en annuleringsverzekering en vaccinaties 
* toeslag eenpersoonskamer € 295,--
* visum (€ 32,-- bij aankomst en verblijf minder dan 1 maand)
* persoonlijke uitgaven (frisdrank, alcoholica, souvenirs) 
* overig maaltijden
* fooien 
* vervoer van en naar Amsterdam / Parijs

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 14 reizigers

Visum

Voor Madagascar moet je van tevoren een e-visum aanvragen.

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn en 2 lege bladzijden bevatten. Voor een verblijf minder dan 30 dagen is het visum € 35,--.

Je kunt je e-visum via deze site aanvragen:
http://www.evisamada.gov.mg/en/

Het e-visum moet uiterlijk 72 uur voor vertrek aangevraagd zijn, we raden aan niet tot het laatste moment te wachten. 

Zodra de online registratie voltooid is, ontvang je een autorisatie per e-mail. Deze autorisatie moet je bij aankomst in Madagaskar tonen.
Vertrek 27 okt 2021 Op aanvraag
Bij de reis van 27 okt 2021 vlieg je van Amsterdam naar Antananarivo .
Het vluchtschema is als volgt:
28 oktober Amsterdam-Parijs-Antananarivo *
15 november Antananarivo-Parijs-Amsterdam *
Boek deze reis
 
 

Categorie 2

Deze reis is voor de zee- en natuurliefhebber, die van het buitenleven, prachtige landschappen en verbazingwekkende biodiversiteit houdt, die het niet erg vindt om te kamperen of te overnachten in primitieve accommodaties tijdens een deel van de reis 
Tijdens deze reis is er een sterke focus op zeedieren en ecosystemen, alle deelnemers moeten goede zwemmers zijn en het niet erg vinden om dagen op zee door te brengen op een houten zeilboot of kleine motorboot. 
Door elementaire snorkelvaardigheden te oefenen of ze voor vertrek te krijgen, kun je het meeste uit deze reis halen. Op het land doen we verschillende niet-technische wandelingen, meestal van 2-3 uur. Er zijn twee langere wandelingen van 5 uur. Reistijd van en naar plaatsen is over het algemeen niet te lang. De soorten accommodatie variëren van kamperen in tenten onder de sterren, tot eenvoudige schone bungalows met gedeelde faciliteiten en mooie comfortabele kamers met een eigen badkamer.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice