Noord India Kang Yatse

De Kang Yatse (6496 meter) is een berg aan het einde van de Markha-vallei in Ladakh. De berg heeft twee hoofdtoppen, ons doel is de lagere westelijke piek (Kang Yatze II) die gemakkelijker is en vaker wordt beklommen, je komt dan op 6200 meter hoogte.

  • aanloop over de prachtige Kongmaru La pas
  • eenvoudige maar fysiek pittge beklimming
  • geen technische passages
  • geniet van het rijke culturele leven in Ladakh

Kang Yatse

Na onze acclimatistatiedagen in Leh en het bezoek aan het Thagthog kloosterfestival, starten we onze trektocht vanuit Shang Sumdo naar de voet van de Kongmaru La (pas). Het pad gaat dan over deze pas (5130 meter) naar het lagere basiskamp op 5020 meter, van waaruit we de 6200 meter hoge Kang Yatse subtop beklimmen. Op de top hebben we geweldig uitzicht over de bergen van Zanskar, Ladakh en de Karakoram.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Noord India Kang Yatse

Dagen 16
Lopen 8
Zwaarte 4 2
Zonder bagagevervoer
Vertrek Terug
12 jul 2024 27 jul 2024
Prijs vanaf   € 2495
Tickets vanaf € 1399
Groepsgrootte 4 - 14 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding/gids kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Delhi

Vlucht van Amsterdam naar Delhi. We komen na middernacht aan en gaan van het internationale vliegveld naar het lokale vliegveld.

dag 2 Delhi - Leh

`s Ochtends vroeg vertrek naar Leh, een schitterende vlucht over de Himalaya. In Leh transfer naar het guesthouse, waar we het de rest van de dag rustig aan doen om aan de hoogte te wennen. Korte rondwandeling door Leh.

dag 3 en 4 verblijf Leh

We hebben 2 dagen vrij te besteden. We gebruiken deze dagen om te acclimatiseren. We doen het rustig aan, om aan de hoogte te blijven wennen. Je kunt op eigen gelegenheid Leh en omgeving verkennen. Leh telt zo`n 27.000 inwoners en is de hoofdstad van Ladakh. Het lag vroeger op het kruispunt van karavanen, van de Zijderoute via Leh naar India en van Kashmir via Leh naar Tibet. Leh wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig winterpaleis (3540 meter) van de koningen van Ladakh, dat ook te bezichtigen valt. Hogerop boven het paleis ligt het Tsemo tempel complex, waarin o.a. een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van de toekomst. Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Samkar klooster (3570 meter) en de Shanti Stupa (3615 meter), beide zeker een bezoek waard. Genoeg mogelijkheden dus om deze dagen bijzonder in te vullen. 
Op de tweede dag in Leh kun je bijvoorbeeld facultatief een excursie maken naar de Matho, Phyang en Chemre kloosters of Thikse, Shey en Stok of de Alchi en Likir kloosters.

dag 5 Takthok klooster

Takthok klooster gemaskerd dansfestival. Het is een religieus festival, waarbij gemaskerde dansen worden uitgevoerd door monniken en ook door de gewone mensen.

dag 6 Leh - kampplaats Chu Skyurmo

Transfer naar Shang Sumdo (3660 m), zo’n 50 km rijden. Onderweg stop in Hemis met kloosterbezoek. We lopen nog een stukje naar de kampplaats Chu Skyurmo (4070 m), waarbij we onderweg langs het plaatsje Chogdo komen.
Een dag van ongeveer 3 uur, prima om in te lopen en te acclimatiseren.

dag 7 naar het Kongmaru La basecamp

We lopen verder langs de Shang rivier en bevinden ons in een landschap van groene en rode sedimentsgesteenten. Af en toe moeten we door de ondiepe rivier waden, meestal lukt dit eenvoudig via stapstenen. We eindigen bij de Kongmaru La basecamp (4690 m), waar we weer kamperen. In verband met de
acclimatisatie gaan we vandaag niet verder en wennen we rustig aan de hoogte. Dit hoge gedeelte voor de pas staat bekend om haar aanwezigheid van blauwschapen. Dus kan eigenlijk het sneeuwluipaard ook niet ver weg zijn, maar dit dier is erg schuw en jaagt meer in het schemer. 2.5 uur lopen.

dag 8 acclimatisatie dag

Extra dag op het basecamp ter acclimatisatie. We kunnen een korte wandeling maken om “hoog te lopen, laag te slapen.”

dag 9 naar het basiskamp van de Kang Yatse

Het is pittig steil klimmen het laatste stuk naar de Kongmaru La (5130 m), maar de uitzichten zijn werkelijk adembenemend! We hebben nu ongeveer 2 uur
gelopen. De mooie toppen van de Kang Yatse (hoogste punt 6400 m) zijn zuidwaarts zichtbaar en noordwaarts kijken we op enkele hoge toppen van het Karakoram gebergte in Nubra. Ook hebben we een uitstekend uitzicht op de westelijke schoudertop van 6200 m, het doel van onze expeditie.
Dan dalen we in een klein uurtje af naar onze kampplaats in Nyimaling, wat een goed voorbeeld van wat men in Ladakh de `phu` noemt, hoge graslanden waar de yakherders de zomer met hun kudden doorbrengen. Heel kenmerkend in Nyimaling zijn de kleine huisjes van de herders, omringd door bergen yakmest, die als brandstof fungeert. Deze herders, drokpa`s, zijn zeer gastvrij en het kan gebeuren dat ze ons uitnodigen om in hun groezelige huisjes een kopje zoute boterthee te komen drinken. Dan gaan we verder naar het basiskamp van de Kang Yatse Basecamp (5020 m). 5 uur lopen.

dag 10 Topbeklimming!

Topbeklimming! Ultravroeg opstaan om op de nog harde sneeuw te kunnen lopen. Tot aan de Kang Yatse shoudertop (6200 m) en weer terug naar het basecamp is het ongeveer 8-9 uur.

dag 11 extra dag

Extra dag voor de top, of algemeen om door  omstandigheden tot nu toe in het programma een dag extra te hebben.

dag 12 naar Chagtsang

Via de Lhalung La (5320 m) en Chagtsang La (5200 m) naar Chagtsang (4710 m). Zo’n 6 uur lopen.

dag 13 naar Lhatsho en transfer naar Leh

De laatste dag van onze trekking. Via de Poze La (4950 m) naar Lhatsho. Zo’n 3.5 uur lopen. Transfer naar Leh, zo’n 70 km rijden.

dag 14 vrije dag in Leh

Laatste vrije dag Leh.

dag 15 vlucht Leh - Delhi.

Transfer naar vliegveld. Vlucht Leh - Delhi. We verplaatsen ons van het lokale vliegveld naar het internationale vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland. Wie op het vliegveld wil overnachten kan een kamer boeken in het Holiday Inn hotel.

dag 16 vlucht Delhi - Amsterdam

In de nacht vliegen we naar Amsterdam, waar we in de ochtend aankomen.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
12 jul 27 jul 2024 € 2495 € 1399

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Delhi-Leh inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, indien het laagste tarief niet meer beschikbaar is volgt er een vluchttoeslag)
* groepsvervoer
* overnachtingen in Leh op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers
* kloosterfestival
* entreegelden klooster
* lokale staf, klimgids, gids(en), kok, keukenhulpen, paarden voor groeps- en persoonlijke bagage 
* 3 maaltijden per dag op kampeerdagen
* gebruik van tweepersoonstenten, keukentent, dining tent, toilettent en keukenuitrusting 
* kampeergelden 
* permit
* het laten dragen van 12 kg persoonlijke bagage 
* Nederlandse reisbegeleiding vanaf 11 reizigers
* (online) voorbereidingsbijeenkomst 
* medicijn- / EHBO-kit
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Delhi (deze vlucht kan via ons geboekt worden) 
* toeslag eenpersoonstent € 40,-- 
* wijzigingskosten € 35,-- 
* maaltijden wanneer niet op trek (± € 75,-) 
* frisdranken en alcoholica 
* visum (USD 40,--) en vaccinaties 
* reis- en annuleringsverzekering 
* fooien begeleidende staf (± € 50,-) 
* excursies wanneer niet vermeld in de dag-tot-dag beschrijving of aangegeven als facultatief 
* uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 4 reizigers
Maximaal 14 reizigers

De reis wordt begeleid door een Engelssprekende gids, vanaf 11 reizigers gaat er ook een Nederlandse begeleider mee.

Reisdocumenten

Het is sinds eind 2021 mogelijk om digitaal een visum van maximaal 30 dagen aan te vragen bij de Indiase overheid. Een bezoek aan de Indiase ambassade is daardoor niet meer nodig. 
Je vraagt het visum online aan, betaalt het visum online, je ontvangt een bevestiging online, bij aankomst in India toon je deze bevestiging en ontvang je het visum. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst.

Je kunt het online visum aanvragen via: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Je moet minimaal 4 dagen voor vertrek een aanvraag doen. Je kunt vanaf 30 dagen voor vertrek met de aanvraag beginnen.

Voor de aanvraag heb je een scan van de eerste pagina (met al je gegevens) van je paspoort nodig (PDF-bestand, grote minimaal 10 KB, maximaal 300 KB). Verder heb je een recente digitale pasfoto nodig (JPEG-bestand, grote minimaal 10 KB, maximaal 1 MB). De achtergrond moet wit zijn. Zie ook de "Document Requirements".

Het visum kost USD 40,-- (excl. transactiekosten). Meer informatie kun je vinden op:
https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen India en Nederland bedraagt in onze zomertijd 3 ½ uur. Het is in India later dan in Nederland.

Geld

Het bedrag dat je extra nodig hebt in India is voor maaltijden wanneer we niet op trektocht zijn, excursies, fooien en andere persoonlijke uitgaven. Neem daarnaast wat extra mee voor onvoorziene omstandigheden. Je kunt in India euro’s wisselen. Een creditkaart kun je gebruiken in Delhi en Leh. 
Met een bankpas kun je bij diverse geldautomaten (ATM) in Delhi geld opnemen (pinnen).

Reis je buiten Europa, stel dan je bankpas in voor gebruik buiten Europa. Informeer bij je bank hoe je dit kunt instellen. 

Houd er rekening mee dat geldautomaten defect kunnen zijn. Neem dus ook contante Euro’s mee.

Vergeet onderweg niet om voor de trektocht wat rupees in kleine coupures mee te nemen. Op afgelegen plaatsen kan men vaak niet wisselen.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Vaccinaties

Geen enkele vaccinatie is meer verplicht. Toch raden we onderstaande inentingen allemaal aan. India is nu eenmaal een onhygiënisch land, waar je gemakkelijk een ziekte kunt oplopen. Op een avontuurlijke vakantie kun je beter gezondheidsrisico`s zoveel mogelijk beperken. Voor officiële adviezen over vaccinaties kun je terecht bij de GGD of je huisarts. 

- Buiktyfus 
- DTP Dit is een gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio. Ben je ouder dan 40 jaar dan zijn wellicht 2 inentingen nodig met een maand tussenruimte (dit is afhankelijk van je inentingsgeschiedenis) 
- Hepatitis A 

Malaria bij de meeste tochten (incl. Delhi) i.v.m. seizoen en hoogte een zeer gering risico.

Persoonlijke medicijnen

* 1 Azomytricine antibiotica kuur 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur 
* aanbevolen diamox bij tochten waarbij je boven de 3000 meter slaapt (1 strip = 25 tabletten van 250 mg) 
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast, 2nd skin voor blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol-pijnstiller 
* insectenafweermiddel bijvoorbeeld autan 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30
* zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* immodium bij diarree (alleen voor reisdagen)
* ORS tegen uitdroging 
* strepsils bij keelpijn 

De antibioticakuren (ciproxin en augmentin) en diamox en lidocaïnezalf zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding. (mocht je huisarts deze middelen niet aan je willen verstrekken dan kun je ze eventueel nog in India kopen, gewoon bij een apotheek) 

Hoogteziekte

De meeste mensen, die niet gewend zijn zich naar grote hoogte te begeven en zich hier bovendien erg inspannen, krijgen last van de hoogte. 

Hoogteziekte kan zich voordoen boven de 2500 meter. Als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen, zal het in veruit de meeste gevallen slechts gaan om lichte symptomen van voorbijgaande aard. Slechts in 1 à 2 % van de gevallen komen ernstige verschijnselen voor, die zonder passend handelen tot de dood kunnen leiden. De symptomen van hoogteziekte mogen daarom absoluut niet worden veronachtzaamd. 

Wanneer je je op grote hoogte niet goed voelt, moet je aannemen dat er sprake is van hoogteziekte, tenzij er overduidelijk een andere oorzaak is. 

Oorzaken van hoogteziekte: 
- geringere aanwezigheid van zuurstof en 
- geringere luchtdruk, waaraan het lichaam zich moeilijk of onvoldoende aanpast, veelal door te snelle stijging. 

Preventieve maatregelen: 
1. Langzame en gefaseerde stijging, het zg. "acclimatiseren". Als ideaal geldt om 5 dagen uit te trekken tot 3500 m, daarna maximaal 300 m stijging per dag en per 1000 m minimaal 1 dag extra. In de praktijk blijkt echter wel een hoger stijgingstempo mogelijk, waarbij rond de 3000 m. een dag rust wordt ingelast en daarboven per 1000 m. stijgen 1 dag. 

Vanaf geringe hoogte helemaal "inlopen" levert meestal nauwelijks problemen, maar na een bus- of autorit omhoog en vooral bij "invliegen" naar grote hoogte, is aandacht voor het acclimatiseren van het grootste belang. 

2. Altijd rustig lopen, zonder buiten adem te raken. 

3. Veel drinken. 
Uitdroging kan hoogteziektesymptomen veroorzaken. Gewoonlijk heb je minstens 5 liter vloeistof per dag nodig op grote hoogte. Je moet per keer min. 1/2 liter uitplassen en de urine moet helder zijn. Als je urine donkergeel is, drink je onvoldoende. Drink water, thee, soep en bouillon, maar geen alcohol. 

4. Juiste voeding. 
Zorg dat je voldoende calorierijk eet, met name veel zetmeel. Eet niet te zout. Het HT menu houdt hier rekening mee. 

5. Bewust diep, volledig ademhalen (wel oppassen voor hyperventilatie). 

6. Diamox (acetazolamide), een diureticum, kan helpen bij hoogteaanpassing. Het blijkt de ademhaling tijdens de slaap te reguleren, zodat efficiënter zuurstof wordt opgenomen. Onderzoek heeft onomstotelijk aangetoond dat het preventief slikken van diamox symptomen van hoogte ziekte met 50% doet afnemen. Bovendien herstel je sneller. In tegenstelling tot wat veel mensen veronderstellen maskeert diamox de hoogteziekte niet maar het helpt je sneller te acclimatiseren. We raden dan ook het preventief gebruik van diamox aan op slaaphoogtes boven de 3000 meter. dosis: 1 - 3 maal per dag 250 mg voor de duur van het verblijf op grote hoogte 

Lichte symptomen van hoogteziekte: 
- enigszins slap, loom gevoel 
- kortademigheid bij inspanning 
- hoofdpijn 
- misselijkheid 
- gebrek aan eetlust 
- spijsverteringsstoring: obstipatie / diarree, winderigheid 
- slecht slapen 
- onregelmatige ademhaling tijdens het slapen lichte duizeligheid 
- lichte zwelling van handen, voeten, gezicht 

Bij alleen deze symptomen behoeft men niet meteen af te zien van verder stijgen. Men moet het kalm aan doen en voldoende (nacht)rust inlassen. Maar blijf e.e.a. en elkaar wel goed in de gaten houden, want de lichte symptomen zouden ernstiger problemen kunnen aankondigen. Blijf bij elkaar en laat elkaar niet alleen! 

Ernstige symptomen van hoogteziekte: 
(houden o.a. verband met long- en hersenoedeem) 
- ernstige kortademigheid en versnelde ademhaling, ook na rust (meer dan 25 ademtochten per minuut) 
- vochtige, rochelende ademhaling 
- hevige hoestbuien, die activiteit beperken 
- ophoesten van roze tot bruin sputum 
- hoge hartslag, ook na rust (meer dan 110 slagen per minuut) 
- blauwe verkleuring van gezicht en lippen 
- geringe urine-uitscheiding (minder dan 1/2 liter per dag) 
- aanhoudend overgeven 
- wazig, dubbel of met blinde vlekken zien 
- aanhoudende ernstige hoofdpijn, ook na nachtrust 
- aanhoudende ernstige vermoeidheid, extreme lusteloosheid 
- coördinatievermindering, evenwichtstoornis(testen!) 
- verwardheid, delirium, coma 

Zodra ook maar één van deze symptomen zich voordoet, staat er (naast zo mogelijk zuurstof toedienen) maar één weg open: ONMIDDELLIJK OMLAAG. 

Iemand met deze problemen moet onder begeleiding omlaag, zo mogelijk gedragen worden, omdat inspanning een en ander kan verergeren. 
Na een betrekkelijk geringe daling van 500 tot 1000 m kunnen de symptomen soms geheel verdwijnen. Dan kan men na enkele dagen rust opnieuw proberen te stijgen, maar uiterst behoedzaam. Bedenk dat de ernstige symptomen van hoogteziekte binnen enkele uren fataal kunnen zijn. 

Door ervaring kunnen onze gidsen de symptomen goed onderkennen en de nodige maatregelen nemen. Als je bij jezelf of een andere deelnemer symptomen van hoogteziekte waarneemt, blijf dan niet alleen, resp. laat de ander niet alleen, en vertel een en ander meteen aan de gids.

Paklijst

Slaapspullen 
~ lakenzak (fleece of zijde) 
~ slaapzak tot -10 °C 
~ slaapmat (therma-rest) 
~ waterdichte slaapzakhoes 

Kleding 
~ 3 paar wandelsokken 
~ 1 paar dikke sokken 
~ ondergoed 
~ 2 thermo shirts lange mouw 
~ 1 thermo lange onderbroek 
~ T-shirts 
~ dunne fleece trui 
~ 2 trekkingbroeken 
~ dik fleece vest (Windstopper) 
~ Gore-tex windjack 
~ regenbroek 
~ onderhandschoenen 
~ handschoenen met windstopper 
~ haarband of muts 
~ pet of sjaal 
~ bikvakmuts (Balaclava) 
~ zonnebril 
~ gletsjerbril 
~ skibril 

Diversen 
~ plunjebaa l/ flightbag 
~ rugzak 40 liter
~ wandelstokken 
~ thermosfles 
~ waterfles 2 x 1 liter 
~ zakmes of letherman 
~ reddingsdeken 
~ hangslot 
~ hoofdlamp + batterijen 
~ knijpers 
~ lectuur 
~ dagboek + pennen 
~ camera + accu’s 
~ handenontsmettingsmiddel 
~ aansteker / lucifers 
~ uribag of plasfles 
~ zitlap 
~ vuilniszakken 
~ afsluitbare plasticzakjes 

Schoenen + klimmaterialen
~ stijgijzervriendelijke wandelschoenen
~ gamachen 
~ stijgijzers
~ klimgordel
~ crocs, teva`s of sportschoenen

Toilet artikelen 
~ zeep 
~ shampoo voor in Leh 
~ handdoek 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ uiercrème (zalf) / Vaseline 
~ zonnebrand crème ( Fact. 50) 
~ lipcare 
~ kam / borstel 
~ spiegeltje 
~ toiletpapier

Reisbescheiden 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort (nog minimaal 6 maanden geldig)
- vliegticket(s) 
- geld (euro`s) 
- pinpas / credit card
- inentingsboekje 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer bergsport reisverzekering / ziektekostenverzekering
- kopie paspoort

Bagage

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven. Het kan voor komen dat er vanuit Nederland nog tenten, e.d. meegaan naar India. Daarom vragen we onze deelnemers om niet meer dan 15 kg aan ruimbagage mee te nemen (dit is exclusief handbagage). De overige kilo’s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld een plunjebaal van sterk materiaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekering

We stellen een adequate reisverzekering verplicht .Voor deze reis is een bergsport reisverzekering nodig. Heb je een doorlopende reisverzekering check dan of en in hoeverre reddingkosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn en gedekt worden bij een expeditie/beklimming boven de 6000 meter.
Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. De reis- en/of annuleringsverzekering kunnen je via ons afsluiten bij Allianz Global Assistance
Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de gids en Nunatak snel handelen.
Vertrek 12 jul 2024 Vanaf € 1399.00
Bij de reis van 12 jul 2024 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Delhi.
Het vluchtschema is als volgt:
12 juli Amsterdam-Delhi *
27 juli Delhi-Amsterdam
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice