Griekenland Andros 9 dagen individueel

Andros is een eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Eind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA de Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. De wandelingen volgen zoveel mogelijk deze Andros route.

  • wandelingen vanuit 4 verschillende locaties
  • prachtige boogbruggen en elegante duiventorens
  • verblijf in kleinschalige hotels en appartementen
  • bagagevervoer 

Cycladen

De Cycladen liggen in een kring (‘kyklos’) rondom het heilige eiland Delos of Dilos. Dit zou de geboorteplaats zijn van Apollo en Artemis, en daarom was Delos in de 7e eeuw v.C. het religieus centrum van Ionië. De huidige hoofdstad is Ermoupoli. De Cycladen zijn tegenwoordig vooral bekend om hun vierkante witte huisjes met blauwe deur- en raamstijlen.

Andros

Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het is het op één na grootste eiland van deze groep met een oppervlakte van circa 380km2. Het is behoorlijk geaccidenteerd; de hoogste top is bijna 1000 meter.
Het is het waterrijkste en daarmee ook groenste eiland van de Cycladen. Je vindt er het hele jaar door watervalletjes, riviertjes en beekjes. De bronnen van Sariza geven zóveel water, dat het wordt gebotteld. Er zijn prachtige boogbruggen en elegante duiventorens.
Andros heeft geen luchthaven, maar ligt wel dicht bij Athene (2 uur varen vanaf Rafina). Het is een rustig eiland, zonder grootschalig vertier. Het trekt vooral natuur- en rustzoekers; de bezoekers zijn voornamelijk Grieken en in mindere mate buitenlandse toeristen.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Griekenland Andros 9 dagen individueel

Dagen 9
Lopen 7
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 630
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.
De genoemde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. 

dag 1 Amsterdam-Athene-Rafina-Gavrio-Ormos Korthiou

Na aankomst op de luchthaven van Athene brengt de taxichauffeur je naar de haven van Rafina, vanwaar je in de late namiddag vertrekt naar Andros. De overtocht per veerboot is ca. twee uur. Na aankomst in de haven van Gavrio reis je met de lokale bus in ongeveer 1 uur naar Ormos Korthiou. De openbare bussen op het eiland sluiten aan op de aankomsttijden van de veerboot.

Indien je vlucht na 14.30 uur arriveert, heb je een extra nacht vóór aanvang van het arrangement nodig in Rafina of in Athene. In dat geval kun je vandaag met de ochtendveerboot naar Andros.

Bij aankomst ontvang je een welkomstpakket met daarin een kleine snoeischaar en handschoenen, hiermee kun je bijdragen aan de activiteiten van de vrijwilligersorganisatie `Andros Routes` en eventueel meehelpen met het onderhoud van de paden tijdens de wandelingen door de begroeiing aan de zijkant van de paden terug te snoeien

overnachting: Ormos Korthiou

dag 2 van het Tromarchiani klooster naar Ormos Korthiou

De wandeling begint bij een klooster dat hoog op een klif ligt vlakbij de westkust van Andros. Je loopt via ommuurde paden die op sommige stukken voor schaduw zorgen. Je passeert rustige en interessante gehuchten en gedurende de hele wandeling geniet je van panoramische uitzichten op de brede vallei van Korthi en, hoe verder je oostwaarts gaat, de zee aan de verre horizon.
Een klein gedeelte gaat via een onverharde weg, maar het grootste deel van de wandeling gaat via oude voetpaden die ooit de enige verbindingen tussen de dorpen waren. In de dorpen loop je gedeelten over een geasfalteerde weg. De route is grotendeels heuvelachtig, met stijgingen en dalingen, maar zonder al te veel hoogteverschillen.

looptijd/afstand: 3 uur / 8 km
stijgen/dalen: 130 meter / 260 meter
overnachting: Ormos Korthiou

dag 3 van Ormos Korthiou naar Chora

De wandeling van vandaag is van Ormos Korthiou naar Andros Chora. Je volgt een geweldige route door het halfverlaten binnenland van Andros. Prachtige uitzichten, kleine, goed verborgen dorpjes, oude watermolens en prachtige stenige paden zijn wat je vandaag tegenkomt.
Het eerste deel van de route leidt je door traditioneel bouwland, dat eeuwen geleden geschikt is gemaakt voor kleinschalige landbouw. Vervolgens steek je een bergkam over om van de vallei van Korthi naar de nog bredere vallei van Andros Chora te gaan. Je hebt indrukwekkende uitzichten over deze geweldige vallei en het witte stadje Andros Chora. Door bos en boomgaarden bereik je de stad. Als je de stad doorkruist, komt je bij het strand van Nimborio waar de volgende accommodatie zich bevindt. Er zijn vandaag 2 routes mogelijk

looptijd/afstand: 6 uur / 15 km of 5 uur / 14 km
stijgen/dalen: 700 meter / 700 meter of 530 meter / 530 meter
overnachting: Chora

dag 4 rondwandeling Chora

Er zijn vandaag een paar opties. Dat is ook de reden waarom je gemakkelijk een of twee extra nachten op deze locatie kunt boeken. Andros Chora biedt twee mooie musea en is een geweldige stad voor een wandeling en een ontspannend kopje koffie in een plaatselijk café.
In het roadbook dat wij voor de reis ter beschikking stellen, vind je beschrijvingen van twee mogelijke wandelingen:

1. Via brede verharde paden (kalderimia) en door bos naar Apikia, een dorp gelegen in een groene vallei dat bekend staat om zijn bronwater. Je daalt af langs cipressen
hagen naar de oude Bitsis-torenhuis en verder naar het zandstrand van Gialia. Er volgt een korte, veeleisende klim voordat je uiteindelijk afdaalt naar het strand van Nimborio.
2. Via grote ommuurde wandelpaden stijg je naar de charmante dorpjes Lamira en Messaria. Je steekt de legendarische Venetiaanse boogbrug van Stichiomeni over, waarna een gestage klim je via oude verharde trappen naar het klooster van Panachrantou op 590 meter hoogte leidt. Het klooster lijkt zich letterlijk vast te klampen aan de zijkant van de berg Gerakonas. De gastvrije monniken leiden je rond in dit belangrijke historische en architectonische monument. Na een pauze onder de oude plataan daal je af door de weelderig begroeide vallei van Livadia richting Andros Chora. Het uitstekende pad langs de rivier leid je naar het strand van Paraporti; het laatste stuk door interessant moerasgebied.
3. Met de gedetailleerde kaart en uitstekend bewegwijzerde routes kun je op basis van de meegeleverde routebeschrijvingen een andere route kiezen of een omweg maken.

looptijd/afstand: 4 uur / 9 km of 6,5 uur / 17.5 km
stijgen/dalen: 400 meter / 400 meter of 600 meter / 600 meter
overnachting: Chora

dag 6 wandeling in de omgeving van Batsi

Je neemt een taxi om naar het nabijgelegen dorp Remata te komen. Hier begint de wandeling via een schaduwrijke, weelderige beekbedding die oploopt naar de groene dorpen Arni en Katakilos met hun weelderige vegetatie. Via een brede vallei met terrasvormige velden loop je naar de heuvels boven Batsi. Je daalt af naar het dorp en geniet van een prachtig uitzicht over Batsi en de zee.

Alternatief (mogelijk als je gisteren niet via Ano Pitrofos hebt gelopen): neem de ochtendbus naar Paleopolis en volg de route boven de kustlijn terug naar Batsi volgens de routebeschrijving op dag 5.

looptijd/afstand: 4 uur / 11,0 km of 4 uur / 12 km
stijgen/dalen: 400 meter / 600 meter
overnachting: Batsi

dag 5 van Chora naar Batsi

Vandaag ga je naar de westkust van Andros. Je neemt eerst een lokale bus of taxi naar Messaria of een taxi naar Ano Pitrofos verderop.
Vanuit Messaria loop je naar het uitzonderlijk mooie, groene dorp Menites bij zijn ‘leeuwenbronnen’. Op het dorpsplein vind je vele waterfonteinen, die in de oudheid als therapeutisch werden beschouwd. Opgefrist begin je aan je veeleisende klim op de Petalo-berg, gevolgd door de oude handelsroute over de berghelling met geweldige uitzichten over groene valleien, dorpen en de zee ver beneden. Onderweg bergopwaarts kom je door het dorp Ano Pitrofos. (Als je naar dit dorp een taxi neemt, vermijd je de helft van de klim, 300 meter, en verkort je de wandeling met 5 km.). Tenslotte daal je af naar de charmante badplaats Batsi, waar de accommodatie vlakbij het fijne zandstrand ligt.

Alternatief (aanrader als je gisteren niet naar Panachrantou bent geweest): je maakt de wandeling naar het klooster van Panachrantou zoals onder dag 4 beschreven, maar je loopt niet terug naar Chora, maar loopt door naar Stavropeda. Vanuit Stavropeda neem je de late middagbus naar Batsi of bel je een taxi om je op te halen.

looptijd/afstand: 6,5 uur / 18,5 km of 5,5 uur / 16 km
stijgen/dalen: 560 meter / 700 meter of 600 meter /  400 meter

overnachting: Batsi

dag 7 van Batsi naar Agios Petros/Gavrio

Een mooie, niet al te lange wandeling boven en evenwijdig aan de kustlijn. Onderweg kunt je het klooster van Zoodochou Pigis bezoeken dat op een fort lijkt. Verderop ligt de imposante bron bij Agios Petros. De wandeling eindigt bij het gezellige strand van Agios Petros, waar ook de accommodatie zich bevindt. Als de accommodatie in Agios Petros niet beschikbaar is, kun je in plaats daarvan in het nabijgelegen Gavrio verblijven.

looptijd/afstand: 4 uur / 11,5 km
stijgen/dalen: 450 meter / 450 meter
overnachting: Agios Petros of Gavrio

dag 8 rondwandeling Agios Petros / Gavrio

De laatste dag van de Andros-route maak je een wandeling in het binnenland van Gavrio. Je loopt onder het prachtig gelegen dorp Ano Gavrio door en klimt via een aangenaam, maar steil pad naar de top van een heuvel. Geweldig uitzicht! Vervolgens daal je af in de vallei van Agios Petros en loop je langs de imposante Hellenistische Toren terug naar het strand. Verblijf je in Gavrio, dan loop je langs de kust naar je hotel in Gavrio.

Looptijd/afstand: 3,5 uur / 12 km
stijgen/dalen: 400 meter / 400 meter
overnachting: Agios Petros of Gavrio

dag 9 vertrek

Het arrangement eindigt na het ontbijt.
Je wandelt naar de haven en vaart terug naar Rafina. Daar neem je de bus naar de luchthaven van Athene.

NB: Mocht je een vroege vlucht hebben, dan vaar je de avond tevoren al naar Rafina en overnacht daar (meerprijs). Het hotel heeft een shuttlebus waarmee je naar de luchthaven wordt gebracht.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 30 maart t/m 15 mei 2024 en 16 september t/m 22 oktober 2024 (laatst mogelijke vertrekdatum)

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 795,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 715,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 755,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 725,--

Periode: 16 mei t/m 24 juni 2024

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 825,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 745,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 775,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 755,--

Periode: 25 juni t/m 6 juli 2024

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 925,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 835,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 875,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 855,--


Periode: 7 juli t/m 25 augustus 2024

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 975,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 875,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 925,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 905,--
     
Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

Bij de prijs inbegrepen

* 8 overnachtingen inclusief ontbijt
* transfer luchthaven Athene-Rafina
* bootticket Rafina-Andros
* transfer naar haven Gavrio
* bagagevervoer
* digitale gedetailleerde routebeschrijvingen en kaarten in het Engels
* toegang tot de reis via een navigatie-app
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Athene (kan via ons geboekt worden)
* bootticket Andros-Rafina € 33,--
* vervoer Rafina-luchthaven Athene (er gaat een lijnbus, deze doet er ongeveer 45 minuten over of je neemt een taxi € 68,-- per taxi, maximaal 4 personen)
* lunches, snacks, diners en overige uitgaven van persoonlijke aard
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 1,50 tot € 7,-- per kamer per nacht
* toeslag overnachting Rafina € 20,-- / € 35,-- per persoon 
(afhankelijk van seizoen)
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Je vliegt op Athene, gaat met de lijnbus van de luchthaven naar Rafina en vaart dan in circa 2 uur naar Andros Gavrio. De boten gaan over het algemeen rond half 8 ’s morgens en half 6 ’s middags. De lijnbus op Andros sluit altijd aan op de boot.
De boten terug naar Rafina varen rond 10 uur ’s morgens en half 6 ’s middags. De lijnbus van Rafina naar de luchthaven heeft globaal een uurritme en is onafhankelijk van de boottijd.

Als je moet overnachten in Rafina, biedt het hotel een gratis shuttleservice van of naar de luchthaven. Er zijn vluchten op Athene vanaf Eindhoven en Amsterdam (Transavia en KLM) en diverse luchthavens in Duitsland en België.

Reken voor het vervoer van en naar de luchthaven op €45 (inclusief de veerboot).

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Klimaat

Het klimaat rond de Cycladen is zacht. De dagen zijn al gauw warm, maar de nachten in het voorseizoen nog redelijk koel. In het naseizoen is het dag en nacht rond de 20 graden. Een heftige regenbui is in het voor- en naseizoen zeker mogelijk. Het kan stevig waaien. Dat is in de zomer prettig, omdat de wind verkoelend werkt. In voor- en naseizoen kan het hierdoor fris aanvoelen, hoewel de zon meestal tussen april en oktober voor een heel aangename temperatuur zorgt. Normaliter is een korte broek en t-shirt voldoende, met een blouse of dunne trui en windjack voor als het toch frisser wordt. 

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Bagage

De bagage wordt vervoerd, zelf wandel je met een dagrugzak met water, lunch, warme en regenkleding, artikelen voor persoonlijke verzorging, verrekijker/fototoestel etc

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Accomodaties

Je verblijft in kleinschalige hotels en appartementen in het vissersdorp Ormos Korthiou, Chora Niborio, het strandplaatsje Batsi en het havenstadje Gavrio. In Ormos Korthiou ontbijt je in een café in de buurt, verder is het ontbijt in de accommodatie zelf. Afhankelijk van de vluchttijd is het mogelijk dat je de eerste of laatste nacht in een hotel aan de haven van Rafina moet overnachten. Je kunt in Chora, Batsi en Gavrio ook kiezen voor een wat duurder hotel met zwembad. Alle accommodaties liggen in de buurt van een strand en hebben diverse gezellige bars, cafés en restaurantjes in de buurt. Er zijn bakkers en supermarktjes voor je lunchinkopen.

Drinkwater

Water uit de kraan kun je overal veilig drinken, net als het water dat uit de fonteintjes in de dorpen en gemetselde bronnen onderweg komt. In grote steden (Athene, Thessaloniki) is het water echter niet lekker en kun je beter mineraalwater nemen.

Warm water en electriciteit

Warmwatervoorziening is op veel plaatsen met boilers. Soms moet je die zelf even aanzetten; check dit als je ergens aankomt.
Nederlandse stekkers zijn gewoon te gebruiken in Griekenland.

Maaltijden

Als je geen afspraken maakt, komen de gerechten op tafel in de volgorde waarin de keuken ze kan afleveren. Als je dus eerst rustig de voorafjes/salades wilt eten, kun je die het beste gewoon bestellen,  en zeggen dat je daarna wel verder ziet. Dat is heel normaal; ze kijken wel raar, maar dat komt omdat ze dat van een buitenlander niet verwachten.
Gebruikelijk is dat je met z’n allen van dezelfde schotels prikt, zowel van de salades als de hoofdgerechten. Vraag wel voor iedereen een apart bordje, als dat niet wordt gebracht.
In het binnenland bestel je vaak het vlees en de bijgerechten apart. Vraag dus even of een gerecht met aardappels wordt geserveerd, anders los bijbestellen. Sla en gekookte groente hoort er nooit bij, dat moet je altijd apart bestellen.
Toetjes zijn ongebruikelijk. Soms krijg je fruit of een locale specialiteit aangeboden. Zelf haalt men vaak een ijsje als toetje, maar dan meestal niet in het restaurant, maar gewoon op straat bij een kiosk. Ook onze gebruikelijke koffie toe is lang niet overal mogelijk; dat drink je in een kafenion of bar.
Op de rekening komt ook altijd apart het couvert: dat is een vaste prijs, bedoeld voor het brood en gebruik van servies en bestek. Afhankelijk van het prijspeil ligt het tussen €0,40 tot €1,00.
Voor de huiswijn van het vat vraag je om “chíma”, meestal kun je kiezen tussen rood (kókkino of mávro), wit (lefkó of áspro) of rosé (rosè). Wees niet verbaasd als de rode chima nogal rozé-achtig is, vaak is hij vrij licht.Soorten eetgelegenheden
- taverna: gelegenheid waar men diverse maaltijden serveert
- estiatorio: meestal iets chiquer dan taverna, diverse maaltijden
- psarotaverna: visrestaurant
- psistaria: grill-tent, voornamelijk “stis óras” = gegrild vlees
- kafenion: alleen café, geen eten
- mezedopolio: ouzeri en hapjes, meestal geen maaltijden
Maar: altijd even vragen, soms verzorgen cafées toch maaltijden. Zeker in het binnenland kun je voor (aangename én onaangename) verrassingen komen te staan.

Retsina 
Retsina is een witte wijn, maar neigt in kleur soms naar de rosé. Gebruikte druivenrassen zijn savatiano en rhoditis. De aparte smaak van retsina wordt veroorzaakt door toevoegingen van hars van de aleppoden aan de gistende most. Met de eerste klaring wordt deze hars weer verwijderd.
Deze smaak is in elk geval 3000 jaar oud, want de oude Grieken verzegelden hun kruiken al met een mengsel van hars en gips. Toen later andere methoden van afsluiting werden gevonden, was men gewend geraakt aan de typische harssmaak en ging men hars toevoegen om de vanouds bekende smaak te imiteren. Ook ontdekte men dat deze wrange en droge wijn zeer geschikt was om het altijd olierijke Griekse eten beter aan te kunnen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accomodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en cigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 2

De wandelingen gaan deels over ‘stenès’, (geplaveide) paden tussen muurtjes, deels over landwegen en soms over kleine paadjes. Je wandelt door afwisselend groen en rotsachtig terrein. De paden zijn in goede staat en uitstekend gemarkeerd.
De wandelingen liggen tussen 3½ en 5½ netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt genieten van schitterende uitzichten, afwisselend groen en rotsachtig terrein, veel watertjes en een rijke flora. De meeste wandelingen kunnen worden verkort of uitgebreid. Het is een reis voor natuur- en rustzoekers die willen genieten van een van de beste Europese wandelroutes.

Reiswaardering 8,3

Een greep uit de reviews:

 

Nel

15.05-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Mooie tochten lopen

Meeste indruk: Hele eiland was prachtig

Ervaring: Prima geregeld al vonden we elke dag lopen te veel. Ook het aantal km was soms( 17 km) te zwaar. Door het vele klimmen en dalen schiet je niet op. Verder prima geregeld. Goede hotels en taxi chauffeurs altijd keurig op tijd.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Koos

17-05-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: mooie wandelingen en goede onderkomens

Meeste indruk: geen specifieke plaatsen

Ervaring: goede route beschrijvingen, vriendelijke taxi chauffeurs. bij één onderkomen weinig flexibele gastvrouw wat betreft ontbijttijden. Kon pas vanaf 8.30 uur.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Monique

16-04-2018

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Relaxte wandelvakantie

Meeste indruk: Wandelingen, vriendelijke mensen, museum

Ervaring: Zeer adequate afhandeling van de boeking en veel en goede info vooraf. Kortom prima verzorgd en zeer genoten.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice