Griekenland Andros 9 dagen individueel

Andros is een eiland van de Cycladen-groep en ligt in de Egeïsche Zee. Eind 2015 heeft de Europese Wandel Organisatie ERA de Andros Route (in totaal 100 km lang) gecertificeerd als Leading Quality Trail/Best of Europe. De wandelingen volgen zoveel mogelijk deze Andros route.

  • wandelingen vanuit 4 verschillende locaties
  • prachtige boogbruggen en elegante duiventorens
  • verblijf in kleinschalige hotels en appartementen
  • bagagevervoer 

Cycladen

De Cycladen liggen in een kring (‘kyklos’) rondom het heilige eiland Delos of Dilos. Dit zou de geboorteplaats zijn van Apollo en Artemis, en daarom was Delos in de 7e eeuw v.C. het religieus centrum van Ionië. De huidige hoofdstad is Ermoupoli. De Cycladen zijn tegenwoordig vooral bekend om hun vierkante witte huisjes met blauwe deur- en raamstijlen.

Andros

Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen. Het is het op één na grootste eiland van deze groep met een oppervlakte van circa 380km2. Het is behoorlijk geaccidenteerd; de hoogste top is bijna 1000 meter.
Het is het waterrijkste en daarmee ook groenste eiland van de Cycladen. Je vindt er het hele jaar door watervalletjes, riviertjes en beekjes. De bronnen van Sariza geven zóveel water, dat het wordt gebotteld. Er zijn prachtige boogbruggen en elegante duiventorens.
Andros heeft geen luchthaven, maar ligt wel dicht bij Athene (2 uur varen vanaf Rafina). Het is een rustig eiland, zonder grootschalig vertier. Het trekt vooral natuur- en rustzoekers; de bezoekers zijn voornamelijk Grieken en in mindere mate buitenlandse toeristen.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Griekenland Andros 9 dagen individueel

Dagen 9
Lopen 7
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 630
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.
De genoemde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. 

dag 1 Amsterdam-Athene-Rafina-Gavrio-Ormos Korthiou

Vanaf de luchthaven van Athene ga je met de lijnbus naar Rafina (40 minuten), dan met de boot naar Gavrio (2 uur) en tenslotte met de lijnbus naar Ormos Korthiou, waar het arrangement start. De accommodatie-eigenaar wacht je op bij de bushalte en brengt je naar de accommodatie.

overnachting: Ormos Korthiou

dag 2 van het Tromarchiani klooster langs schapendorpjes naar Ormos Korthiou

Je wordt met een taxi naar het Tromarchiani klooster gebracht, aan de westzijde van het eiland. Na een bezoek aan het klooster wandel je eerst terug naar de asfaltweg over een betonweg met fraaie uitzichten over zee. Dan volgt een prachtig pad over de helling richting de baai van Korthiou, langs weitjes, kapelletjes en dorsvloeren en door charmante dorpjes met mooie bronnen. Het laatste kwartier vanaf het dorp Aidoni (`nachtegaal`) wandel je over asfalt terug naar Ormos Korthiou. Een heel ontspannen wandeling met bijna steeds mooi uitzicht op zee.

looptijd/afstand: 3 uur / 9,7km
stijgen/dalen: 85 meter / 330 meter
overnachting: Ormos Korthiou

dag 3 van Ormos Korthiou naar Chora via het Kastro Faneromenis

Je verlaat de baai van Korthiou en stijgt naar het Faneromeni kasteel met gelijknamig kerkje. Hiervandaan heb je prachtig uitzicht over het eiland. Je daalt af naar de vallei van Dipotamata en steekt de klassieke brug over. Via het dorp Sineti en ommuurde paden over een heuvel, kom je aan in Chora. De wandeling kan ingekort worden door het kasteel over te slaan. In Chora zelf kun je een stadswandeling maken langs het ‘Kato Kastro’ of ‘Laag Kasteel’, gelegen op een rotspunt die je kunt benaderen via het boogbrugje ‘Kamara’.

looptijd/afstand: 5,5 uur / 16,1km
stijgen/dalen: 720 meter / 680 meter
overnachting: Chora

dag 4 rondwandeling Chora langs waterige klassiekers

Vanaf Niborio strand stijg je eerst geleidelijk naar Apikia, waar de Sariza bronnen zich bevinden. Hier maak je een uitstapje naar Pythara: een reeks watervalletjes in een charmante stroom. Vanaf Apikia daal je af langs de molenbeek. Onderweg kom je langs de klassieke woontoren Bisti-Mouvelas, de Leeuwenbrug en de Empereikos watermolen. Je komt uit bij het strand Gialia. Vandaar nog even een rotspuntje over en je bent weer terug bij Niborio.

looptijd/afstand: 3,5 uur / 11,2 km
stijgen/dalen: 520 meter
overnachting: Chora

dag 5 via het Panachrandou klooster terug naar Chora

Met een taxi wordt je naar de woonkern Agia Triada gebracht: hier start het pad richting de grot van Aladinou. Bij een poel vol waterschildpadjes maak je de keuze voor de route via het Panachrandou klooster. (Er is een kortere route zonder het Panachrandou klooster van 4,5 uur) Je moet wat overhebben voor het klooster, maar het is alleszins de moeite waard! Het ligt prachtig op de berghelling en wordt bewoond door gastvrije monniken. Kom je vóór 2 uur aan, dan kun je de fraaie schilderingen in de kerk bewonderen; een van de monniken doet dan de kerkdeur voor je open. Vandaar daal je af via een breed ommuurd pad tot de kruising “Petrias”. Hier pak je de rechtstreekse route vanaf Aladinou weer op. Door de  vlakte van Livadia wandel je terug naar Andros Chora.

looptijd/afstand: 5,5 uur / 13,8km
stijgen/dalen: 665 meter / 835 meter

overnachting: Chora

dag 6 van het Olijfmuseum in Ano Pitrofos naar Batsi

Je wordt naar het Olijfpers museum in Ano Pitrofos gebracht. Het museum is bekroond als TOP-10 museum in Griekenland en is absoluut een bezoek waard. Dimitris, de eigenaar en zoon van de laatste molenaar, is ingenieur en komt uit Pitrofos. Hij heeft de molen gerestaureerd en weer bedrijfsklaar gemaakt. Hij kan boeiend vertellen over de geschiedenis van de molen en het proces van de oliewinning. Hij is er niet alle dagen, maar je kunt hem bellen om een bezoek te regelen (doe dit wel ruim voor vertrek).

Je wandelt je over de klassieke verbindingsweg naar de westzijde van het eiland tot Ano Aprovatou, bij restaurant "het balkon van de Aegean" (niet altijd open!). Vandaar via een klassieke kalderimi omlaag naar de haven van Batsi. 

looptijd/afstand: 4 uur / 13,0km
stijgen/dalen: 270 meter / 710 meter
overnachting: Batsi

dag 7 van Batsi via Agios Petros dorp naar Gavrio

De wandeling start bij de haven van Batsi, waar voldoende gelegenheden zijn voor een kopje koffie en lunchinkopen. Je stijgt over bergpaadjes naar het Agias of Zoodochos Pigi klooster, waar je een bezoek kunt brengen als je kleding erop is aangepast. Na de hoogvlakte stijg je nog een stukje door tot een volgende hoogvlakte. Dan is het verder dalen. Je komt door het dorp Agios Petros met de fraaie dorpsbron en ziet de toren op de helling liggen. Dan daal je helemaal af tot je in de haven van Gavrio bent gearriveerd.

looptijd/afstand: 4 uur / 11,2km
stijgen/dalen: 475 meter
overnachting: Gavrio

dag 8 langs de watermolens van Frousei naar Gavrio

Een taxi brengt je naar het startpunt van de “watermolen-wandeling”, net voorbij het Agia Irini kerkje. Je daalt af naar de beek en wandelt dan door de vallei langs de vele molenruïnes.
Bij de Amolochos brug begint de geleidelijke klim naar de dorpjes Amolochos en Bliometi. In Bliometi is de klassieke Gianouli-Dimitri woontoren opgeknapt en wordt weer bewoond. Je ziet hem liggen vanaf een afstandje. Verder over een kam met schitterend uitzicht over zee naar het oosten en dan naar het westen. Bij de Profitis Ilias kerk ga je weer dalen, eerst over een stenige helling met prachtig uitzicht op de baai van Gavrio, dan langs de huisjes van Scholi. De wandeling eindigt in de haven van Gavrio.
 
Looptijd/afstand: 6 uur / 17,2km
stijgen/dalen: 615 meter / 920 meter
overnachting: Gavrio

dag 9 vertrek

Je wandelt naar de haven en vaart terug naar Rafina. Daar neem je de bus naar de luchthaven van Athene.

NB: Mocht je een vroege vlucht hebben, dan vaar je de avond tevoren al naar Rafina en overnacht daar (meerprijs). Het hotel heeft een shuttlebus waarmee je naar de luchthaven wordt gebracht.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 27 maart t/m 27 mei 2023 en 5 september t/m 26 oktober 2023 (laatst mogelijke terugreis datum)

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 730,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 630,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 670,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 640,--

Periode: 28 mei t/m 8 juli 2023 en 21 augustus t/m 4 september 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 750,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 640,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 690,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 660,--

Periode: 9 juli t/m 20 augustus 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 795,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) € 680,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 735,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 715,--
     
Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

De genoemde data zijn de periodes waarin de reis valt, dus niet de vertrekdata. Als je reis in meerdere periodes valt, wordt de prijs berekend naar rato van het aantal dagen in iedere periode.

Bij de prijs inbegrepen

* 8 overnachtingen waarvan 6 inclusief ontbijt
* wandelkaart van Andros
* GPS-tracks, gedetailleerde routebeschrijving met kaartjes
* boekje Hiking op Andros van Andros Routes
* bijdrage aan het onderhoud van de paden
* bagagevervoer en transfers conform programma
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Athene (kan via ons geboekt worden) 
* vervoer Athene-Rafina v.v. (er gaat een lijnbus, deze doet er ongeveer 45 minuten over) boot naar Andros vertrekt eind van de middag, teurg gaat de boot in de ochtend
* 2 x ontbijt, lunches, snacks, diners en overige uitgaven van persoonlijke aard
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 0,50 tot € 3,-- per kamer per nacht
* toeslag overnachting Rafina € 20,-- / € 35,-- per persoon 
(afhankelijk van seizoen)
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Je vliegt op Athene, gaat met de lijnbus van de luchthaven naar Rafina en vaart dan in circa 2 uur naar Andros Gavrio. De boten gaan over het algemeen rond half 8 ’s morgens en half 6 ’s middags. De lijnbus op Andros sluit altijd aan op de boot.
De boten terug naar Rafina varen rond 10 uur ’s morgens en half 6 ’s middags. De lijnbus van Rafina naar de luchthaven heeft globaal een uurritme en is onafhankelijk van de boottijd.

Als je moet overnachten in Rafina, biedt het hotel een gratis shuttleservice van of naar de luchthaven. Er zijn vluchten op Athene vanaf Eindhoven en Amsterdam (Transavia en KLM) en diverse luchthavens in Duitsland en België.

Reken voor het vervoer van en naar de luchthaven op €45 (inclusief de veerboot).

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Klimaat

Het klimaat rond de Cycladen is zacht. De dagen zijn al gauw warm, maar de nachten in het voorseizoen nog redelijk koel. In het naseizoen is het dag en nacht rond de 20 graden. Een heftige regenbui is in het voor- en naseizoen zeker mogelijk. Het kan stevig waaien. Dat is in de zomer prettig, omdat de wind verkoelend werkt. In voor- en naseizoen kan het hierdoor fris aanvoelen, hoewel de zon meestal tussen april en oktober voor een heel aangename temperatuur zorgt. Normaliter is een korte broek en t-shirt voldoende, met een blouse of dunne trui en windjack voor als het toch frisser wordt. 

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Bagage

De bagage wordt vervoerd, zelf wandel je met een dagrugzak met water, lunch, warme en regenkleding, artikelen voor persoonlijke verzorging, verrekijker/fototoestel etc

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Accomodaties

Je verblijft in kleinschalige hotels en appartementen in het vissersdorp Ormos Korthiou, Chora Niborio, het strandplaatsje Batsi en het havenstadje Gavrio. In Ormos Korthiou ontbijt je in een café in de buurt, verder is het ontbijt in de accommodatie zelf. Afhankelijk van de vluchttijd is het mogelijk dat je de eerste of laatste nacht in een hotel aan de haven van Rafina moet overnachten. Je kunt in Chora, Batsi en Gavrio ook kiezen voor een wat duurder hotel met zwembad. Alle accommodaties liggen in de buurt van een strand en hebben diverse gezellige bars, cafés en restaurantjes in de buurt. Er zijn bakkers en supermarktjes voor je lunchinkopen.

Drinkwater

Water uit de kraan kun je overal veilig drinken, net als het water dat uit de fonteintjes in de dorpen en gemetselde bronnen onderweg komt. In grote steden (Athene, Thessaloniki) is het water echter niet lekker en kun je beter mineraalwater nemen.

Warm water en electriciteit

Warmwatervoorziening is op veel plaatsen met boilers. Soms moet je die zelf even aanzetten; check dit als je ergens aankomt.
Nederlandse stekkers zijn gewoon te gebruiken in Griekenland.

Maaltijden

Als je geen afspraken maakt, komen de gerechten op tafel in de volgorde waarin de keuken ze kan afleveren. Als je dus eerst rustig de voorafjes/salades wilt eten, kun je die het beste gewoon bestellen,  en zeggen dat je daarna wel verder ziet. Dat is heel normaal; ze kijken wel raar, maar dat komt omdat ze dat van een buitenlander niet verwachten.
Gebruikelijk is dat je met z’n allen van dezelfde schotels prikt, zowel van de salades als de hoofdgerechten. Vraag wel voor iedereen een apart bordje, als dat niet wordt gebracht.
In het binnenland bestel je vaak het vlees en de bijgerechten apart. Vraag dus even of een gerecht met aardappels wordt geserveerd, anders los bijbestellen. Sla en gekookte groente hoort er nooit bij, dat moet je altijd apart bestellen.
Toetjes zijn ongebruikelijk. Soms krijg je fruit of een locale specialiteit aangeboden. Zelf haalt men vaak een ijsje als toetje, maar dan meestal niet in het restaurant, maar gewoon op straat bij een kiosk. Ook onze gebruikelijke koffie toe is lang niet overal mogelijk; dat drink je in een kafenion of bar.
Op de rekening komt ook altijd apart het couvert: dat is een vaste prijs, bedoeld voor het brood en gebruik van servies en bestek. Afhankelijk van het prijspeil ligt het tussen €0,40 tot €1,00.
Voor de huiswijn van het vat vraag je om “chíma”, meestal kun je kiezen tussen rood (kókkino of mávro), wit (lefkó of áspro) of rosé (rosè). Wees niet verbaasd als de rode chima nogal rozé-achtig is, vaak is hij vrij licht.Soorten eetgelegenheden
- taverna: gelegenheid waar men diverse maaltijden serveert
- estiatorio: meestal iets chiquer dan taverna, diverse maaltijden
- psarotaverna: visrestaurant
- psistaria: grill-tent, voornamelijk “stis óras” = gegrild vlees
- kafenion: alleen café, geen eten
- mezedopolio: ouzeri en hapjes, meestal geen maaltijden
Maar: altijd even vragen, soms verzorgen cafées toch maaltijden. Zeker in het binnenland kun je voor (aangename én onaangename) verrassingen komen te staan.

Retsina 
Retsina is een witte wijn, maar neigt in kleur soms naar de rosé. Gebruikte druivenrassen zijn savatiano en rhoditis. De aparte smaak van retsina wordt veroorzaakt door toevoegingen van hars van de aleppoden aan de gistende most. Met de eerste klaring wordt deze hars weer verwijderd.
Deze smaak is in elk geval 3000 jaar oud, want de oude Grieken verzegelden hun kruiken al met een mengsel van hars en gips. Toen later andere methoden van afsluiting werden gevonden, was men gewend geraakt aan de typische harssmaak en ging men hars toevoegen om de vanouds bekende smaak te imiteren. Ook ontdekte men dat deze wrange en droge wijn zeer geschikt was om het altijd olierijke Griekse eten beter aan te kunnen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accomodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en cigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 2

De wandelingen gaan deels over ‘stenès’, (geplaveide) paden tussen muurtjes, deels over landwegen en soms over kleine paadjes. Je wandelt door afwisselend groen en rotsachtig terrein. De paden zijn in goede staat en uitstekend gemarkeerd.
De wandelingen liggen tussen 3½ en 5½ netto looptijd (dus exclusief pauzes). Je kunt genieten van schitterende uitzichten, afwisselend groen en rotsachtig terrein, veel watertjes en een rijke flora. De meeste wandelingen kunnen worden verkort of uitgebreid. Het is een reis voor natuur- en rustzoekers die willen genieten van een van de beste Europese wandelroutes.

Reiswaardering 8,3

Een greep uit de reviews:

 

Nel

15.05-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Mooie tochten lopen

Meeste indruk: Hele eiland was prachtig

Ervaring: Prima geregeld al vonden we elke dag lopen te veel. Ook het aantal km was soms( 17 km) te zwaar. Door het vele klimmen en dalen schiet je niet op. Verder prima geregeld. Goede hotels en taxi chauffeurs altijd keurig op tijd.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Koos

17-05-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: mooie wandelingen en goede onderkomens

Meeste indruk: geen specifieke plaatsen

Ervaring: goede route beschrijvingen, vriendelijke taxi chauffeurs. bij één onderkomen weinig flexibele gastvrouw wat betreft ontbijttijden. Kon pas vanaf 8.30 uur.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Monique

16-04-2018

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Relaxte wandelvakantie

Meeste indruk: Wandelingen, vriendelijke mensen, museum

Ervaring: Zeer adequate afhandeling van de boeking en veel en goede info vooraf. Kortom prima verzorgd en zeer genoten.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice