Turkije Trans Kaçkar

In Noord Oost Turkije, tussen de oevers van de Zwarte Zee in het noorden en de Chorochi Vallei naar het zuiden, vinden we het Kaçkar gebergte. De Kaçkar-Dağı (3937 meter) is de hoogste top in de keten. Gletsjer en watererosie hebben de bergen hun ruige, stoere uiterlijk gegeven. We maken in deze kleurrijke bergen een prachtige wandeltocht.

  • 7-daagse wandeltrektocht 
  • beklimming top Kaçkar gebergte
  • gevarieerde landschappen
  • altijd groene weiden en steile bergwanden

Kaçkar gebergte

In het regenachtige klimaat op de noordelijke flank groeit een enorme verscheidenheid aan vegetatie. Tot 500 meter boven de zeespiegel vind je er thee- en citrus plantages. Tot 750 meter is er een grote verscheidenheid aan bossen met kastanje, haagbeuk, beuk en andere loofbomen. Tussen de 750-1500 meter hoogte staan er steeds meer dennenbomen tussen de loofbomen en zo rond de 1500-2000 meter zijn er alleen nog maar dennenbomen. Boven de 2100 meter beginnen de alpenweiden, aan de noordkant, in de hoger gelegen gebieden, bedekken weiden met wilde bloemen en grassen de hellingen. Op de zuidkant van de Kaçkar, die meer zon en minder neerslag krijgt, richt de landbouw zich op de teelt van fruit en wijn. In deze bergketen maken we een trek van 7 dagen met aan het einde de beklimming van de Kackar top. We eindigen de reis met een bezoek aan Istanboel.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Turkije Trans Kaçkar

Dagen 12
Lopen 7
Zwaarte 4
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1425
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 vlucht Amsterdam - Istanboel

Na aankomst in Istanboel, rijden direct naar ons hotel.

dag 2 vlucht Istanboel - Erzurum, met de bus naar Barhal

In de ochtend transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Erzurum. Hier worden we opgehaald door de gids en rijden we in ongeveer 3/4 uur naar Barhal. Afhankelijk van de tijd kunnen we nog een bezoek brengen aan de Tortum watervallen. Deze liggen aan de noordkant van het Tortum meer en vallen van een hoogte van 47 meter naar beneden. We overnachten in een pension in Barhal. Transfer 3-4 uur

dag 3 Barhal naar Satibe

Na een lekker traditioneel Turks ontbijt begint de wandeling vanuit het dorp. Na een half uur bereiken we de Barhal kerk, een 10de eeuwse Georgische kerk, die tegenwoordig dienst doet als moskee. We lopen verder langs de Barhal rivier. De vallei wordt het Cicek dal genoemd, Cicek betekent bloemen. Na een rivier oversteek over een houten brug gaat het pad steil omhoog via de Yaylas van Naznara en Yukari Catallar (Yayla betekent vakantieoord in de bergen in het Turks). 
Als we tijd hebben kunnen we nog een mooie wandeling naar Karagol maken. Later op de middag komen we aan bij Satibe. Op deze zeer groene plek net boven de boomgrens, slaan we ons kamp op. Naar beide kanten zien wen een fantastisch panorama (2250 meter) 4-5 uur lopen, stijgen 700 meter

dag 4 Satibe naar Onbolat

Vroeg in de ochtend beginnen we onze tocht vanaf onze spectaculaire kampeerplaats. We wandelen over glooiende paden met mooi uitzicht, we passeren enkele Yaylas. Na Pisenkara Yayla is het nog ongeveer 40 minuten lopen naar onze kampeerplaats op een groene weide op 2400 meter. 5-6 uur lopen, stijgen 350 meter, dalen 450 meter.

dag 5 Onbolat naar Tasyayla

Vanaf onze kampeerplaats die onder de Kirmizi Gedik (Rode Pas) ligt, lopen we via nog een andere pas en het Okuz meer op 3000 meter richting onze volgende kampeerplaats. Na de pas is het nog ongeveer 1,5 uur dalen. Onze kampeerplek ligt in de buurt van de lokale zomernederzetting Tasyayla, primitieve stenenhuizen vlakbij de beek. 7 uur lopen, stijgen 300 meter, dalen 400 meter.

dag 6 Tasyayla naar Bulut Deresi v.v.

Vandaag maken we een dagwandeling in het Bulut gebergte. We lopen vanaf de kampeerplek in noordelijke richting naar de Bulut Deresi vallei. We zullen tot ongeveer 3000 meter klimmen en lopen daarna terug naar Tasyayla. We lopen over groene weiden en hebben een prachtig zicht op de steile bergenwanden om ons heen. lopen 4-5 uur, stijgen 400 meter, dalen 400 meter.

dag 7 Tasyayla naar Dilber Düzü

We lopen van Tasyayla via de dorpen Karamolla en Korahmet naar Yaylalar dorp (2100 meter). Vanaf hier duurt het nog ongeveer 3,5 uur naar het basiskamp van Dilber Düzü op 2900 meter onder Kaçkar massief. We kamperen hier 2 nachten, vanaf het basiskamp gaan we naar de top van Mt. Kaçkar. lopen 6 uur, stijgen 800 meter, dalen 300 meter.

dag 8 Dilber Düzü naar de top van Kaçkar (3937 meter)

Voor zonsopkomst vertrekken we naar de Kaçkar top. Het is ongeveer 1,5 uur stijgen tot het Denizgolu Meer op 3300 meter. Vanaf is het een uur om onderaan het Kaçkar massief te komen. Links zien we een gigantische gletsjer. We klimmen verder naar de top een duidelijk pad ontbreekt, we volgen de gids. Op de top zien we bij helder weer het gehele Kaçkar gebergte en zelfs in de verte Mt. Ararat. Na te hebben genoten van het prachtige uitzicht dalen we af terug naar onze kampeerplaats. lopen 9-10 uur stijgen en dalen 1037 meter.

dag 9 Dilber Düzü lopen naar Yaylalar, transfer naar Erzurum

We dalen af naar Yaylalar en rijden vanaf hier naar Erzurum. Wanneer we op de heenreis nog geen bezoek hebben gebracht aan de 10de-eeuwse Georgische kerk in Barhal, kunnen we dat nu doen. Vanaf Barhal rijden we via Yusufeli naar Erzurum, het centrum van Oost Anatolië en al sinds generaties vanwege zijn geografische ligging een strategisch belangrijke stad. Eens was dit een kruispunt in de "Silk Road". Vandaag de dag is het een economische en cultureel centrum in Oost Anatolië. lopen 2 uur, dalen 640 meter, transfer 4-5 uur.

dag 10 Erzurum naar Istanboel

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht en vliegen we terug naar Istanboel. In Istanboel slapen we in een hotel. Rest van de dag is vrij te besteden.

dag 11 verblijf Istanboel

Istanboel, voorheen bekend als Constantinopel, was het centrum van het Ottomaanse Rijk, veel van de grote gebouwen uit deze periode zijn vandaag de dag nog aanwezig. Je kunt gemakkelijke een week door brengen in de stad en dan nog heb je niet alles gezien.
De dag is vrij te besteden. Je kunt bijvoorbeeld een bezoeken brengen aan de de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee, het Hippodrome Square, de Grand (overdekte) Bazaar (Kapali Carsi) en de Egyptische (Spice) Bazaar, het Topkapi Paleis en het Archeologisch museum van Istanboel, het Museum van Turkse en islamitische Kunst, het mozaïek Museum. Al deze plaatsen zijn gelegen in de wijk Sultanahmet op 5 à 10 minuten van ons hotel. Je kunt ook met de veerboot van Eminonu / Sirkeci naar Kadikoy aan de Aziatische kant. Kadikoy heeft vele smalle straatjes vol met cafés en restaurants, het markt gebied is grotendeels afgesloten voor het verkeer en bevat een breed scala aan traditionele Turkse restaurants en patisserieën. Verder kun je een boottocht maken op de Bosporus. De Bosporus is een 32 km lange zeestraat die de Zee van Marmara met de Zwarte Zee verbindt en Europa en Azië van elkaar scheidt.

dag 12 vlucht Istanboel - Amsterdam

Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld en vliegen terug naar huis. 

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaven transfers (indien vlucht bij Nunatak geboekt is)
* alle groepsvervoer per privé busje
* overnachtingen in hotels op basis van tweepersoonskamers
* gids en kok
* 11 ontbijten, 7 lunches, 8 diners
* op trek bagagevervoer tot 12 kg per persoon
* gebruik van tweepersoonstenten en keukenuitrusting
* voorbereidingsbijeenkomst
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Istanboel-Erzurum (deze kan via ons geboekt worden)
* luchthaventransfers (indien vlucht niet via Nunatak geboekt is)
* visum (USD 20,--) online aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/en/ (zie ook praktische informatie) 
* vaccinaties en verzekeringen
* overige lunches en diners, dag 1, 10, 11 en 12 (± € 100,--)
* toeslag eenpersoonstent en -kamer € 245,--
* wijzigingskosten € 35,--
* entreegelden Istanboel en bezienswaardigheden in andere steden waar entree betaald moet worden
* fooien (reken op € 30,-- / € 40,-- voor de hele reis)
* uitgaven van persoonlijke aard, frisdranken en alcoholica
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

De reis kan ook gegarandeerd worden vanaf 4 reizigers. Er is dan een toeslag van € 100,-- p.p.

Reisdocumenten

Het visum voor Turkije moet je online aangevragen, dat kan via https://www.evisa.gov.tr/en/. Visum bij aankomst is niet meer mogelijk.
Na betaling van USD 20,-- via creditcard wordt het elektronische visum per e-mail opgestuurd. Je moet het visum vervolgens printen en meenemen. 

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Reizigers mogen op een toeristenvisum maximaal drie maanden in Turkije blijven.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Turkije en Nederland bedraagt 1 uur. Het is in Turkije later dan in Nederland.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: 
- DTP (revaccinatie)*
- Havrix tegen Hepatitis A (geelzucht)
* Dit is een gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio. Ben je ouder dan 40 jaar dan zijn wellicht 2 inentingen nodig met een maand tussenruimte (dit is afhankelijk van je inentingsgeschiedenis)

Persoonlijke medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur - bacteriële darminfecties
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur - luchtweginfecties
* aanbevolen diamox bij tochten waarbij je boven de 3000 meter slaapt (1 strip = 25 tabletten van 250 mg)
* azaron, lidocaïnezalf - bij insektenbeten
* sterilon/betadine-iodium - wondontsmetting
* leukoplast 2nd skin - blaarpreventie
* hansaplast - bij wondjes
* paracetamol - pijnstiller
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème-min. factor 20
* lippenbescherming - zinkzalf, lipbalsem
* isostar o.i.d.-door transpiratie en inspanning verlies je veel zouten, door isostar toe te voegen aan je drinkwater herstel je het evenwicht.
* een rekverband, knieband – bij knieproblemen
* Arnica of SRL - bij spierpijn, kneuzingen
* ORS -tegen uitdroging bij diarree
* Strepsils - bij keelpijn

De antibiotica kuren zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding. Wil je huisarts hier niet aan meewerken dan kun je deze eventueel nog in Istanboel kopen.

Schoenen

Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Voor tochten in de bergen moet je rekening houden met harde, stenige ondergrond.
¨ Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt.
¨ Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in voor je op reis gaat.
¨ Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen; een redelijke mate van waterdichtheid is handig.
¨ Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.

Rugzak

Voor deze reis is een dagrugzak nodig ons advies is een rugzak van minimaal 35 liter. Zodat je alle spullen die je overdag tijdens de wandeling nodig hebt, makkelijk mee kunt nemen.

Slaapzak en matje

Voor alle tochten is een goede slaapzak tot – 5 of - 10° C (dons of kunststof bijv. hollofil) onontbeerlijk.
Een goede slaapmat heeft twee functies: isolatie tegen optrekkende kou en ligkomfort. Bijvoorbeeld een zelfopblazend matje van Thermarest of een ander merk.

Paklijst

kleding + slapen
~ bergwandelschoenen
~ gamaschen
~ wandelstokken
~ slaapmatje
~ slaapzak
~ lakenzak*
~ opblaaskussentje*
~ sokken/kousen min. 3 paar
~ ondergoed
~ thermo ondergoed
~ T-shirts
~ fleece trui
~ body warmer*
~ korte broek
~ trekking broek
~ donsjack*
~ regen/windjack
~ regenbroek
~ handschoenen
~ sandalen/gympen
~ pet/shawl/muts/hoed

algemeen
~ dagrugzak (35 liter)
~ zakmes
~ dagboek*
~ leesboek*
~ reserve veters
~ naaispullen
~ zaklamp
~ batterijen
~ plastic zakken
~ plunjebaal
~ hangslotje om plunjezak
~ fotocamera
~ batterijen/accu fotocamera 
~ veldfles (2 x 1 liter)
~ zonnebril/gletsjerbril
~ reserve bril/lenzen

toiletartikelen
~ shampoo (biologisch afbreekbaar)
~ zeep (biologisch afbreekbaar)
~ tandenborstel
~ tandpasta
~ zonnebrand
~ kam/borstel
~ toiletpapier
~ handdoek
~ medicijnen (zie persoonlijke medicijnlijst) 

reisbescheiden
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden:
- paspoort
- geld
- inentingsboekje*
- verzekeringsbewijs + alarmnummer

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

* = niet noodzakelijk, wel handig

Bagage

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven. Spullen die niet nodig zijn tijdens de trek kunnen eventueel achtergelaten worden in het hotel in Istanboel. 

Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld een plunjebaal van sterk materiaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. 
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 4

Gemiddeld lopen we 6 uur per dag, per dag stijgen en/of dalen we tussen 300 en 700 meter. De dag van de beklimming stijgen/dalen we meer dan 1000 meter, deze dag is met 10 uur lopen ook de langste wandeldag. 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice