Jordanië Wadi Rum

Midden in het Midden-Oosten staat Jordanië bekend om zijn historische en culturele rijkdom. Door de eeuwen heen was het een strategische basis voor nomadische Bedoeïenen die hier duizenden jaren hebben geleefd en hun koninkrijken in dit gebied hebben gebouwd.

  • hike 6 dagen door de Wadi Rum
  • met kamelen en bedoeïenen
  • slaap onder de sterren
  • beklim de hoogste berg van Jordanië

Kamelen en bedoeïenen

Sluit je aan bij een konvooi van kamelen en bedoeïenen en volg een oude Arabische handelsroute vanuit Saoedi-Arabië. Ervaar een echte woestijnwandeling door een van `s werelds mooiste woestijnen. Leer te (over)leven in de woestijn - kook je eten, navigeer, rij met kamelen en zet je tenten op samen met de bedoeïenen. Wandel naar de top van de hoogste berg van Jordanië, de Jabal Umm ad Dami (1.854 meter), last but not least maken we een pittige wandeling naar de Burdah Rock Arch, de meest spectaculaire natuurlijke brug van de Wadi Rum.
Home

Jordanië Wadi Rum

Dagen 9
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
19 dec 2019 27 dec 2019
Meerdere boekingen 26 dec 2019 03 jan 2020

Meerdere boekingen Meerdere boekingen
Prijs vanaf   € 1195
Tickets vanaf € 560
Groepsgrootte 6 - 10 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Aqaba

Vlucht Amsterdam - Aqaba.

dag 2 Aankomst in Aqaba / Transfer naar Wadi Rum

Aankomst in Aqaba en transfer naar het hotel. Rust in het hotel (gebruik dagverblijf). Om 15.00 uur vertrekken we naar Wadi Rum waar we rond 17.00 uur inchecken in het kamp. Na aankomst is er de gelegenheid om de omgeving van het kamp te verkennen voor het avondeten. We overnachting in een toeristisch Bedoeïenen kamp met moderne tenten met bedden. Er is elektriciteit, je hebt een badkamer en stromend water. Rijafstand: Aqaba - Wadi Rum ongeveer 1 uur.

dag 3 de Arabische koopmansroute

Na het ontbijt vertrek rond 9.00 uur. Eerst maken we kennis met ons Bedoeïenen team en de kamelen.

Onze eerste wandeling (ongeveer 2-3 uur) neemt ons mee over het oude handelspad dat al ruim duizend jaar in gebruik is. Onderweg vertelt de gids over het ecosysteem van de Wadi Rum, de flora en fauna en de geschiedenis van de arabische handelaars. We lunchen tussen 12:00 en 2:00. Op een houtvuur kookt de staf onze eerste authentieke Bedoeïenenmaaltijd. Na de lunch trekken we verder (ongeveer 2-3 uur) naar Burra. Vanwege een - nu verdroogde - waterbron was deze locatie een favoriete rustplek voor de karavanen op deze route. We zetten ons eerste kamp op in de buurt van deze bron. Vanavond kookt de kok `mansaf`, de Jordaanse nationale schotel en een bedoeïense delicatesse. `s Avonds zal ons bedoeïnenenteam entertainen met hun oorlogsdansen en liederen.

Als de nacht valt komt de hemel tot leven. De sterren lijken helderder en dichterbij dan ooit. Terwijl we ons warmen rond het vuur, vertelt onze Bedoeïenengids verhalen over zijn stam en de verhalen waarmee zij de jongere generaties opvoeden en zo hun tradities doorgeven. Terwijl zijn stem wegsterft trekken we ons terug in onze slaapzakken onder de sterrenhemel. Overnachting in tweepersoonstenten. Een toilettent en handenwaswater zijn aanwezig.

dag 4 de Arabische Revolutie route

De wandeling van vandaag staat in het teken van de moderne geschiedenis van het land: de revolutie van de lokale bevolking tegen het Ottomaanse Rijk. Al lopend naderen we Alburda, een van de mooiste klimbergen in de Wadi Rum. Ons pad is het pad dat het Arabische leger gebruikte om de Wadi Rum door te steken op de reis vanuit Alhejaz, een regio in de ten westen van het huidige Saoedi-Arabië, naar Ma`an in Zuid-Jordanië.

Na de lunch vervolgen we onze wandeling (2-3 uur) en kamperen we naast Burdah Mountain.

Vanavond zullen we een andere bedoeïenenculinaire klassieker ervaren: de beroemde BBQ van de woestijn. Niets smaakt beter dan het vlees dat onder de sterren wordt gekookt! Onze gids vertelt meer verhalen over de lokale geschiedenis; de grote Arabische opstand tegen het Ottomaanse Rijk, Wees niet verrast als het spook van Lawrence of Arabia zich bij ons voegt! Overnachting in tweepersoons tenten.

dag 5 Burdah Bridge

De wandeling naar de Alburda berg of Jabal Burdah zoals de lokale bevolking de berg noemt, is een van de mooiste in de hele Wadi Rum. De Jabal Burdah is de thuisbasis van verschillende soorten planten die de bedoeïenen gebruiken voor medicinale doeleinden. 
Aan de voet van de berg aangekomen begint de pittige klim waar je zo nu en dan ook je handen moet gebruiken naar de Burdah-rotsbrug. Hier geniet je van een absoluut prachtig uitzicht over de gele en rode woestijn. We dalen af en na de lunch lopen we richting de Kharobah kamppeerplek aan de voet van de UM Maqur. Overnachting in tweepersoonstenten.

dag 6 Nabitean

We beginnen te lopen richting de Wadi Nuqra bergen, hier rijden minder jeeps, in dit gedeelte van de Wadi Rum komen veel minder toeristen. Na de lunch lopen we verder naar onze camping bij de bergen van de Wadi Nuqra. Overnachting in tweepersoons tenten.

dag 7 de pelgrimsroute

We beginnen onze laatste dag van de trekking naar de Jamal Um al Dammi. We lopen in de richting van de grens tussen Jordanië en Saoudi Arabië. Na de lunch lopen we naar de voet van de Um al Dammi en afhankelijk van het weer zullen we ergens kamperen dicht bij de berg. Overnachting in tweepersoons tenten.

dag 8 Um Al Dami (1875 m)

De hoogste piek in Jordanië is de Um Al Dami (1875 m). Na het ontbijt wandelen we naar deze hoogste top, een wandeling van zo`n 2 tot 3 uur. Vanaf de top kijk je over de verlaten bergen van Jordanië en in het noorden naar Saoedi-Arabië. Om 11 uur rijden we per jeep naar onze lunchplek bij een traditionele bedoeïenenfamilie (ca. 1 uur 15 minuten rijden) Na de lunch transfer terug naar Aqaba (ongeveer 1 uur rijden) en inchecken in 4-sterren hotel.

dag 9 Aqaba - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
19 dec 27 dec 2019 € 1195 € 560
26 dec 03 jan 2020 € 1195 € 790

Bij de prijs inbegrepen

* transfers
* 1 overnachting Aqaba op basis van tweepersoonskamer
* overnachting in tweepersoonstenten
* alle maaltijden tijdens de trek vanaf diner dag 2 t/m lunch dag 8
* water, gezonde snacks en fruit
* Engelsprekende lokale gids
* Nederlandse reisleiding vanaf 9 deelnemers
* entreegelden te bezoeken sites
* visumkosten

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Aqaba (deze kan via ons geboekt worden)
* reserveringskosten € 20,-- per factuur 
* overige maaltijden
* toeslag eenpersoonsaccommodatie € 235,--
* vaccinaties, reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 
* persoonlijke uitgaven (drankjes, souvenirs e.d.)
* vervoer naar en van Schiphol 
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag of aangegeven als facultatief 
* fooien voor gids, kok, chauffeurs (± € 50,--)

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 10 reizigers

Deze reis wordt uitgevoerd met Engelssprekende lokale gids. Vanaf 9 reizigers gaat er ook Nederlandse reisbegeleiding mee.
Vertrek 19 dec 2019 Vanaf € 560.00
Bij de reis van 19 dec 2019 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Aqaba.
Het vluchtschema is als volgt:
19 december Amsterdam-Istanboel
20 december Istanboel-Aqaba
27 december Aqaba-Istanboel
27 december Istanboel-Amsterdam
Boek deze reis
 
 
Vertrek 26 dec 2019 Vanaf € 790.00
Bij de reis van 26 dec 2019 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Aqaba.
Het vluchtschema is als volgt:
26 december Amsterdam-Istanboel
27 december Istanboel-Aqaba
3 januari Aqaba-Istanboel
3 januari Istanboel-Amsterdam
Boek deze reis
 
 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Kijk voor de algemene beoordeling van Nunatak op klantenvertellen.nl

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL064421946B01
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice