Jordanië Wadi Rum

Midden in het Midden-Oosten staat Jordanië bekend om zijn historische en culturele rijkdom. Door de eeuwen heen was het een strategische basis voor nomadische Bedoeïenen die hier duizenden jaren hebben geleefd en hun koninkrijken in dit gebied hebben gebouwd.

  • hike 6 dagen door de Wadi Rum
  • met kamelen en bedoeïenen
  • slaap onder de sterren
  • beklim de hoogste berg van Jordanië

Kamelen en bedoeïenen

Sluit je aan bij een konvooi van kamelen en bedoeïenen en volg een oude Arabische handelsroute vanuit Saoedi-Arabië. Ervaar een echte woestijnwandeling door een van `s werelds mooiste woestijnen. Leer te (over)leven in de woestijn - kook je eten, navigeer, rij met kamelen en zet je tenten op samen met de bedoeïenen. Wandel naar de top van de hoogste berg van Jordanië, de Jabal Umm ad Dami (1.854 meter), last but not least maken we een pittige wandeling naar de Burdah Rock Arch, de meest spectaculaire natuurlijke brug van de Wadi Rum.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Jordanië Wadi Rum

Dagen 9
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1625
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Aqaba

Vlucht Amsterdam - Aqaba.

dag 2 Aankomst in Aqaba / Transfer naar Wadi Rum

In de nacht aankomst in Aqaba en transfer naar het hotel. Rust in het hotel (gebruik dagverblijf). Om 15.00 uur vertrekken we naar Wadi Rum waar we rond 17.00 uur inchecken in het kamp. Na aankomst is er de gelegenheid om de omgeving van het kamp te verkennen voor het avondeten. We overnachting in een toeristisch Bedoeïenen kamp met moderne tenten met bedden. Er is elektriciteit, je hebt een badkamer en stromend water. Rijafstand: Aqaba - Wadi Rum ongeveer 1 uur.

dag 3 de Arabische koopmansroute

Na het ontbijt vertrek rond 9.00 uur. Eerst maken we kennis met ons Bedoeïenen team en de kamelen.

Onze eerste wandeling (ongeveer 2-3 uur) neemt ons mee over het oude handelspad dat al ruim duizend jaar in gebruik is. Onderweg vertelt de gids over het ecosysteem van de Wadi Rum, de flora en fauna en de geschiedenis van de arabische handelaars. We lunchen tussen 12:00 en 2:00. Op een houtvuur kookt de staf onze eerste authentieke Bedoeïenenmaaltijd. Na de lunch trekken we verder (ongeveer 2-3 uur) naar Burra. Vanwege een - nu verdroogde - waterbron was deze locatie een favoriete rustplek voor de karavanen op deze route. We zetten ons eerste kamp op in de buurt van deze bron. Vanavond kookt de kok `mansaf`, de Jordaanse nationale schotel en een bedoeïense delicatesse. `s Avonds zal ons bedoeïnenenteam entertainen met hun oorlogsdansen en liederen.

Als de nacht valt komt de hemel tot leven. De sterren lijken helderder en dichterbij dan ooit. Terwijl we ons warmen rond het vuur, vertelt onze Bedoeïenengids verhalen over zijn stam en de verhalen waarmee zij de jongere generaties opvoeden en zo hun tradities doorgeven. Terwijl zijn stem wegsterft trekken we ons terug in onze slaapzakken onder de sterrenhemel. Overnachting in tweepersoonstenten. Een toilettent en handenwaswater zijn aanwezig.

dag 4 de Arabische Revolutie route

De wandeling van vandaag staat in het teken van de moderne geschiedenis van het land: de revolutie van de lokale bevolking tegen het Ottomaanse Rijk. Al lopend naderen we Alburda, een van de mooiste klimbergen in de Wadi Rum. Ons pad is het pad dat het Arabische leger gebruikte om de Wadi Rum door te steken op de reis vanuit Alhejaz, een regio in de ten westen van het huidige Saoedi-Arabië, naar Ma`an in Zuid-Jordanië.

Na de lunch vervolgen we onze wandeling (2-3 uur) en kamperen we naast Burdah Mountain.

Vanavond zullen we een andere bedoeïenenculinaire klassieker ervaren: de beroemde BBQ van de woestijn. Niets smaakt beter dan het vlees dat onder de sterren wordt gekookt! Onze gids vertelt meer verhalen over de lokale geschiedenis; de grote Arabische opstand tegen het Ottomaanse Rijk, Wees niet verrast als het spook van Lawrence of Arabia zich bij ons voegt! Overnachting in tweepersoons tenten.

dag 5 Burdah Bridge

De wandeling naar de Alburda berg of Jabal Burdah zoals de lokale bevolking de berg noemt, is een van de mooiste in de hele Wadi Rum. De Jabal Burdah is de thuisbasis van verschillende soorten planten die de bedoeïenen gebruiken voor medicinale doeleinden. 
Aan de voet van de berg aangekomen begint de pittige klim waar je zo nu en dan ook je handen moet gebruiken naar de Burdah-rotsbrug. Hier geniet je van een absoluut prachtig uitzicht over de gele en rode woestijn. We dalen af en na de lunch lopen we richting de Kharobah kamppeerplek aan de voet van de UM Maqur. Overnachting in tweepersoonstenten.

dag 6 Nabitean

We beginnen te lopen richting de Wadi Nuqra bergen, hier rijden minder jeeps, in dit gedeelte van de Wadi Rum komen veel minder toeristen. Na de lunch lopen we verder naar onze camping bij de bergen van de Wadi Nuqra. Overnachting in tweepersoons tenten.

dag 7 de pelgrimsroute

We beginnen onze laatste dag van de trekking naar de Jamal Um al Dammi. We lopen in de richting van de grens tussen Jordanië en Saoudi Arabië. Na de lunch lopen we naar de voet van de Um al Dammi en afhankelijk van het weer zullen we ergens kamperen dicht bij de berg. Overnachting in tweepersoons tenten.

dag 8 Um Al Dami (1875 meter)

De hoogste piek in Jordanië is de Um Al Dami (1875 meter). Na het ontbijt wandelen we naar deze hoogste top, een wandeling van zo`n 2 tot 3 uur. Vanaf de top kijk je over de verlaten bergen van Jordanië en in het noorden naar Saoedi-Arabië. Om 11 uur rijden we per jeep naar onze lunchplek bij een traditionele bedoeïenenfamilie (ca. 1 uur 15 minuten rijden) Na de lunch transfer terug naar Aqaba (ongeveer 1 uur rijden) en inchecken in 4-sterren hotel.

dag 9 Aqaba - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* transfers
* 1 overnachting Aqaba op basis van tweepersoonskamer
* overnachting in tweepersoonstenten
* alle maaltijden tijdens de trek vanaf diner dag 2 t/m lunch dag 8
* water, gezonde snacks en fruit
* Engelsprekende lokale gids
* Nederlandse reisleiding vanaf 10 deelnemers
* entreegelden te bezoeken sites
* visumkosten
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Aqaba (deze kan via ons geboekt worden)
* overige maaltijden
* toeslag eenpersoonsaccommodatie € 350,--
* vaccinaties, reis- en annuleringsverzekering
* persoonlijke uitgaven (drankjes, souvenirs e.d.)
* vervoer naar en van Schiphol 
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag of aangegeven als facultatief 
* fooien voor gids, kok, chauffeurs (± € 50,--)

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 10 reizigers

Deze reis wordt uitgevoerd met Engelssprekende lokale gids. Vanaf 10 reizigers gaat er ook Nederlandse reisbegeleiding mee.

Tijd

In Jordanië is het één uur later dan in West-Europa. De zomertijd loopt van april tot oktober.

Klimaat

De gemiddelde dagtemperaturen in december en januari liggen tussen de 16 en 5 graden, de nachten kunnen koud zijn met heerlijke zonneschijn overdag.
Regen is niet uitgesloten, gemiddeld valt er 4 mm in december en januari.
Zandstormen kunnen tot aanpassingen in onze reisroute leiden.

Elektra

De netspanning in Jordanië is 220 Volt / 50 AC . De meeste stopcontacten hebben net als in Europa twee gaten. Daarnaast wordt er een verscheidenheid aan andere stopcontacten en stekkers gebruikt, vooral de 13 Amp vierkante driepunts-stekker. Voor de zekerheid kun je een wereldstekker meenemen.

Geld

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar of JD. Je kunt bij elke bank in Jordanië vreemde valuta wisselen (Euro`s). Daarnaast zijn er erkende wisselkantoren in Amman. Pinautomaten zijn ook beschikbaar, behalve in de kleinere plaatsen. Je kunt het beste bij aankomst in Amman geld wisselen/pinnen.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Fooien

Reken op een bijdrage van rond de €40,- per persoon voor in de fooienpot voor de chauffeurs en lokale gids. 

Reisdocumenten

Voor Jordanië moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst nog 6 maanden geldig is. Je hebt ook een visum nodig voor Jordanië als je een Nederlands paspoort hebt, kun je die bij aankomst krijgen.  
Bij groepen (die met dezelfde vlucht aankomen) en groter zijn dan 5 personen is het visum gratis, bij kleinere groepen bedragen de kosten 40 Dinar per persoon. Ook als je eerder naar Jordanie gaat of langer blijft betaal je deze 40 Dinar voor het visum. 

Vaccinaties

Niet verplicht maar wel zeer aan te raden worden vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A. Raadpleeg altijd de GGD of huisarts voor meer informatie, de meeste actuele situatie omtrent vaccinaties en jouw persoonlijke gezondheidssituatie.

Lijst van persoonlijke medicijnen

~ Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting
~ Leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
~ Hansaplast: bij wondjes 
~ Paracetamol: pijnstiller 
~ Zonnebrandolie/-crème 
~ Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
~ Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
~ Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
~ ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
~ Strepsils: bij schrale keel

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen 
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds 
~ slaapmatje
~ slaapzak 
~ lakenzak* 
~ warm, winddicht jack 
~ regenjas 
~ soepele lange broek 
~ korte broek of kuitbroek 
~ enkele T-shirts en/of overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ sokken afgestemd op je bergschoenen 
~ maillot, legging, pyjamabroek 
~ dunne handdoek (snel droog), washand, omslagdoek 
~ toiletartikelen 
~ veldfles (2 x 1 liter) 
~ zakmes 
~ zaklamp (NB gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!) 
~ wandelstokken* 
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar!) 
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden) 
~ maandverband/tampons 
~ desinfectie-gel (handen wassen zonder water/zeep)
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd tegen (vooral) zon en stof; zonnehoed/pet/sjaal 
~ zonnebril 
~ hangslotje om plunjezak af te sluiten* 
~ dagrugzakje 
~ moneybelt, gordel met: 
- paspoort 
- inentingsboekje 
- ticket 
- geld 
- verzekeringsbewijs + alarmnummers 

* niet noodzakelijk, wel handig 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Bagage

De bagage wordt tijdens de trek met auto`s vervoerd. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je een plunjebaal of tas van sterk materiaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekeringen

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleider en Nunatak snel handelen.

Reiswaardering 9,0

Een greep uit de reviews:

 

Dimphy

09-01-2020

Gemiddelde beoordeling: 9,4

Wens en/of verwachting: De magie van de woestijn en de donkerte van de sterrenhemel

Meeste indruk: Het hoogste punt van Jordanie

Ervaring: Een hele bijzondere ervaring! Zes dagen in de woestijn is een onvergetelijke ervaring! De leegte, de ruimte en de oneindige sterrenhemel creëren ook ruimte in je hoofd. En dat terwijl je goed verzorgd wordt: fantastische maaltijden met lokale ingrediënten en kruiden en iedere dag vers fruit.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Marianne

07-01-2020

Gemiddelde beoordeling: 9,2

Wens en/of verwachting: De donkere dagen en de feestdagen ontvluchten

Meeste indruk: Burdah Bridge, de rotsformaties en het kleurrijke landschap

Ervaring: Mooie woestijntocht lopend en kamperend tussen de rotsformaties van Wadi Rum. Na 25 jaar terug in Aqaba en Wadi Rum, dit maal voor het maken van een meerdaagse trekking. We liepen sneller dan de bedoeïenen verwacht hadden. Om niet te vroeg bij de lunchplekken en kampeerplekken aan te komen, hebben we extra lussen gelopen. Dit was een beetje frustrerend. Verder genoten van deze mooie tocht met mooie kampeerplekken tussen de rotsformaties van Wadi Rum, het lekkere weer en uitstekende ondersteuning door de Bedoeïenen.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Hans

05-01-2020

Gemiddelde beoordeling: 9,2

Wens en/of verwachting: Nadere kennismaking met Wadi Rum

Meeste indruk: Burdah Bridge, de bijzondere structuur van de bergen.

Ervaring: Uitstekend verzorgde reis naar een prachtig gebied. Op eerdere reizen naar Jordanië heb ik al kort kennis gemaakt met Wadi Rum. Het is een prachtig gebied en met deze reis heb ik er nu ook een uitgebreide kennismaking mee gehad. De natuur is zeer bijzonder en op de reis hebben we verschillende bezienswaardigheden in Wadi Rum aangedaan. De reis werd begeleid door Bedoeïenen. Zij hebben ons ook een kijkje in hun leven in de woestijn gegeven. Dit kwam het beste tot uiting in de maaltijden, die op hun traditionele manier bereid werden. Als groep liepen we sneller dan dat de organisatie verwacht had. We hebben hierdoor extra rondjes gelopen om toch nog rond het geplande tijdstip in het volgende kamp te komen. Met deze extra rondjes hebben we meer van Wadi Rum gezien, maar een enkele keer voelde het wel als een rondje lopen om het rondje lopen. Dat was jammer, maar het heeft geen afbreuk gedaan aan de reis. Al met al was het een prachtige reis.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9

Wilma

04-01-2020

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Wens en/of verwachting: Ontdekking onbekend land en terrein

Meeste indruk: zuidelijk deel Wadi Rum

Ervaring: Een indrukwekkende wandeltocht, zowel qua fysieke inspanning als het kleurrijke en afwisselende landschap. Veel kennis opgedaan over het land en de gewoontes van verschillende stammen die in Jordanië leven. Ondanks het taalverschil waren de kamelendrijver en de kok geweldig in samenwerking met de groep en zij hebben briljant werk geleverd;) Het eten was erg goed en smaakvol bereid.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8

Duco

04-01-2020

Gemiddelde beoordeling: 9,2

Wens en/of verwachting: Wandelen en kamperen in een mooi gebied

Meeste indruk: Burdahbrug

Ervaring: Mooie tocht door de woestijn. Lekker wandelen met een gezellige groep.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice