Reizen Hiken Adventure Sneeuwwandelen

Wandelvakanties Trekkings Expedities

Hike, wandel, treks en expedities.

 

Begin je reis hier

Duurzaam toerisme

Beleving, vrijheid, passie voor reizen, ontmoeten, dat is Nunatak. We zijn gespecialiseerd in wandelreizen, trektochten en expedities over de hele wereld. De natuur, maar ook de lokale bevolking en cultuur spelen daarbij een belangrijke rol. Om niet alleen nu maar ook in de toekomst van al deze mooie bestemmingen te kunnen blijven genieten, willen we de positieve effecten van onze activiteiten maximaliseren en de negatieve zoveel mogelijk minimaliseren. We zetten ons in voor eerlijke relaties met bestaande en nieuwe partners in de meer dan 55 landen waar we wandelen. We streven naar een goede balans tussen mens, milieu en winstgevendheid. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee ook op lange termijn onze passie voor avontuurlijke reizen kunnen blijven delen met onze klanten en partners.

Ons beleid:

We willen onze klanten een bijzondere reiservaring meegeven en ons daarbij op een verantwoorde manier bezighouden met onze activiteiten, daarbij hoort respect voor culturen en mensen. We willen de economische ontwikkeling bevorderen en de negatieve milieu-, sociale, culturele en economische gevolgen van het reizen zoveel mogelijk beperken. 

Ons doel:

  • Goede en eerlijke relaties met bestaande en nieuwe partners
  • De lokale bevolking laten meeprofiteren van het toerisme
  • Verbeteren van de duurzaamheid zowel op ons kantoor als tijdens de reizen
  • Klanten informeren over het respecteren van de lokale cultuur en biodiversiteit

Lokale agenten

We vinden het belangrijk dat de lokale bevolking kan meeprofiteren van het toerisme.  We werken daarom zo veel mogelijk samen met lokale agenten en steunen daarmee de lokale economie. Met veel lokale agenten hebben we een lange relatie, we werken al vele jaren samen. Ook met nieuwe agenten proberen we een duurzame relatie op te bouwen. Een aantal onze lokale agenten houden zich bezig met Travelife, twee van hen zijn Travelife gecertificeerd.   

Verblijf

We maken waar mogelijk gebruik van kleinschalige lokale hotels, pensions en door families gerunde hotels en guesthouses. Ook zo proberen we de lokale economie te stimuleren.   Tijdens veel van onze trekkingen overnachten we in tenten. We vragen deelnemers daarbij een aantal zaken in acht te nemen: - de vegetatie ongemoeid te laten - alle afval te verzamelen, collectief te verbranden en daarna met aarde te bedekken, dan wel mee te nemen/geven tot het eind van de tocht - te beseffen dat voor warm watergebruik in bergdorpen meestal hout verstookt wordt - liever geen pennen, ballonnen e.d. uit te delen - batterijen mee terug te nemen naar Nederland    Bij een aantal trekkingen wordt er bij de lokale bevolking thuis overnacht. Zo is er direct contact met de lokale familie, wat niet alleen een beleving is, maar natuurlijk ook inkomsten betekend voor deze families.  

Kleine groepen

We reizen in kleine groepen wat de impact verkleint. Het maximum aantal deelnemers is 15. Over het algemeen bestaan de groepen uit 6 tot 12 deelnemers.

Vervoer

Nunatak organiseert voor het overgrote deel vliegreizen naar afgelegen bestemmingen. Daar waar mogelijk maken we gebruik van direct te vluchten of van vluchten met slechts 1 overstap.   Lokaal proberen we zo milieuvriendelijke te reizen. We maken bij onze reizen regelmatig gebruik van trein, bus of boot. En indien we lokaal privé vervoer gebruiken, vragen we onze lokale agenten dit met passend vervoer te doen, dus geen grote bussen die voor een groot gedeelte leeg zijn. Lokaal vervoer wordt met name gebruikt om naar het startpunt van de trekking te komen en vanaf het eindpunt weer opgehaald te worden. Bij bijna alle trektochten wordt er gedurende de tocht geen gebruik gemaakt van gemotoriseerd vervoer. Bagagevervoer gaat met paarden, muildieren, kamelen of er wordt gebruik gemaakt van dragers. Bij een aantal tochten dragen deelnemers zelf alle spullen.   

Kantoor

Op ons kantoor wordt afval gescheiden. Plastic, kunststof, blik wordt apart ingezameld. Papier gaat bij het oud papier. Papier waarvan de achterkant nog leeg is worden hergebruikt als kladpapier. Glas gaat naar de glasbak. Theezakjes gaan bij het groen afval. We maken geen gebruik van plastic bekertjes e.d. Batterijen worden binnen het bedrijf verzameld en afgeleverd bij een inzamelpunt in de buurt. We gebruiken spaar- en LED-lampen en onze elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. We printen zo min mogelijk. Bij het printen van meerdere pagina`s worden deze dubbelzijdig afgedrukt. We gebruiken papier met het EU Ecolabel. Aan de klanten worden de facturen, reisdocumenten en reisbescheiden, digitaal verstuurd. Zo kunnen zij zelf een afweging maken, wat en of ze iets willen afdrukken. Het merendeel van onze reisinformatie is digitaal beschikbaar op de website.

Bestrijding kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden www.meldkindersekstoerisme.nl
Informatie is bij de reisleiding beschikbaar. 

 

 

Trees for All

Nunatak organiseert voor het overgrote deel vliegreizen naar afgelegen bestemmingen. 
Je kunt de CO2 uitstoot van je vlucht via Trees for All (een erkend goed doel met CBF-Keur) compenseren.
Voor meer informatie over Trees for All, bomendonatie en de projecten verwijzen we je naar de website: www.treesforall.nl.

Sathiko Sath

Scholing voor kansarme kinderen in Nepal

Sathiko Sath is in 2009 opgericht om deze kinderen meer kansen te geven. We doen dat door ze goed onderwijs aan te bieden op een van de beste scholen in Kathmandu, de Little Angels’ School (LAS). De oprichter van deze school was zelf ooit een ‘bergkind’; hij kent de achtergrond van onze kinderen dan ook goed.
Wij garanderen ‘onze’ kinderen minimaal tien jaar scholing op de LAS, gevolgd door twee jaar hoger secundair onderwijs of een beroepsopleiding. Dit verzekert hen van een toekomst met ontplooiingsmogelijkheden.

We streven naar een evenwichtige verdeling tussen jongens en meisjes en tussen de etnische groepen. Ook kinderen met een fysieke handicap komen in aanmerking voor plaatsing.

Meer informatie > Sathiko Sath

 

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice