Ile de la Reunion individueel

Ten oosten van Madagaskar ligt, in de Indische Oceaan, het vulkanische eiland Réunion. Verrassend genoeg is de hoogste vulkaan, de Piton des Neiges, met zijn 3069 meter net boven de 3 kilometer. Zoals de naam al suggereert, is de kans op sneeuw zelfs reëel te noemen, iets wat je niet associeert met een eiland in de tropen. Je beklimt de Piton des Neiges om van een mooie zonsopkomst te genieten.

  • trektocht langs hutten
  • beklim de Piton de Neiges
  • Grand Bénare: een van de mooiste uitzichten van het eiland
  • te combineren met bezoek Mauritius

Réunion

Réunion is onderdeel van Frankrijk. Een interessante combinatie van Frankrijk met Creoolse invloeden. Je vliegt naar Saint-Denis en rijd na aankomst naar Saint-Gilles. De volgende dag start de trektocht, waarbij je in hutten overnacht. In Cilaos verblijf je in een hotel, hier heb je een dag vrij te besteden. Net voor het licht wordt beklim je Piton des Neiges, de hoogste top in de Indische Oceaan, om van een prachtige zonsopkomst te genieten. De tocht eindigt met een wandeling naar Grand Bénare: een van de mooiste uitzichten van het eiland. Vanaf deze top op 2896 meter, kun je het grootste deel van het eiland overzien.

Mauritius

Reis is ook te combineren met bijvoorbeeld een aantal dagen Mauritius.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Ile de la Reunion individueel

Dagen 15
Lopen 10
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1925
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam naar Saint-Denis transfer naar Saint-Gillis

Je wordt van het de luchthaven opgehaald en naar Saint-Gillis gebracht. Daar ontmoet je de gastvrouw voor een volledige briefing over de tocht. Overnachting in een hotel.

dag 3 Saint- Gillis naar La Nouvelle

Transfer naar Salazie en Le Bélier. Vanaf deze top, begint de trek door de Mafate vallei, de wildste vallei van het eiland. Na een uur lopen bereik je Col de Fourche (1942 meter), dit is de poort naar Mafate. Vervolgens gaat het pad door het bos van Tamarins, een mooie en rustige omgeving voor een picknick lunch. Na ongeveer 2 uur lopen door het bos bereik je het dorp La Nouvelle. Hier overnacht je in een berghut. Niveauverschil: + 350 meter, - 500 meter; hoogste punt: 1942 meter.

dag 4 La Nouvelle naar Marla

Na het ontbijt daal je af naar Plaine aux Sables in een oude krater. Je volgt de rivier en komt bij Roches Trois, een van de mooiste plekjes van de vallei. Een indrukwekkende landschap met een rivier, grote ronde rotsen en een stukje bos, een mooie plek om even te stoppen en te genieten van de omgeving. Het laatste gedeelte van de wandeling, door een kloof, is niet gemakkelijk, neem je tijd het zal minstens 2 uur lopen zijn. Je eindigt in het dorp Marla gelegen op een hoogvlakte, hier overnacht je in een berghut. Niveauverschil: + 430 meter, - 230 meter; hoogste punt: 1640 meter; lopen: 4 uur

dag 5 Marla naar Cilaos

Voordat je aan de wandeling begint, koop je eerst lunch in de plaatselijk winkel. De wandeling begint door het bos naar Col du Taïbit op 2200 meter, de top tussen Mafate en Cilaos. Dan begint de afdaling richting Cilaos. Het verlaten dorp van Les Salazes is een mooie rustige plek om te lunchen. Na de lunch bereik je de hoofdweg naar Cilaos, twee uur later, maak je kennis met de stad. Overnachting in een hotel.

dag 6 Cilaos verblijf

Deze dag is vrij te besteden. Je kunt ontspannen bij het zwembad van het hotel of het kleine stadje van Cilaos verkennen. Er zijn ook veel wandeling mogelijkheden in de mooie natuurlijke omgeving; het bureau voor toerisme kan je adviseren in de meest geschikte route of suggesties doen voor een andere activiteit, zoals mountainbiken, Hot Spa of abseilen. Je overnacht weer in hetzelfde hotel.

dag 7 Cilaos naar Piton des Neiges

’s Morgens heb je nog wat vrije tijd in Cilaos. Voor de middag verlaat je Cilaos om door het bos in de richting van Coteau Kerveguen te gaan. Na een klim van drie uur, bereik je de top van de heuvel, nabij Piton des Neiges. Hier overnacht je in een berghut op 2500 meter.

dag 8 Piton des Neiges naar Bebour

De volgende ochtend vroeg begint in het donker. Een klim van ander half uur brengt je naar Piton des Neiges. Hier kun je genieten van de zonsopkomst vanaf de top, hoogte 3069 meter. Rond 10 uur in de ochtend, ben je terug bij de berghut, hier kun je nog even een pauze nemen, voordat je naar Bebour loopt, langs Cap Anglais. Je overnacht in een berghut.

dag 9 dagwandeling Le Trou de Fer

Vandaag een botanische wandeling naar Le Trou de Fer, onderweg kun je veel inheemse planten en lokale vogels ontdekken (4 tot 5 uur lopen). Vanaf Le Trou de Fer, heb je zicht op watervallen. Je overnacht weer in de berghut van Bebour.

dag 10 Bebour naar Volcano

Na het ontbijt, transfer per auto vanaf Bebour naar Col de Bellevue, hier begint de wandeling door vulkaan gebied: hoogvlakten, verlaten land met oude kleurrijke kraters. Diner en overnachting in de Volcano berghut.

dag 11 naar de top van de vulkaan

Vroeg in de ochtend, begin je aan de klim naar de top van de vulkaan. Je luncht in een omgeving van lava (de lunch neem je mee vanaf de berghut). Het is ongeveer 5 uur lopen. Diner en overnachting in de Volcano berghut.

dag 12 Volcano naar Saint-Gillis

Het laatste deel van de tocht naar de kust van de Indische Oceaan in het zuiden. Je verlaat de berghut en gaat te voet naar Plaine des Sables met zijn vreemde maanlandschap, daarna bereik je de zuidzijde Nez coupe du Tremblet met mooi zicht op de vulkaan. Een lange afdaling brengt je naar Vallée Heureuse en het regenwoud, naar de berghut van Basse Vallée. Vanaf hier wordt je naar Saint-Gillis gebracht en overnacht je in een hotel bij het strand.

dag 13 wandeling naar Grand Bénare

Je vertrekt vroeg per bus naar Piton Maïdo voor een wandeling naar Grand Bénare: een van de mooiste uitzichten van het eiland. Vanaf deze top op 2896 meter, kun je het grootste deel van het eiland en de tocht die je hebt gelopen zien. 6 uur lopen. In de namiddag terug naar het hotel.

dag 14 en 15 Saint-Gillis naar Saint Denis, terugvlucht naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en vertrek, aankomst volgende dag in Amsterdam.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: t/m 31 oktober 2023

Prijs per persoon € 1.925,--
(minimaal 2 personen)

Bij de prijs inbegrepen

* 1 nacht 2* hotel in Saint-Gillis inclusief ontbijt
* 7 nachten in Mountain Chalets (slaapzaal), inclusief ontbijt en diner
* 2 nachten 2* hotel in Cilaos inclusief ontbijt
* 2 nachten 3* hotel Saint-Gillis inclusief ontbijt
* transfers: luchthaven naar Saint-Gillis, Saint-Gillis naar Le Bélier, Bélouve naar Col de Bellevue, Basse Vallée naar St-Gillis, retour Saint-Gillis-Maïdo en Saint-Gillis naar luchthaven
* topografische kaarten en route
* bagagevervoer Saint-Gillis naar Cilaos, Cilaos naar Bélouve, Bélouve naar Saint-Gilles
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Saint-Denis (kan via ons geboekt worden)
* lunches
* diner in Saint-Gilles en Cilaos
* berggids
* vaccinaties, reis- en annuleringsverzekering
* lokale belastingen/heffingen
* fooien
* persoonlijke uitgaven (frisdrank, alcoholica, overige consumpties, souvenirs) 
* vervoer naar en van Schiphol 
* excursies wanneer niet vermeld of aangegeven als facultatief

Vliegtickets

Bij deze reis vlieg je naar Saint-Denis de hoofdstad van Reunion. Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak. Je kunt bijvoorbeeld met Air Austral of Air France via Parijs naar Saint-Denis vliegen of met Air Mauritius vanaf Amsterdam via Parijs en Mauritius naar Saint-Denis vliegen.

Klimaat

Réunion heeft een tropische klimaat. De winter duurt van april tot september en is de droogste periode van het jaar. Dit zijn de beste maanden voor een bezoek aan het eiland, de kans op regen is dan een stuk kleiner. Aan de kust is het 20 tot 24 graden overdag en 14 tot 18 graden `s nachts. Op de hoogstgelegen plekken in binnenland is het in deze periode zo’n 10 tot 15 graden koeler. Dat betekent in de winter temperaturen rond of zelfs net iets onder het vriespunt. Neem dus voldoende warme kleding mee. 

Tijd

In onze zomertijd is het in Île de la Réunion 2 uur later dan in Nederland en in de wintertijd is het 3 uur later.  

Geld

Je betaalt in Réunion met de euro. Je kunt in de grote steden geld pinnen, maar het is ook verstandig contant geld mee te nemen, voor het geval pinautomaten niet werken, niet beschikbaar zijn.  

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Reis je buiten Europa, stel dan je bankpas in voor gebruik buiten Europa. Informeer bij je bank hoe je dit kunt instellen. 

Reisdocumenten

Je hebt voor Réunion geen visum nodig. Je paspoort moet geldig zijn tot na verblijf.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP en Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A). In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Je moet je goed beschermen tegen muggenbeten. De muggen die dengue overbrengen steken overdag, vooral in de vroege ochtend en namiddag. Laat je adviseren door GGD of huisarts.

Paklijst

~ wandel-/ bergschoenen 
~ teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes 
~ (fleece) lakenzak / kussenhoes
~ slaapzak
~ warm, winddicht jack 
~ goede regenjas en -broek
~ lange broek
~ enkele T-shirts (korte/lange mouw)
~ overhemd / blouse met lange mouwen (tegen muggen)
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ handschoenen 
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen 
~ evt. zwembroek / badpak 
~ maillot, legging of pyjamabroek 
~ handdoek
~ toiletartikelen 
~ oordoppen* 
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) Bij de berghutten Piton des Neiges en Volcano kan het water schaars zijn, neem voldoende water mee 
~ zakmes 
~ zaklamp (gebruikte batterijen mee terug naar NL) 
~ wandelstokken (i.v.m. steile afdalingen)
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden) 
~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje/muts 
~ zonnebril 
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud plunjebaal, rugzak of tas in te verpakken/droog te houden 
~ evt. hangslotje om plunjebaal af te sluiten 
~ dagrugzak (minimaal 35 liter, enkele keer kan de auto niet bij de berghut komen en neem je voor die nacht alleen het noodzakelijke mee in je dagrugzak)
~ fotocamera /geheugen kaartjes
~ batterij / accu fototoestel (oplader) ~ moneybelt of halstasje met: 
· paspoort 
· inentingsboekje 
· ticket 
· geld, pinpas
· verzekeringsbewijs + alarmnummers 

*= handig, maar niet noodzakelijk 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Persoonlijke medicijnen

* insectenafweermiddel met deet * azaron, lidocaïnezalf tegen jeuk, insectenbeten  * sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
* hansaplast: bij wondjes 
* paracetamol: pijnstiller 
* zonnebrandolie/-crème
* lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Strepsils: bij schrale keel

Eten

De overnachtingen in de hotels zijn op basis van logies en ontbijt. In de berghutten zijn het ontbijt en diner inbegrepen. Je moet zelf voor de lunch en snacks voor onderweg zorgen. Deze kun je lokaal kopen, soms moet je voor een aantal dagen lunch aanschaffen.

Bagage

Tijdens de trek wordt de persoonlijke bagage vervoerd per auto. Een enkele keer kan de auto niet bij de berghut komen en neem je voor die nacht alleen het noodzakelijke mee in je dagrugzak. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld een plunjebaal van sterk materiaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekeringen

Het afsluiten van een reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons, klik hier om een verzekering af te sluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan moet je voor vertrek aan ons de volgende gegevens doorgeven: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kan Nunatak snel handelen.

Reiswaardering 8,9

Een greep uit de reviews:

 

Saskia en Peter

24-09-2019

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: Prachtige wandelingen

Meeste indruk: zonsopkomst vanaf Piton des Neiges

Ervaring: Een prachtige vakantie. We hebben genoten van de verschillende landschappen van Ile de la Reunion: de prachtige bergen en stranden, het tropisch regenwoud en de savanne, de zonsopkomst vanaf Piton des Neiges en de zonsondergang bij la Saline les Bains. Zowel de berghutten als de hotelkamers waren goed. Ook culinair was het genieten van de Dodo Bourbon, de cocktails en vooral ook van het Creools eten. Nunatak heeft het samen met de lokale agent prima georganiseerd.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Jan

03-11-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Belangrijkste dingen zoals vervoer en verblijf vooraf geregeld.

Meeste indruk: Circque de Mafate (La Nouvelle, Marla).

Ervaring: La Reunion is en fantastisch eiland waar je nog echt iets moet doen om mooie dingen te zien. Daardoor weinig drukte tijdens wandelingen. Verder hangt er een geweldig relaxte sfeer.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Ronald en Manja

13-11-2016

Gemiddelde beoordeling: 7,7

Wens en/of verwachting: Mooie wandeltochten.

Meeste indruk: Eigenlijk alles wel.

Ervaring: De overnachtingsadressen waren allemaal goed geregeld. Je kreeg ook goede wandelkaarten mee en alle paden waren goed bewegwijzerd. Heel mooi eiland. We hadden ook de vrijheid om nog dingen zelf te regelen. Zo hebben wij de vliegtickets en ons verblijf op Mauritius zelf geregeld.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
7,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice