DAGEN LOPEN ZWAARTE
17 4 1
VERTREK TERUG REISSOM
04 november 20 november € 8175,-
25 november 11 december € 8175,-
15 december 31 december € 8395,-
26 december 11 januari € 8395,-
14 februari 02 maart € 8175,-
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Antarctica Basecamp
Algemeen

Antarctica is een verzameling van uitersten - het is de meest winderige, droogste en koudste plek van alle continenten. Slechts 200 mm neerslag valt elk jaar langs de kust, de gebieden in het binnenland zijn nog droger. Ondanks het harde karakter word je als Antarctica reiziger getrakteerd op een aantal spectaculaire landschappen en prachtige dieren. Imposante ijsbergen in de donkere wateren, gletsjers en donkere ruige rotsachtige pieken die contrasteren met de witte sneeuw, enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels.
  • wandelingen vanaf het schip als basiskamp
  • te voet, per zodiac of per kajak
  • Lemaire Kanaal, Booth, Pléneau en Petermann Island
  • pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels

Basecamp

Dit is een cruise naar het Antarctisch Schiereiland, waarbij het schip je basiskamp is. Het schip blijft twee of drie dagen op één locatie voor anker, zodat je vanaf het schip diverse avontuurlijke activiteiten kunt doen: een nacht kamperen, kajakken, sneeuwschoenwandelen / wandelen, bergbeklimmen en zodiac excursies.

In Ushuaia ga je aan boord en vaar je direct naar "Hoog Antarctica". Je vaart naar het Neumayer Channel, waar het schip blijft liggen voor activiteiten vanuit het basiskamp. In deze bergachtige omgeving zijn er goede mogelijkheden om de regio te voet, per zodiac of tijdens een kajaktocht te verkennen. Alle excursies kunnen alleen uitgevoerd worden in goede weersomstandigheden. Dicht bij Port Lockroy kun je mogelijk aan land bij Jougla Point waar je de ezelspinguïn en de leucocarbo (een vogel uit de familie van de aalscholvers) vindt. Als de omstandigheden goed zijn en er voldoende tijd is, vaar je door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Booth Island, Pléneau en Petermann Island waar je de adéliepinguïn kunt vinden. In dit gebied zijn er ook goede kansen om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Bij Neko Harbour kun je genieten van een schitterend landschap tijdens zodiac excursies, wandelingen of een kajaktocht. Een kleine groep wandelaars kan de gletsjer beklimmen. Je brengt een nacht door in Neko of in de buurt van Paradise Bay, je kampeert aan de wal. Via de Melchior eilanden en de Drake Passage vaar je terug naar Ushuaia.

Is dit niet de cruise die je zoekt. Er zijn nog vele mogelijkheden wat betreft reizen naar Antarctica. Laat ons je persoonlijke reiswensen weten: reisperiode, lengte van de reis, te bezoeken gebied, stuur een e-mail naar info@nunatak.nl

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord