Antarctica Basecamp

Antarctica is een verzameling van uitersten - het is de meest winderige, droogste en koudste plek van alle continenten. Slechts 200 mm neerslag valt elk jaar langs de kust, de gebieden in het binnenland zijn nog droger. Ondanks het harde karakter word je als Antarctica reiziger getrakteerd op een aantal spectaculaire landschappen en prachtige dieren. Imposante ijsbergen in de donkere wateren, gletsjers en donkere ruige rotsachtige pieken die contrasteren met de witte sneeuw, enorme aantallen pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels.

  • wandelingen vanaf het schip als basiskamp
  • te voet, per zodiac of per kajak
  • Lemaire Kanaal, Booth, Pléneau en Petermann Island
  • pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels

Basecamp

Dit is een cruise naar het Antarctisch Schiereiland, waarbij het schip je basiskamp is. Het schip blijft twee of drie dagen op één locatie voor anker, zodat je vanaf het schip diverse avontuurlijke activiteiten kunt doen: een nacht kamperen, kajakken, sneeuwschoenwandelen / wandelen, bergbeklimmen en zodiac excursies.

In Ushuaia ga je aan boord en vaar je direct naar "Hoog Antarctica". Je vaart naar het Neumayer Channel, waar het schip blijft liggen voor activiteiten vanuit het basiskamp. In deze bergachtige omgeving zijn er goede mogelijkheden om de regio te voet, per zodiac of tijdens een kajaktocht te verkennen. Alle excursies kunnen alleen uitgevoerd worden in goede weersomstandigheden. Dicht bij Port Lockroy kun je mogelijk aan land bij Jougla Point waar je de ezelspinguïn en de leucocarbo (een vogel uit de familie van de aalscholvers) vindt. Als de omstandigheden goed zijn en er voldoende tijd is, vaar je door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Booth Island, Pléneau en Petermann Island waar je de adéliepinguïn kunt vinden. In dit gebied zijn er ook goede kansen om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Bij Neko Harbour kun je genieten van een schitterend landschap tijdens zodiac excursies, wandelingen of een kajaktocht. Een kleine groep wandelaars kan de gletsjer beklimmen. Je brengt een nacht door in Neko of in de buurt van Paradise Bay, je kampeert aan de wal. Via de Melchior eilanden en de Drake Passage vaar je terug naar Ushuaia.

Is dit niet de cruise die je zoekt. Er zijn nog vele mogelijkheden wat betreft reizen naar Antarctica. Laat ons je persoonlijke reiswensen weten: reisperiode, lengte van de reis, te bezoeken gebied, stuur een e-mail naar info@nunatak.nl

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Antarctica Basecamp

Dagen 18
Lopen 4
Zwaarte 1
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 9995
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Hieronder vind je een beschrijving van een Antarctica cruise, deze beschrijving geeft de hoofdlijnen weer. Het programma kan variëren afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang bij expeditie cruises.

dag 1 en 2 Amsterdam-Buenos Aires-Ushuaia

Via Buenos Aires vlieg je naar Ushuaia.

dag 3 Ushuaia verblijf

Vrij te besteden dag in Ushuaia. 

dag 4 aan boord in Ushuaia

In de namiddag ga je in Ushuaia, de zuidelijkste stad van de wereld aan het Beagle Kanaal, aan boord van de Plancius of Ortelius, een prima schip voor Polar expeditie cruises. Het schip biedt ruimte aan 116 passagiers in 53 cabines met privé toilet en douche. De rest van de avond vaar je door het schilderachtige Beagle Kanaal.

dag 5 en 6 op zee op weg naar het Antarctisch schiereiland

Tijdens deze twee dagen vaar je de Drake Passage. Je passeert de Antarctische convergentie - een zone tussen 50° en 60° ZB, waar het warmere en zoute oppervlakte water uit de subtropen het koude en minder zoute Antarctisch water samenkomen. In dit gebied kun je de grote albatros, grijskopalbatros, wenkbrauwalbatros, roetkopalbatros, Kaapse stormvogel, grijze stormvogel, Wilsons stormvogeltje, blauwe stormvogel en de Antarctische stormvogel zien. In de buurt van de Zuid Shetland eilanden zie je de eerste ijsbergen.

dag 7 t/m 13 Antarctica

Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen ons terwijl we dit haast onwereldse gebied binnenvaren. We varen meteen naar ‘high Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island.

Dit zijn mogelijke mogelijk te bezoeken plaatsen:

Neumayer Channel – We gaan hier de beschutte wateren rond Wiencke Island per Zodiac of met de kajaks verkennen. De bergachtige omgeving biedt daarnaast uitstekende gelegenheden voor kustwandelingen met sneeuwschoenen en voor ‘soft’ alpinisme, om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te beklimmen. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd onder goede weersomstandigheden.

Port Lockroy -  Nadat we door het Neumayer Channel zijn gevaren verwachten we het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Op de nabijgelegen locaties, zoals Damoy Point, is er de mogelijkheid om te sneeuwschoenwandelen naar de oude skiweg, dit is ook een van onze favoriete kampeerplekken.

Pléneau & Petermann Islands – Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we verder zuidwaarts, richting het niet minder beroemde Lemaire Channel. Op de eilanden net ten zuiden ervan hebben we de kans om een kolonie Adéliepinguïns en Blauwoog aalscholvers te bezoeken. Rond de eilanden zien we vaak Zeeluipaarden, Bultruggen en Dwergvinvissen maar ook Orka’s. Kajakken, gletsjertochten maar ook serieuze bergsporttochten behoren hier tot de mogelijkheden.

Neko Harbour – hier krijgen we de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden. De zee bij Neko Harbour biedt fantastische mogelijkheden voor Zodiac cruises, het land grote kansen om de majestueuze Alpine pieken te bewonderen.

Paradise Bay - Ons volgende doel brengt ons naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier is er de kans om als een echte poolreiziger buiten te overnachten, om zo een ultieme Antarctische nacht te beleven.

Errera Channel - Het gebied in en rond het Errera Channel is spectaculair, met veel goede locaties voor sportieve activiteiten, bijvoorbeeld bij Danco Island en Cuverville Island of eventueel bij de minder bekende Orne Islands of bij Georges Point, op Rongé Island.

In de vroege ochtend vertrekken we, na het opbreken van ons laatste kamp. Dan varen we weer terug via de Melchior Islands, richting open zee, naar de Drake Passage, op weg naar het noorden. We hebben bij Dallmann Bay nog goede kansen op het zien van Bultruggen en we hebben opnieuw de gelegenheid vele soorten zeevogels te spotten.

dag 14 en 15 op zee op weg naar Ushuaia

NB: De weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica.

We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst ontmoet hebben op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.

dag 16 Ushuaia – Buenos Aires

Na het ontbijt ga je van boord en ga je naar het vliegveld voor een vlucht naar Buenos Aires.

dag 17 en 18 Buenos Aires – Amsterdam

Terugvlucht, de volgende dag kom je aan in Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Buenos Aires-Ushuaia inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, wanneer het laagste tarief niet meer beschikbaar is, volgt er een vluchttoeslag)** 
* overnachting Buenos Aires op basis van logies en ontbijt
* 2 overnachtingen in Ushuaia op basis van logies en ontbijt
* reis aan boord van de Hondius, overnachting op basis van gedeelde vierpersoonshut. Is er een hogere prijs vermeld dan is de vierpersoonhut niet meer beschikbaar en slaap je in een triple of twin hut. Een gedeelde hut wordt bezet door mannelijke of vrouwelijke passagiers. Er worden geen mannelijke en vrouwelijke passagiers samen in een hut geplaatst. Het kan voor komen dat er alleen nog hutten voor mannelijke of vrouwlijke passagiers zijn op een bepaalde datum. 
* alle maaltijden gedurende de reis aan boord van het schip met inbegrip van snacks, koffie en thee
* alle activiteiten (behalve duiken) zijn gratis, zoals kamperen, kajakken, sneeuwschoenwandelen / wandelen, bergbeklimmen, foto workshops evenals de standaard opgenomen excursies aan wal en zodiac excursies 
* programma van lezingen door bekende natuurkenners
* begeleiding door ervaren expeditie personeel
* gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
* transfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping)
* alle overige service belastingen en havengelden gedurende de cruise
* reserveringskosten 
* bijdrage reisgarantiefonds VZR

Niet bij de prijs inbegrepen

* maaltijden aan de wal
* overige luchthaventransfers
* reis- en annuleringsverzekering 
* overbagage en alle items van persoonlijke aard zoals wasserij, bar, drank kosten en vergoedingen voor telecommunicatie
* gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt aan boord)
* optioneel duiken tijdens de basecamp dagen
* brandstoftoeslagen (vlucht en cruise)
* vervoer naar en van Schiphol

 

 

Reiswaardering 8,3

Een greep uit de reviews:

 

Hugo

13-12-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Wens en/of verwachting: Aan land gaan in Antarctica.

Meeste indruk: Antarctica Peninsula.

Ervaring: De vluchten en hotels waren perfect geregeld.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice