Kaapverdië eiland Santiago individueel

De Kaapverdische Eilanden is een eilandengroep van vulkanische oorsprong voor de westkust van Afrika. De archipel heette vroeger Ilhas de Cabo Verde (Eilanden van de Groene Kaap) en is zo genoemd vanwege de ligging van de eilanden ten opzichte van de Kaap Verde (Groene Kaap), het meest westelijke punt van het Afrikaanse vasteland in Senegal. Santiago is een prachtig eiland om te wandelen.

  • dagwandelingen vanuit een accommodatie
  • een schitterende locatie in de binnenlanden van Santiago
  • een stukje authentiek Kaapverdië
  • eventueel uit te breiden met bezoek aan een van de andere Kaapverdische Eilanden

De wandeltochten vinden plaats in de binnenlanden van Santiago (Montanha - Boca Larga - Cruz de Fundura), het natuurpark Serra Malagueta en omgeving Pico d’ Antonia.

Onder "Van dag tot dag" vind je een standaard wandelprogramma van 1 week, deze kan worden aangepast naar individuele wensen.

Overnachten

Bij dit wandelarrangement kun je kiezen voor overnachtingen in het guesthouse of in de eco safari lodge tent. 

Guesthouse

In het guesthouse heb je een slaapkamer met een woongedeelte. Kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. En er is een eigen terras met een panoramisch uitzicht over “Ribeira de Boga Larga”.

Eco Safari Lodge Tent

Naast het guesthouse staat een safari lodge tent op een plateau met een totale oppervlakte van ruim 75m2. Vanuit de lodge heb je een spectaculair uitzicht in Ribeira Boca Larga, de Pico d’Antonio en met goed zicht op de oceaan en het naastgelegen eiland Maio. De binnentent is ingedeeld in 2 slaapgedeeltes en een woongedeelte. De slaapgedeeltes zijn voorzien van vaste bedden met lattenbodems. Het woongedeelte is voorzien van een eettafel, kasten en koelkast. De slaapgedeeltes zijn standaard voorzien van een tweepersoonsbed en een stapelbed met 2 bedden. Er kan een extra eenpersoonsbed worden bijgeplaatst, waardoor de lodge plaats biedt aan maximaal 5 personen. Op de veranda voor de tent staat nog een eettafel. Naast het terras staat het toiletgebouw.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Kaapverdië eiland Santiago individueel

Dagen 8
Lopen 6
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 625
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 aankomst guesthouse in Cruz de Fundura

Aankomst op het eiland Santiago, transfer van het vliegveld naar het guesthouse. De reistijd van het vliegveld naar het guesthouse in Boca Larga - Cruz de Fundura is ruim 1 uur. Afhankelijk van de vliegmaatschappij, kom je vanuit Europa veelal in de namiddag of late avond aan.

dag 2 dagwandeling Rasto - Montanha - Cruz de Fundura

Na het ontbijt vertrek je vanuit het guesthouse richting Rasto. Je wandelt over hoofdzakelijk “ezelpaden” naar Rasto tot een hoogte van 750 meter. (Het guesthouse ligt op 485 meter, een stijging van ruim 250 meter). Je wandelt over een bergkam op een hoogte van bijna 800 meter met geweldige vergezichten rondom. Dit is een geweldige plaats om te lunchen. Bij een zeer heldere dag heb je vanaf hier zicht op Maio, Boa Vista, Fogo en uiteraard Santiago. Vervolgens wandel je richting Galeão. Vanaf Galeão heb je de mogelijkheid om via Nhagar, waar een lokale Grogue stokerij is en Cutelo Montanha terug te wandelen naar het guesthouse. Je wandelt dan over dirt roads / ezelpaden terug naar het guesthouse. Aan het eind van de wandeling heb je de mogelijkheid om door de Ribeira de Boca Larga terug te komen. De totale duur van deze wandeling is 4 - 5 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee.

dag 3 dagwandeling Serra Malagueta

Na het ontbijt vertrek je per Landrover naar het natuurpark Serra Malagueta op het noordelijk deel van het eiland. De rit duurt bijna 1,5 uur en gaat via Picos en Assomada naar het park. Onder begeleiding van een gids wordt in het park een wandeling gemaakt. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk en van tevoren wordt besproken welke wandeling je wilt gaan lopen. De terugreis naar het guesthouse duurt ongeveer 1,5 uur en afhankelijk van de vertrektijd uit het park is er de mogelijkheid om een stop te maken in Assomada.

dag 4 dagwandeling Picos - Cruz de Fundura

Na het ontbijt wandel je via Bur-Bur, Cacheu naar het plaatsje Picos midden op het eiland. De tocht naar Picos duurt ongeveer 1,5 uur. In Picos zijn mooie koloniale panden en een bijzondere rotsformatie te bewonderen. De tocht voert over dirtroads, ezelpaden en een stukje weg met kasseien. Vanaf Picos heb je de mogelijk om dezelfde route terug te lopen of om er een lange wandeling van te maken en via Achada Leitão naar Leitão Baixo te lopen. Vanaf Leitão Baixo wandel je dan via de Ribeira de Fundura over ezelspaden en door de Ribeira naar Matinho. Vanaf Matinho loop je terug naar het guesthouse. Dit is een zwaardere tocht en duurt ongeveer 6 uur (afhankelijk van loopsnelheid en pauzes). Om de looptijd te verkorten met 1 uur is het mogelijk om vanaf Picos een aluguer (bustaxi) te nemen naar Leitão Baixo (het traject van Picos naar Leitão Baixo  loopt over een geasfalteerde weg). Tevens kan je de route verlengen met 2 uur, door een bezoek te brengen aan de nabij gelegen dam van Faveta.

dag 5 dagwandeling Pico d’Antonia

Deze dag voert naar het hoogste punt (1394 meter) van Santiago, de Pico d’Antonia. Na het ontbijt vertrek je per Landrover Defender naar Monta Chotta op een hoogte van ruim 1000 meter. Hiervandaan wandel je over paden door een bosachtig gebied naar Riba Achade. Na Riba Achade verandert het landschap langzaam van bosachtig tot wat dennenbomen, uiteindelijk in een ruig berglandschap. Op de top aangekomen heb je rondom een adembenemend uitzicht over het gehele eiland. Hier picknick je en een rust pauze houden, voordat je de aan terugtocht naar Monte Chotta begint. Voor deze tocht ben je afhankelijk van het weer, dat wil zeggen er moet niet teveel wind staan en de Pico d’Antonia moet niet in de wolken liggen. Indien er teveel wind en/of bewolking is, zal er een alternatieve dagwandeling gemaakt worden. Van Monte Chotta naar Pico d’Antoinia en terug is ongeveer 4 - 5 uur wandelen. Van het guesthouse naar Monte Chotta is ongeveer 1 uur rijden. Afhankelijk van de vertrektijd vanuit Monte Chotta is er de mogelijkheid om een stop te maken in Rui Vaz.

dag 6 dagwandeling Liberão - Cruz de Fundura

Na het ontbijt wandel je via Cutelo Montanha naar Liberão over dirtroads en / of ezelspaden naar de Baragem (dam) van Poilão. Je wandelt door het agrarische binnenland van Santiago en maakt van dichtbij het dagelijks leven van de lokale bevolking mee. Na 3 tot 4 uur wandelen kom je bij de dam van Poilão, waar je een prachtig vergezicht over het meer hebt en wat een mooi plek is om te lunchen. Na de lunch wandel je via Joã Teves richting hagar, Galeão terug naar Boca Larga en het guesthouse. In Joã Teves is een klein regionaal museum te bezoeken. Afhankelijk van de loopsnelheid en de pauzes duurt de totale wandeling ongeveer 8 uur. Van Poilão naar Joã Teves wandel je over een geasfalteerde weg. Om de looptijd te verkorten is het mogelijk om een aluguer (bustaxi) te nemen van Poilão naar Joã Teves , waardoor je de wandeling met gemiddeld 1 uur kan verkorten. Je hebt ook de mogelijkheid om de wandeling aan het eind van de middag te eindigen in Joã Teves en met de aluguer terug te komen naar het guesthouse, waardoor de wandeling 1,5 uur korter is.

dag 7 rustdag

Een vrij te besteden dag. Zin in een rustdag, een dagtocht maken over Santiago, een dagje naar het strand in Tarrafal of toch een mooie wandeling maken (facultatief)? Het kan allemaal en we helpen je graag op weg.

dag 8 vertrek vanuit guesthouse naar het vliegveld

De laatste dag is het vertrek terug naar Nederland. Je hebt nog de gehele dag de beschikking over je kamer en afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig is er nog ruimte voor een wandeling in de omgeving van Boca Larga - Cruz de Fundura. Er is nog een lunch in het guesthouse (of lunchpakket indien gewenst), waarna je vertrekt. De transfer van het guesthouse naar het vliegveld duurt ruim 1 uur. 
Afhankelijk van het vluchtschema kom je dezelfde dag nog aan in Amsterdam of de volgende dag.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 1 januari 2021 t/m 31 december 2021
(Beste tijd januari t/m juni, november en december)

Prijs per persoon, verblijf Guesthouse € 645,--
(minimaal 2 personen, meer personen op aanvraag, maximaal 5 personen)

Prijs per persoon, verblijf Eco Safari Lodge tent € 745,--
(2 personen)
Prijs per persoon, verblijf Eco Safari Lodge tent € 625,--
(3 tot 5 personen)

Het aantal kamers in het guesthouse zijn beperkt. Er is 1 eco safari lodge tent. De accommodatie is op aanvraag. We laten je zo spoedig mogelijk weten of op de gewenste data kamers beschikbaar zijn.

Bij de prijs inbegrepen:

* 7 nachten guesthouse dan wel in de eco safari lodge tent op basis van vol pension (ontbijt - lunch of lunchpakket - diner)
* transfers van en naar het vliegveld
* op dag 3 en 5 transfer van / naar het wandelgebied (dag 3 “Serra Malagueta” en dag 5 “Monte Chotta”).
* op dag 3 en 5 gids voor de te maken wandeltocht
* op dag 2, 4 en 6 benodigde informatie voor de wandelroutes

Niet bij de prijs inbegrepen:

* retourvlucht Amsterdam-Praia (kan via ons geboekt worden)
* gids voor dag 2, 4 en 6 (er is een gids beschikbaar voor deze dagen, kosten zijn € 50,-- per dag)
* reserveringskosten € 25,-- per factuur
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon
* luchthavenveiligheidsheffing (TSA) € 31,--
* toeristenbelasting € 2,-- per persoon per nacht
* vaccinaties
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien
* persoonlijke uitgaven (frisdrank, alcoholica, overige consumpties, souvenirs) 
* vervoer naar en van Schiphol 
* excursies wanneer niet vermeld of aangegeven als facultatief

Vliegtickets

Bij deze reis vlieg je naar Praia de hoofdstad van Kaapverdië, gelegen op het eiland Santiago. Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak. Deze 8-daagse reis sluit aan op de vluchten van TUI fly. Dit is een rechtstreekse vlucht. Vertrek is op woensdag. Ook is er een dagelijkse vlucht vanaf Amsterdam of Brussel met Tap Portugal via Lissabon, mocht je op een andere dag willen vertrekken.

Klimaat

De Kaapverdische eilanden hebben een tropisch klimaat met een relatief constante temperatuur. De bijna constante noordoostenwind zorgt voor een aangenaam klimaat. Hoewel de ligging ter hoogte van de Sahara doet vermoeden dat het er erg heet kan worden, valt het op de Kaapverdische Eilanden erg mee.  
Er is geen sprake van een “echt” regenseizoen, hoewel er in de periode augustus tot en met oktober de meeste kans op neerslag is. Dit is met een gemiddelde temperatuur van 27 graden tevens de warmste periode. De rest van het jaar is het wat koeler, met gemiddelde temperaturen van 22 à 24 graden. De temperatuur van het zeewater is vrij constant en varieert van 20 graden in de wintermaanden tot 24 graden in de zomermaanden.

Tijd

In onze zomertijd is het in Kaapverdië 3 uur vroeger dan in Nederland en in de wintertijd is het 2 uur vroeger. 

Reisdocumenten

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Met ingang van 1 januari 2019 zijn houders van paspoorten van de landen van de Europese Unie voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen vrijgesteld van de verplichting een visum aan te vragen.

Je moet je wel uiterlijk 5 dagen voor vertrek registeren op het online platform www.ease.gov.cv en daarbij de volgende informatie doorgeven:
  • gegevens van het paspoort
  • vluchtnummer en datum van aankomst
  • verblijfplaats in Kaapverdië
  • datum van vertrek
Bij de registratie moet je een luchthavenveiligheidsheffing (TSA) € 31,-- voldoen. Bij aankomst in Kaapverdië moet je het bewijs van de registratie laten zien. Indien je geen bewijs van registratie hebt, dien je je alsnog te registreren en de heffing te voldoen.

Geld

De nationale munt is de Kaapverdische Escudo die deels gebonden is aan de Euro. Je kunt euros vaak makkelijk omwisselen bij banken en wisselkantoren. Er zijn weinig beperkingen in de in- en/of uitvoer van buitenlands geld, meer uitvoeren dan je ingevoerd hebt is echter niet toegestaan. Geld kun je bij bijna alle banken snel en met relatief weinig kosten wisselen. Betalen met creditcards is op veel plaatsen mogelijk, bij een aantal banken kun je ook geld opnemen met een Visa- of MarsterCard. Pinnen is op dit moment niet of nauwelijks mogelijk.  

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP en Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A). In sommige gebieden komt malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende. Laat je adviseren door GGD of huisarts.

Paklijst

~ (wandel) berg schoenen 
~ teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds
~ winddicht jack /regencape / regenpak 
~ lange broek / korte broek
~ enkele T-shirts ~ overhemd/blouse met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen 
~ zwembroek / badpak 
~ handdoek  
~ toiletartikelen 
~ oordoppen* 
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) 
~ zakmes 
~ zaklamp (gebruikte batterijen mee terug naar NL) 
~ evt. wandelstokken
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd; zonnehoed/pet/sjaaltje/muts 
~ zonnebril 
~ dagrugzak 
~ moneybelt of halstasje met: 
· paspoort 
· inentingsboekje 
· ticket 
· geld, pinpas
· verzekeringsbewijs + alarmnummers 

*= handig, maar niet noodzakelijk 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* Leukoplast/second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` 
* Strepsils: bij schrale keel

Eten en drinken

De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn. Het eten is vaak bereid uit dagverse producten, zoals verschillende soorten vis. Vooral de schelpdieren zijn van de beste kwaliteit. Ook is er een overdaad aan lokale vruchten zoals de mango en papaya. Het nationale gerecht is Cachupa, maïsschotel met bonen en worst. Pasteitjes met een pittige vulling worden vaak als snack aangeboden. De typische en rijkelijk gekruide kookstijl op de Kaapverdische eilanden is een unieke, verrukkelijke ervaring. De Arroz de Marisco is een heerlijk bereid gerecht van schelpdieren geserveerd met rijst.
Het lokale bier is de Strela dat best drinkbaar is. Probeert u ook eens de lokale likeur Grogue met als basis rietsuiker.

Het water dat uit de kraan komt is voor ons niet geschikt als drinkwater. Gebruik zoveel mogelijk lokaal of import-mineraalwater. Eet geen rauw of gedeeltelijk gekookt voedsel of groentes (salades) en ongewassen fruit (wassen in mineraalwater of gekookt water of zelf schillen). Gebruik geen ijsklontjes in je drankjes als je er niet zeker van bent dat ze van mineraalwater zijn gemaakt. 

Foto en film

Je mag bijna overal fotograferen of filmen, neem echter wel beleefdheidsregels in acht. Vraag beslist toestemming om mensen te fotograferen. Kinderen gaan vaak recht voor de camera staan, blijf met je camera uit de buurt van militaire installaties, vliegvelden, havens, veerboten e.d. Het zonder toestemming fotograferen van mensen in uniform kan problemen opleveren.

Telefoon en elektriciteit

De Kaapverdische eilanden hebben een betrouwbaar telefoonnet. Bellen vanuit het hotel is meestal duurder als bellen uit een telefooncel. Het is dan ook een aanrader om telefoonkaarten te gebruiken.  
Als je wilt weten of je mobiel kunt bellen of gebeld kunt worden, neem dan even contact op met je provider, deze dient een zogenaamde roaming-overeenkomst te hebben met een lokale provider.

Op de Kaapverdische Eilanden worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Het voltage is 220 Volt.

Verzekeringen

Het afsluiten van een reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons, klik hier om een verzekering af te sluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan moet je voor vertrek aan ons de volgende gegevens doorgeven: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kan Nunatak snel handelen.

Categorie 2

Grote hoogteverschillen zijn er niet en je begeeft je evenmin op grote hoogte. Het gemiddeld aantal loopuren per dag bedraagt 4 tot 6 uur, korte pauzes hierbij inbegrepen.

Reiswaardering 10,0

Een greep uit de reviews:

 

Freya

2019-05-14

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: -

Ervaring: De reis was heel goed georganiseerd en de omgeving was heel erg rustgevend. Ik heb geen specifiek hoogtepunt.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Daphne

2019-05-14

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: -

Ervaring: De prachtige wandelingen in een rustig Afrikaans landschap...

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice