Kaapverdië eiland Santiago individueel

De Kaapverdische Eilanden is een eilandengroep van vulkanische oorsprong voor de westkust van Afrika. De archipel heette vroeger Ilhas de Cabo Verde (Eilanden van de Groene Kaap) en is zo genoemd vanwege de ligging van de eilanden ten opzichte van de Kaap Verde (Groene Kaap), het meest westelijke punt van het Afrikaanse vasteland in Senegal. Santiago is een prachtig eiland om te wandelen.

  • dagwandelingen vanuit een accommodatie
  • een schitterende locatie in de binnenlanden van Santiago
  • een stukje authentiek Kaapverdië
  • eventueel uit te breiden met bezoek aan een van de andere Kaapverdische Eilanden

De wandeltochten vinden plaats in de binnenlanden van Santiago (Montanha - Boca Larga - Cruz de Fundura), het natuurpark Serra Malagueta en omgeving Pico d’ Antonia.

Onder "Van dag tot dag" vind je een standaard wandelprogramma van 1 week, deze kan worden aangepast naar individuele wensen.

Overnachten

Bij dit wandelarrangement kun je kiezen voor overnachtingen in het guesthouse of in de eco safari lodge tent. 

Guesthouse

In het guesthouse heb je een slaapkamer met een woongedeelte. Kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. En er is een eigen terras met een panoramisch uitzicht over “Ribeira de Boga Larga”.

Eco Safari Lodge Tent

Naast het guesthouse staat een safari lodge tent op een plateau met een totale oppervlakte van ruim 75m2. Vanuit de lodge heb je een spectaculair uitzicht in Ribeira Boca Larga, de Pico d’Antonio en met goed zicht op de oceaan en het naastgelegen eiland Maio. De binnentent is ingedeeld in 2 slaapgedeeltes en een woongedeelte. De slaapgedeeltes zijn voorzien van vaste bedden met lattenbodems. Het woongedeelte is voorzien van een eettafel, kasten en koelkast. De slaapgedeeltes zijn standaard voorzien van een tweepersoonsbed en een stapelbed met 2 bedden. Er kan een extra eenpersoonsbed worden bijgeplaatst, waardoor de lodge plaats biedt aan maximaal 5 personen. Op de veranda voor de tent staat nog een eettafel. Naast het terras staat het toiletgebouw.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Kaapverdië eiland Santiago individueel

Dagen 8
Lopen 5
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 695
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 aankomst guesthouse in Cruz de Fundura

Aankomst op het eiland Santiago, transfer van het vliegveld naar het guesthouse. De reistijd van het vliegveld naar het guesthouse in Boca Larga - Cruz de Fundura is ruim 1 uur. Afhankelijk van de vliegmaatschappij, kom je vanuit Europa veelal in de namiddag of late avond aan. De rit naar Kaza di Marli gaat vanaf João Teves de bergen in en is een belevenis op zich.

dag 2 dagwandeling undura – Bur Bur – Rasto – Boca Larga via ribeira de Boca Larga 9 km

Na het ontbijt vertrek je vanuit het guesthouse richting Rasto. Je wandelt over hoofdzakelijk “ezelpaden” naar Rasto tot een hoogte van 750 meter. (Het guesthouse ligt op 485 meter, een stijging van ruim 250 meter). Je wandelt over een bergkam op een hoogte van bijna 800 meter met geweldige vergezichten rondom. Bij een zeer heldere dag heb je vanaf hier zicht op Maio, Boa Vista, Fogo en uiteraard Santiago. Vervolgens wandel je via “Cutelo Fernando” terug richting ”Fundura Boca Larga”. Je komt daarna via Ribeira ”Boca Larga” terug naar Kaza di Marli. In en na de regentijd ( juli – oktober) kan er een flinke beek stromen! Door de diverse dijken in de Ribeira zijn er dan meerdere watervallen. In deze periode kan de Ribeira een hele uitdaging zijn. Anders dan in de droge tijd als de Ribeira veelal droog valt. De totale duur van deze wandeling is 4 – 5 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Je krijgt een lunchpakket mee en halverwege de wandeling ben je op de bergkam van ”Rasto” wat een prima plek is om te lunchen en van de vergezichten te genieten.

dag 3 dagwandeling Fundura – Favetta – Quebradas – Favetta 13,3 km

Na het ontbijt vertrek je over een dirt road richting ”Fundura”. Vervolgens daal je via een ezel pad af in ”Ribeira Laranjeira” om ook weer via een ezel pad omhoog te lopen naar het dorp ”Achada Leitao”. Aangekomen in ”Achada Leitao” loop je linksaf de verharde weg op. Na ongeveer 700 meter ga je rechtsaf richting ”Favetta” en na 2km dalen zie je aan je linkerhand de dam van ”Favetta”. Aan de rechterkant van de dam is een betonnen trap en kan je de dam beklimmen. Op de dam heb je mooi uitzicht over het achtergelegen irrigatie meer.
Je vervolgt je wandeling langs en door ”Ribeira de Favetta”. Eerst loop je over een stukje verharde weg, dirt road om uiteindelijk weer over een ezel pad te lopen. Je loopt ten Oosten van ”Achada Leitao” richting ”Ribeira Laranjeira”. Je daalt langzaam af tot een hoogte van 135 meter in ”Ribeira Laranjeira” tot aan het dorpje ”Quebradas”. Daar steek je ”Ribeira Laranjeira” over om via een ezel pad ruim 300 meter te stijgen naar ”Matinho”. Vanaf ”Matinho” is het nog ongeveer 2km en 100 meter stijgen naar Kaza di Marli.
De totale duur van deze wandeling is 5 – 6 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Je krijgt een lunchpakket mee en halverwege de wandeling ben je op de dam van ”Favetta” wat een prima plek is om te lunchen en van de vergezichten te genieten.

dag 4 dagwandeling met gids Pico d’Antonia 11,4 km

Deze dag ga je naar het hoogste punt (1394 meter) van Santiago, de “Pico d’Antonia”. Na het ontbijt is er een transfer naar ”Monta Chotta” tot op een hoogte van ruim 1000m.Hiervandaan wandel je over paden door een “bosachtig” gebied naar “Riba Achade”. Na “Riba Achade” verandert het landschap langzaam van “bosachtig” tot wat dennenbomen, uiteindelijk in een ruig berglandschap.
Op de top aangekomen heb je rondom een adembenemend uitzicht over het gehele eiland. Hier ga je picknicken en een rust pauze houden, voordat je de terugtocht begint. De terugtocht gaat via “Riba Achade” en “Longueira” naar “Sao Jorges” waar een authentieke Grogue stokerij te zien is. Delen van deze tocht kunnen voor mensen met hoogtevrees als “lastig” worden ervaren. 
De tocht duurt inclusief de transfers ongeveer 6 – 7 uur. Verder zijn we voor deze beklimming afhankelijk van het weer, dat wil zeggen er moet niet teveel wind staan en de “Pico d’Antonia” moet niet in de wolken liggen. Indien er teveel wind en/of bewolking is, zal er een alternatieve dag wandeling gemaakt worden.

dag 5 dagwandeling Fundura – Fundura baixu – Montanha – Boca Larga – Fundura 10,2 km

Na het ontbijt vertrek je vanuit het guesthouse richting “Fundura Baixo”. Je wandelt 750m. over een dubbel spoor. Aan het einde van dit dubbel spoor vervolg je de wandeling over een ezel pad aan je rechterhand en daal je over een lengte van 1,5km naar 237 meter hoogte. Je staat nu in ”Ribeira da Boca Larga”. Je steekt de Ribeira over en stijgt via een ezel pad naar ”Cutelo Montanha”. In de regentijd kan er een flinke beek stromen in de Ribeira. In de droge tijd staat de Ribeira meestal droog.
In ”Cutelo Montanha” is een lokaal winkeltje. ”Cutelo Montanha” is herkenbaar aan een klein bid kapelletje. Je loopt nu 1,9km. over een verharde weg naar ”Nhagar”. In ”Nhagar” staat ook weer een klein bid kappeltje. Vanaf ”Nhagar” heb je mooi uitzicht op het dal van ”Orgaos” en op ”Rui Vaz” aan de overkant. Je loopt nu 50 meter terug over de verharde weg en houdt dan linksaf het dubbel spoor aan richting ”Galeao”. Je loopt nu ruim 2km richting ”Galeao”, ”Cutelo Fernando”. Je stijgt van 365 meter naar 485 meter hoogte en krijgt zicht op ”Kaza di Marli”.
Vervolgens wandel je richting ”Boca Larga”. Je komt daarna via Ribeira ”Boca Larga” terug naar Kaza di Marli. In en na de regentijd ( juli – oktober) kan er een flinke beek stromen! Door de diverse dijken in de Ribeira zijn er dan meerdere watervallen. In deze periode kan de Ribeira een hele uitdaging zijn. Anders dan in de droge tijd als de Ribeira veelal droog valt.
De totale duur van deze wandeling is 4 – 5 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Je krijgt een lunchpakket mee en halverwege de wandeling ben je in ”Nhagar” wat een prima plek is om te lunchen en van de vergezichten te genieten.

dag 6 dagwandeling Fundura – Picos – Bur Bur – Fundura Boca Larga 11,7 km

NNa het ontbijt wandel je via “Bur Bur” naar het plaatsje “Picos” midden op het eiland. De tocht naar “Picos” duurt ongeveer 1,5 uur. In “Picos” zijn wat koloniale panden en een bijzondere rotsformatie te bewonderen. Er is een gezellig dorpspleintje bij de kerk. De tocht voert over “dirtroads”, ezelpaden en een stukje weg met kazijen.
Vanuit ”Picos” loop je terug richting ”Djeu” en daal je af via een klinkerweg tot in Ribeira de Fundura. Je loopt verder door de Ribeira en na 1km. ga je linksaf de Ribeira door en vervolg je je weg op een dubbel spoor. Je klimt geleidelijk naar een hoogte van 456m. tot je weer in ”Bur Bur” bent aangekomen. Je gaat rechtsaf via een stijl ezel pad 500m. omhoog tot je weer op een dubbel spoor terechtkomt. Je gaat linksaf richting ”Fundura”. Je loopt ruim 1km. over dubbel spoor en een ezel pad tot aan Kaza di Marli.
De totale duur van deze wandeling is 4 – 5 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Je krijgt een lunchpakket mee en halverwege de wandeling ben je in ”Picos” wat een prima plek is om te lunchen en van de vergezichten te genieten.

dag 7 rustdag

Een vrij te besteden dag. Zin in een rustdag, een dagtocht maken over Santiago, een dagje naar het strand in Tarrafal of toch een mooie wandeling maken (facultatief)? Het kan allemaal en we helpen je graag op weg.

dag 8 vertrek vanuit guesthouse naar het vliegveld

Vandaag vertrek je naar een andere locatie op Santiago of naar het vliegveld in Praia. Als je naar een andere locatie op Santiago vertrekt is het uitchecken tot 11.00 uur. Als je naar het vliegveld gaat is uitchecken in overleg en afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht. De transfer van het guesthouse naar het vliegveld duurt ruim 1 uur.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 1 januari 2023 t/m 31 december 2023
(Beste tijd januari t/m juni, november en december)

Verblijf Guesthouse
(minimaal 2 personen, maximaal 6 personen)

2 personen  € 825,--
3 personen  € 795,--
4 personen   € 735,--
5 personen  € 745,--
6 personen  € 695,--
       
Verblijf Eco Safari Lodge tent
(minimaal 2 personen, maximaal 5 personen)

2 personen  € 875,--
3 personen  € 755,--
4 personen   € 695,--
5 personen  € 685,--
       
Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

Het aantal kamers in het guesthouse is beperkt. Er is 1 eco safari lodge tent. De accommodatie is op aanvraag. We laten je zo spoedig mogelijk weten of op de gewenste data kamers beschikbaar zijn.

Bij de prijs inbegrepen:

* 7 nachten guesthouse dan wel in de eco safari lodge tent op basis van vol pension (ontbijt - lunch of lunchpakket - diner)
* transfers van en naar het vliegveld
* op dag 4 transfer van / naar het wandelgebied voor beklimming Pico d`Antiona
* op dag 4 gids voor beklimming Pico d`Antiona
* dag 2,3, 5 en 6 benodigde informatie voor de wandelroutes
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen:

* retourvlucht Amsterdam-Praia (kan via ons geboekt worden)
* gids voor dag 2, 3, 5 en 6 
* luchthavenveiligheidsheffing (TSA) € 31,--
* toeristenbelasting € 2,50 per persoon per nacht
* vaccinaties
* reis- en annuleringsverzekering
* fooien
* persoonlijke uitgaven (frisdrank, alcoholica, overige consumpties, souvenirs) 
* vervoer naar en van Schiphol 
* excursies wanneer niet vermeld of aangegeven als facultatief

Vliegtickets

Bij deze reis vlieg je naar Praia de hoofdstad van Kaapverdië, gelegen op het eiland Santiago. Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak. Je kunt bijvoorbeeld vliegen met TUI fly of Tap Portugal via Lissabon.

Klimaat

De Kaapverdische eilanden hebben een tropisch klimaat met een relatief constante temperatuur. De bijna constante noordoostenwind zorgt voor een aangenaam klimaat. Hoewel de ligging ter hoogte van de Sahara doet vermoeden dat het er erg heet kan worden, valt het op de Kaapverdische Eilanden erg mee.  
Er is geen sprake van een “echt” regenseizoen, hoewel er in de periode augustus tot en met oktober de meeste kans op neerslag is. Dit is met een gemiddelde temperatuur van 27 graden tevens de warmste periode. De rest van het jaar is het wat koeler, met gemiddelde temperaturen van 22 à 24 graden. De temperatuur van het zeewater is vrij constant en varieert van 20 graden in de wintermaanden tot 24 graden in de zomermaanden.

Tijd

In onze zomertijd is het in Kaapverdië 3 uur vroeger dan in Nederland en in de wintertijd is het 2 uur vroeger. 

Reisdocumenten

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Met ingang van 1 januari 2019 zijn houders van paspoorten van de landen van de Europese Unie voor een toeristisch verblijf van maximaal 30 dagen vrijgesteld van de verplichting een visum aan te vragen.

Je moet je wel uiterlijk 5 dagen voor vertrek registeren op het online platform www.ease.gov.cv en daarbij de volgende informatie doorgeven:
  • gegevens van het paspoort
  • vluchtnummer en datum van aankomst
  • verblijfplaats in Kaapverdië
  • datum van vertrek
Bij de registratie moet je een luchthavenveiligheidsheffing (TSA) € 31,-- voldoen. Bij aankomst in Kaapverdië moet je het bewijs van de registratie laten zien. Indien je geen bewijs van registratie hebt, dien je je alsnog te registreren en de heffing te voldoen.

Geld

De nationale munt is de Kaapverdische Escudo die deels gebonden is aan de Euro. Je kunt euros vaak makkelijk omwisselen bij banken en wisselkantoren. Er zijn weinig beperkingen in de in- en/of uitvoer van buitenlands geld, meer uitvoeren dan je ingevoerd hebt is echter niet toegestaan. Geld kun je bij bijna alle banken snel en met relatief weinig kosten wisselen. Betalen met creditcards is op veel plaatsen mogelijk, bij een aantal banken kun je ook geld opnemen met een Visa- of MarsterCard. Pinnen is op dit moment niet of nauwelijks mogelijk.  

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP en Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A). In sommige gebieden komt malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende. Laat je adviseren door GGD of huisarts.

Paklijst

~ (wandel) berg schoenen 
~ teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds
~ winddicht jack /regencape / regenpak 
~ lange broek / korte broek
~ enkele T-shirts ~ overhemd/blouse met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
~ ondergoed 
~ warme trui 
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen 
~ zwembroek / badpak 
~ handdoek  
~ toiletartikelen 
~ oordoppen* 
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter) 
~ zakmes 
~ zaklamp (gebruikte batterijen mee terug naar NL) 
~ evt. wandelstokken
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
~ iets voor op je hoofd; zonnehoed/pet/sjaaltje/muts 
~ zonnebril 
~ dagrugzak 
~ moneybelt of halstasje met: 
· paspoort 
· inentingsboekje 
· ticket 
· geld, pinpas
· verzekeringsbewijs + alarmnummers 

*= handig, maar niet noodzakelijk 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* Leukoplast/second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` 
* Strepsils: bij schrale keel

Eten en drinken

De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn. Het eten is vaak bereid uit dagverse producten, zoals verschillende soorten vis. Vooral de schelpdieren zijn van de beste kwaliteit. Ook is er een overdaad aan lokale vruchten zoals de mango en papaya. Het nationale gerecht is Cachupa, maïsschotel met bonen en worst. Pasteitjes met een pittige vulling worden vaak als snack aangeboden. De typische en rijkelijk gekruide kookstijl op de Kaapverdische eilanden is een unieke, verrukkelijke ervaring. De Arroz de Marisco is een heerlijk bereid gerecht van schelpdieren geserveerd met rijst.
Het lokale bier is de Strela dat best drinkbaar is. Probeert u ook eens de lokale likeur Grogue met als basis rietsuiker.

Het water dat uit de kraan komt is voor ons niet geschikt als drinkwater. Gebruik zoveel mogelijk lokaal of import-mineraalwater. Eet geen rauw of gedeeltelijk gekookt voedsel of groentes (salades) en ongewassen fruit (wassen in mineraalwater of gekookt water of zelf schillen). Gebruik geen ijsklontjes in je drankjes als je er niet zeker van bent dat ze van mineraalwater zijn gemaakt. 

Foto en film

Je mag bijna overal fotograferen of filmen, neem echter wel beleefdheidsregels in acht. Vraag beslist toestemming om mensen te fotograferen. Kinderen gaan vaak recht voor de camera staan, blijf met je camera uit de buurt van militaire installaties, vliegvelden, havens, veerboten e.d. Het zonder toestemming fotograferen van mensen in uniform kan problemen opleveren.

Telefoon en elektriciteit

De Kaapverdische eilanden hebben een betrouwbaar telefoonnet. Bellen vanuit het hotel is meestal duurder als bellen uit een telefooncel. Het is dan ook een aanrader om telefoonkaarten te gebruiken.  
Als je wilt weten of je mobiel kunt bellen of gebeld kunt worden, neem dan even contact op met je provider, deze dient een zogenaamde roaming-overeenkomst te hebben met een lokale provider.

Op de Kaapverdische Eilanden worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Het voltage is 220 Volt.

Verzekeringen

Het afsluiten van een reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons, klik hier om een verzekering af te sluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan moet je voor vertrek aan ons de volgende gegevens doorgeven: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kan Nunatak snel handelen.

Categorie 2

Grote hoogteverschillen zijn er niet en je begeeft je evenmin op grote hoogte. Het gemiddeld aantal loopuren per dag bedraagt 4 tot 6 uur, korte pauzes hierbij inbegrepen.

Reiswaardering 10,0

Een greep uit de reviews:

 

Freya

2019-05-14

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: -

Ervaring: De reis was heel goed georganiseerd en de omgeving was heel erg rustgevend. Ik heb geen specifiek hoogtepunt.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Daphne

2019-05-14

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: -

Ervaring: De prachtige wandelingen in een rustig Afrikaans landschap...

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice