Georgië Mount Kazbek

Mount Kazbek 5047 meter, is één van de hoogste en de mooiste toppen van de Kaukasus, gelegen in het oostelijke deel van de centrale Kaukasus in Georgië. Kazbek is een uitgedoofde vulkaan met een duidelijke conische vorm en met overblijfselen van een oude gigantische krater. Tijdens deze korte expeditie beklimmen we de top van deze vulkaan.

  • iconische vulkaan beklimming
  • Mount Kazbek 5047 meter
  • acclimatisatietocht Mount Ortsveri 4365 meter 
  • cultuur in Tbilisi

Kazbegi, Mount Ortsveri

De rit van Tbilisi naar de regio Kazbegi gaat door de prachtige Aragvi vallei, over de Jvary pas 2380 meter. Vanuit het kleine stadje Kazbegi 1700 meter, leiden bergpaden over alpenweiden vol bloemen naar de Betlemi berghut gelegen op de zuidelijke hellingen van Mount Kazbek. Voordat we aan de klim naar de top beginnen maken we eerst een acclimatisatietocht. Als het weer goed is, is het mogelijk om Mount Ortsveri 4365 meter te beklimmen. 

Mount Kazbek

Voor de beklimming van Mount Kazbek gaan we al in de vroege uurtjes op pad. De route leidt ons naar het Maili Plateau 4500 meter, waar we stijgijzers zullen gebruiken om de ijzige hellingen naar het zadel op 4900 meter te beklimmen. De top biedt een fantastisch uitzicht op de Kaukasische pieken die zich uitstrekken in westelijke richting naar de Elbroes. We eindigen de reis met een stadstoer door Tbilisi.
Home

Georgië Mount Kazbek

Dagen 8
Lopen 4
Zwaarte 4 1
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1545
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids en/of reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Tbilisi

Aankomst op de internationale luchthaven van Tbilisi. Maak kennis met de gids en transfer naar het hotel.

dag 2 Tbilisi - Mtskheta - Ananuri - Kazbek

Ochtend excursie naar de oude hoofdstad van het Kartli-Iberia koninkrijk - Mtskheta, bekend als een politiek en cultureel centrum uit de 3e eeuw voor Christus. We bezoeken de Svetitskhoveli kathedraal, een 11e-eeuws architectonisch monument bekend als een cross-koepel met prachtig houtsnijwerk in traditionele stijl en we bezoeken het Javri klooster uit de 6e eeuw. We vervolgen onze weg naar het noorden, langs de Georgische militaire Highway naar de Mtiuleti en Khevi provincie (165 km, 3-3,5 uur). Deze oude weg is nog steeds een van de belangrijkste verbindingen tussen de zuidelijke Kaukasus landen en Rusland. Op een hoogte van 2380 meter kruist de weg de Kaukasus bergketen de geografische grens tussen Europa en Azië. Onderweg bezoeken nog Ananuri dat dateert uit de 16-17e eeuw. We rijden verder naar het noorden naar Kazbegi, waar we ’s avonds aankomen. We overnachten in een lokaal guesthouse.

dag 3 Kazbegi - Betlemi Hut

We lopen vandaag naar de Betlemi Hut op 3670 meter, een grote betonnen meteorologisch station, gebouwd in 1933 net boven de Gergeti gletsjer. Het verschil in hoogte tussen Kazbegi en Betlemi Hut is bijna 2000 meter en de route duurt normaal gesproken 6 à 8 uur. Overnachting in de hut.

dag 4 acclimatisatie dag, dagtocht naar Mount Ortsveri

Na de lange tocht van gisteren is een lange nachtrust aan te bevelen. Daarom beginnen we in de late ochtend aan de acclimatisatie klim naar Mount Ortsveri 4200 meter. We oefenen ijs- en touwtechnieken. We keren terug naar de hut om ons voor te bereiden op de grote klim. 

dag 5 beklimming Mount Kazbek 5047 meter

We staan heel vroeg op en lopen over een goed platgetreden pad naar de voet van de berg. Na ongeveer een uur komen we bij de gletsjer en gaan verder onder de Zuidwest Face naar het Maili plateau op 4200 meter. Van plateau gaat de klim gestage over een 20-25 graden helling naar het zadel op 4900 meter. Vanaf het zadel gaat het over een 120 meter, 35 graden besneeuwde / ijzige helling naar de top. Vanaf de hut is het ongeveer 6-8 uur naar de top. De afdaling naar de hut duurt ongeveer hut 3-4 uur.

dag 6 Kazbegi - Tbilisi

Na 3-4 uur afdalen zijn we terug in Kazbegi. Vanaf hier rijden we terug naar Tbilisi. Overnachting in een hotel. Bij slecht weer kan deze dag als reserve dag gebruikt worden. We reizen dan op dag 7 terug naar Tbilisi, de sightseeing tour komt dan te vervallen.

dag 7 Tbilisi sightseeing tour

Vandaag maken we sightseeing tour door Tbilisi. We wandelen door de oude stad. We bezoeken de Metekhi kerk daterend uit 13e eeuw, Narikala fort uit de 4e eeuw, de oude Synagoge, de Sioni kathedraal en de Anchiskhati basiliek van de 6e eeuw en Sameba kathedraal. Na een avondwandeling langs Rustaveli Avenue hebben we afscheidsdiner in een traditioneel Georgisch restaurant. Overnachting in een hotel.

dag 8 Tbilisi - Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Tbilisi voor de terugvlucht naar Nederland.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* alle transfers per minibus of middelgrote bus afhankelijke van de groepsgrootte
* 6 x ontbijt, 4 x lunch, 5 x diner
* lokale Engelssprekende berggids
* culturele gids (Tbilisi)
* kok (Betlemi Hut)
* 3 nachten Tbilisi op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer
* 3 nachten Betlemi Hut meerpersoonskamers met houten stapelbedden
* 1 nacht guesthouse Kazbegi
* paarden voor het vervoer van materiaal / eten naar Betlemi Hut (niet voor persoonlijke bagage)

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Tbilisi (kan via ons geboekt worden)
* reserveringskosten € 25,-- per factuur
* bijdrage garantiefonds € 10,-- per persoon
* diner dag 1 en 6, lunch dag 1, 2 en 7
* klimuitrusting
* uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs, frisdranken en alcoholica 
* annuleringsverzekering 
* reisverzekering werelddekking inclusief bergsport clausule en reddingskosten 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 4 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Reisdocumenten

Een visum voor Georgië is niet nodig, het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Tijd

Het is in Georgië tijdens onze zomertijd 2 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben 3 uur.

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt. De stopcontacten zijn hetzelfde dan in Nederland. 

Geld

De munteenheid is de Georgische Lari (GEL). In Tbilisi is het mogelijk geld te pinnen. We zullen tijdens de reis echter niet veel geld nodig hebben. Het wisselen van EUR of USD is ook mogelijk op vele plaatsen in Tbilisi en in mindere mate daarbuiten. 

Reis je buiten Europa, stel dan je bankpas in voor gebruik buiten Europa. Informeer bij je bank hoe je dit kunt instellen. 

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Bereikbaarheid

De mobiele telefoon werkt in het hele land over het algemeen goed. In de bergen zeker buiten de dorpen is dit echter niet het geval. Waarschijnlijk heb je tijdens de trek geen mobiel bereik.

Lijst van persoonlijke medicijnen

~ Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
~ Leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
~ Hansaplast: bij wondjes 
~ paracetamol: pijnstiller 
~ zonnebrandolie/-crème: min. factor 20 
~ lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
~ rekverband, knieband: bij knieproblemen 
~ reddingsdeken: in geval van nood 
~ Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
~ ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
~ Strepsils: bij schrale keel

Vaccinaties.

Voor officiele adviezen kun je terecht bij GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden DTP, Havrix (tegen geelzucht=Hepatitus A)

Verzekering

We stellen een adequate reisverzekering verplicht, in dit geval is een bergsport-/bijzondere sportenverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan dien je voor vertrek volgende gegevens door te geven, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Beklimming, uitrusting, ervaring

De beklimming van de Kazbek geschiedt via sneeuwhellingen en gletsjers op de berg. Onder normale omstandigheden wordt er over de gletsjer in een touwgroep gelopen. Dit vereist ook dat elke klimmer in elk geval een gordel bij zich heeft plus stijgijzers en een pickel. Voor wat betreft de topdag adviseren we je plastic dubbele schoenen te gebruiken (bv Lowa Civetta Extrem TF) voor de aanloop zijn stevige, stijgijzervriendelijke schoenen, type B/C voldoende in combinatie met goede, nauwsluitende gamaschen. Het is belangrijk de schoenen zo droog mogelijk te houden i.v.m. mogelijke bevriezing.
Wil je goed voorbereiden op deze top? Volg dan een C1 cursus van de NKBV of vergelijkbaar bij een gids in de Alpen.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice