Falkland eilanden, South Georgia en Antarctisch Schiereiland

Alle (sub) Antarctische hoogtepunten in één reis, met spectaculaire landingsplaatsen op de Falkland eilanden en ontmoetingen met wenkbrauwalbatrossen en rotspinguïns. In deze reis ben je een aantal dagen bij South Georgia, waarschijnlijk de mooiste plek op aarde. Wees voorbereid op tienduizenden koningspinguïns en hun kuikens, zeeleeuwen op de stranden, zeeolifanten, grote albatrossen en ezelspinguïns. Wanneer het ijs het toelaat, varen we door de Weddell Zee. Enorme ijsbergen zullen onze komst aan de oostelijke kant van het Antarctisch Schiereiland aankondigen.

  • tienduizenden koningspinguïns en hun kuikens
  • South Georgia, de mooiste plek op aarde
  • zeeleeuwen, zeeolifanten, albatrossen en pinguïns
  • once in a lifetime experience

Falkland eilanden

De Falkland eilanden zijn een klein land van heide en ruige kusten. De archipel bestaat uit twee grote eilanden-Oost en West, die we zullen verkennen met zodiac excursies en dagelijkse landingen. Een spectaculair gezicht zijn de zeeolifanten op de stranden, ook zie je er zeeleeuwen en pelsrobben. Maar liefst een miljoen pinguïns broedt hier elke zomer. Ook bezoeken we de hoofdstad van de Falkland eilanden Port Stanley, de meest zuidelijke Britse buitenpost. Hier kunnen we de Falkland cultuur, die enkele Zuid-Amerikaanse als ook Victoriaanse kenmerken heeft ervaren: kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. 

South Georgia

South Georgia is een niet te missen bestemming binnen Antarctica. Deze afgelegen buitenpost was een populaire stop voor veel historische Antarctische expedities. South Georgia wordt ook vaak aangeduid als de “Galapagos van de Polen”. Elke landing brengt weer een nieuw natuurwonder. Er is een ​​breed scala aan landschappen en wilde dieren te zien, zoals de zeeolifanten, pelsrobben, konings- en macaronipinguïns.

Antarctica

De meest voorkomende reactie bij het zien van het witte continent is een gevoel van eerbied en ontzag. De ervaring is moeilijk onder woorden te brengen, zo weinig plaatsen zijn zo ongerept en uniek als Antarctica. Terwijl we langs smalle Antarctische wateren varen, kunnen we de enorme ijsbergen met verschillende vormen, maten en kleuren bewonderen. En ook hier weer tal van dieren, zeehonden, zeevogels, walvissen en pinguïns.
Home

Falkland eilanden, South Georgia en Antarctisch Schiereiland

Dagen 25
Lopen 1
Zwaarte 1
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
06 jan 2019 30 jan 2019
Prijs vanaf   € 13995
Ticket inclusief
Groepsgrootte 70 - 116 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Hieronder vind je de beschrijving van een Antarctica cruise, deze beschrijving geeft de hoofdlijnen weer. Het programma kan variëren afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden. De uiteindelijke route wordt bepaald door de kapitein en de expeditieleider aan boord. Ontmoetingen met de genoemde dieren kunnen niet worden gegarandeerd. Flexibiliteit is van groot belang bij expeditie cruises. Er zijn bijna 200 erkende plaatsen op het Antarctisch Schiereiland, de hier onder genoemde plaatsen kunnen worden gewijzigd naar andere net zulke interessante plekken.

dag 1 en 2 Amsterdam-Buenos Aires-Ushuaia

Via Buenos Aires vlieg je naar Ushuaia.

dag 3 Ushuaia verblijf

Vrij te besteden dag in Ushuaia. De kleine stad Ushuaia is een ​​perfect startpunt voor Antarctische cruises. Het ligt in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en wordt beschouwd als meest zuidelijke stad ter wereld. Hoewel een kleine stad heeft het veel te bieden winkels, musea, cafés en restaurants zodat je alvast kunt genieten voor de cruise begint.

dag 4 aan boord in Ushuaia

In de namiddag ga je in Ushuaia aan boord. Je ontmoet medereizigers en maakt kennis met het schip. De rest van de avond vaar je door het schilderachtige Beagle Kanaal.

dag 5 op zee

Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen, stormvogels en andere zeevogels. We gaan op weg naar de Falkland eilanden. Ook op zee zijn er activiteiten, zo kun je verschillende presentaties bijwonen en wordt je geïnformeerd over de veiligheidsprocedures en wordt je voorbereid op de zodiac excursies en landingen aan de wal.

dag 6 en 7 Falkland eilanden

De Falkland eilanden vormen een klein land van heide en ruige kusten. De archipel bestaat uit twee grote eilanden-Oost en West, die we zullen verkennen met zodiac excursies en dagelijkse landingen. Een spectaculair gezicht zijn de zeeolifanten op de stranden, ook zie je er zeeleeuwen en pelsrobben. Maar liefst een miljoen pinguïns broedt hier elke zomer, je vindt er vijf van de zeventien soorten die er in de wereld zijn. De Falkland eilanden zijn de thuisbasis voor de grootste populatie ezelspinguïns. Verder kun je er de magelhaenpinguïn, rotspinguïn, acaronipinguïn en zelfs de koningspinguïn zien. Er zijn ook tal van steltlopers en zangvogels. Misschien zien we de majestueuze wenkbrauwalbatros en hun soms onhandige landing, Imperial aalscholvers en twee endemische vogelsoorten; Cobb`s winterkoninkje en de Falklandbooteend, die zeer korte vleugels heeft, waardoor zijn vliegvermogen zeer zwak is. De hoofdstad van de Falkland eilanden is Port Stanley, de meest zuidelijke Britse buitenpost. Er wonen ongeveer 1300 mensen. Hier kunnen we de Falkland cultuur, die enkele Zuid-Amerikaanse als ook Victoriaanse kenmerken heeft ervaren: kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In Stanley en omgeving kunnen we een flink aantal gestrande klippers zien. Ze getuigen van de ontberingen van zeelieden in de 19e eeuw. Het kleine, maar zeer interessant museum met een tentoonstelling over de vroege dagen van de nederzetting tot aan de Falklandoorlog van 1982 is zeker een bezoek waard.

dag 8 en 9 op weg naar South Georgia

Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over - een zone tussen 50° en 60°ZB, waar het warmere en zoute oppervlakte water uit de subtropen het koude en minder zoute Antarctisch water samenkomen. Er is hier een overvloed aan krill, wat walvissen en zeehonden aantrekt naar dit deel van de wereld. Nu we in Antarctische wateren komen, zal de temperatuur in een paar uur tijd aanzienlijk dalen. In de buurt van het schip zien we verschillende soorten albatrossen, stormvogels en jagers.

dag 10 t/m 13 South Georgia

In de loop van dag 10 komen we aan bij onze eerste landingsplaats in South Georgia. South Georgia is een niet te missen bestemming binnen Antarctica. Deze afgelegen buitenpost was een populaire stop voor veel historische Antarctische expedities. Bij Grytviken zien we een verlaten walvisvangst station, waar koningpinguïns nu in de straten wandelen en die de verblijfplaats is van zeehonden. Bij Grytviken zullen we ook een bezoek brengen aan het Whaling History Museum en het nabijgelegen graf van Ernest Shackleton, een grote Britse ontdekkingsreiziger. De geschiedenis van South Georgia is een belangrijke attractie van de eilanden, het meest fascinerend zal iedereen de wilde dieren op de eilanden vinden. South Georgia wordt ook vaak aangeduid als de “Galapagos van de Polen”. Elke landing brengt weer een nieuwe natuurwonder. We brengen misschien een bezoek aan de baai van Elsehul, met zijn pelsrobben strand. We zetten koers naar Right Whale Bay, Salisbury Plain, Godthul, St. Andrews Bay, Gold Harbour, Cooper Bay en Drygalski Fjord om je een kans te geven een ​​breed scala aan landschappen en wilde dieren te zien, zoals de zeeolifanten, pelsrobben, konings- en macaronipinguïns. Een van de vele hoogtepunten is wellicht ons bezoek aan Prion Island, waar we kunnen genieten van de grote albatrossen (tijdens het broedseizoen van 20 november - 7 januari is het eiland gesloten voor bezoekers). In de namiddag van dag 13 vertrekken we weer vanaf South Georgia.
 
South Georgia is de thuisbasis van:
• Vier zeehondensoorten - zuidelijke zeeolifant, Antarctische pelsrob, Weddell zeehond en zeeluipaard.
• Verschillende walvissoorten - zuidkaper, bultruggen, vinvissen, potvissen, orka`s, en zuidelijke butskop walvissen.
• Antarctische zeevogels - ongeveer 46% van de wereldwijde broedpopulatie van grijskopalbatrossen. Noordelijk reuzenstormvogels, witkinstormvogels en de Antarctische stormvogel. De grootste populatie Leucocarbo’s (een vogel uit de familie van de aalscholver), zo`n 7.500 paren.
• Pinguïns - ongeveer de helft van de bevolking macaroni pinguïns in de wereld, samen met 100.000 paren van ezelspinguïns en ongeveer 6000 broedparen van Kinbandpinguïns.
• De meest aantrekkelijke bewoners van South Georgia zijn de koningspinguïns met hun oranje-gele kronen. Het totaal aantal koningspinguïns is ongeveer 400.000 broedparen.

dag 14 en 15 op zee

Op zee wordt het schip weer gevolgd door vele zeevogels. We kunnen zee-ijs tegenkomen en hebben kans om een ​​aantal Antarctische soorten zoals de McCormick jager en sneeuw stormvogel te zien. Wanneer de omstandigheden het toelaten bezoeken we, bij de Zuid-Orkney eilanden, het oudste permanent bemande station op Antarctica - het Argentijnse Orcadas station. Het vriendelijke personeel laat ons hun faciliteiten zien en we kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers. Op zee kun je ook weer verschillende presentaties, lezingen en workshops volgen.

dag 16 t/m 19 Antarctische continent en de Zuid Shetlands

De meest voorkomende reactie bij het zien van het witte continent is een gevoel van eerbied en ontzag. De ervaring is moeilijk onder woorden te brengen, zo weinig plaatsen zijn zo ongerept, uniek als Antarctica. De kapitein en expeditieleider zullen hun best doen om je verschillende aspecten van Antarctica te laten zien. Terwijl we langs smalle Antarctische wateren varen, kunnen we de enorme ijsbergen met verschillende vormen, maten en kleuren bewonderen. Als de ijs omstandigheden het toelaten varen we door de Weddell Zee, waar enorme ijsbergen drijven. We bezoeken Brown Bluff, en zetten voet op Antarctica. Als de omstandigheden goed zijn wordt wellicht het verblijf in de Weddell Zee verlengt. Op Half Moon Island bezoek en een stormbandpinguïn kolonie. Op de stranden zien we Weddell zeehonden. Op Deception Island vinden we warmwaterbronnen, een verlaten walvisvangst station, duizenden Kaapse stormvogels en vele Dominicaanse meeuwen, bruine en Zuidpool jagers en Antarctische sterns. Wilson`s stormvogels en zwartbuikstormvogeltjes nestelen in de ruïnes van de walvisvangst station in Whalers Bay. Op onze laatste landing dag, voordat we koers zetten naar de Drake Passage, varen we naar de noordelijke delen van de Gerlache Strait. Een optie is Charlotte Bay aan de westkust van Graham Land dat werd ontdekt door Adrien de Gerlache in de 1897-1899.Het omliggende gebied is bergachtig, met nunataks boven het ijs. Charlotte Bay is vaak gevuld met ijsbergen. Meestal zien we zeehonden op schotsen in Charlotte Bay, en af ​​en toe, kelp meeuwen, jagers, aalscholvers, of pinguïns. In Cierva Cove bewonderen we de met ruig ijs bedekt bergen van de Davis Coast. Mikkelsen Harbour biedt een ezelspinguïn kolonie.

dag 20 en 21 op zee

Na meer dan twee weken van eindeloze ontmoetingen met wilde dieren, begint de reis naar huis. Geniet van de laatste momenten, op onze weg naar het noorden worden we weer gevolgd door een grote selectie aan zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

dag 22 Ushuaia

Na het ontbijt ga je van boord en ga je naar het vliegveld voor een vlucht naar Buenos Aires.

dag 23 en 24 Buenos Aires – Amsterdam

Terugvlucht, de volgende dag kom je aan in Amsterdam.

Niet iedere vertrekdatum heeft hetzelfde schema/lengte van de reis:
• Bij de reis van 18 oktober 2018 begin je in Puerto Madryn en is het een dag langer varen naar de Falkland eilanden, je blijft 3 dagen bij Antarctica.
• Bij de reis van 31 oktober 2018 begin je ook in Puerto Madryn en is het een dag langer varen naar de Falkland eilanden. Hier blijf je wel 4 dagen bij Antartctica, deze reis is een dag langer.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
06 jan 30 jan 2019 € 13995 inclusief

Bij de reissom inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Buenos Aires-Ushuaia inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, wanneer het laagste tarief niet meer beschikbaar is, is er een vluchttoeslag)** 
* overnachtingen Buenos Aires op basis van logies en ontbijt 
* overnachtingen in Ushuaia op basis van logies en ontbijt 
* reis aan boord van het schip:
   14 februari 2018: Plancius (op basis van vierpersoonscabin)
   18 oktober 2018: Sea Spirit (op basis van driepersoonscabin)
   31 oktober 2018: Plancius (op basis van vierpersoonscabin)
   12 november 2018: Ocean Endeaveur (op basis van driepersoonscabin)
   30 november 2018: Plancius (op basis van vierpersoonscabin)
   6 januari 2019: Plancius (op basis van vierpersoonscabin)
(Informeer via ons kantoor naar andere mogelijkheden, zoals triple, twin en bijvoorbeeld deluxe cabins)
* alle maaltijden gedurende de reis aan boord van het schip met inbegrip van snacks, koffie en thee 
* Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis met Zodiacs.
* programma van lezingen door bekende natuurkenners
* begeleiding door ervaren expeditie personeel 
* gratis gebruik van rubber laarzen
* transfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping) 
* alle overige service belastingen en havengelden gedurende de cruise

Niet in begrepen in de reissom

* maaltijden aan de wal 
* overige luchthaventransfers 
* reis- en annuleringsverzekering 
* optioneel kajakken ± USD 850,-- (bij Sea Spirit en Ocean Diamond reizen)
* overbagage en alle items van persoonlijke aard zoals wasserij, bar, drank kosten en vergoedingen voor telecommunicatie 
* gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt aan boord) 
* brandstoftoeslagen (vlucht en cruise) 
* reserveringskosten € 20,-- per factuur 
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 
* vervoer naar en van Schiphol

** Volgens de ANVR voorwaarden hebben reizigers die een cruisereis boeken geen recht op restitutie wanneer ze door vertraging of annulering van de vlucht het cruiseschip missen. Zelfs niet wanneer de cruise en de vlucht als één pakket zijn verkocht. Volgens de ANVR Reisvoorwaarden (art 15, lid 4) ligt het risico in dat geval bij de klant, er is geen restitutie van de reissom.

 

 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Kijk voor de algemene beoordeling van Nunatak op klantenvertellen.nl

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL064421946B01
IBAN: NL51INGB0006683663
10
8,6
389
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice