Falkland eilanden, South Georgia en Antarctisch Schiereiland

Alle (sub) Antarctische hoogtepunten in één reis, met spectaculaire landingsplaatsen op de Falkland eilanden en ontmoetingen met wenkbrauwalbatrossen en rotspinguïns. In deze reis ben je een aantal dagen bij South Georgia, waarschijnlijk de mooiste plek op aarde. Wees voorbereid op tienduizenden koningspinguïns en hun kuikens, zeeleeuwen op de stranden, zeeolifanten, grote albatrossen en ezelspinguïns. Wanneer het ijs het toelaat, varen we door de Weddell Zee. Enorme ijsbergen zullen onze komst aan de oostelijke kant van het Antarctisch Schiereiland aankondigen.

  • tienduizenden koningspinguïns en hun kuikens
  • South Georgia, de mooiste plek op aarde
  • zeeleeuwen, zeeolifanten, albatrossen en pinguïns
  • once in a lifetime experience

Falkland eilanden

De Falkland eilanden zijn een klein land van heide en ruige kusten. De archipel bestaat uit twee grote eilanden-Oost en West, die we zullen verkennen met zodiac excursies en dagelijkse landingen. Een spectaculair gezicht zijn de zeeolifanten op de stranden, ook zie je er zeeleeuwen en pelsrobben. Maar liefst een miljoen pinguïns broedt hier elke zomer. Ook bezoeken we de hoofdstad van de Falkland eilanden Port Stanley, de meest zuidelijke Britse buitenpost. Hier kunnen we de Falkland cultuur, die enkele Zuid-Amerikaanse als ook Victoriaanse kenmerken heeft ervaren: kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. 

South Georgia

South Georgia is een niet te missen bestemming binnen Antarctica. Deze afgelegen buitenpost was een populaire stop voor veel historische Antarctische expedities. South Georgia wordt ook vaak aangeduid als de “Galapagos van de Polen”. Elke landing brengt weer een nieuw natuurwonder. Er is een ​​breed scala aan landschappen en wilde dieren te zien, zoals de zeeolifanten, pelsrobben, konings- en macaronipinguïns.

Antarctica

De meest voorkomende reactie bij het zien van het witte continent is een gevoel van eerbied en ontzag. De ervaring is moeilijk onder woorden te brengen, zo weinig plaatsen zijn zo ongerept en uniek als Antarctica. Terwijl we langs smalle Antarctische wateren varen, kunnen we de enorme ijsbergen met verschillende vormen, maten en kleuren bewonderen. En ook hier weer tal van dieren, zeehonden, zeevogels, walvissen en pinguïns.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Falkland eilanden, South Georgia en Antarctisch Schiereiland

Dagen 25
Lopen 0
Zwaarte 1
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 15495
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Hieronder vind je de beschrijving van een Antarctica cruise, deze beschrijving geeft de hoofdlijnen weer. Het programma kan variëren afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden. De uiteindelijke route wordt bepaald door de kapitein en de expeditieleider aan boord. Ontmoetingen met de genoemde dieren kunnen niet worden gegarandeerd. Flexibiliteit is van groot belang bij expeditie cruises. Er zijn bijna 200 erkende plaatsen op het Antarctisch Schiereiland, de hier onder genoemde plaatsen kunnen worden gewijzigd naar andere net zulke interessante plekken.

dag 1 en 2 Amsterdam-Buenos Aires-Ushuaia

Via Buenos Aires vlieg je naar Ushuaia.

dag 3 Ushuaia verblijf

Vrij te besteden dag in Ushuaia. De kleine stad Ushuaia is een ​​perfect startpunt voor Antarctische cruises. Het ligt in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en wordt beschouwd als meest zuidelijke stad ter wereld. Hoewel een kleine stad heeft het veel te bieden winkels, musea, cafés en restaurants zodat je alvast kunt genieten voor de cruise begint.

dag 4 aan boord in Ushuaia

In de namiddag ga je in Ushuaia aan boord. Je ontmoet medereizigers en maakt kennis met het schip. De rest van de avond vaar je door het schilderachtige Beagle Kanaal.

dag 5 op zee

Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen, stormvogels en andere zeevogels. We gaan op weg naar de Falkland eilanden. Ook op zee zijn er activiteiten, zo kun je verschillende presentaties bijwonen en wordt je geïnformeerd over de veiligheidsprocedures en wordt je voorbereid op de zodiac excursies en landingen aan de wal.

dag 6 en 7 Falkland eilanden

De Falkland eilanden vormen een klein land van heide en ruige kusten. De archipel bestaat uit twee grote eilanden-Oost en West, die we zullen verkennen met zodiac excursies en dagelijkse landingen. Een spectaculair gezicht zijn de zeeolifanten op de stranden, ook zie je er zeeleeuwen en pelsrobben. Maar liefst een miljoen pinguïns broedt hier elke zomer, je vindt er vijf van de zeventien soorten die er in de wereld zijn. De Falkland eilanden zijn de thuisbasis voor de grootste populatie ezelspinguïns. Verder kun je er de magelhaenpinguïn, rotspinguïn, acaronipinguïn en zelfs de koningspinguïn zien. Er zijn ook tal van steltlopers en zangvogels. Misschien zien we de majestueuze wenkbrauwalbatros en hun soms onhandige landing, Imperial aalscholvers en twee endemische vogelsoorten; Cobb`s winterkoninkje en de Falklandbooteend, die zeer korte vleugels heeft, waardoor zijn vliegvermogen zeer zwak is. De hoofdstad van de Falkland eilanden is Port Stanley, de meest zuidelijke Britse buitenpost. Er wonen ongeveer 1300 mensen. Hier kunnen we de Falkland cultuur, die enkele Zuid-Amerikaanse als ook Victoriaanse kenmerken heeft ervaren: kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In Stanley en omgeving kunnen we een flink aantal gestrande klippers zien. Ze getuigen van de ontberingen van zeelieden in de 19e eeuw. Het kleine, maar zeer interessant museum met een tentoonstelling over de vroege dagen van de nederzetting tot aan de Falklandoorlog van 1982 is zeker een bezoek waard.

dag 8 en 9 op weg naar South Georgia

Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over - een zone tussen 50° en 60°ZB, waar het warmere en zoute oppervlakte water uit de subtropen het koude en minder zoute Antarctisch water samenkomen. Er is hier een overvloed aan krill, wat walvissen en zeehonden aantrekt naar dit deel van de wereld. Nu we in Antarctische wateren komen, zal de temperatuur in een paar uur tijd aanzienlijk dalen. In de buurt van het schip zien we verschillende soorten albatrossen, stormvogels en jagers.

dag 10 t/m 13 South Georgia

In de loop van dag 10 komen we aan bij onze eerste landingsplaats in South Georgia. South Georgia is een niet te missen bestemming binnen Antarctica. Deze afgelegen buitenpost was een populaire stop voor veel historische Antarctische expedities. Bij Grytviken zien we een verlaten walvisvangst station, waar koningpinguïns nu in de straten wandelen en die de verblijfplaats is van zeehonden. Bij Grytviken zullen we ook een bezoek brengen aan het Whaling History Museum en het nabijgelegen graf van Ernest Shackleton, een grote Britse ontdekkingsreiziger. De geschiedenis van South Georgia is een belangrijke attractie van de eilanden, het meest fascinerend zal iedereen de wilde dieren op de eilanden vinden. South Georgia wordt ook vaak aangeduid als de “Galapagos van de Polen”. Elke landing brengt weer een nieuwe natuurwonder. We brengen misschien een bezoek aan de baai van Elsehul, met zijn pelsrobben strand. We zetten koers naar Right Whale Bay, Salisbury Plain, Godthul, St. Andrews Bay, Gold Harbour, Cooper Bay en Drygalski Fjord om je een kans te geven een ??breed scala aan landschappen en wilde dieren te zien, zoals de zeeolifanten, pelsrobben, konings- en macaronipinguïns. Een van de vele hoogtepunten is wellicht ons bezoek aan Prion Island, waar we kunnen genieten van de grote albatrossen (tijdens het broedseizoen van 20 november - 7 januari is het eiland gesloten voor bezoekers). In de namiddag van dag 13 vertrekken we weer vanaf South Georgia.
 
South Georgia is de thuisbasis van:
• Vier zeehondensoorten - zuidelijke zeeolifant, Antarctische pelsrob, Weddell zeehond en zeeluipaard.
• Verschillende walvissoorten - zuidkaper, bultruggen, vinvissen, potvissen, orka`s, en zuidelijke butskop walvissen.
• Antarctische zeevogels - ongeveer 46% van de wereldwijde broedpopulatie van grijskopalbatrossen. Noordelijk reuzenstormvogels, witkinstormvogels en de Antarctische stormvogel. De grootste populatie Leucocarbo’s (een vogel uit de familie van de aalscholver), zo`n 7.500 paren.
• Pinguïns - ongeveer de helft van de bevolking macaroni pinguïns in de wereld, samen met 100.000 paren van ezelspinguïns en ongeveer 6000 broedparen van Kinbandpinguïns.
• De meest aantrekkelijke bewoners van South Georgia zijn de koningspinguïns met hun oranje-gele kronen. Het totaal aantal koningspinguïns is ongeveer 400.000 broedparen.

dag 14 op zee

Op zee wordt het schip weer gevolgd door vele zeevogels. We kunnen zee-ijs tegenkomen en hebben kans om een ??aantal Antarctische soorten zoals de McCormick jager en sneeuw stormvogel te zien. Wanneer de omstandigheden het toelaten bezoeken we, bij de Zuid-Orkney eilanden, het oudste permanent bemande station op Antarctica - het Argentijnse Orcadas station. Het vriendelijke personeel laat ons hun faciliteiten zien en we kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers. Op zee kun je ook weer verschillende presentaties, lezingen en workshops volgen.

dag 15 South Orkney eilanden

Wanneer de weersomstandigheden goed zijn brengen we een bezoek aan het ‘Orcadas’ station, een Argentijnse basis op Laurie Island. Het vriendelijke personeel zal ons een rondleiding op de basis geven. In de omgeving kunnen we onder andere schitterende gletsjers bewonderen. Wanneer het niet lukt om hier te landen, staat Shingle Cove, op Signy Island op het programma.

dag 16 op zee, op weg naar Antarctica

We passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen, terwijl we richting het zuiden varen. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.

dag 17 t/m 20 Antarctische continent en de Zuid Shetlands

Wanneer het de ijssituatie het toelaat varen we door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Sea in. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctic Peninsula bereikt hebben. Een mogelijke landingsplaats hier is Brown Bluff, waar we voet kunnen zetten op het Antarctische continent.

Wanneer de zeeijs condities ongunstig zijn om de Weddell Sea vanuit het westen binnen te kunnen komen, dan varen we eerst richting Elephant Island en vandaar via de Bransfield Strait, tussen de South Shetlands en het Antarctic Peninsula door, de Antarctic Sound in.

Het adembenemende landschap gaat verder in de Bransfield Straight en, als de omstandigheden het toelaten, verder naar het zuiden in de Gerlache Strait. De omstandigheden in de Drake Passage bepalen het exacte tijdstip van vertrek.

dag 21 en 22 op zee

Na meer dan twee weken van eindeloze ontmoetingen met wilde dieren, begint de reis naar huis. Geniet van de laatste momenten, op onze weg naar het noorden worden we weer gevolgd door een grote selectie aan zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

dag 23 Ushuaia

Na het ontbijt ga je van boord en ga je naar het vliegveld voor een vlucht naar Buenos Aires.

dag 24 en 25 Buenos Aires – Amsterdam

Terugvlucht, de volgende dag kom je aan in Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Buenos Aires-Ushuaia inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, wanneer het laagste tarief niet meer beschikbaar is, is er een vluchttoeslag)** 
* overnachtingen Buenos Aires op basis van logies en ontbijt 
* overnachtingen in Ushuaia op basis van logies en ontbijt 
* reis aan boord van het schip op basis van vierpersoonscabin
(Informeer via ons kantoor naar andere mogelijkheden, zoals triple, twin en bijvoorbeeld deluxe cabins)
* alle maaltijden gedurende de reis aan boord van het schip met inbegrip van snacks, koffie en thee 
* Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis met Zodiacs.
* programma van lezingen door bekende natuurkenners
* begeleiding door ervaren expeditie personeel 
* gratis gebruik van rubber laarzen
* transfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping) 
* alle overige service belastingen en havengelden gedurende de cruise

Niet bij de prijs inbegrepen

* maaltijden aan de wal 
* overige luchthaventransfers 
* reis- en annuleringsverzekering 
* optioneel kajakken ± USD 850,-- 
* overbagage en alle items van persoonlijke aard zoals wasserij, bar, drank kosten en vergoedingen voor telecommunicatie 
* gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt aan boord) 
* brandstoftoeslagen (vlucht en cruise) 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon
* vervoer naar en van Schiphol

 

 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice