Griekenland Poros en Hydra individueel

Tijdens deze wandelreis ontdek je twee totaal verschillende eilanden in de Saronische Golf: Poros en Hydra. Poros is overwegend bedekt met dennenbossen, Hydra is een rotsachtig eiland met prachtige wandelmogelijkheden en steeds verrassende doorkijkjes. De afwezigheid van gemotoriseerde voertuigen op Hydra maakt deze bestemming een waar wandelparadijs.

  • Poros bedekt met dennenbossen
  • Hydra een rotsachtig eiland 
  • een waar wandelparadijs
  • bagagevervoer

Athene en Poros

De reis begint met een overnachting in het historische centrum van Athene. Maak een wandeling langs de culturele hoogtepunten. Wandel door de weelderige groene National Gardens en langs het oude Olympisch Stadion. Via het voetgangersgebied rond de Acropolis kom je bij de Parthenon tempel en de Romeinse en Oudgriekse markten. De volgende dag ga je met de veerboot naar het bosrijke eiland Poros, waar je een prachtige wandeling maakt naar de oude tempel van Poseidon. Het kleine schiereiland waarop de oude stad van Poros is gebouwd, biedt tal van mogelijkheden, je kunt dwalen door smalle steegjes en nippen aan ouzo in een van de cafés aan de kade.

Hydra

De laatste bestemming op deze reis is het eiland Hydra, een volledig autovrij eiland met een breed netwerk van wandelpaden Hydra is een zeer mooi stadje, met stenen huizen en smalle straatjes. Een van de wandelingen start na het nemen van een lokale watertaxi in de afgelegen baai van Ledeza. Je keert terug naar de haven van Piraeus per catamaran in slechts 2 uur, daarna reis je door naar het vliegveld.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Griekenland Poros en Hydra individueel

Dagen 8
Lopen 7
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 795
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer.

dag 1 aankomst in Athene

Na aankomst op de luchthaven van Athene reis je met openbaar vervoer naar het centrum. Het is ook mogelijk om van tevoren een taxi te boeken. Overnachting in een hotel.

dag 2 Athene naar Poros

Je wordt bij het hotel opgehaald en naar de haven van Piraeus gebracht. Met de ferry (duur 3 uur) of high-speed boot (duur 2 uur) vaar je naar Poros (wanneer er een ferry beschikbaar is met een aanvaardbaar tijdschema, wordt de ferry geboekt). In de middag is er tijd voor een mooie wandeling op het schiereiland en verken je de amfitheater-vormige stad Poros. Deze unieke stad biedt een scala aan felgekleurde huizen en adembenemende uitzicht over het smalle Galatas kanaal in de richting van de hoge toppen van de Peloponnesos. De mooie haven met zeilboten, mooie pleinen en gezellige tavernes, de beboste heuvels en de ontspannen sfeer staan garant voor een heerlijk verblijf op dit Griekse eiland. Overnachting in een hotel. Lopen 2 uur.

dag 3 Rondwandeling op Poros

De wandeling van vandaag voer eerst langs de kust in de richting van Kyani Akti, dan stijg je door beboste gebieden en kleine olijfgaarden in de richting van de archeologische site van Poseidon. Het heiligdom van Poseidon verdient een bezoek. Het is gelegen op een strategische positie, 200 meter boven de zeespiegel. Het heiligdom was gewijd aan de verering van Poseidon, maar er is bewijs dat de plek al in de prehistorie werd bewoond. Er vinden nog steeds opgravingen plaats. Na dit hoogtepunt, leid een mooi pad je naar beneden langs landbouwgronden. Door dichte bossen daal je over een smal bospad af naar de badplaats van Kyani Akti. Vanaf daar loop je terug naar het stadje Poros aan de kust. Overnachting weer in hetzelfde hotel in Poros. Lopen 3,5 uur, 500 meter stijgen en dalen.

dag 4 Poros naar Hydra

Vandaag reis je met de high-speed boot van Poros naar Hydra (er zijn meerdere afvaarten per dag). Het opvallende verschil tussen Poros en Hydra wordt duidelijk als je in de buurt van het eiland Hydra komt. Terwijl Poros is bedekt met dennenbossen, bestaat Hydra voornamelijk uit rotsachtige bergen en een gebogen kustlijn. De belangrijkste stad en de haven behoren tot de mooiste in Griekenland, met goed bewaard gebleven neoklassieke herenhuizen, witgekalkte dorpshuizen en smalle geplaveide straatjes die steil omhoog lopen van de hoefijzervormige haven. De hele de stad is bewaard gebleven als een nationaal monument. In de middag kun je een mooie wandeling maken op Hydra en leer je de stad en het dunbevolkte gebied van het binnenland kennen. Overnachting in een hotel. Lopen 2 uur, 280 meter stijgen en dalen.

dag 5 wandeling op Hydra

De eerste van de twee belangrijkste wandelroutes die over Hydra lopen, begint in de stad en eindigt op de westelijke kant van het eiland. Deze kant van het eiland is bedekt met een rijke vegetatie en het dennenbos reikt tot Bisti strand, laat heel andere kant van het eiland zien dan het beeld dat meestal met Hydra geassocieerd wordt: een formatie van kale rotsen. Eerst wandel je u langs de noordkust door de dorpen Kaminia, Vlychos, Plakes en langs de baai van Palamidas met zijn kleine werf. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om terug te keren naar het stadje Hydra via een andere route of verder omhoog te lopen landinwaarts naar het dorp Episkopi. Je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht, je loopt hoofdzakelijk door weelderige vegetatie. De route eindigt bij de pittoreske baai van Bisti met zijn kleine kerk, Agios Georgos. In het hoogseizoen zijn er ligbedden te huur. Je kunt terug naar de stad Hydra met de watertaxi (niet bij de prijs inbegrepen). Je overnacht weer in Hydra. Lopen 3 tot 5 uur.

dag 6 Rondwandeling Hydra

De rondwandeling van vandaag brengt je naar de top van de berg Eros op 588 meter. Een brede "kalderimi" (geplaveide weg) slingert bergop naar het klooster van Profitis Elias, dat slechts 100 meter onder de top ligt. Vanaf hier leidt een pad naar de top, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over Hydra, de omringende eilanden en de Peloponnesos. De terugweg naar de stad van Hydra volgt een andere route, geleidelijk daal je af naar de nederzetting Episkopi en vervolgens terug naar Hydra. Lopen 6 uur, 700 meter stijgen en dalen.

dag 7 wandeling op Hydra

Vandaag neem je de watertaxi naar Ledeza Baai. Vanaf de baai ga je omhoog naar het klooster van Zourvas, gelegen in een dorre landschap, gedomineerd door stenen. Je kunt ervoor kiezen om direct terug te lopen naar het stadje Hydra via een duidelijk voetpad. Je loopt door beboste gebied, vol ceders en eiken. De route loopt langs de kloosters van Aghia Matrona en Aghia Triada. Via een onverharde pad bereik je het klooster van Agios Nikolaos en vanaf hier daal je af naar de stad Hydra. Ga je voor de langere wandeling, dan ga je eerst verder naar het oosten, via de kerk van Agios Ioannikios loop je naar de vuurtoren van Zourvas. De kerk lijkt aan de rotsen te hangen, boven de glinsterende zee, een schitterende aanblik. Het einde van de route wordt gemarkeerd door de stenen vuurtoren van Zourvas. De enige gasten in het gebied zijn wilde geiten die hier rondzwerven en grazen. Je loopt terug naar het Zourvas klooster en volgt dan de standaard route via Aghia Matrona, Aghia Triada en Agios Nikolaos. Lopen 6,5 uur, stijgen 468 meter, dalen 440 meter.

dag 8 vertrek

Je bagage wordt naar de haven gebracht. Voor de laatste keer maak je een wandeling naar beneden over de geplaveide straatjes van Hydra. In de haven, ga je aan boord van een high-speed boot die je terugbrengt naar Piraeus. Met openbaar vervoer reis je naar de luchthaven van Athene voor je terugvlucht of je kunt nog extra nachten boeken in Athene.
De eerst veerboot komt aan om 09.15 uur, de vertrektijd van de vlucht moet na 12:30 uur liggen, wanneer je deze dag terug wilt vliegen.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Periode: 23 maart 2023 t/m 5 april 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1095,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 745,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 725,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 710,--

Periode: 6 april 2023 t/m 9 april 2023 en 29 september 2023 t/m 25 oktober 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1175,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 795,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 775,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 760,--

Periode: 10 april 2023 t/m 15 april 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1335,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 875,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 855,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 840,--

Periode: 16 april 2023 t/m 22 april 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1235,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 825,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 795,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 785,--

Periode: 23 april 2023 t/m 25 april 2023 en 1 mei 2023 t/m 25 mei 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1255,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 835,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 815,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 795,--

Periode: 26 april 2023 t/m 30 april 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1165,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 785,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 765,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 755,--

Periode: 26 mei 2023 t/m 13 juli 2023 en 9 september 2023 t/m 28 september 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1425,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 940,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 920,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 905,--

Periode: 14 juli 2023 t/m 4 augustus 2023 en 16 augustus 2023 t/m 8 september 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1565,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 1015,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 985,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 975,--

Periode: 5 augsutus 2023 t/m 15 augustus 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1655,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 1055,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 1030,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 1015,--

Prijs is per persoon en exclusief vluchten

Bij de prijs inbegrepen

* 7 overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt 
* taxitransfer Athene hotel-Piraeus
* ferry of High-speed boot van Piraeus naar Poros in de toeristenklasse
* high-speed boot van Poros naar Hydra en van Hydra naar Piraeus in toeristenklasse
* op Poros en Hydra loop je naar de hotels. Op Poros wordt de bagage van / naar de haven gebracht.
* watertaxi Hydra stad naar Ledeza Baai 
* telefonische assistentie 24 uur per dag
* gedetailleerde routebeschrijvingen in het Engels
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Athene (deze kan via ons geboekt worden)
* lunches, diners, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard, fooien
* overige transfers
* taxi luchthaven naar Athene centrum € 68,-- maximaal 4 personen (kan ook eenvoudig met het openbaar vervoer gedaan worden)
* watertaxi baai van Bisti naar Hydra 
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 0,50 tot € 3,-- per kamer per nacht
* taxi Piraeus naar Athene € 72,-- maximaal 4 personen (kan ook eenvoudig met het openbaar vervoer gedaan worden)
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.
Deze reis begint en eindigt in Athene. Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks met Transavia of KLM naar Athene vliegen.

Tijdverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accommodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en sigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Paklijst

PaklijstDe temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Categorie 2

Dagwandelingen waarbij de hoogteverschillen op één dag niet meer zijn dan ongeveer 700 meter; er wordt niet méér gelopen dan gemiddeld 4 uur per dag.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice