Griekenland Corfu Noord trail individueel

Het Griekse eiland Corfu is een waar paradijs voor wandelaars. Sinds de beschrijving en de markering van de Corfu Trail in 2001 door Hilary Paipeti, hebben duizenden wandelaars deze wandelroute over de hele lengte van het eiland gevolgd. 

  • weg van het massatoerisme
  • verblijf in kleinschalige accommodaties
  • bagagevervoer
  • gevarieerde wandelingen in Noord Corfu

Noord Corfu

De ongeveer 200 kilometer lange afstandswandeling loopt zoveel mogelijk door een landschap wat onaangeroerd is door het massatoerisme aan de kust. Tijdens deze korte variant wandel je alleen in het noordelijke gedeelte van Corfu, door glooiende olijfgaarden en over het karstplateau en de hoogste top van het eiland.
Home

Griekenland Corfu Noord trail individueel

Dagen 8
Lopen 6
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 795
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. De genoemde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.

dag 1 aankomst Corfu

Aankomst op de luchthaven van Corfu, welkomst briefing en transfer naar hotel in Corfu stad. Overnachting op basis van  bed & breakfast.

dag 2 ‘The Roman Way’ naar Agios Georgios

Ochtendtransfer naar Liapades. Vandaag wandelt u van Liapades direct op een eeuwenoud, stenen voetpaadje naar het , vanaf zee verborgen dorpje Lakones, tegen de Arakli heuvel gelegen. Door olijfgaarden en landbouwgrond vervolg je je weg door de dorpjes Makrades en Krini, en kun je de ruine van het Byzantijnse Aggelokastro kasteel bezoeken. Na Krini vervolg je je route op de zogenaamde Roman Way, met een adembenemend uitzicht op de baai van Agios Georgios en het noorden van het eiland. (15 km/5 uur/ +500 m & -500m) Overnachting op basis van Bed & Breakfast.

dag 3 Vruchtbare valleien, van Agios Georgios naar Rekini

Vanaf het strand van Agios Georgios gaat het direct zeer steil omhoog, naar de hoger gelegen dorpjes Prinilas en Paghi. De afdaling is door een zeer vruchtbare vallei, alvorens aan de andere vallei kant het cluster van dorpjes behorende tot Agros te bezoeken. In Agios Athanasios heb je de mogelijkheid een werkend nonnenklooster te bezoeken. Het laatste stuk van deze route loopt grotendeels door olijfgaarden, met uitzicht op het noordelijke midden van Corfu met de bergketen.

Het eindpunt van deze wandeling ligt op het kruispunt in Rekini, waarvandaan je met de lokale bus of een taxi naar Roda reist. Overnachting op basis van Bed & Breakfast (13,5 km/4 uur +450 m /-400m)

dag 4 naar de oostkust

’ s Ochtends neem je de lokale bus of een taxi terug naar Rekini, het eindpunt van de wandeling van dag 3. Hier gaat het meteen een dichtbegroeid gebied in, waarbij je een riviertje oversteekt en door het groen klimt naar een dorpje waar de tijd stil lijkt te staan, Valanio. Door olijfgaarden en onbebouwd gebied vervolg je je weg naar Sokraki, midden in de bergen in Noord Corfu. Hetvolgende deel van de wandeling blijf je grotendeels op dezelfde hoogte tot in het dorpje Spartilas, gelegen opd e zuidflank vand e Pantokrator. Een stevige daling brengt je in zo’n 45 minuten naar de accommodatie in Barbati (16,5 km/5 uur/+550 m/-600m) Overnachting op basis van bed & breakfast.

dag 5 de Pantokrator

’s Ochtends wordt je per transfer terug naar Spartilas gebracht, waarvandaan het direct omhoog gaat de Pantokrator op. Geniet onderweg van het adembenemende uitzicht vanaf de Taxiarchis Kapel, het laurierbos en de wandeling over het karstplateau. Op de top van de berg is een kapelletje en en cafe. De afdaling gaat via het eeuwenoude dorpje Palia Perithia, ooit woonden hier honderden mensen, nu een handvol. Er zijn echter heel wat tavernes geopend! De afdaling gaat door onder andere eikenbos naar de Noordkust, bij Almiros strand. Het laatste stukje loop je langs de kust of door het bos naar het eindpunt in Agios Spyridon. (21km/7uur/+550m /-950m) Vanaf Agios Spyridon neem je een taxi naar Kassiopi. Overnachting in Kassiopi in een studio met keukenfaciliteiten.

dag 6 Kassiopi - Noordoostflanken van de Pantokrator

Transfer van Kassiopi naar Kalami. Vanuit Kalami voert een kustpaadje in zuidelijke richting tot aan Agni strand. Vanuit hier voert de Corfu Trail omhoog door stille en verlaten dorpen naar de oostflanken van de Pantokrator. Na een steile afdaling loop je het laatste stukje weer langs de adembenemende kustlijn in noordelijke richting. (15km/5,5 uur/+650m/-650m) Overnachting in Kassiopi in een studio met keukenfaciliteiten.

dag 7 Kassiopi

Rustdag in Kassiopi, of een wandeling door het prachtige Erimitis natuurgebied naar Kalami (12 km/4 uur/+300 m/-300m). Vanuit Kalami neem je de lokale bus terug naar Kassiopi. Overnachting in Kassiopi in een studio met keukenfaciliteiten.

dag 8 transfer naar vliegveld

Vertrektransfer naar de luchthaven/haven/Corfu stad.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 1 t/m 31 mei 2023 en 1 t/m 31 oktober 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1075,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 795,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 845,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer)  € 745,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 795,--

Periode: 1 t/m 30 juni 2023 en 1 t/m 30 september 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1185,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 895,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 960,--
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer)  € 845,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 895,--

Periode: 1 t/m 31 juli 2023

1 persoon (eenpersoonskamer) op aanvraag
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  op aanvraag
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) op aanvraag
3 personen, samenreizend (driepersoonskamer) op aanvraag
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) op aanvraag

In juli is het ook mogelijk om de Corfu reis te boeken. In deze maand is er een geringere beschikbaarheid. Programma en prijzen zijn op aanvraag. Wil je in juli op reis vraag dan een offerte aan voor de gewenste datum en wij kijken welke mogelijkheden er zijn. 

Hou er rekening mee dat in juli de temperatuur overdag gemiddeld tussen de 28 en 32 graden ligt.

Prijs is per persoon en exclusief vluchten

Bij de prijs inbegrepen

* accommodatie volgens programma, in eenvoudige appartementen, tavernes en pensions met eigen badkamer. Samenreizenden die 2 kamers boeken kunnen op sommige locaties een tweekamer appartement met badkamer moeten delen
* gedetailleerde wandelroutes en kaarten. Gids is niet inbegrepen
* aankomst en vertrektransfer, plus transfer in de ochtend van dag 2, 5 en 6 volgens programma, per taxi, bedrijfsauto of minibus
* 4 x bagagevervoer naar de volgende accommodatie volgens programma
* gebruik van de Corfu Trail
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Corfu deze kan via Nunatak geboekt worden)
* transfers in de ochtend van dag 4 en de middag van dag 3, 5 en 7 (per taxi of lokale bus) zijn niet inbegrepen
* lunches, diners, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard, fooien
* ontbijt op dag 6, 7 en 8
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 0,50 tot € 3,-- per kamer per nacht
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief
* voor het gebruik van airconditioning kan bij de accommodatie een supplement in rekening gebracht worden

In verband met weersomstandigheden of onverhoopt vroege seizoenssluiting van accommodaties kunnen wij een alternatieve plek van accommodatie aanbieden.

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Tijdverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kan de lokale agent en Nunatak snel handelen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accommodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en sigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Zwaarte 2

Dagelijkse wandeltijd ligt tussen de 4 en 7 uur, zonder pauze, afhankelijk van persoonlijke conditie.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice