Portugal Peneda-Gerês nationaal park individueel

Vijf dagen wandelen in het Peneda-Gerês National Park door majestueuze bergen en prachtige hooglanddorpen in Noord-Portugal.

  • overnachtingen in hotels en bed & breakfast
  • langhoornige Cachena-koeien en Garrano-paarden
  • bezoek de fascinerende stad Porto
  • ontspannen wandelingen

Noord Portugal

De reis start in het prachtige stadje Ponte de Lima aan de rivier in het hart van de Minho-regio in Noord-Portugal. De eerste wandeldag brengt je naar de Peneda Sanctuary waar je kans hebt oog in oog te staan met de langhoornige Cachena-koeien en Garrano-paarden. Verder naar het zuiden ligt het kasteel van Lindoso.

Met Lindoso als uitvalsbasis, wandel je door het Serra Amarela-gebergte van dorp tot dorp. In Soajo staan er diverse watermolens die essentieel waren voor het malen van maïs en tarwe in deze geïsoleerde, zelfvoorzienende gemeenschap. Met een charmant landhuis in Soajo als uitvalsbasis voor twee nachten, loop je de laatste wandeldag door enkele van de wildste en meest spectaculaire landschappen van deze reis.

De laatste dag brengt je van de wildernis naar de fascinerende stad Porto, waar je tijd hebt om het UNESCO-werelderfgoedcentrum, portwijnkelders en heerlijke restaurants te verkennen.
Home

Portugal Peneda-Gerês nationaal park individueel

Dagen 8
Lopen 5
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 775
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

dag 1 Amsterdam - Porto - Ponte de Lima

Vlucht van Amsterdam naar Porto. Op eigen gelegenheid reis je vervolgens naar Ponte de Lima. In het charmante stadje aan de gelijknamige rivier ontmoet je in het hotel een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een briefing. De rest van de dag kun je op je gemak Ponte de Lima verkennen. Tot de hoogtepunten behoren het Arnado Park, de gotische parochiekerk, een wandel- en fietspad langs de rivier, de Romeinse brug en een compact middeleeuws centrum met interessante pleinen, winkels en cafés.

Accommodatie: 3 sterren hotel

dag 2 wandeling van Branda da Aveleira naar Peneda (11km | + 239 meter)

Na het ontbijt wordt je naar het kleine dorpje Branda da Aveleira gebracht voor de wandeling over de berg Peneda. Je begint langs een oud herderspad. Je doorkruist wilde rotsachtige hooglanden en hebt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Op een plateau in dit majestueuze landschap kom je een geïsoleerd stuwmeer tegen, schijnbaar in de middle of nowhere. Een prima plek om even pauze te houden. Een steile afdaling langs een dramatische stenen trap en brengt je naar het heiligdom van Peneda. Een comfortabele overnachting wacht op je in het moderne hotel in het voormalige pelgrimsverblijf naast het heiligdom.

Accommodatie: 3 sterren hotel
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 3 wandeling van Peneda naar Lindoso (19km | + 445 meter)

Je verlaat het Peneda heiligdom door de vallei uit te lopen langs een eeuwenoude pelgrimsroute, die door mensen uit omliggende dorpen wordt gebruikt om religieuze festivals bij het complex bij te wonen. Een dramatisch berglandschap en enorme rotswanden omringen je terwijl je de Peneda rivier volgt door het kleine dorpje Tibo. Je daalt verder af door de vallei naar een plaats waar twee rivieren samenkomen. Op dit punt vormt de rivier de grens met Spanje en het is gemakkelijk voor te stellen dat er een aanzienlijke stroom smokkelwaar deze afgelegen grens is overgestoken. Vanuit het dorp Várzea is het een gemakkelijke wandeling over een verharde weg naast de spectaculaire dam in de rivier de Lima naar het nabijgelegen Lindoso. Lindoso zelf wordt gedomineerd door het Lindoso kasteel en de tientallen opslagplaatsen die eronder liggen. Het kasteel, herbouwd in 1278, speelde een belangrijke rol bij de verdediging van de Portugese grens. Je overnacht hier in een prachtig gerestaureerd traditioneel dorpshuis.

Accommodatie: Country Cottage
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 4 rondwandeling Serra Amarela (21,5km | + 761 meter)

Je volgt de oude straten door het dorp Lindoso het bos in terwijl je langzaam bergopwaarts gaat. Deze dag is gevuld met prachtige uitzichten op het Soajo-gebergte. Geniet van de rust en zuivere berglucht terwijl je afdaalt naar het dorp Cidadelhe en vervolgens door de beboste heuvels omhoog gaat om terug te keren naar Lindoso.

Accommodatie: Country Cottage
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 5 wandeling van Lindoso naar Soajo (14,5km | + 432 meter)

Het aantrekkelijke pad voert je door het dorp Lindoso en over een oud pad langs pijnbomen, eiken en eucalyptusbomen met uitzicht op de bergen en met mos bedekte stenen muren. Je loopt langs een beekje met kleine watervallen en komt veel dorpsleven en schilderachtig platteland tegen. Na het passeren van de waterkrachtcentrale aan de rivier de Lima, volgt de route de weg bergopwaarts tot je het mooie pad vindt dat omhoog leidt naar het dorp Soajo.

Accommodatie: Country Cottage
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 6 privétransfer van Soajo naar Avelar en wandeling terug naar Soajo (19km | + 622 meter)

Je beloning voor een nogal steile start van de wandeling van vandaag is een prachtig uitzicht op ongeëvenaarde landschappen; de toppen en dalen van de Peneda- en Soajo-bergen en de weelderige Ramiscal-vallei. Je ziet ook zeldzame voorbeelden van lokaal erfgoed in de vorm van wolvenvallen en herderopvangcentra. Terwijl je naar beneden gaat naar de Mezio Park Gate, wordt het aanzienlijk gemakkelijker. Stop hier om meer te weten te komen over de natuurlijke en culturele schatten in dit deel van het uitgestrekte nationale park. Je wandelt terug naar Soajo door gemengde bossen en natuurlijke en semi-natuurlijke bergweiden. De mooiste uitzichten op dit gedeelte strekken zich uit over de Lima-vallei tot aan het tegenoverliggende Amarela-gebergte. Geniet van je laatste avond in het Peneda-Gerês National Park met een regionaal gerecht zoals carne Cachena, een sappige steak van de langhoornige bergkoeien.

Accommodatie: Country Cottage
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 7 vrije dag in Porto

Een chauffeur brengt je vandaag naar een hotel in het stadscentrum van Porto. De rest van de dag is ter vrije besteding. Dwaal door de historische straten, ga souvenirs kopen, bewonder het uitzicht of maak een portwijntour en proeverij in de kelders van Vila Nova da Gaia. Met een overvloed aan restaurants om uit te kiezen, kunt je dit Noord-Portugese avontuur prima afsluiten.

dag 8 Porto - Amsterdam

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je reist op eigen gelegenheid naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 1 maart 2022 t/m 31 oktober 2022

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 775
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 860
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 775

Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

Bij de prijs inbegrepen

* 7 overnachtingen inclusief ontbijt
* lunchpakketten op dag 2 t/m 6
* GPS-track 
* Roadbook met gedetailleerde routebeschrijvingen en hoogteprofielen
* bagagetransfers tussen accommodaties
* privétransfer van Ponte de Lima naar Branda da Aveleira (dag 2), Soajo naar Avelar (dag 6) en Soajo naar Porto (dag 7)
* 24/7 noodhulp

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Porto (kan via ons geboekt worden)
* transfer van Porto naar Ponte de Lima (mogelijk tegen meerprijs)
* transfer van Porto naar de luchthaven (mogelijk tegen meerprijs)
* maaltijden (behalve de lunchpakketten tijdens de wandelingen en de ontbijten, deze zijn wel inbegrepen)
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon  
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdrank, alcoholica) 
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol

Vluchten

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Je vliegt op Porto, dit kan onder andere rechtstreeks met Transavia en KLM. We zoeken de meest voordelige en best aansluitende vluchten.

Klimaat

April, mei, juni, september en oktober zijn de ideale maanden voor een wandelvakantie naar Noord-Portugal. In het voor- en najaar is er altijd kans op regen. Dagen kunnen warm en zonnig of kil en mogelijk winderig zijn, vooral aan de kust, dus wees voorbereid op veranderlijke omstandigheden. Mei, juni en september zijn doorgaans warmer met minder kans op regen. Juli en augustus zijn meestal de warmste maanden, met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen in de bergen sterk wisselen,  Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen.

~ wandelschoenen
~ sneakers of andere schoenen voor `s avonds
~ sokken en ondergoed
~ wandelbroek
~ lichtgewicht waterdichte jas
~ lichtgewicht regenbroek
~  T-shirts en / of casual overhemden
~ zonnehoed / pet
~ zonnebril
~ lichte fleece of warme trui
~ dagrugzak 20-30 liter
~ zon bescherming
~  waterfles 1 liter
~ basis EHBO-kit
~ trekkingstokken (optioneel)
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ zitmatje
~ reserve veters 
~ geldig paspoort
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)

Lijst van persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* Leukoplast/second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` 
* Strepsils: bij schrale keel
* Reddingsdeken

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je via ons regelen (Allianz Global Assistance) of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden, ontvangen we graag voor vertrek de volgende gegevens, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

zwaarte 3

De wandelingen zijn voor fitte wandelaars die van een uitdaging houden. De wandeltochten omvatten veeleisend terrein, soms lange afstanden met enkele lange, steile beklimmingen. Maximum afstand bij deze tocht 21,5 km, hoogteverschil maximaal 761 meter. 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice