DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 11 3
VERTREK TERUG REISSOM
29 september 13 oktober € 660,- **
25 mei 08 juni € 660,- ** #
31 augustus 14 september € 660,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Marokko Jebel Toubkal
Algemeen

Deze wandelreis voert je langs en tot bovenop de top van de hoogste berg van Noord-Afrika, de Toubkal op 4167 meter hoogte. We lopen door groene valleien met veelkleurige Berberdorpjes en steken passen over van 3000 meter, waar we alleen nog een herder met zijn kudde tegenkomen.
  • beklim de hoogste top van Noord Afrika
  • prachtige meerdaagse trektocht
  • groene valleien met Berberdorpen
  • start en eindpunt Marrakech

Toubkal

Bij aankomst in Marrakech merk je al snel dat je in een heel andere cultuur beland bent en kun je genieten van de bijzondere sfeer rond het altijd drukke plein Djemaa el Fna. In de medina, de ommuurde oude stad, vind je oude paleizen, praalgraven en kun je dwalen door de vele steegjes van de ‘souks’. We verblijven in een eenvoudig hotel vlakbij het plein. De volgende dag vertrekken we naar de bergen. In het bergdorpje Imlil op 1740 meter begint onze trektocht, waarbij we met een gids, kok en muildierdrijvers in 11 dagen een groot deel van de zuidelijke Hoge Atlas doorkruisen. We beklimmen steeds hogere passen om in een volgende vallei te komen. De bergen lijken door de vele mineralen overal een andere kleur te hebben. Evenals de dorpjes die tegen de hellingen liggen aangekleefd. Rond de dorpen vind je overal terrasakkertjes en op de hogere hellingen geurende jeneverbesstruiken.Soms slapen we in een Berberhuis, waar we van de spreekwoordelijke Berbergastvrijheid kunnen genieten. Meestal overnachten we in de vrije natuur en maken bivak in tenten. Ongeveer halverwege de tocht beklimmen we daadwerkelijk de hoogste top, de Toubkal. Vanaf ons bivak bij de refuge Neltner (3200 meter) staan we vroeg op voor onze klim naar de top (4167 meter). De klim is niet moeilijk, maar wel pittig. Tot in juli kan er sneeuw liggen. De klim en de vergezichten zijn (letterlijk) adembenemend. De afdaling gaat deels over een gruishelling, vooral lastig als er geen sneeuw meer ligt. Nog een hoge pas en een lange afdaling brengen ons bij een mooi diep meer waarin je zelfs een forelletje kunt vangen. Na twee laatste passen van 3100 en 3600 meter hoog, door ruig en droog terrein, eindigen we met een plezierige uitloop door groene valleien met mooie dorpen van compact in elkaar gebouwde huizen. Natuurlijk is het dan nog even heerlijk bijkomen van de inspanningen in het exotische, rumoerige Marrakech.

Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord