DAGEN LOPEN ZWAARTE
14 10 3
1 rugzakken
VERTREK TERUG REISSOM
29 juni 12 juli € 1395,-
13 juli 26 juli € 1395,-
27 juli 09 augustus € 1395,-
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie IJsland Hekla en Landmannalaugar
Algemeen

De mooist denkbare rugzaktrekking van IJsland; een 10-daagse tocht in het kleurrijke en vulkanisch zeer actieve gebied rond de Hekla vulkaan en Landmannalaugar. Voor we op trek gaan bezoeken we eerst het wereldberoemde geiserveld waar de Strokkur geiser stipt om de 8 minuten van zich laat spreken, een spektakel wat je op IJsland niet mag missen.
  • de mooist denkbare rugzaktrekking van IJsland
  • 10-daagse tocht rond de Hekla vulkaan en Landmannalaugar
  • inclusief excursie Geysir en de Gullfoss
  • 3 warme bronnen!

Geiser & Gullfoss

Na aankomst op IJsland rijden we naar de camping in Reykjavik. IJsland ligt net onder de poolcirkel, de zon gaat wel onder de horizon maar niet zover dat het donker wordt. De komende 2 weken zijn de dagen dan ook eindeloos, je kunt maximaal genieten van je vakantiedagen. Met een excursiebus bezoeken we de volgende dag het beroemde geiserveld en de Gullfoss, één van IJslands grootste watervallen. Met goed weer zie je de top van de Hekla aan de horizon.

Kleurrijk vulkanengebied

Een korte busrit brengt ons naar het woeste binnenland onder aan de voet van de Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland. Vanuit een basiskamp proberen we de top van de Hekla te beklimmen. Met helder weer is vanaf de top het gebied te overzien dat tijdens deze trekking doorkruist wordt, een zeer kleurrijk vulkaanlandschap met vele dampende zwavel- en heetwaterbronnen. Soms zitten die onder het ijs waarbij gewelfde, blauw doorschijnende grotten worden gevormd. Bij zo’n ijsgrot, vlak onder de top van de Hrafntinnusker (berg), waar je struikelt over obsidiaan (zwart vulkanisch glas), zetten we onze tenten op. In de ondiepe warme bronnen die ook de ijsgrot hebben veroorzaakt, kun je een heerlijk voetenbad nemen.
Langs Landmannalaugar, waar je kunt zwemmen in een warme rivier, gaat de tocht naar Strutslaug. Ook in deze warme bron is het goed toeven, zeker als het weer eens een dagje tegen zit. We besluiten de tocht in de Eldgja (vuurkloof), een 30 kilometer lange spleet, ontstaan tijdens een van de vele erupties. De laatste avond gaan we uiteraard uit met de IJslanders in Reykjavik, de stad met een ongekend bruisend nachtleven.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord