IJsland Hekla en Landmannalaugar

De mooist denkbare rugzaktrekking van IJsland; een 10-daagse tocht in het kleurrijke en vulkanisch zeer actieve gebied rond de Hekla vulkaan en Landmannalaugar. Voor we op trek gaan bezoeken we eerst het wereldberoemde geiserveld waar de Strokkur geiser stipt om de 8 minuten van zich laat spreken, een spektakel wat je op IJsland niet mag missen.

  • de mooist denkbare rugzaktrekking van IJsland
  • 10-daagse tocht rond de Hekla vulkaan en Landmannalaugar
  • inclusief excursie Geysir en de Gullfoss
  • 3 warme bronnen!

Geiser & Gullfoss

Na aankomst op IJsland rijden we naar de camping in Reykjavik. IJsland ligt net onder de poolcirkel, de zon gaat wel onder de horizon maar niet zover dat het donker wordt. De komende 2 weken zijn de dagen dan ook eindeloos, je kunt maximaal genieten van je vakantiedagen. Met een excursiebus bezoeken we de volgende dag het beroemde geiserveld en de Gullfoss, één van IJslands grootste watervallen. Met goed weer zie je de top van de Hekla aan de horizon.

Route 2020

We lopen dit jaar gedeeltelijk een andere, nieuwe route.

Kleurrijk vulkanengebied

Een korte busrit brengt ons naar het woeste binnenland onder aan de voet van de Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland. Vanuit een basiskamp proberen we de top van de Hekla te beklimmen. Met helder weer is vanaf de top het gebied te overzien dat tijdens deze trekking doorkruist wordt, een zeer kleurrijk vulkaanlandschap met vele dampende zwavel- en heetwaterbronnen. Soms zitten die onder het ijs waarbij gewelfde, blauw doorschijnende grotten worden gevormd. Bij zo’n ijsgrot, vlak onder de top van de Hrafntinnusker (berg), waar je struikelt over obsidiaan (zwart vulkanisch glas), zetten we onze tenten op. In de ondiepe warme bronnen die ook de ijsgrot hebben veroorzaakt, kun je een heerlijk voetenbad nemen.
Langs Landmannalaugar, waar je kunt zwemmen in een warme rivier, gaat de tocht naar Strutslaug. Ook in deze warme bron is het goed toeven, zeker als het weer eens een dagje tegen zit. De laatste avond gaan we uiteraard uit met de IJslanders in Reykjavik, de stad met een ongekend bruisend nachtleven.

Lees hier en hier meer over reizen in corona tijd.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

IJsland Hekla en Landmannalaugar

Dagen 14
Lopen 10
Zwaarte 3 1
Zonder bagagevervoer
Vertrek Terug
26 jun 2021 09 jul 2021
10 jul 2021 23 jul 2021
24 jul 2021 06 aug 2021
Prijs vanaf   € 1595
Ticket inclusief
Groepsgrootte 6 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Reykjavík

Een rechtstreekse vlucht van zo`n drie uur brengt ons naar de internationale luchthaven van Reykjavík in het uiterste zuidwesten van IJsland. Zit het weer mee dan kunnen we een groot deel van Zuid-IJsland vanuit de lucht prachtig zien liggen. Na aankomst transfer naar het 50 km verderop gelegen Reykjavík, waar we op een camping overnachten.

dag 2 Reykjavik - Gullfoss/Geysir excursie

`s Ochtends vertrekt vanaf het busstation de touringcar voor de excursie naar de Gullfoss (Gouden Waterval) en het wereldberoemde geiserveld. De moeder aller geisers,  `Geysir`, spoot in het verleden wel tot 80 meter hoog. Inmiddels is deze geiser maar zelden actief, maar zijn kleinere zusje `Strokkur` nog wel. Om de paar minuten spuit het water zo`n 10 tot 20 meter omhoog, een hypnotiserend schouwspel. Overnachting op de camping van Reykjavik.

dag 3 Reykjavik - Hekla

Ook deze ochtend vertrekken we vanaf het busstation met de touringcar. In de omgeving van de Hekla stappen we uit en lopen naar ons kamp aan de oevers van het Sauðafelsvatn of Grænavatn. We zijn hier op 322 meter hoogte.

dag 4 beklimming Hekla

De Hekla is een van de meest actieve vulkanen van IJsland en het landschap draagt tot in de verre omgeving de sporen van z?n explosieve uitbarstingen. Het gitzwarte zand is vulkanische as (tephra) van één van de voorlaatste erupties. Deze vulkaan is enkele jaren geleden opnieuw tot uitbarsting gekomen. Vanaf de kampeerplaats klimmen we eerst over een recente lavastroom (uit 1970) voor we aan de eigenlijke klim beginnen. Naarmate we hoger op de flanken van de berg komen, wordt het steiler en steiler. Vaak ligt er sneeuw net onder de 1491 meter hoge top. Boven op de top, bijna 1200 meter hoger dan ons kamp, heb je (met mooi weer) een fantastisch uitzicht over de route en het landschap van de komende twee weken.: een zeer kleurrijk vulkaanlandschap met vele dampende zwavel- en heetwaterbronnen.

De beklimming van de Hekla is afhankelijk van het weer (de top hangt regelmatig in de wolken) en vulkanische activiteit (waardoor lokaal ontraden kan worden om de berg op te gaan).

dag 5 t/m 12 rugzaktrekking Hekla - Landmannalaugar

Vanaf onze kampeerplek aan de voet van de Hekla steken we door in de richting van het Reykjadalir en de Hrafntinnusker. Ondanks de vele regen die er in dit gebied valt komen we de eerste dag geen stromend water tegen. De grond is er zo poreus dat alle neerslag direct in de bodem verdwijnt. In de omgeving van de Krakatindur liggen vaak nog sneeuwvelden; restanten van de sneeuwval in de winter. Ten noordoosten van ons ligt Landmannalaugar, dat wegens haar spectaculaire vormen en kleurenrijkdom is uitgeroepen tot natuurreservaat. We zien hier grillige lavavelden, gaaf gevormde en met korstmossen gelardeerde kraters, rode en gele zwavelbronnen en bergflanken in een veelheid van pasteltinten en vaak gedeeltelijk onder de sneeuw. Tevens is er een heerlijke warme bron om in te baden. In Landmannalaugar pikken we ook het voedseldepot op. Van hieruit lopen we crosscountry door naar de Torfajökull, de centrale vulkaan in dit gebied. De route loopt soms tussen forse ijskappen door en kruist regelmatig sneeuwvelden. We maken een dagtocht - zonder bepakking - naar de Strutslaug, waar je weer heerlijk kunt baden in de warmwaterbron. Ten noorden van de Torfajökull lopen we naar de Háskerdingur en de volgende dag verder naar de Hrafntinnusker. Het gebied rond Hrafntinnusker is op microschaal nog steeds vulkanisch zeer actief en daardoor hoogst intrigerend. Het wemelt hier van de warme bronnen. Soms zitten deze ook ónder het ijs en vormen dan mooi gewelfde, blauwdoorschijnende grotten. Op de top van de Hrafntinnusker heb je, met helder weer, een prachtig uitzicht over het Alftavatn en de zuidelijk gelegen Mўrdalsjökull. Vanaf hier volgen we het beroemde Laugavegur wandelpad terug naar Landmannalaugar waar nog één keer kunnen genieten van de warme bron voordat we in de bus stappen naar Reykjavik. Tijdens de trekking zullen we vooral crosscountry lopen met behulp van kaart en kompas.

dag 13 naar Reykjavík

Eind van de ochtend vertrekt de bus vanaf Landmannalaugar naar Reykjavík. We rijden de mooiste bergroute van IJsland, het landschap dat we tijdens de tocht doorkruist hebben trekt nog eens als een film aan onze ogen voorbij. Begin van de avond arriveren we in Reykjavík.

dag 14 Vlucht naar Amsterdam

We rijden naar Keflavík Airport voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
26 jun 09 jul 2021 € 1595 onder voorbehoud inclusief
10 jul 23 jul 2021 € 1595 onder voorbehoud inclusief
24 jul 06 aug 2021 € 1595 onder voorbehoud inclusief

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Reykjavik inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing  (op basis van beschikbaarheid, indien het laagste tarief niet meer beschikbaar is volgt er een vluchttoeslag)
* luchthaven transfers
* alle overige (groeps-)transport tijdens de reis per bus
* drie maaltijden per dag tijdens de trekdagen
* gebruik van keukengerei (ook bestek, bord, etc.)
* alle overnachtingen in tweepersoonstenten
* entree nationale parken
* Nederlandse reisbegeleiding
* medicijn- / EHBO–kit
* voorbereidingsbijeenkomst

Niet bij de prijs inbegrepen

* corona test na aankomst Keflavik (rond de € 100,-)
* maaltijden wanneer niet op trek. Voor de 3 avondmaaltijden, lunches en ontbijten in Reykjavik moet je rekenen op ± € 80,-- tot € 100,--
* persoonlijke uitgaven, souvenirs, frisdranken en alcoholica (duur)
* reis- en annuleringsverzekering 
  (voor deze reis heb je een bergsport/bijzondere sporten reisverzekering nodig)
* reserveringskosten € 20,-- per factuur
* toeslag eenpersoonstent € 65,--
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50
* wijzigingskosten € 35,--
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 9 reizigers

De reis kan vanaf 4 reizigers gegarandeerd worden, er is dan een toeslag op de reissom:
- bij 4 reizigers € 100,-- p.p.
- bij 5 reizigers € 75,-- p.p.

Tijdsverschil

Het is in IJsland een uur vroeger dan bij ons.

Geld

Het overgrote deel van de direct noodzakelijke uitgaven op IJsland is bij de reissom inbegrepen: denk aan alle vervoer, alle overnachtingen volgens programma en bijna alle maaltijden. Niet inbegrepen zijn de uitgaven voor consumpties onderweg, de maaltijden in Reykjavik, souvenirs, de corona test na aankomst Keflavik (rond de € 100,-) e.d. reken dus in ieder geval op een bedrag rond de € 300,--. Op Keflavik Airport kun je pinnen of Euro`s omwisselen in kronen. Het is handig om voor onverwachte uitgaven altijd wat contant geld bij je te hebben. Dit kan in de vorm van Euro`s. Het gebruik van creditcards is in IJsland wijdverbreid en populair.

Benodigde reisdocumenten

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Procedure van vertrek

Bij deze reis gaat er een Nederlandse reisleider mee. Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer. Verdere informatie met betrekking tot het definitieve vluchtschema ontvang je tijdens de voorbereidingsbijeenkomst. Tijdens de trek wordt alles zelf gedragen. Spullen die niet nodig zijn tijdens de trek kunnen eventueel achtergelaten worden in Reykjavik. Omdat er vanuit Nederland tenten en voedsel meegaan naar IJsland, vragen we onze deelnemers om niet meer dan 12,5 kg ruimbagage mee te nemen. Daarnaast kun je nog zaken meenemen in de handbagage, zware en breekbare zaken zoals foto apparatuur. De overige kilo`s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage.

Vaccinaties en corona

Lees hier meer over reizen in corona tijd.

Voor IJsland geldt geen vaccinatieplicht.
Lees hier meer over de corona test na aankomst op IJsland.

Paklijst / uitrusting

Kampeeruitrusting die wordt verzorgd door Nunatak:
- twee of eenpersoonstenten
- branders, kooktoestellen en accessoires
- pannen, voorraaddozen en ander keukengerei
- bestek, mok en bord (lichtgewicht en onbreekbaar).

Hieronder vind je een paklijst voor de rugzaktrekking naar IJsland. Uit de uitgebreidheid van onderstaande lijst valt op te maken dat we veel belang hechten aan een goede keus van mee te nemen kleding, uitrusting e.d. Het is echter niet noodzakelijk om nieuw aan te schaffen. Vaak kan volstaan worden met artikelen die al in je bezit zijn en min of meer aan de gestelde eisen voldoen. De laatste dingen om op te bezuinigen zijn goede schoenen, uitstekende wind- en regenkleding en een slaapzak / mat van goede kwaliteit.

Kleding
~ Ondersokken
~ Sokken/kousen 2 paar
~ Ondergoed
~ Thermo ondergoed
~ T- shirts ( 2 )
~ Fleece vest
~ Body warmer
~ Korte broek
~ Trekking broek ( 2 )
~ Regenjas (Gore-tex)
~ Regenbroek
~ Gamaschen
~ Onderhandschoenen
~ Handschoenen
~ Wandelschoenen
~ Sandalen of gympen
~ Pet / shawl
~ Muts

Slaapspullen
~ Slaapmatje
~ Slaapzak
~ Lakenzak
~ Opblaaskussentje
~ Waterdichte slaapzakhoes
~ Vuilniszak om slaapzakhoes

Diversen
~ Voldoende mondkapjes
~ Hand desinfectie vloeistof
~ Zakmes
~ Dagboek [schrift]+ pennen
~ Leesboek of puzzelboekje
~ Reserve veters
~ Zitlap
~ Naaispullen
~ Plastic zakken
~ Plunjebaal of flightbag
~ Hangslotje
~ Rugzak min. 65-70 liter
~ Fototoestel
~ Siggfles of plastic fles
~ Spanbandjes
~ Zonnebril / gletsjerbril
~ Rugzakhoes
~ Anti muggenolie
~ Reserve bril / lenzen
~ Loopstokken

Toiletartikelen
~ Zeep
~ Shampoo [klein flesje]
~ Tandenborstel
~ Tandpasta
~ Lip care
~ Klein doosje nivea of uiercrème
~ Zonnebrand
~ Kam of borstel
~ Toiletpapier
~ Dunne handdoek

Persoonlijke medicijnen
~ Iboprufeen 400mg
~ Paracetamol
~ Sporttape
~ Second skin
~ Sterilon
~ Pleisters
~ Zovirax

Papieren
~ Paspoort
~ Reisverzekering
~ Ziektekostenverzekering
~ Geld 
~ Waterdicht documentenmapje

Voor sommige zaken is het voldoende als er één of twee exemplaren meegaan, b.v. een naaisetje. Voor veel andere dingen beslist niet meer dan wat minimaal nodig is, b.v.zonnebrandolie. Voor alles is de stelregel; zo weinig mogelijk en zo licht mogelijk, want je krijgt nog een fiks gewicht aan eten, tenten en ander materiaal bij.

Hieronder zullen we nog wat verder ingaan op verschillende artikelen op de paklijst:

I Rugzak en verpakkingsmiddelen
II Schoeisel
III Kleding
IV Slaapzak e.d.
V Diverse gebruiksartikelen
VI Toiletartikelen
VII Middelen ter bescherming van huid, ogen e.d.
VIII Voor verwondingen, ziekte etc.
IX Fotoapparatuur
X Overig

I. Tassen, rugzak e.a. transport verpakkingsmiddelen
* een stevige grote (minimaal 65 liter) rugzak
* klein dagrugzakje (als handbagage tijdens de vliegreis)
* een aantal nylon of pvc zakken, bij voorkeur met sluiting en in verschillende kleuren, deze maken het mogelijk je rugzak te organiseren, tevens om je spullen min of meer waterdicht te verpakken
* portemonnee, heuptasje,heupgordel of etui met koord voor kostbare papieren zoals paspoort, verzekeringskaarten, geld e.d.
* tas voor fotoapparatuur.

II. Schoeisel een paar bergschoenen van stevige kwaliteit:
*goed profiel en stevige zool
*bij voorkeur hoge schacht voor bescherming en steun van de enkels
*goede pasvorm (ook bij dikke sokken)
*redelijk ventilerend en waterdicht (goretex etc.); een paar sportschoenen en/of all terrain sandalen (Teva of Crocs etc.), te gebruiken bij doorwadingen van beken en rivieren en rond de tent. In ieder geval licht van gewicht, sneldrogend, goed profiel. Verder kan gedacht worden aan middelen om schoenen waterdicht te houden (leervet, snowseal etc.), extra veters en gamaschen.

III. Kleding
* wind/regenkleding (van uitstekende kwaliteit), licht gewicht en goed ventilerend of ademend (goretex etc.)
* 2 lange broeken: ruimzittend, sterke kwaliteit, donker van kleur en sneldrogend (een spijkerbroek minder bruikbaar en een trekkingbroek uitstekend); wellicht warme joggingbroek.
* diverse T shirts en warmteondergoed (lange mouw)
* 1 of 2 fleeces
* ondergoed
* (dunne) handschoenen
* muts en shawl
* zwemkleding (denk aan warmwaterbronnen en de zwembaden)
* sokken, diverse soorten dunne en dikke; het beste is de combinatie van een synthetisch binnenpaar en dik buitenpaar van 60% wol en 40% kunststof.

IV. Slaapzak e.d.
* goede kwaliteit slaapzak met vulling van dons of kunststof; de slaapzak moet voldoende warmte bieden bij temperaturen rond het vriespunt; eventueel een lakenzak
* slaapmatje. Goede isolatie, tegen optrekkende koude vanonder op dit is m.n. bij donzen slaapzakken van belang, ligcomfort, bij kamperen op rotsige en/of oneffen grond; het beste zijn zelfopblazende matten van gesloten cel structuur (ThermaRest, of iets goedkoper van Metzeler en Hema) Bij voorkeur geen volumineuze matten i.v.m. ruimtebeslag.

V. Diverse gebruiksartikelen
* zakmes
* waterfles
* zitmatje (vochtwerend,isolerend en licht van gewicht).

VI. Toiletartikelen
* zeep, bij voorkeur desinfecterend, fosfaatvrij en biologisch afbreekbaar
* shampoo, douchegel (zie hiervoor);
* handdoek, donker van kleur en niet te dik/groot i.v.m. snelle droging;
* toiletpapier, scheergerei
* verder wat een ieder zoal noodzakelijk acht.

VII. Middelen ter verzorging en bescherming van huid, ogen etc.
* zonnebrandmiddel
* goede zonnebril/gletsjerbril, ter bescherming tegen fijnstuifzand en uv-straling ook met koord zodat hij niet bij plotselinge bewegingen kapot valt
* bril of lenzen maar in beide gevallen een reservebril
* brillenkoker, lenzendoosje en schoonmaakspullen
* blistex of andere lippenbescherming
* handcrème Opmerking m.b.t. lenzendragers: fijn lavazand en stuifzand kunnen een probleem zijn, lenzen niet met gletsjerwater reinigen.

VIII. Voor verwondingen, ziekte etc.
* elementaire EHBOset: hansaplast, leukoplast, steriel gaas, betadine etc.,
* specifieke medicijnen voor persoonlijk gebruik
* paracetamol (alg. koortsverlagend, pijnstillend)
* sporttape of breed leukoplast
* eventueel steunverband voor enkel en/of knie;
* eventueel second skin tegen blaren en schaafwonden (Compeed, Duoderm of Spenco);
* voor de spieren: SRLgelei (homeopathisch); in mindere mate tijgerbalsem of Midalgan;
* Arnicazalf tegen zwellingen, verstuikingen en gewrichtspijn.

IX. Fotoapparatuur
* apparatuur naar behoefte, schokbestendige draagtas, heuptas etc.;
* lensreiniging, borsteltje etc.;
* zonnekap en voorzetlens (uvfilter, skylight);
* reservebatterijen en eventueel reserve lensdop

X. Diversen
* favoriet trailfood als opkikker voor onderweg

Maaltijden

Bijna alle maaltijden tijdens de reis zijn inbegrepen, met uitzondering van de maaltijden in Reykjavik. Tijdens de trek zal gebruik gemaakt worden van uit Nederland meegebrachte basisingrediënten en voorraden. Het spreekt voor zich dat de maaltijden qua hoeveelheid en calorieën aangepast zijn aan de fysieke inspanningen en aard van deze reis.

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan dien je voor vertrek volgende gegevens door te geven, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 26 jun 2021 ticket inclusief
Bij de reis van 26 jun 2021 vlieg je met Icelandair van Amsterdam naar Keflavik.
Het vluchtschema is als volgt:
26 juni Amsterdam-Keflavik
9 jul Keflavik-Amsterdam
Boek deze reis
 
 
Vertrek 10 jul 2021 ticket inclusief
Bij de reis van 10 jul 2021 vlieg je met Icelandair van Amsterdam naar Keflavik.
Het vluchtschema is als volgt:
10 juli Amsterdam-Keflavik
23 juli Keflavik-Amsterdam
Boek deze reis
 
 
Vertrek 24 jul 2021 ticket inclusief
Bij de reis van 24 jul 2021 vlieg je met Icelandair van Amsterdam naar Keflavik.
Het vluchtschema is als volgt:
24 juli Amsterdam-Keflavik
6 augustus Keflavik-Amsterdam
Boek deze reis
 
 

Categorie trekking 3 en categorie rugzak 1

De dagtrajecten op de rugzaktochten hebben een gemiddelde lengte van 15 à 20 km. Er wordt in rustig tempo gelopen, zodat we de tijd hebben om te genieten van de indrukwekkende natuur om ons heen. Vanuit de kampementen kunnen we de omgeving nog wat verder verkennen.
De stijging of daling per dag is meestal niet meer dan enkele honderden meters. De beklimming van de Hekla uitgezonderd (1000 meter stijgen).
Tijdens de tocht treffen we een aantal pittige stijgingen tegen vrij steile en soms glibberige berghellingen met een maximale stijging van 200 meter achter elkaar.

Op sommige dagen kruist de route een aantal erosiegeulen die tientallen meters diep kunnen zijn en waar we steeds in en uit moeten klimmen. Sneeuw en rul, rotsig of zompig terrein maakt de route plaatselijk zwaar. Onderweg doorwaden we regelmatig ijskoude gletsjerrivieren.  Meestal is de doorsteek kort en reikt het water niet meer dan kniehoog, een enkele keer tot kruishoogte.

Gezien de zwaarte van de tocht is het zaak om het rugzakgewicht zoveel mogelijk te beperken. Wat de persoonlijke uitrusting betreft denken we aan een maximum van 10 kg. Daar komt nog bij het extra gewicht van de Nunatak - uitrusting (tenten en kookspullen) en van het lichtgewicht voedsel (tijdens de tocht is er halverwege een voedseldepot).
Je draagt dus voor maximaal vijf dagen eten en brandstof mee. Daardoor kan het extra rugzakgewicht worden beperkt tot ca. 8 kg. Tot slot speelt de wisselvalligheid van het weer een belangrijke rol bij de zwaarte van de tocht.

Technische vaardigheden zijn niet vereist, maar wel ervaring met rugzaklopen. Tijdens de rugzaktocht zijn we geheel op onszelf aangewezen. De maaltijden worden door de deelnemers klaargemaakt. We verwachten van de deelnemers een coöperatieve instelling naar elkaar en naar de groep als geheel. De tocht vraagt een goede conditie en doorzettingsvermogen.

Reiswaardering 8,9

Een greep uit de reviews bij klantenvertellen.nl:

 

Marieke

17-08-2018

Gemiddelde beoordeling: 9,3

Wens en/of verwachting: Een trektocht op IJsland buiten de gebaande paden.

Meeste indruk: De twee wandeldagen rond Landmannalaugar: over de top van de Hrafntinnusker naar Landmannalaugar en de volgende (wandel)dag verder vanuit Landmannalaugar langs de ryolietbergen.

Ervaring: Nogmaals mijn complimenten aan de reisleidster, Yvon Wijnen. Wat 'n topvrouw!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,3
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Kees

10-08-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Wens en/of verwachting: Ruimte, natuur, rust, ontmoeting, de magie van IJsland.

Meeste indruk: Hekla, kampeerplekken, vuurkloof, eigenlijk het hele landschap.

Ervaring: Topreis in een wereldland.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Dennis

21-08-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,4

Wens en/of verwachting: Een voor mij nieuw desolaat landschap te leren kennen.

Meeste indruk: Het door door vulkanen gevormde desolate landschap.

Ervaring: Zoals altijd was ook deze keer weer alles goed geregeld en georganiseerd.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Peggy

31-05-2016

Gemiddelde beoordeling: 9,3

Wens en/of verwachting: Landschap puur natuur ervaren.

Meeste indruk: Afwisseling in landschap.

Ervaring: In een kleine groep een landschap doortrekken waarbij je het gevoel hebt alleen op de wereld te zijn en de grootsheid van de natuur ervaren.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice