Noord Spitsbergen cruise

Varend langs het pakijs van Noord Spitsbergen heb je de beste kans om de Koning van het Noordpoolgebied, de ijsbeer, te spotten.

  • grote kans op het zien van ijsberen
  • bezoek aan Longyearbyen
  • met diverse wandelingen
  • walrussen, walvissen en zeevogels

We varen naar Raudfjord aan de noordkust van West Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en geliefd bij ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van het fjord herbergen zeevogelkolonies en een verrassend rijke vegetatie, die bloeit in beschutte plekken. 
Bij Liefdenfjorden, zien we de indrukwekkende Monaco gletsjer. De wateren aan de voorzijde van de gletsjer zijn een favoriete voederplek van duizenden drieteenmeeuwen. Bij Hinlopen Strait zien we wellicht de blauwe vinvis. En natuurlijk spuren we de omgeveing af naar ijsberen.

Is dit niet de cruise die je zoekt. Er zijn nog vele mogelijkheden wat betreft reizen naar het Arctisch gebied. Laat ons je persoonlijke reiswensen weten: reisperiode, lengte van de reis, te bezoeken gebied, stuur een e-mail naar info@nunatak.nl

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Noord Spitsbergen cruise

Dagen 10
Lopen 1
Zwaarte 1
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 4495
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Hieronder vind je de beschrijving van de Noord Spitsbergen reis, deze beschrijving geeft de hoofdlijnen weer. Het programma kan variëren afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang bij expeditie cruises.

dag 1 en 2 Amsterdam – Longyearbyen

Afhankelijk van de beschikbare vluchten vlieg je in 1 dag of met een overnachting in Oslo naar Longyearbyen.  

dag 3 inschepen en vertrek uit Longyearbyen

Voor we aan boord gaan is er de gelegenheid om dit voormalige mijnstadje te bezoeken. Een bezoek aan het poolmuseum is zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel planten met mooie bloemen. In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.

dag 4 Raudfjord

Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar de Raudfjord, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en is een geliefde plek is voor Ringelrobben, Baardrobben en vaak ook IJsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen.

dag 5 Monaco gletsjer

Mogelijk bezoeken we het Liefdefjord en varen daar langs de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer. Het Liefdefjord is ijsberen gebied en dit magnifieke roofdier wordt dan ook regelmatig waargenomen in de fjord en zelfs op de gletsjer. Het water voor het gletsjerfront is een interessant foerageergebied voor duizenden drieteenmeeuwen maar ook beluga’s worden hier regelmatig gezien.

dag 6 Hinlopen Straat

Vandaag varen we de Hinlopen Straat binnen, een Hoog-Arctische zeestraat tussen West Spitsbergen en Nordaustlandet. In de monding van deze zeestraat worden regelmatig Blauwe vinvissen gezien en het gebied is de thuisbasis van Walrussen, Baardrobben, Ivoormeeuwen en IJsberen. We maken een wandeling over de Arctische toendra van het Lomfjordshalvøya en bekijken vanaf de zodiacs de vogelkliffen van Alkefjellet, met zijn tienduizenden Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen één van de hoogtepunten van Spitsbergen. Aan de oostkant van de Hinlopen Straat, op Nordaustlandet, ervaren we hoe ‘Life in the Freezer’ moet voelen tijdens een landing in Palanderbukta. In deze ijswoestijn leven toch ook nog rendieren, Kleine rietganzen, Ivoormeeuwen en IJsberen.

dag 7 Zeven Eilanden ten noorden van Nordaustlandet

Ten noorden van Nordaustlandet hopen we vandaag het meest noordelijke punt van de reis te bereiken, bij Phippsøya, één van de Sjuøyane, oftewel de Zeven Eilanden, een groep ongerepte eilanden ten noorden van Nordaustlandet. Hier bevinden we ons op bijna 81 graden noorderbreedte en slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. Dit is de zogenaamde ‘Hoge Arctische Zone’. IJsberen bevolken deze regio, samen met Walrussen en Ivoormeeuwen. Mogelijk komen we hier ook pakijs tegen en het schip zal dit dan zeker benaderen om deze witte woestijn te aanschouwen. Het pakijs is de natuurlijke habitat van de IJsbeer en we gaan dan ook pogen dit fantastisch mooie dier hier te zien.

dag 8 de rand van het Continentaal Plat

Terugkerend naar de westkust van Spitsbergen varen we langs of mogelijk door het pakijs, waar we blijven uitkijken naar IJsberen, Walrussen en de zeldzame Groenlandse walvis. Ongeveer 40 zeemijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van het Continentaal Plat, daar waar vinvissen foerageren in de ‘upwelling’ stromingen langs de kust van Spitsbergen. Bij de monding van de Kongsfjord is er ook een goede kans om walvissen te zien.

dag 9 Prins Karls Forland

Op het eiland Prins Karls Forland vinden we een zogenaamde ‘haul-out’, een rustplaats van Walrussen. Het is een bijzondere ervaring deze magnifieke dieren van dichtbij te kunnen zien. Een alternatief is Trygghamna, in de monding van de Isfjord. Hier broeden op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en Poolvossen die onderaan de klif naar gevallen eieren en kuikens zoeken. Tijdens de nacht komen we aan in Longyearbyen.

dag 10 van boord in Longyearbyen terugvlucht naar Amsterdam

In de ochtend, na het ontbijt, gaan we van boord in Longyearbyen. Afhankelijk van de vluchttijden vlieg je in 1 dag terug of overnacht je in Oslo en gaat dan de volgende dag naar Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Longyearbyen inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, wanneer het laagste tarief niet meer beschikbaar is, is er een vluchttoeslag)** 
* overnachting Longyearbyen en Oslo op basis van logies en ontbijt 
* reis aan boord van het schip, overnachting op basis van vierpersoonscabin (hier is de reissom op gebaseerd, informeer via ons kantoor naar de andere mogelijkheden, zoals triple, twin en bijvoorbeeld deluxe cabins). 
* alle maaltijden gedurende de reis aan boord van het schip met inbegrip van snacks, koffie en thee 
* alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis met zodiacs 
* programma van lezingen door bekende natuurkenners
* begeleiding door ervaren expeditie personeel 
* gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
* alle overige service belastingen en havengelden gedurende de cruise
* AECO- en overheidsbelastingen

Niet bij de prijs inbegrepen

* maaltijden aan de wal 
* aankomst en vertrek belastingen
* reis- en annuleringsverzekering 
* overbagage en alle items van persoonlijke aard zoals wasserij, bar, drank kosten en vergoedingen voor telecommunicatie 
* gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt aan boord) 
* brandstoftoeslagen (vlucht en cruise) 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon
* vervoer naar en van Schiphol

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan dien je voor vertrek volgende gegevens door te geven, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice